Jump to content

BMW 3 ve 4 Serilerinin Tasarımcısı Mazda'ya Transfer Oldu

EgeG
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

BMW'den Mazda'ya tasarım transferi

Bundan 13 yıl önce Mazda'dan ayrılan Kevin Rice yeniden Japonlarla.

İngiltere'deki Coventry Üniversitesi'nin Transportation Design programından mezun olan Rice, otomativ sektöründe uzun yıllardır adından söz ettiren biri. Rice, öncelerde Opel ve Italdesign Giugiaro şirketlerinde araç dizaynı üzerine çalımış, 1995 - 2000 yılları arasında Mazda'nın RX-8 ve Mazda2 projelerinde görev almıştı. Sonrasında BMW ile çalışmaya başlayan Rice'ın Münih'deki son projeleri ise yeni 3 serisi ve yeni 4 serisi idi.

KODO dizayn dilinin geleceğini parlatması için göreve getirilen Rice, artık Japonlar'ın yeni otomobil yaratıcısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim derken?

Benim zevkim CX-5, 6, 5, 3, 2 hepsi ile uyuşuyordu zaten. Pek görülmese bile CX-7, az görülse bile CX-9 ile uyuşuyordu. RX-8'i konu bile etmiyorum. Geçen Sonax'da bir Audi/Mercedes özel servisi yetkilisi geldi. Bu araca bir Audi logosu taksak 2 katı fiyata satılır, çok iyi bir dizayn dedi. Ve hatta Mazda'nın bu kadar iyi dizaynlar yaptığını bilmiyordum, dedi.

Adama bu otomobilin dizaynı 2003 ve 1,5 yıl önce de üretimi bitti deyince iyice şaşırdı. Ben yeni model sandım dedi. Demek ki, dizayn sadece güzel değil, zamandan da bağımsız, uzun soluklu...

Tabi sen Avrupa Jetset sosyeteden olduğun için belki sizin zevkinize uymayabilir efendim...

Mazda'nın bir Avrupalı tasarımcıya her zaman ihtiyacı var Japonlarla bizim zevkler ve ölçülerimiz tam örtüşmediğinden ötürü...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın bir Avrupalı tasarımcıya her zaman ihtiyacı var Japonlarla bizim zevkler ve ölçülerimiz tam örtüşmediğinden ötürü...

katılmıyorum mazda diğer tüm konular bir yana, tasarımıyla tüm modelleriyle her devirde beğeni toplamıştır hele de ülkemizde..

o yüzden umarım eski tasarımcısı göreve devam eder çünkü çok başarılı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten şuan mazda'nın bünyesinde birsürü japon olmayan tasarımcı var. Mazda tasarımları sırf japonlar tarafından yapılmıyor ki. En basit örneği ilk kasa 3 ve mazda 2'yi hasip girgin tasarladı :D

Mazdaların tasarımı japonya-almanya-abd de iç içe yapıldığı için bizim de zevkimize uyuyor sanıyorum.

Bence bu transferin en büyük sebebi güncel mazda mühendislerinin KODO gibi sade ve çok değiştirilemeyen bir tasarım dili üzerinde yeteri kadar çalışıp haliyle yapacak birşey bulamamaları.

Haliyle KODOyu yorumlayacak ve onu başka bir şekilde yorumlayabilecek yeni bir tasarımcı gerekiyordu..

Cx5 ve 6da kodo mükemmeldi fakat mazda3te o kadar beğeni toplamadı çünkü yapılacak farklı şey kalmadı :D her otoöobilin far tasarımında vs. Ufak değişiklikler yapmak gerekiyor ve kodo üzerinde 3 defa farklı şekilde tasarlandı bu yüzden akıllarımdaki fikirler bitti bence :D bu yüzden farklı fikirlere ihtiyaç duymuş olabilirler. sade ve çok şık olan tasarımların üzerinde çok oynadığınız zaman tasarım şıklığını kaybediyor.

Makyajlı ve makyajsız insignia gibi, makyajlı makyajsız mazda3 gibi, bmwnin sürekli angel far kullanıp artık tasarımlarının bazen çirkine kaçması gibi.. ( sözüm 1 ve 3 serilerine)

İyi olmuş iyi :D sevindim ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yenilik hep iyidir ama var olan zaten beğeniliyorsa ne gerek var denilebilir. benca tasarım değil Mazda nın sorunu pazarlama stratejisi. bunu da burda herkes dile getiriyor zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...