Jump to content

Mazda3 Ayna Sorunu

akif can
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar sol aynam içten sallanıyor,yani yolda giderken sağ aynadan net sarsıntısız görüyorum sol aynadan sarsıntılı görüyorum

ne yapabilirim sizce yardım lütfen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynaların iç tarafında, aynayı tutan plastik aksam var, bu plastik aksama, aynalara yön vermek amacı ile bağlı, bisikletin fren teline benzer teller bağlı.bu teller bir tırnak benzeri elemanla bağlı plastiğe.o tırnak kopmuş olabilir.özellikle yıkamacılar dikkat etmiyor.aynalara basınçlı su tutuyorlar.basınçlı su aynaların ayarını bozduğu gibi zamanla bu tırnakları da yerinden oynatıyor.belki öyle olmuş olabilir..bi bakın derim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Ayni problem bende de vardi aynanin tirnaklari cikmis usta takti parcalarda herhangi bir problem olmadigini soyledi sikintisi olan arkadaslar baktirsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 yıl sonra ...

Bugün evden çıkıp araca bindiğimde sağ aynanın ayarı bozulmuştu.  İçeriden joystick ile ayarlamak istedim fakat joystick ayarı yeterli gelmedi.  Ayna bir konumda daha fazla açılmayıp kaldı.  Araç dışına çıkıp aynayı elle iterek ayarlamak zorunda kaldım.  Daha sonra aracı parkedince aynalar kapanıyor.  Bugün tekrar araca bindiğimde aynalar açılınca yine aynı sorunu yaşadım.  Joystick yine yeterli gelmedi ve yine elle ayarlamak zorunda kaldım.  Sanırım birisi benim ayna ile bayağı oynamış.  Bu durum nasıl düzelir sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu mazda da kronik bir sorun en azından 3. Nesil mazda 3 için bildiğim kadarıyla. Ben daha önceden motorları garantiden değiştirmiştim. Belki bunla ilgili bir servis bülteni vardır. Şu sıralar yine aynı sorun olmaya başladı. Yağışlı havalarda sanırım bu sıkıntı oluyor. Yabancı bir kaç kanalda ayna camının arkasından wd40 sıkıp bir süre bekledikten sonra düzeldiği belirtilmiş. Sanırım içine su kaçınca birşeyleri bozuyor. Yarın deneyeceğim wd 40 olayını

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2018 Mazda 6 aracımda da aynı problem olmaya başladı geçen hafta. Sağ ayna yarım açılıyor ya da yarım kapanıyordu. Ayna camının altındaki boşluktan, ayna motorunun olduğu yere epey bi wd40 sıkıp 20-30 defa kapatıp açtım. Sorun düzeldi bir haftadır hiçbir problem yok. Tekrarlar mı bilemiyorum tabi. 4 yıl kullandığım 2015 Mazda 3 aracımda bir kere bile yaşamamıştım bu sorunu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

benimde sağ sol aynaların motorları garantiden değişmişti yarım kapanma sorunu ile . servis ikiletmeden hemen kayıt açmıştı demek ki kronik bildikleri bir sorun sanırım herkeste aynı durum. benim tecrübeme göre karda buzda donda oluyor . 

akabinde yine soğuk bir şehirde kışın tekrarladı ve düzeldi kendiliğinden.  yine olursa wd40 deneyeyim sizin gibi 👍

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 ay önce wd 40 sıkarak düzelen sorun geçen hafta tekrarlamaya başladı l. Ben de bir daha wd 40 sıktım düzeldi yeniden. Ortalama 4-5 ay gidiyor demek ki wd 40 çözümü. Ben yine bu şekilde devam edeceğim. Aynayı değiştirmekten çekiniyorum açıkçası. Söküp takma işleminde bir yerlere zarar verebilirler ve kameranın kalibrosyonu bozulabilir diye. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Tarahumara kamera derken kör nokta ikazı için ayna içinde kamera mı kullanılıyormuş bilmiyordum :) sanırım en iyi çözüm karlı buzlu havada otomatik kapanmayı iptal etmek olucak kendi adıma 👌

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, slash :

@Tarahumara kamera derken kör nokta ikazı için ayna içinde kamera mı kullanılıyormuş bilmiyordum :) sanırım en iyi çözüm karlı buzlu havada otomatik kapanmayı iptal etmek olucak kendi adıma 👌

Kör nokta ikazı için kamera kullanılmıyor. Kör nokta için arka tamponun iki köşesinde radar sensörü var. Aynı altındaki kamera 360 görüş için.

asimg_7704.thumb.jpg.56c32d1cd0f04d283794fb879e8580fa.jpg

Bunun gibi bişe:

hyundai_bvm_03.thumb.jpg.33a33819bec304e0440c427b92fa1f47.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pardon hocam bende şaşırdım mazur görün saatten ötürü . bilgilendirmeniz için teşekkürler . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...