Jump to content

Euro NCAP'ten Bir 5 Yıldız da Yeni Skyactiv Mazda3'e

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda3_NCAP_2013_NR.jpg&w=580&h=250&zc=1&q=90

Mazda'nın yeni modeli, 2013'te teste giren compact otomobiller arasında Avrupa'nın en güvenli aracı oldu. 2009'da uygulamaya giren yeni derecelendirme sisteminden sonra, Mazda'nın 5 yıldız almaya hak kazanan 5. modeli olan yeni Mazda3;

Yetişkin yolcu koruması          %93

Çocuk yolcu koruması            %86

Güvenlik asistanı sistemleri      %81

Yaya koruması                    %65  skorlarını elde etti.

http://www.euroncap.com/results/mazda/3/537.aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu euroncap testinde çok trajikomik bir durum var :D

sokaktaki adamı çevirip sorsanız dünyanın en güvenli arabası nedir diye birçoğu vw başkabirçoğu mercedes başka bir çoğu bmw der :D Ama ne hikmetse bu testte vw de bmw de mercedes te 4 yıldız almışken dünyanın en dandik arabası diye tanıtılan peugeot mazda3ten sadece bir puan düşük yani neredeyse aynı.. Mazda3 ise bu test sonucunda euroncap tarafından 2013ün en güvenli kompakt aracı seçildi.. 308in de sonuçları mazda3le aynı denilebilir..

vay efenim i3 bmw'nin ucuzlatılmışıymış, citan mercedes'in ticarisiymiş t5 vw'nin ticarisiymiş cartıymış curtuymuş..

ticari olan Tourneo connect'in de notu çok iyi hatta baya iyi ama ecosport ta sınıfta kalmış mesela o da ilginçç..

Sonra biz bmw'ye mercedes'e laf atınca yanılıyor oluyoruz.  Mercedes, bmw gibi bir firma eğer premiumuz sağlamız diye geçiniyorsa daha euroncapten 5 yıldız alamayan bir arabayı piyasaya sürmemeli, kendi marka değerine saygısı varsa..

Gerçi kendi ürettikleri araçlara olan saygılarını türkiye'de daha çok satmak için e segmentine 1.6 motor koyarak kanıtladıklarını görüyoruz..

Sonra vay efenim ben neden mazdayı bu kadar övüyorum. :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğin tank mübarek tank  , Allah kaza bela vermesinde  karşı taraf yandı...

Söyleyelimde bir daha ki sefer Kurtlar Vadisi Kuzey Kore'de  Mazda kullacaklarsa Mazda3 ü kullansınlar 626 yerine...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sonuçlar çok iyi daha ne olsun, her halükarda bir çok lüks vede pahalı markaya rakip vede ortak olmuş bir araç var ortada, tebrikler mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ya arkadaş çok üzüldüm çok test te parçalanan araçlara

Bu çarpışmada çoğu aracın tavanı ve marşpiyerin olduğu yer sekiz oluyor.. Şasi olarak kuvvetli bir araç olmuş..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Merhabalar,

Youtube'da Mazda 3 ile yapılmış 2 adet Euro NCAP testi buldum ve paylaşmak istedim. 

İlk test çarpışma testi, ikincisi ise ESC testi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...