Jump to content

Dizel Motorlu Araç Tercihi Tersine Döner mi ?

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir süre sonra ama çok yakın değil geliştirilmiş 1.5 dizel motorlu CX-5 ve Mazda 6'ları ve hatta MX-5'leri göreceğiz...

Ayrıca neden 1.6 değil de 1.5 dedim. Mazda, artık tamamen kendisini Euro6 normalarına göre hazırlamaktaymış. Bu nedenle 1.5 geliştirmiş. 1.6 Euro6 için oldukça zor bir tercihmiş. (Kaynak: Pir)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 65
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• Selman

7

• domestos

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Fatih Abi,

Dizel ve benzin atıklarının çok benzer olduğu konusunda bir ekleme yapmak istiyorum. Atıkların birebir aynı olduğunu düşünmüyorum zira dizel motorlarda kullanılan ama benzinlilerde kullanılmayan Dizel Partikül Filtresi  (DPF) denilen bir parça mevcut emisyonu düşürmek için.

Mazda'nın bu konuda ciddi çalışmaları vardı geçtiğimiz yıllarda. Daha az "ürin" kullanılarak daha iyi emisyon performansı elde edilebiliyor diyordu. Bulamadım şimdi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih Abi,

Dizel ve benzin atıklarının çok benzer olduğu konusunda bir ekleme yapmak istiyorum. Atıkların birebir aynı olduğunu düşünmüyorum zira dizel motorlarda kullanılan ama benzinlilerde kullanılmayan Dizel Partikül Filtresi  (DPF) denilen bir parça mevcut emisyonu düşürmek için.

Mazda'nın bu konuda ciddi çalışmaları vardı geçtiğimiz yıllarda. Daha az "ürin" kullanılarak daha iyi emisyon performansı elde edilebiliyor diyordu. Bulamadım şimdi..

Ben de seninle aynı fikirdeyim. Bu konuda EPA'nın çok ciddi araştırmaları var; önceki mesajlarımda görmüşsündür. En toksik gazlar konusunda benzinli açık ara önde görünüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de seninle aynı fikirdeyim. Bu konuda EPA'nın çok ciddi araştırmaları var; önceki mesajlarımda görmüşsündür. En toksik gazlar konusunda benzinli açık ara önde görünüyor...

Ona da BPF lazım diyorsun yani :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...