Jump to content

Mazda 626 Radyatör Hortumları Çok Sert

sislivadi54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

genleşme kabındaki suyu boşalttım zaten komple antifiriz doldurmuşlar kaba.antifirizi boşaltıp normal degere kadar su doldurdum genleşme kabına..neyse radyatör kapagının orjinali epeyce pahalı o yüzden tayvan malı kapak aldım 0.9 bar aldım 1,1 yok çünkü.neyse sabahları hortumları büzüşme yapmıyor artık.araç açlışırken sertlik degeride eskisine göre daha yumuşak sanki.ama şimdide aracta su kaybı var.her sabah bakıyorum 200 gr kadar eksiltiyor.kapaktanmı acaba diye düşünüyorum.ama daha önceki aracımada tayvan malı 0.9 barlık kapak almıştım aynı orjinali gibi olmuştu.hiçbir sıkıntı çıkartmamıştı.fikri olan varmı arkadaşalar...

Daha önceden eksiltme yoksa ve kapak değişiminden sonra olduysa büyük ihtimalle kapağın altından gaz verdikçe araç su atıyor demektir (başıma geldi) bunu kaputu açtıktan sonra elinle gaz vererek kapağın altını kontrol edebilirsin, genelde oradan atıyor. Aracı sıkıştırınca da genleşme kabından dışarıya su akıtma şeklinde su eksiltiyor.

Sakarya mahrumiyet bölgesi değil bence rahatlıkla uygun değerdeki kapağı bulabilirsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

9

• domestos

8

• Kadirx

4

• sislivadi54

20

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

evet mahrumiyet bölgesi degil ama mazda 626 söz konusu olunca sıkıntı oluyor.benim bildigim 3 tane mazda parçacısı var burda.üçündede 1.1 bar lık mazda kapagı yok.şimdi netten bakıyorumda honda ve toyotoların kapaklarıda mazda nın kine benziyorlar.tipk olarak ayınılar.eger yerine olursa honda toyoto kapagı fark etmez o zaman. bence.ama gelde bunu parçacılara anlat.adamlar tam birer cins.bişey desen hemen kzııyorlar. ne çok biliyorsun diyorlar.birde çogu çin malı satıyor.tayvan malı en iyisi ama her parçanın tayvanı yok.müsait olunca bakacagım parçacılara.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

radyatör hortumun sertleşmesi silindir contasında kaçak olma ihtimalide var benimde başıma geldi farklı su hortumlarına bakınız kalolifer hortumu kelebege giden su hortumu  bunlarda  şişme yada damlama varmı diye radyatörün alt sol köşeye dogru tahliye vanası var oraya bi peçete ile bakınız ordanda kaçırma ihtimali olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

conta oldugunu sanmıyorum çünkü kapagı degişene kadar su eksiltme yoktu.eski kapakta hortum sertligi vardı.yeni kapaktada hafif su eksiltme.dedigin tüm yerlere baktım.daha önceki 626 da bi kapak yüzünden conta degiştirmiştim.kapagın bozuk oldugunu anlayamadılar conta dediler.conta degişti ama yine su eksiltti.sonra birisi kapak degiş dedi çok şaşırdım ve degiştirdim sorun çözüldü.neyse böyle böyle motordan anlamaya başlıyoruz işte.:) daha bakalım neler ögrenecegiz.usta olmak kolay degil tabii.bugün yine eski olan orjinal kapagı aldım içini falan güzel bi şekilde söktüm temizledim tekrar taktım.yarın işe gidip gelince bi bakacagım su eksiltme varmı diye.oldu oldu yoksa servisten orjinal bi tane alacagım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

conta oldugunu sanmıyorum çünkü kapagı degişene kadar su eksiltme yoktu.eski kapakta hortum sertligi vardı.yeni kapaktada hafif su eksiltme.dedigin tüm yerlere baktım.daha önceki 626 da bi kapak yüzünden conta degiştirmiştim.kapagın bozuk oldugunu anlayamadılar conta dediler.conta degişti ama yine su eksiltti.sonra birisi kapak degiş dedi çok şaşırdım ve degiştirdim sorun çözüldü.neyse böyle böyle motordan anlamaya başlıyoruz işte.:) daha bakalım neler ögrenecegiz.usta olmak kolay degil tabii.bugün yine eski olan orjinal kapagı aldım içini falan güzel bi şekilde söktüm temizledim tekrar taktım.yarın işe gidip gelince bi bakacagım su eksiltme varmı diye.oldu oldu yoksa servisten orjinal bi tane alacagım..

Yapacağın test çok basit;

Kaputu aç, elinle gaz verirken kapağı gözlemle, kaçırma varsa kapağın altından yapar...

Kaçırma varsa eğer; Kapağın iki tane dişi var onları pense ile sıkarak kaçırmayı önleyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar orjinal kapagı tamir ettim desem inanırmısınız.:).evet gerçekten aynen dedigim gibi.aldım orjinal kapagı içini birbirinden ayırdım.sonra gazyagıyla birlikte diş fırçası eşliginde temizledim.:).tekrar topladım kapattım ve kaynar suyla iyice yıkadım gazyagı üzerinden gitsin diye.ve takalı iki gün oldu.. ne su eksiltme nede hortumlarda büzüşme.allaha şükür on numara oldu..bilginiz olsun diye yazdım.belki birgün sizinde işinize yarar.haaa ne kadar gider bilemem ama tekrar bozulursa onuda haber veririm.aslında tamir ederken aklıma bişeyde geldi.aldıgımız yan sanayi 0.9 bar lık kapakları aynı şekilde söküp orjinal olan kapagın yayını takarsak almış oldugumuz 0.9 barlık kapagıda 1.1 bar yapabiliriz diye düşünüyorum.kapagı sökmk çok kolay tornavidayla hafiften kastıra kastıra çıkıyor.sürekli aynı noktadan kastırarak degil ama farklı farklı noktalara kastırma uygulayarak.işi bildinmi 2___3 saniyede kapak ayrılıyor..en iyisi ben yarın bu işin fotolarını çekip atayım siteye.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar orjinal kapagı tamir ettim desem inanırmısınız.:).evet gerçekten aynen dedigim gibi.aldım orjinal kapagı içini birbirinden ayırdım.sonra gazyagıyla birlikte diş fırçası eşliginde temizledim.:).tekrar topladım kapattım ve kaynar suyla iyice yıkadım gazyagı üzerinden gitsin diye.ve takalı iki gün oldu.. ne su eksiltme nede hortumlarda büzüşme.allaha şükür on numara oldu..bilginiz olsun diye yazdım.belki birgün sizinde işinize yarar.haaa ne kadar gider bilemem ama tekrar bozulursa onuda haber veririm.aslında tamir ederken aklıma bişeyde geldi.aldıgımız yan sanayi 0.9 bar lık kapakları aynı şekilde söküp orjinal olan kapagın yayını takarsak almış oldugumuz 0.9 barlık kapagıda 1.1 bar yapabiliriz diye düşünüyorum.kapagı sökmk çok kolay tornavidayla hafiften kastıra kastıra çıkıyor.sürekli aynı noktadan kastırarak degil ama farklı farklı noktalara kastırma uygulayarak.işi bildinmi 2___3 saniyede kapak ayrılıyor..en iyisi ben yarın bu işin fotolarını çekip atayım siteye.

[/quote  ]    Problemin çözüldüğüne memnun oldum, sanırım tamir edilen kapak epey görev yapacaktır, elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Problemin çözüldüğüne memnun oldum, sanırım tamir edilen kapak epey görev yapacaktır, elinize sağlık.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...