Jump to content

Mazda 626 Radyatör Hortumları Çok Sert

sislivadi54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

dedigin dogru ama objeye odaklanınca görüntü kalitesi bozuluyordu.nede olsa telefon kamerası.biraz uzaktan çekmem gerekti.dostlarıma en iyi görüntüyü saglamak için ugraştım.ama bizim evin halılarını falan begenmediniz sanırım.eee ne yapalım bizim evde ayakkabı kutularımız yok.paramız bu halıları almaya yetti.:) :) :) idare edin kusurumu hoş görün..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

9

• domestos

8

• Kadirx

4

• sislivadi54

20

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

dedigin dogru ama objeye odaklanınca görüntü kalitesi bozuluyordu.nede olsa telefon kamerası.biraz uzaktan çekmem gerekti.dostlarıma en iyi görüntüyü saglamak için ugraştım.ama bizim evin halılarını falan begenmediniz sanırım.eee ne yapalım bizim evde ayakkabı kutularımız yok.paramız bu halıları almaya yetti.:) :) :) idare edin kusurumu hoş görün..

Kusur falan yok işimiz latife... Halıyı beğenmedim de demedim ama desenleri güzelmiş...

Ben kibrit kutusuna bozuk para koymayla işe başladım, biraz daha işi büyütürsem ayakkabı kutusuna terfi edeceğim...

Şaka bir yana hakikaten fotoğraflar aydınlatıcı olmuş, fotoğraf koymadan önce söktüğünü yazdığında; nasıl diye merak etmedim değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaa nasılsa dedim bu bozuldu.. sökmeyi bi deneyeyim belki bişe yaparım olmazsa kırar atarım diye düşündüm.sökerkende kesinlikle sökerim ama bi daha toparlanmaz diye düşündüm.ama şimdi bırak sökmeyi toparlamayı birde çalışıyor yaa o tamamen bi mucize.:)bu konularda çok merakım vardır.her ne olursa olsun kesin onu parçalarım ve toplamaya çalışırım.eger toplanmazsa bi kenara koyarım kaldırıp atmam.daha sonra aynı şeyi sökmem gerekirse hem daha tecrübeli oluyorum hemde parça gerekirse eski söktügümden temin ederim.ama bu kadar çok mücadeleni tek sebebi AYAKKABI KUTUSUNUN olmayışı.ahhh olsa zaten gider serviste orjinalini taktırır çıkar giderim bakarım eglenmeye.ne ugraşacam radyatör kapagıyla falan..demiii ama yaaa ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde 323'de aynı sorun vardı arkadaşlar.

Forumda hem bu konuya yazılan cevaplar hemde diğer konuları en ince ayrıntısına kadar okudum. Hem de "NoooFearrrr" Gürhan Bey'in yardımları ile çözüme ben de kavuştum.

Hem hortumlar sertti hem de birkaç bağlantı yerinden su sızdırmaya başlamıştı. Radyatör'ün suyu haftada bir su bardağı su eksiltiyordu. Ustaya götürdüm silindir kapak contasının sorunlu olduğunu söyledi ama forumdaki bilgiler doğrultusunda conta yanmasından oluşması gereken sorunların hiçbiri yoktu. Ne yağa su karışması, radyatör kapağının iç kısmı tertemiz, sabahları tekleme, titreşimli çalışma gibi herhangi hiçbir sorunu yoktu.

Sağ olsun Gürhan Bey verdiği tavsiyeler doğrultusunda işe koyuldum. Öncelikle antifirizden sonra kaçakların olabileceğini Gürhan Bey söylemişti. Motordaki tüm bağlantı noktaları kontrol ettik ve gerçekten kaçaklar birkaç yerde vardı. Hemen fotoğraflara geçelim:

Öncelikle radyatörün kapağını değiştirerek işe koyulduk. Yeni radyatör kapağımız:

h38r.jpg

Şunuda eklemek istiyorum. Değiştirdiğim radyatör kapağının iç kısımlarında, yan kısımlarda herhangi bir yağ gibi, pekmez gibi tortuya benzer hiçbir sorun yoktu. Herhalde bu da ustanın conta teorisini yıkıyor. Doğrumudur bilemiyorum ama yazınlanları forumda okumuştum.

Hemen arkasından LPG beyninin sıcak su giriş ve çıkışlarındaki su sızdırmalarını tesbit ettik:

itdi.jpg

n8cn.jpg

Dikkatli bakıldığında beyin üstündeki kurumuş antifirizin rengi mevcut:

5pgz.jpg

Şimdi ise tüp beynine motorun sıcak suyu verilmesinden konulan T ek borunun etrafındaki sızıntıları da tesbit ettik:

b8f61.jpg

bsbn.jpg

sm1i.jpg

Alt radyatör hortumunun ise tamamen özelliğini kaybetmiş diyebilirim. Kelepçelerinin olduğu yerde de damla damla hesabı kaçaklar vardı. Değiştirmeye karar verdik ama parçacıya gittiğimde ellerinde olmadığını ve anca Cuma günü getiririz denildi. Cuma günü ilk işim o olacaktır.

e7wl.jpg

yxbs.jpg

Aracımdaki tahliye kabının üstündeki tıpanın ağzı komple kapalıydı ve hava almıyordu ve yahliyeden hiçbir zaman su geçmiyordu. Amcamın 323'de bu kabın ağzında ufak bir delik ve delikten dışarı doğrı 2-3 cm'lik ufak bir boru sarkıyordu. Demekki tahliyenin ağzı kapalı olduğundan dolayı ne su çekiyordu ne de fazla suyu tahliye edebiliyordu. Ben de tıpanın üstüne 3 mm matkap ucu ile birkaç tane delik açtım hava alması için:

ec7y.jpg

Şimdilik kaçakların olduğu bütün bağlantı noktalarındaki kelepçelerin hepsini bir güzel sıktık. Ben ustaya kelepçeleri ve birkaç hortumu değiştirelim dedim. "Alt radyatör hortumu hariç, diğer hortumların durumu ve kelepçelerin durumu da iyi dedi."

Hortumların sertliği ve su eksilmesinin önüne geçmiş olduk.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın creative16 çok güzel çalışma olmuş, eline emeğine sağlık, problemlerinizin çözülmüş olmasnıada çok memnun oldun, güle güle kullanınız , kazasız belasız inşAllah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Arkadaşlar soğutma suyu deiştirdikten sonra rolanti yükselip iniyo kendi kendine gaz verircesine sistemde hava olduğunu düşünüyorum bu havayı kendim nasıl alabilirim 93 model mazda 626 2.0 cc olan aracım yardım edermisiniz lütfen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...