Jump to content

Plakadan İsim Öğrenebilir miyim?

AhmetKurt
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum plakadan isim ve adres öğrenme şansım varmıdır.Bu gün birisi araçıma çarptı ve ben de trafiği engellememek için  aracımı kenara çekerken adam baktım kaçıyor.Polise gitmeden öğrenme şansım varmıdır acaba.Polise gidersem tutanak falan tutulur diye gitmedim,çünkü tamponda hafif çizik oldu.Öyle tutanak tutulacak kadar hasar yok ama adamın kaçması canımı sıktı.Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum plakadan isim ve adres öğrenme şansım varmıdır.Bu gün birisi araçıma çarptı ve ben de trafiği engellememek için  aracımı kenara çekerken adam baktım kaçıyor.Polise gitmeden öğrenme şansım varmıdır acaba.Polise gidersem tutanak falan tutulur diye gitmedim,çünkü tamponda hafif çizik oldu.Öyle tutanak tutulacak kadar hasar yok ama adamın kaçması canımı sıktı.Saygılar.

Bu bilgiler tanıdık polis bulsanız da size söylemez (akıllı polis ise), çünki bir adım sonrası kavgadır...

Zaten direkt olarak maddi hasarlı olay yeri terk kazalara polis bakmaz !!

Büyük geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kavgayı izlememize imkan olacaksa ben bulurum. Kavga iyidir, deşarj eder insanı. Üst baş araması şart tabi; bıçak, delici, kesici aletler olursa iş kahverengiye döner.

Ufak çizik için boşverin gitsin derim ama illa kavga etmek istiyorum derseniz o başka...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kavgayı izlememize imkan olacaksa ben bulurum. Kavga iyidir, deşarj eder insanı. Üst baş araması şart tabi; bıçak, delici, kesici aletler olursa iş kahverengiye döner.

Ufak çizik için boşverin gitsin derim ama illa kavga etmek istiyorum derseniz o başka...

Dost musun, düşman mısın arkadaşşş ??

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dost musun, düşman mısın arkadaşşş ??

Veli abicim, adamakıllı bir kavga dövüş izlemeyeli çok oldu da  :D

Bizim burası ne güzeldi eskiden. Her gün olmasa da ayda 2-3 kavga çıkardı mutlaka. İş kötüye gitmeyinceye dek kimse de ayırmazdı. Tekmeler, küfürler, tokatlar havada uçuşurdu. Hey gidi günler hey...

Heyhat, olmuyor artık öyle kavgalar.  :'( İki laf yiyen tabancaya, makinaya sarıyor. Böyle miydi eskiden; naralar atılır, peşrevler çekilir, adamlar birbirlerinin çevresinde dönerdi... Seyirlik, seyranlıktı kavgalar. Raconu, kuralı, kaidesi vardı.  :hi:

Böyle seyirlik bir dövüş  :boks: çıkacaksa adamın seceresini de dökerim ortaya.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abicim, adamakıllı bir kavga dövüş izlemeyeli çok oldu da  :D

Bizim burası ne güzeldi eskiden. Her gün olmasa da ayda 2-3 kavga çıkardı mutlaka. İş kötüye gitmeyinceye dek kimse de ayırmazdı. Tekmeler, küfürler, tokatlar havada uçuşurdu. Hey gidi günler hey...

Heyhat, olmuyor artık öyle kavgalar.  :'( İki laf yiyen tabancaya, makinaya sarıyor. Böyle miydi eskiden; naralar atılır, peşrevler çekilir, adamlar birbirlerinin çevresinde dönerdi... Seyirlik, seyranlıktı kavgalar. Raconu, kuralı, kaidesi vardı.  :hi:

Böyle seyirlik bir dövüş  :boks: çıkacaksa adamın seceresini de dökerim ortaya.  :)

Ben her gün gereksiz, kuralsız ve raconsuz kavgaları gördüğüm için artık tiksindim... Ne demek istediğini de gayet net anladım...

;)

Konuyu açan Ahmet Kurt'a; "ver telefonunu ve plakayı ben senin telefonunu araç sahibine (karşı tarafa) vereyim" desem... Ne der acaba??

Evet Ahmet Bey, ne dersiniz ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden 'erkeksen tek basina gel` denirdi...Karsidaki de gururuna yediremez tek basina gelirdi, diger arkadaslarda seyrederdi. Oyle bicak tabanca sopa bunlar olmazdi. 1980`li yillar tabii...  :D

Gecenlerde yasadigim bi olayda tek basimayim arabada, diger arabadan 3 kisi birden indiler ve kapilarimi actilar, beni dovecekler. Biriniz gelse olmuyor mu dedim, cevap olarak kufur geldi. Bir sure once de genc bir arkadasi bir adamin elinden zor aldik, adamin elinde silah, atacak. Diger taraftan birinin digerine kafasi bozuluyor, 3 tane adam tutuyor gidip kafasini bozan adami dovduruyor. Bicaklar zaten artik aksesuar oldu. Ne kaypak bir delikanlilik duzeni var.

