Jump to content

Mazda'nın +2'si...

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim enişteyi aramışlar araba daha 2 aylık , bir seyleri yanlış anlamış . Garanti bitti sanmış . Bilmeyen adama araba almak da zor is vesselam . Benim garantim bitti :(

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

5

• İlhan

3

• domestos

8

• mtutun

17

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

• 3 ay sonra ...

Arkadaş konuşmayayım diyorum, söylemeyeyim diyorum, adamı yine zıvanadan çıkartıp, söyletiyorlar! Ondan sonra da, ya içeriği çok güzeldi de, başlık biraz tersti! muhabbetleri...

Hatırlarsanız, her iki Mazdam için de +2 garantiyi satın almaya karar vermiştim. Sonunda yanlış değilsem galiba 24-25 Aralık 2013 gibi Mazda bayisine gidip bu isteğimi ilettim. Dediler ki, bu garanti kitapçıklarını kendileri verecekler ama ilgili sigorta poliçesini, anlaştıkları sigorta şirketi düzenleyecek ve bana sonra gönderilecek. Hiç problem değil buraya kadar...

Ben dedim ki, ben ödemeyi yapayım kredi kartıyla size, siz sonra gönderirsiniz, problem değil. Hayır efendim, kredi kartını çekip ödeyemiyormuşsunuz! Neden? Bilinmiyor...

Peki dedim, hangi hesaba göndereceğim söyleyin, havale edeyim hemen. Hayır efendim, havale ile de ödenemiyor. Neden? Bilinmiyor...

Nakit ödeyebiliyor muyum? Hayır!

Peki ne olacak? Mail order formu doldurulacak illa ve sizin bir sürü şahsi bilgileriniz, kredi kartı bilgileriniz ve hatta güvenlik kodu bile yazıya dökülecek. Sonra da, önce bayide, sonrada sigorta şirketinde elden ele gezecek.

Arkadaş ben hayatımda böyle bir alış veriş modelini tercih etmedim. Ya nakit öderim, ya bankadan havale yaparım, ya da girerim şifremi, çekerim kredi kartını... Ama hayır! sadece 2 alternatifiniz var. Ya böyle ödeyeceksiniz ya da yararlanamayacaksınız bu hizmetten!

Neyse, hayatımda ilk defa doldurdum mail order formunu (fesuphanallah diyerek!) ve internetten açtım kartı mail order (posta) yoluyla provizyona. Arkadaş tam o günden bu güne, neredeyse 2 ay olacak bu tahsilat yapılmadı ve poliçeler elime gelmedi.

Bugün aranıyorum ve deniliyor ki, bu karttan tahsilat yapılamamış. Başka kart var mı? Diyorum ki, ne alakası var? Limit de müsait, posta yoluyla tahsilatta yaklaşık 2 aydır açık. Bankayı arıyorum, aynen benim dediğimi teyid ediyorlar ve problem yok diyorlar. Diyorum ki, yahu verin banka hesabını havale edeyim. Hayır! Öyle olmuyormuş....

Tamam dedim o zaman, iptal etsinler! Ben garanti kitapçıklarını size geri gönderirim. Öyle deyince bir daha denenecek. Olmuyorsa, iptal edilecek...

Anlaşılamaz bir şey! Bir müşteri var ortada 1.670-TL + 1.170-TL=2.840-TL ödemeye hazır. Üstelik arıza yapmayan araçlar için ödeyecek bu rakamı ve uzatılmış garantinin bir şartı olarak da bu araçları 2 yıl daha 6 ayda bir yetkili servise gelmeye ve 2.500 km de bir bakım yapmaya bağlayacaksın... Ne güzel ticaret işte, daha ne beklenebilir ki?

Ve bu müşteri nakit ödemek istiyor. Sen hayır diyorsun ve işin iptali noktasına geliyorsun. Pes yani! Evet bu sigorta şirketinin prosedürü olabilir ama benim ürünüm Mazda arkadaş, gittiğim servis Mazda, bu hizmetin ilan edildiği yer Mazda, hizmetin alınacağı yer Mazda! Tarihten kalma bürokrasiyi çözemiyor musunuz arkadaş sigorta şirketiyle?

