Jump to content

Mazda6 AT Hız Problemi

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 226
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

70

• Mücahit

14

• Ali

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest uyumsuzelement

seni anladıkta ustanın rot ayarı bozulur demesi komik geldi balans ok deişirde rot harbi komik olmuş neyse sag salim alda guzunu gerisi mühim deil :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

abi öyle diyosunda bence Allah korusun yolda giderken yüksek hızda arabanın  dengesizleşme durumuda var sakıncalı bir durum :nea:

Ali cim rot ayarı ancak cok bozuk yollarda ve aracı saglam bi çukura düşürürsen bozulur onun dısında kolay kolay bozulmaz periyodik olarak kontrolü yapılır zaten bozuk oldugunu aracın yolda gezinmesinden yada bir tarafa cekmesinden anlarsın yani senin dediğin gibi aracın dengesizleşmesi gibi bi durum yok aniden
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

An itibari ile 170 sınırını aşmış, boğamı ve kendimi bilimum kişilerin ağzında sakız olmaktan kurtarmış bulunuyorum. :)

Trafik el verdiğince Kozyatağı - Pendik arasında TEM de yaptığım denemede frene basmak zorunda olduğum ana kadar 200 ü gördüm ve araç oldukça dengeliydi.

Bu arada frenleri de test ettim. Tam ben sol şeritten kaptırıp gidiyorken önümde bir Peugeot inatla yol vermedi. Sağ tarafta müsait olmadığı için bir an kollarken ileride bir TIR'ın arkasında sıkışmış olan bir Mercedes farkettim. Çıkacağı an gibi ortada olduğundan ben ayağımı gazdan çektim ve arayı az da olsa açtım. Ve beklediğim gibi Mercedes sola atladı. Peugeot 307 nin frenden sonra yolda nasıl gezindiğini sanırım tahmin edersiniz. Ben frene önce hafif sonra kuvevtlice yüklendim ve çok hızlı ve düz bir şekilde yavaşladım. Peugeot sahibi Mercedes'e küfrederken ben 2. 200 KM denememe doğru yola çıktım.

Peki ne varmış derseniz;

Yol tutuşu etkileyecek şekilde ön burçlarda yırtık varmış. Çıkan parçaları gördüm hakikaten pek iyi bir görüntü değildi. Yine de rot istiyor araba ki o da 1-2 gün içinde hallolacak. Bunun yanında bujilerden birinde kaçak varmış. Sanırım işin püf noktası bu zira aracın genel performansında bir iyileşme ve rahatlama hissettim.

Cihan Usta şanzımanda bir kaçaktan şüphelendiği ve içimizde bir şüphe kalmasın diye şanzımana bakmış ve tertemiz olduğunu söyleyerek beni de rahatlattı.

İşin maddi külfetine gelince ;

Şanzıman yağı(4lt)  53,76

Burç Salıncak(2 ad)  288,40

Buji(4 ad)                153,60

İşçilik              120,00

Toplam          516,76

İskonto            31,01

KDV                105,25

Toplam          690,00 yetelecik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolun arkadaşlar, darısı hepimizin başına.. :nazar:

Yalnız işin ilginç tarafı sanki araç 170 te iken hakikaten birşeyler oluyor. Yani o anda hafifte olsa bir anlık bir duraklama oluyor sonra araç kopuyor gidiyor. Demekki daha önceden o safhada kalıyordu.

Rot ayarı yaptırmadığım için yine ufakta olsa bir gezinme var ama tabiiki daha önceki gibi değil. Yarın lastikleri değiştirince onu da hallettireceğim..

Bir de aklıma takıldı. Bujinin altındaki kaçak olan kısım yani bujinin dibine ark yapan şey giderildi mi. Onu da soracağım.

Bir de platintyum buji için acaba bu fiyat normal mi ? Sanki daha farklı ve hatta biraz pahalı bir fiyat söylenmişti..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Sağolun arkadaşlar, darısı hepimizin başına.. :nazar:

Yalnız işin ilginç tarafı sanki araç 170 te iken hakikaten birşeyler oluyor. Yani o anda hafifte olsa bir anlık bir duraklama oluyor sonra araç kopuyor gidiyor. Demekki daha önceden o safhada kalıyordu.

Rot ayarı yaptırmadığım için yine ufakta olsa bir gezinme var ama tabiiki daha önceki gibi değil. Yarın lastikleri değiştirince onu da hallettireceğim..

Bir de aklıma takıldı. Bujinin altındaki kaçak olan kısım yani bujinin dibine ark yapan şey giderildi mi. Onu da soracağım.

Bir de platintyum buji için acaba bu fiyat normal mi ? Sanki daha farklı ve hatta biraz pahalı bir fiyat söylenmişti..

sanırım ödedin ücreti sonuctan memnunsan boşa kurcalama kafana boşa sıkıntı yapma :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ödemesek nasıl alıcaz arabayı ödedik tabii mecburen :D

Ama aklıma takıldı bir kere bir telefonun ucunda nasıl olsa  ;)

bujideki kaçak buji deişince gitmiştir muhtemelen porselen kısmında kırık vs gibi bişe vardı,ama fiyatlara bişe diemem benimkiler normal 1o binli buci ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Platinyum bujiyi 2 hafta önce 130 ytl ye takmıştı servis benimkine
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

patron trafik raporlarını inceliodumda saatte 227 km ile radara girmişin not bile düşmüşler tüm ekiplere daha rot ayarı eksik aracın diye :D;D ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi geçmiş olsun Burak Abi :)

Sağolasın Helin.. Allah guzularımızı kazadan beladan ve arızadan korusun :nazar:

patron trafik raporlarını inceliodumda saatte 227 km ile radara girmişin not bile düşmüşler tüm ekiplere daha rot ayarı eksik aracın diye :D;D ;D

Zaten dün 200 ü geçecem diye işçıkışı saati TEM de trafik canavarına döndüm sonradan kendime kızmadım değil. Bir daha kolay kolay yapmam tabii ama stres yapmıştı bende 170 :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sabah işe araba ile geldim..

Kesinlikle ciddi bir fark oluşmuş arabada. Yolda gidişi ve hızlanması oldukça iyi. Ayrıca benzin sarfiyatında da ciddi bir düşme hissettim. Uzun yoldaki değerini de haftasonu vericem inşallah..

Bugün lastikleri Nokian H modeli ile değiştiriyorum. Yarın da rot yaptıracağım ve bu süreç sonlanmış olacak. İnşallah arabanın yol tutuşu ve gidişi beklediğim seviyeye gelir ve uzun süre de bu şekilde devam eder..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

karayollarıyla görüştüm az evvel seni yakalamak için rx8 alımına karar verdiler :D

Beni yakalayan bir RX-8 olsun razıyım. Zaten ben haddimi bilirim. Aynada gördümmü çekilirim kenara hiç hırs yapmam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...