Jump to content

Renault Çok Yol Almış

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abi o sorunların çoğunun Ford altyapısı yüzünden olduğunu düşünüyorum .

Benim far yıkama motoru, iki tane lastik sensörü , 3 cam çıtası dışında değiştiğim , sorun çıkaran bir yeri çok şükür olmadı . 3.5 sene 77bin km için bence gayet iyi . Ki bana dayanan araba valla iyi arabadır :D Ama sky serisi eminim daha iyi olacak . Cx-5 alsam 10 yıl binerim . 626'yi 21 sene kullandık. babam ağacı kucaklayana kadar da çok diri araçdı :)

Benim aklımın ermediği tek konu 2010 modelde olan ekstranın 2012'de olmaması :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fransız'ların en iyi yaptığı şeylerin çoğu burada yazılabilecek şeyler değil. Mesela Dünya'nın en iyi İ'leri, O'ları, Ş'leri hep onlardan çıkar...

Otomotiv'de iyi yaptıkları ne var? İyi 1.6 dizel yaparlar. Ben hayatında 1 Flash, 1 Megane 2.0, 2 Laguna ve 1 Scenic ve ayrıca 1  307, 1 206CC, 1  406, 1  307CC sahibi olmuş uzun uzun kullanmış, iş yerinde de Clio ve Kangoo serisi araçlardan çok adette almış, halen de kullanan kişi olarak, Ege'den de õzür dileyerek, Fransız otomobilleri konusundaki fikirlerimi tek kelime ile ifade etmek isterim;  PÕH!

Zaten dikkatinizi çekerse Fransızdan 1.6 dizel hariç bir şey alan da yok sektõrde...

Bir şey diyecek durumum yok, kendimi önyargılı mıyım diye sorguladım, Mustafa abinin bu tecrübeleri "hayır" diye cevaplamamı sağladı...

Renault Concorde haricinde fransızlara hiç sempatim ol(a)madı... Üstelik adı üstünde "Fransız" :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladigim su ki insanlarin araclardan anladiklari gercekten cok cok farkli. Birinin ak dedigine digeri kara diyor. En iyisi herkesi kendi tercihi ile basbasa birakmak. Ama ben Fransiz araclarina karsi on yargili degilim, iyi isler yapiyorlar, gayret ediyorlar. Elimin altinda bir Peugeout var, her turlu itinasiz, yipratici ve berbat kullanima ragmen arabaya birsey olmuyor. Cikardigi en buyuk sorun 25 TL`lik iki adet z-rot degisimi oldu. Bir de iki amortisoru patlak ama simdilik degistirmiyorum. Benim gorgume, butceme ve standartlarima gore yeterli bir arac. Allah herkesin gonlune gore versin diyelim...

Benim Mazda`da basima gelenlerin sorumlulugunu Fransizlara baglayamam sorun Mazda`nin bir sorunudur. En azindan debriyaj baski balatasini herbir firma fason olarak baska baska firmalara yaptiriyor. Inanmazsaniz Pir`e sorun. Mazda`nin ki sorunlu ama Volvo`nun ki sorunlu degil. Neden ? Fason yaptirdiklari firmalar farkli cunku. Demek ki sorun Mazda`nin sorumlulugunda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladigim su ki insanlarin araclardan anladiklari gercekten cok cok farkli. Birinin ak dedigine digeri kara diyor. En iyisi herkesi kendi tercihi ile basbasa birakmak. Ama ben Fransiz araclarina karsi on yargili degilim, iyi isler yapiyorlar, gayret ediyorlar. Elimin altinda bir Peugeout var, her turlu itinasiz, yipratici ve berbat kullanima ragmen arabaya birsey olmuyor. Cikardigi en buyuk sorun 25 TL`lik iki adet z-rot degisimi oldu. Bir de iki amortisoru patlak ama simdilik degistirmiyorum. Benim gorgume, butceme ve standartlarima gore yeterli bir arac. Allah herkesin gonlune gore versin diyelim...

Benim Mazda`da basima gelenlerin sorumlusunu Fransizlara baglayamam sorun Mazda`nin bir sorunudur. En azindan debriyaj baski balatasini herbir firma fason olarak baska baska firmalara yaptiriyor. Inanmazsaniz Pir`e sorun. Mazda`nin ki sorunlu ama Volvo`nun ki sorunlu degil. Neden ? Fason yaptirdiklari firmalar farkli cunku. Demek ki sorun Mazda`nin sorumlulugunda...