Kavga etmeyi hicbir sekilde tasvip etmek mumkun degil ama edeceksen de bi adabi olur.  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden 'erkeksen tek basina gel` denirdi...Karsidaki de gururuna yediremez tek basina gelirdi, diger arkadaslarda seyrederdi. Oyle bicak tabanca sopa bunlar olmazdi. 1980`li yillar tabii...  :D

Gecenlerde yasadigim bi olayda tek basimayim arabada, diger arabadan 3 kisi birden indiler ve kapilarimi actilar, beni dovecekler. Biriniz gelse olmuyor mu dedim, cevap olarak kufur geldi. Bir sure once de genc bir arkadasi bir adamin elinden zor aldik, adamin elinde silah, atacak. Diger taraftan birinin digerine kafasi bozuluyor, 3 tane adam tutuyor gidip kafasini bozan adami dovduruyor. Bicaklar zaten artik aksesuar oldu. Ne kaypak bir delikanlilik duzeni var.

Kavga etmeyi hicbir sekilde tasvip etmek mumkun degil ama edeceksen de bi adabi olur.  :boks:

Aynen öyle abi, dövsen de dövülsen de gıkın çıkmazdı... Şimdi (tabiri hoş görün) ise karı gibi şikayet ediyorlar...

45 yaşında adam çocukluk arkadaşıyla yıllardır can ciğer kuzu sarması olmuşlar, fakat para istiyor kumar oynayacak, arkadaşı da vermiyor... Aracının bagajında av tüfeği var ve beni ölümle tehdit etti diye şikayet ediyor, adamın haberi yok... Gidip bakıyorsun evet bagajda av tüfeği var... Şimdi bu adam kendini hukuka karşı nasıl anlatacak ?? Anlatsa kim dinleyecek...

İnsanlık mı bu?? Erkeklik mi bu? Arkadaşlık bu mu??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepinizin yorumları birbirinden ilginç ve hepinize teşekkür ederin bir tek Domestos arkadaşa diyeceğim şu. eğer ki kime ait olduğunu bulursa telefon numaramı veririm.kavga etmeye niyetim olsaydı o adamla orada olurdu o iş. bir tek sorum olacak neden kaçtın diye.....eğer uğraşmak isteseydim giderdim polise verirdim plaka numarasını ve fotoğrafları bırakırdım polise bu işi....Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hepinizin yorumları birbirinden ilginç ve hepinize teşekkür ederin bir tek Domestos arkadaşa diyeceğim şu. eğer ki kime ait olduğunu bulursa telefon numaramı veririm.kavga etmeye niyetim olsaydı o adamla orada olurdu o iş. bir tek sorum olacak neden kaçtın diye.....eğer uğraşmak isteseydim giderdim polise verirdim plaka numarasını ve fotoğrafları bırakırdım polise bu işi....Saygılar

Polis bu işe bakmıyor demiştim oysa... Plakayı değil seceresini verseniz savcılık takipsizlik veriyor... Kendiniz bizzat trafik mahkemesine başvurmanız gerekiyor...

Çok istekliyseniz özelden plaka ve kendi telefonunuzu verin ve neler oluyor görün... Ama yine de bu duruma vicdanım elvermiyor...

Çünki; herkes siz kadar iyi niyetli değil, sadece olayın boyutunu "neden kaçtın" da bırakmıyolar... Bir araba dolusu hayvanı karşınızda bulup tozunuzun alınmasını göze alıyorsunuz ama ben buna müsaade edemem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polis bu işe bakmıyor demiştim oysa... Plakayı değil seceresini verseniz savcılık takipsizlik veriyor... Kendiniz bizzat trafik mahkemesine başvurmanız gerekiyor...

Çok istekliyseniz özelden plaka ve kendi telefonunuzu verin ve neler oluyor görün... Ama yine de bu duruma vicdanım elvermiyor...

Çünki; herkes siz kadar iyi niyetli değil, sadece olayın boyutunu "neden kaçtın" da bırakmıyolar... Bir araba dolusu hayvanı karşınızda bulup tozunuzun alınmasını göze alıyorsunuz ama ben buna müsaade edemem...

Doğrusun, hem de çok doğru...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğrusun, hem de çok doğru...