Hizmet yarışının inanılmaz boyutlara geldiği günümüzde, parasıyla hizmet almak bu kadar zor olabilir mi? Beni rahatsız eden metodlarla ödemeye müşteri zorlanabilir mi? Ve bunun alternatifi, sevdiğiniz aracınız için istediğiniz bir hizmeti alamamak olabilir mi?

Forumda başka +2 garanti yaptıran var mı? Görüşleri ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi tüm bu olup bitenler karşısında, halen soğuk kanlılığını koruyabiliyorsan. Sende Peygamber sabrı var abicim. Anlattıkların akıllara zarar ve mantığa ters. Böyle bir durumda ben olsaydım ne yapardım.

İlkin telefonda konuştuğum kişiye, güvenliğim gerekçesiyle telefon konuşmamız kayıt altına alınıyor mu diye sorarım.

Gelecek muhtemel cevaplardan birisi, evet İlhan bey kayıt altına alınıyor. Benim cevabım ise, işte buna çok sevindim derim.

Diğer cevap ise, hayır kayıt altına alınmıyor. Benim bu yanıta cevabım, olsun ben kaydeder gönderirim size olur.

Çünkü söyleyeceğim şeyleri, bu projeden sorumlu kişilerin muhakkak ama muhakkak duyması gerektiğini düşünüyorum. Telefonda konuştuğum kişi sadece bir elçi, kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalışıyor sadece.

Kaydedilip ilgililere iletilmek üzere, şu cümleyle başlarım. ......................................... ..................................................,................................................................

............................................ ......................................................................

...

Lütfen bu söylediklerimden siz üstünüze alınmayın. Siz sadece, size verilen görevi yerine getiriyorsunuz. Bu konuya sizi alet ettiğim için özür dilerim, hakkınızı helal edin.

Bu tip akıllara zarar 2-3 sefer, kulağını tersten gösterme vakası ile karşılaşmışımdır. 1-2-3 ararım, sorarım, alternatif çözüm ben sunarım. Baktım olmuyor ise, film kopar bende. İnsan hatasına, unutmaya hoşgörüm, tahammülüm vardır. Fakat aptallığa gram tahammülüm yoktur.

Bu durumda aptallığın daniskası. Şu satıları yazarken bile, kendi başıma gelmişcesine gerildim. :)

Abi tekrardan seni tebrik ediyorum. Gösterdiğin saygı, hoşgörü, tahammülünden dolayı. Sevgiler, saygılar. Umarım tez zamanda artı garanti işlerin bitip sonuçlanır. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son bir bilgi vereyim bu konu ile alakalı. En son geçen Cuma günü (14 Şubat 2014) konuştuğumda ve tahsilatın yeniden denenmesini söylediğimden bu yana 4 gün geçmesine rağmen, halen kartımdan tahsilatın yapılmadığını gördüm bugün.

Tekrar bayimle konuştum ve bugün akşama kadar tahsilatın yapılmasını veya benim kartımı posta yoluyla (mail order) tahsilata kapatacağımı ve her iki aracım için de +2 garanti talebimi de iptal edeceğimi bildirdim.

Bir süre sonra bayim beni arayarak, tahsilatların ancak ay sonlarında yapıldığını ve bugün deneme yapılamayacağının söylendiğini bildirdi. Daha doğrusu bu işe aracı olan kurum ile görüşüldüğünü ve böyle cevap verdiğini ve kendilerinden kaynaklanan bir problem olmadığını bildirdi. Ay sonuna kadar da beklememi rica ettiler.

Ben de daha fazla beklemeyi kabul etmediğimi ve her iki aracım için de +2 garanti talebimi iptal ettiğimi kendilerine bildirdim.

Ben şahsen +2 garanti hizmetinin gerçekten çok iyi bir fırsat ve hizmet olduğunu düşünüyorum. Ancak kişisel bakış açım ve gururum, parasını ödeyerek bir hizmeti almak için bu kadar uğraştırılmayı kaldırmıyor.