Abi Röno konusunda bile Mazda'ya sallamayı ihmal etmemişsin...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada politika olacak ama Fransiz araclarina on yargi nedendir ? Fransanin Turkiye`ye karsi on yargisi var ve bizi sevmezler, bunu da gizlemezler.  Ayrica aktif olarak ulkemiz icerisinde bir dolap cevirmiyorlar.

Onun yaninda Fransizlarin yanlarinda nur nimet kaldigi en bas dusmanlarimizdan Almanya, Amerika ve Rusya bizi sever gibi gorunur, ama ulkeyi ele gecirmek icin gizli kapakli her seyi yapiyorlar, ulkemiz icinde haril haril calisiyorlar. Her yer ajan dolu. Onyargi tercihimi Alman ve Amerikan kokenli araclardan yana kullanirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben herşeyi geçtim ama herşeyi. Renault dünyanın en sağlam, uzun ömürlü otomobilini yapsa bile reno almam :D neden biliyor musunuz??

Çünkü renaultun o hız kadranları ve kabin içi uyarı sesleri beni öyle gıcık ediyor ki  :kafa:

Arabanın içine oturuyorsunuz, kapıyı açıyorsunuz, sinyallerle oynuyorsunuz, dörtlüleri yakıyorsunuz ve o sesleri dinliyorsunuz. Bunları yaptığımda kendimi içersinde birsürü fisherprice bebek oyuncağının bulunduğu küçücük bir bebekodasındaymış gibi hissediyorum :D

Hani böyle orasına burasına dokununca garip garip müzik sesleri çıkaran bebek oyuncakları vardır ya :D dörtlülere basıyorum öyle bir ses yapmışlar ki sanki 4 yaş erkek çocuğu oyuncak direksiyon sinyali..  Kapıyı açıyorsunuz aynı tarz ses.

Bir düşündüm, 15 sn boyunca bu sesi dinledim ve böyle bir otomobilde 30dk yolculuk etsem kendimi çok güvensiz hissedeceğimi hatta belli bir süre sonra kendimi arabadan atmak isteyeceğimi anladım.. Ne diyor bu diyebilirsiniz ama bir renaultun içine oturun ve dediklerimi yapın, anlarsınız ne dediğimi :D

Sırf bu sesleri yüzünden renault almam... Bir de direksiyonu ve hız kadranımtasarımları yüzünden :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi Röno konusunda bile Mazda'ya sallamayı ihmal etmemişsin...

:D

Hic boyle bir niyetim yoktu vallahi, mtutun`un ifadesi uzerine yazmak zorunda kaldim... Ayrica ben Mazda`yi seviyorum. Beni esas uzen konulari sen zaten biliyorsun. Bu nedenle Genel Mudurleri olmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece Renault değil, hiçbir markaya õnyargım yoktur. Olamaz da zaten, hepsine eşit mesafede olma zorunluluğum var. Õnyargım olmadığı hayatımda sahip olduğum Fransız aracı sayısının 9 olmasından belli değil mi? Üstelik şirkete aldıklarım dahil değil.

Dediğin gibi, şahsi beğeniler kişisel gõrüşleri etkileyebilir. Zaten bu sebeple istatistikler var ve sana istatistikleri takip etmeni tavsiye etmiştim. Ne eski, ne de yeni arıza istatistiklerinde Fransızların iyi performans verdiğini bulamazsın. Bu istatistikler her ülkede yüzbinlerce kullanıcı ile yapılıyor. Yani sonuçta milyonların tecrübeleri ile ortaya çıkıyor.

Bütün Dünya Fransızlara gıcık, o sebeple olumsuz not veriyor olabilir mi?

Bu arada politika olacak ama Fransiz araclarina on yargi nedendir ? Fransanin Turkiye`ye karsi on yargisi var ve bizi sevmezler, bunu da gizlemezler.  Ayrica aktif olarak ulkemiz icerisinde bir dolap cevirmiyorlar.

Onun yaninda Fransizlarin yanlarinda nur nimet kaldigi en bas dusmanlarimizdan Almanya, Amerika ve Rusya bizi sever gibi gorunur, ama ulkeyi ele gecirmek icin gizli kapakli her seyi yapiyorlar, ulkemiz icinde haril haril calisiyorlar. Her yer ajan dolu. Onyargi tercihimi Alman ve Amerikan kokenli araclardan yana kullanirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kere Laguna sahibi oldum , Allah birdaha göstermesin.Aşağı yukarı arabaya verdiğim paraya yakınını bir senede sanayide harcattı , Renault beni tiksindirdi resmen ve bir daha asla düşünmem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Õnyargım olmadığı hayatımda sahip olduğum Fransız aracı sayısının 9 olmasından belli değil mi? Üstelik şirkete aldıklarım dahil değil.