Acı tecrübeleri yaşayarak öğrenmek gibi garip huylarımız var abi, anlatılınca çoğu kimse itibar etmiyor... Senin başına geldiği için biliyorsun, ben günde en az bir iki tane böyle yok yere kavgalar gördüğüm için biliyorum, ama Ahmet bey gibi iyi niyetli insanlar olayın bir adım sonrasını düşünemiyor, düşünmediği için yargılamıyorum çünki; adı üstünde iyi niyetli... Ama anlatılanlardan ders çıkarmak gerekiyor...

Herkeslere kazasız belasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli Abiye (domestos) katılmamak mümkün değil; şöyleki;

bundan 2 yıl önce 2004 dynamic mazda 3 aracıma park halinde iken, insan kılıklı bir amcam sürtmüş (ön tamponun sağ ucunda braketi kırmış, ve sol ön çamurluğu biraz göçertmiş) ve kaçmış.Aracımın başına geldiğimde manzarayı görünce çok sinirlendim, hatta gözlerime inanamadım; park halindeki bir araca vurmayı nasıl başarmışlardı anlayamadım-inanamadım.Sonra bir baktım sileceğe bir not kağıdı sıkıştırılmış, sandım vuran insan yazmış; sinirim biraz geçti sakinleştim. Ama notu okuyunca tekrar öfkelendim. Çünkü notu sağolsun olayı gören bir vatandaş bırakmış..."aracınıza çarpanı gördüm, telefonum ..." diye, aradım hemen, sağolsun plakayı , araç markasını rengini falan verdi ve "5-10 dk önce oldu abi fazla uzaklaşmış olamaz oralardadır" dedi. Hemen arabaya bindiğim gibi son gaz aramaya koyuldum ve bana tarif edilen ve plası verilen aracı gördüm. Hemen yanına yaklaşıp kenara çekmesini istedim. Nese durdurdum ve bi baktım orta yaşın üzerinde yanında hanımıda olan 50 li yaşlarda biri. Önce inkar etti ben çarpmadım diye sonra baktı ortada tanık var ukala ukala çarptıysak öderiz kardeşim dedi. Yaşına hürmetimden ve yanında hanımı olduğundan çok sinirlenmişde olsam sakinliğimi koruyarak, hem aracıma çarpıp kaçıp hemde bu şekilde külhanbeylik yapmasının doğru olmadığını ve polis çağırmamız gerektiğini söyledim. Telefonumu elime aldım polisin numarasını çeviriyorum,  fırsattan istifade suratıma kafa attı. Tabi artık söz bitmişti, yaşa ve yanındakine hürmetimizde bitmişti. Aldım sazı elime aracın üstüne yatırdım ve aracıma verdiği hasardan çok ama çok daha fazlasını (hem maddi , hem manevi) aldı hasar olarak. Polis geldi tabi bu arada baya bi biber gazı kafamdan boca edildi (2 tüp  :D ) Şikayetçiyim beni ne hale getirdi diyor, bende dedim "yaptıysak öderiz kardeşim. Sen nasıl bana öyle diyordun, şimdi de sen git kafanı gözünü cerrahpaşa da yaptır, öderim". Ben darptan, karşı tarafta mala zarar vermeden savcılığa düştük sonra şikayetlerimizi geri aldık falan kapandı. Diyeceğim o ki Veli abininde dediği gibi siz iyi niyetle yaklaşsanızda karşınızdakinin nasıl bir tavır takınacağını kestirmek güç. Allah biliyor benimde niyetim kavga değildi ama durumu kısaca özetlediğim gibi ne noktalara getirdik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkemizde gerçek ve adil bir hukuk sistemi olmadığı için vatandaş bu durumlara düşüyor maalesef... Bu kurallar bizim insanımıza bir kaç beden büyük geliyor, sonra da sağını solu çekiştirip duruyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok haklısınız, çok geçmiş olsun ama demişsinizki bir tek sorum olaca neden kaçtın diye , bu soruya adam gibi cevap verecek adam olsa ya kaçmazdı yada aracınıza bir kart bırakırdı , vurup kaçan adamın zaten bu sorunuza adam gibi cevap vereceğini sanmıyorum, evimizin park girişleri çok sıkıntılı gecen bir transporterda biraz kötü koymuş ve bende parka girerken hafif sürttürdüm, adamın çamurluk altı 5 cm kadar içeri geçip çizildi sonuçta bizim buranın aracı değil gidebilirdim, sahibini buldum yan binaya gelen boya ustası dedim aracınıza vurdum, hasar neyse karşılayacağım,  geldi baktı canın sağolsun dedi, komşum geçen gece saat 22:00 da zilimi çaldı aracına sürtüm hafif çizildi dedi , indim baktım saç teli kadar çizik dedim ki bunun içinmi beni rahatsız ettin :) sonuçta insan olan zaten vurup kaçmaz :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...