Bence her şeyin bayide bitirilebileceği bir sistem kurulmalı. Kitapçıklar, poliçeler her şey anında bayide düzenlenerek alınabilmeli, ödeme de orada anında yapılabilmeli. Eğer bu iş bayide bitirilebilirse, daha efektif olur, başka firmaların hizmet yavaşlıkları Mazda'ya sorun olmaz... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşünmedim değil, Veli. Ama bayiden halledilebilecek bir şey olsa, inanıyorum ki burada halledilirdi. Bayinin çok uğraştığını da biliyorum. 

Zaten biraz önce RX-8'i satışa koydum. Aslında bir süre daha kullanmayı düşünüyordum ama soğuyorum galiba bu işlerden...

Abi işine karışmak gibi olmasın, her şartta haklısın ama; Okan bu işi halledemez mi? Bi danışsan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Düşünmedim değil, Veli. Ama bayiden halledilebilecek bir şey olsa, inanıyorum ki burada halledilirdi. Bayinin çok uğraştığını da biliyorum. 

Zaten biraz önce RX-8'i satışa koydum. Aslında bir süre daha kullanmayı düşünüyordum ama soğuyorum galiba bu işlerden...

Abi insanlarla uğraşması, bir şeyler anlatması, doğru olan şeylere yönlendirmesi o kadar zor ki... Seni çok çok iyi anlıyorum...

Sussan gönül razı gelmiyor, susuyorsun bu sefer hakikaten razı gelmiyor ve gönüle kızıyorsun.

İnsanlık hakikaten başka bir boyuta geçmiş, biz kalmışız abi. Ama; iyiki de kalmışız.

Allah kolaylık versin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

+2 yıl garantiye gerçekten ihtiyacımız var mı ki ?

Güzel bi bakış açısı... Risk her zaman olduğuna göre mantıklı hesap yapmak gerekiyor sanırım...

Sigortanın farklı bir versiyonu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sigortacıların yeni bir ürünü  olsa gerek bu , bence bu paraları vermeye değmez eğer bir dizel Mazda3 sahibi değilseniz :) (onuda turbosu var diye söylüyorum yoksa baskı balatası zaten garantiden değişmiyor)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünya'nın en iyi satışı nedir? diye sormuşlar adama...

- İhtiyacı olmayan müşteriye, elinde olmayan malı, peşin para ile satmaktır, demiş adam...

+2 yıl garantiye gerçekten ihtiyacımız var mı ki ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence olabilir , sonuçta risk durumu var vede normal garanti süresini uzatmak demek , aracın epey bir km yapmış olacağı zamanı kapsıyor, ilk alındığındaki garati süresi için olan risk uzatma süresinde daha fazla, sonuçta araç kullanımış vede kulanım amacına göre çok km yapmış olabilir, bence bu durumda strateji aracın yıllık yaptığı km üzerinden geliştirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

- İhtiyacı olmayan müşteriye, elinde olmayan malı, peşin para ile satmaktır, demiş adam...

Konfeksiyon mağazası olan arkadaşım; gelen müşteri bir adet pantolon istiyor ve ben ona satıyorsam bu başarı değildir, ben kendisine pantolonun üzerine gömlek, kravat ve takım elbise satabiliyorsam başarıdır demişti...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bir arkadaşım da, dükkana adres sormak için giren kişiye. Bir şeyler satabiliyorsam, bu bir başarıdır demişti...Kulakları çınlasın. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Trabzonlu arkadaş, çelik kapıcı sorana, şahin kapısı satmaya çalışmış. Ne yaptın lan? Dedim.

Ula hem kapidur, hem çeliktur da!

Benim bir arkadaşım da, dükkana adres sormak için giren kişiye. Bir şeyler satabiliyorsam, bu bir başarıdır demişti...Kulakları çınlasın. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hemen bir mantık yürütelim , bunun terside dünyanın en iyi tüketicisi olabilir o zaman abi , yani  ihtiyacı olduğu ürünü en uyguna alan kişi ... Biz buna konsantre olalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şöyle olmasın; ihtiyacı olan malı, elinde hazır olan satıcıdan, en ucuz ve en uzun vade ile alan...

Hemen bir mantık yürütelim , bunun terside dünyanın en iyi tüketicisi olabilir o zaman abi , yani  ihtiyacı olduğu ürünü en uyguna alan kişi ... Biz buna konsantre olalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...