Dayı sen kaç araba değiştin :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forum rekoru Müco'dadır sanırım, daha forumu kurduğumuz yıllarda 50 ye yakındı sayı....O zamandan beri de benim bildiğim 6-7 tane değiştirdi...

Abi hayatta mı o?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/14928/best-manufacturers

Mesela İngiltere'de yapılmış bir kullanıcı sorunsuzluk anketi buldum size örnek olarak. Göreceğiniz gibi Fransız, İtalyan ve İngilizler nerede? Mazda da Japonlar arasında en iyi değil.

Ayrıca sorunsuzluğun pahalı  araç kullanmak ile de bir ilgisi olmadığı da görülüyor. Skoda liderken ana firma VW nerelerde?

Aksine ne kadar çok donanım alırsanız, bu donanımların arıza yapma riski de artıyor. Bu sebeple genellikle İngiltere'de donanımsız olarak tercih edilen Skoda VW'ye göre bu kadar sorunsuz görünüyor. Eğer sunroof'unuz yoksa, sunroof arızası yaşamanız olası değildir...

Bu arada bu anketteki Mazda'nın pozisyonunda PSA ve benim de vebalimiz var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu test anladığım kadarı ile ingilteredeki otomobil kullanıcılarına " favori araba markanız hangisidir, memnun musunuz ?? " sorusunu yöneltilerek yapılmış. Ben mi yanlış anlamışım?

Mesela bu testi ülkemizde yapın tüm vw, bmw, mercedes kullanıcıları araçlarından çok memnun.

Bizim kötülediğimiz markalar şirket aracı satmıyorlar desek  bile çok satıyorlar. Astra, cruze, jetta, corolla vs.

Geçen yıllarda sorunsuzluk testi yapmıştı bir firma. Şimdi bulamadım ama mazda, toyota, hyundai, subaru ilk 10daydı. Mazdanın bu sefer 1. Olamamasını rx8in yanlış kullqnımlarda bozulmasına bağlamışlardı.

Vw, mercedes vw vs. Downsizing ve çift kavramalaı şanzımanı her aracına koyan firmalar ise sondaydı. Bu dediğim test çok eski değil en az 2010 yılındaydı ve yine whatcar yapmıştı sanırsam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlamışsın, Ege.

Doğru anlaşılabilmesi için İngiltere'nin en büyük otomobil güvenilirlik testini aşağıda veriyorum;

http://www.whatcar.com/car-news/honda-tops-reliability-survey/1202107

Bu test anladığım kadarı ile ingilteredeki otomobil kullanıcılarına " favori araba markanız hangisidir, memnun musunuz ?? " sorusunu yöneltilerek yapılmış. Ben mi yanlış anlamışım?

Mesela bu testi ülkemizde yapın tüm vw, bmw, mercedes kullanıcıları araçlarından çok memnun.

Bizim kötülediğimiz markalar şirket aracı satmıyorlar desek  bile çok satıyorlar. Astra, cruze, jetta, corolla vs.

Geçen yıllarda sorunsuzluk testi yapmıştı bir firma. Şimdi bulamadım ama mazda, toyota, hyundai, subaru ilk 10daydı. Mazdanın bu sefer 1. Olamamasını rx8in yanlış kullqnımlarda bozulmasına bağlamışlardı.

Vw, mercedes vw vs. Downsizing ve çift kavramalaı şanzımanı her aracına koyan firmalar ise sondaydı. Bu dediğim test çok eski değil en az 2010 yılındaydı ve yine whatcar yapmıştı sanırsam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

E, bir TÜV listesi de şuraya sen koyaydın be yiğenim de bakaydık!

Ege, dayıyı bir sen anladın . Sende yanlış anladın :)

Peki neden Mazda tüv Almanya listelerinde hep yukarılarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi Poweshift şanzımanı geçtim. Burada da Edc şanzımanı araya sıkıştırayım. Benim duyduklarım, DSG şanzımandan, performans olarak daha iyi olduğu. 1 ve 2. Viteslerde şehir içinde ağır kaldığı ve yığılma yaptığı. Şehir içinde kullanımlarda vites geçişlerini hissetirdiği, gibi şeyler duydum. Ama genel anlamda, temiz bilgi mevcut değil. Muhtemelen yine yorum yok diyeceksin, ama. Bir ihtimal sorayım dedim, seni buralarda yakalamışken. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...