Jump to content

Mazda3 Sağ Arka Alt Kısımdan Gelen Ses

mustafa metin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese merhaba ben Bodrum dan Mustafa Metın. arkadaslar arabanın sağ arka alt kısmından gelen bır takırtı sesı var kasıs ve bozuk yolda cok rahatsız edıcı oluyor. bılen bırı varsa yardımcı olursa sevınırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese merhaba ben Bodrum dan Mustafa Metın. arkadaslar arabanın sağ arka alt kısmından gelen bır takırtı sesı var kasıs ve bozuk yolda cok rahatsız edıcı oluyor. bılen bırı varsa yardımcı olursa sevınırım

Bagajda sağa sola çarpan bir şeylerin olmadığından emin olun, Varsa; Z rotları kontrol ettirin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

govde altından gelıyor ses. rotlardan olduğunu sanmıyorum.

Eksoz bağlantıları bir ihtimal, en güzeli lifte kaldırıp anlayan bi ustaya teşhis yaptırmak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de benzer bir sorun yaşamıştim z rotundanmis.en yakin sanayiye git z rotunu söktür ses kesilmişse yenisini al taksinlar.Ben focus cmax ın z rotlarini aldim aynisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tesekkurler arkadaslar. rotlara baktırcam haberdar ederım. tesekkurler herkese

Bir saat olmadan fikrini değiştiren şey nedir ??

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baska çözüm yolu söyleyen yok. Araç 50000 de düzgün kullanırım. Oyuzden rotlardan değildır dıye dusundum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baska çözüm yolu söyleyen yok. Araç 50000 de düzgün kullanırım. Oyuzden rotlardan değildır dıye dusundum.

50 bin kilometreyi ben 5 yılda yapıyorum ama. :)

Ses bozuk veya düz satıhlı olmayan (arnavut kaldırımı gibi) yola girdiğinizde geliyorsa büyük ihtimal Z rotlardan kaynaklıdır... Esasında kaymak asfalt diye tabir edilen yerde de bu sesi duyabilirsin fakat çok iyi kulak lazım, daha önce de yazdığım gibi aracı lifte kaldırın her şey ortaya çıkacaktır...

Tecrübelerime göre ben teşhisi böyle koydum, kontrol ettirin ve sonucu bizimle paylaşın.

Kolaylıklar, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugun baktırdım araca  z rot deısecekmıs. fıyat olarak tekı orjınalı 175  yan sanayısı 50 tl nasıl sızce fıyat

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugun baktırdım araca  z rot deısecekmıs. fıyat olarak tekı orjınalı 175  yan sanayısı 50 tl nasıl sızce fıyat

Teşhisin doğru çıkması sevindirici ama orijinal fiyatlar can sıkıcı.  :P

Aracı kullandığın yollar bozuk satıhlıysa eğer yan sanayi bir sene sonra yine aynı sesi vermeye başlar, bu yüzden orijinal derim ama çok fark var be...

Takdir senin, cüzdan senin, araç senin...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de 60bin kmdeyim. bende arasıra duyuyorum rahatsız edici bir ses. bagajdan falandır heralde diyordum. bende ozaman bi  baktırayım z rot lara.

arabanın sağından solundan ses gelmesini hiç sevmem ama işte hepde böyle takıntılıları bulur bu sesler >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

soktuler taktılar ses kesıldı aslınd. ama usta bosluk yapmıs deıstırmemız lazım dedı. aracı alalı 6 ay oldu guzel ılgı cekıcı bı araba ama konfor yok aslında. 2. aracım 2005 mıtsubıslı lancer daha konforlu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bırde bagajda yedek lastığin olduğu yerde su bırıkıyor  nerden olduğunu bulamadım

Aracın arka stoplarının contalarından olabilir, eğer arkadan kazalı ise orijinal şekilde yapılmamış olabilir, lastiğin bulunduğu yerin altında toz lastikleri var onlardan içeriye su alıyor olabilir... Bu bölgelerin kontrol edilmesi gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

velı abı. bagajı komple bosalttım. arabaya su tuttum herhangı bıyerden gırmıyo. altta conta var bagajda su bırıktığınde tahlıye deliğini kapatan. o contayı cıkardım belkı nemden yapıyordur dıye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

velı abı. bagajı komple bosalttım. arabaya su tuttum herhangı bıyerden gırmıyo. altta conta var bagajda su bırıktığınde tahlıye deliğini kapatan. o contayı cıkardım belkı nemden yapıyordur dıye.

O contayı çıkardıysan ve arabayı orada conta olmadan kullanıyorsan oradan girme ihtimali de var, yağmurlu havalarda aracı kullanırken oradan su alıyor olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Aynı sıkıntı bende de var. Kasislerde hele rahatsız edici bi şey duyuyorum ve duymaya payladıkça çileden çıkarıyor beni. Bu cumartesi götürücem arabayı bakalım neyi varmış burdan da paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...