Jump to content

Rotary Öldü..

chaos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öldü mü bilinmez ama "finansal yapısını iyileştirmeye çalışan bir şirket"te uzun bir süreliğine rafa kalktığı söylenebilir.

Elinde bulunduranlar da artık gözü gibi bakmalılar.. Devamı kolay kolay gelmeyecek bir otomobile sahipler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

rotary engines are our heartland and we are determined to continue to develop that technology - "rotary motorlar bizim can damarız, bu teknolojiyi geliştirmeye devam etmede kararlıyız." 

Yukarıda alıntısını yaptığım sözü söylemiş Masahiro Moro. Daha 3 hafta önce Mazda Ceo'su artık bitti demişti. Şu konuyu en başından okuyacaklar, verilen ifadelere hayret ederler herhalde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Alıntı

Mazda currently has more than 100 engineers working on its next-generation rotary engine, according to a company spokesman.

söylenenlere göre; rotary çalışmaları hızla devam ediyor.

http://www.businessinsider.com/mazda-has-over-100-engineers-working-on-a-breakthrough-on-one-of-the-worlds-strangest-engines-2016-2

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her binen uçak motoru gibi bir ses çıkartıyor bu diyor. Erkekler arabalarla ilgili olduğundan anlıyorum da kızlardan da böyle bir yorum gelmesi beni şaşırtıyor :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, SweepeR :

Her binen uçak motoru gibi bir ses çıkartıyor bu diyor. Erkekler arabalarla ilgili olduğundan anlıyorum da kızlardan da böyle bir yorum gelmesi beni şaşırtıyor :)

aslında mekanik olarak temelleri aynı yani uçaklardaki Jet motoru ile Wankel, her ikisinde de piston denen olay yok ve her ikisinde de supap denen olay da yok. Nitekim o yüzden sesleri benziyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakmayın da uçak motoru sesine benzemesi ile mekaniksel benzetme saçma olmuş. Jet motoru değildir, türbin motorudur ayrıca. 

Wankel motorunun sesinin harika olduğu tartışmasız bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...