Jump to content

Standart Bakımlardan Fark Yaratmak

berkemurat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili arkadaşlarım:

Genelde standart bakımlarda yağ, su, filtre değişimleri yapılmaktadır. Parçaları satın alarak birazda beceriniz varsa sizde yaparsanız. Asıl söylemek istediğim, servisler bunlara ekstradan kapı kilit ve halatlarının yağlanması ( dipnot: bu tip yerler çok kullanılmasada  en azından burada kullanılan yağların bir raf ömrü vardır,  raf ömrü dolduktan sonra özelliğini kaybeder.).  Yada butonlar üzerinde bulunan ampullerin belli bir zaman sonra ömürlerini doldurması,  yada küçücük bir fanın sürekli çalışarak, aşınması sonucunda rahatsız edici derecede çalışması gibi küçük ama sinir bozucu sıkıntıların önüne geçerek müşteri memnuniyetini  yüksek tutmaları gerektiğini düşünüyorum. Fark yaratmadan farkedilmezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok ince ayrıntılar bahsettiğiniz mevzular vede çokta önemli, ben bu tip bakımlarıda kendim yaparım vede yaptım geçen ay, mazda arabanız varsa öle kolay kolay işlevini yitiren bir aksam çıkmaz,  kendi arabamdan biliyorum, ama bahsettiğiniz gibi herşeyin bir raf ömrü vardır, önemli olan her zaman kontrollü olmak vede değişmesi gereken bir parça olduğu zaman anında bekletmeden gerekeni yapmak, benim aracımda standart bakımlar dışında şu ana kadar değişmiş olan mekanik vede motora ait üç parça oldu, volan dişlisi ( benden önce kullanım hatası) termostat vede yağ müşürü, onun dışında değişmesi gereken olmadı o parçalarda servisten orjinal alındı,  zaten dediğim gibi kullanım hatası olmasa mazda da öle kolay kolay arıza olmaz. zaten aracınızda sıkntı yaşadığınız vede arızalı aksam varsa servise bildiriniz gerekeni yaparlar.

Araçtaki hareketli aksamların vede kilitlerin yağlama işlemi için size sıvı gres öneriyorum , kaliteli bir firma seçerseniz çok memnun kalırsınız, işlemi yapmakta hayli zevkli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bencede çok haklısınız.

Ben bakım için Evo Mazdaya gidiyorum.

Her gittiğimde özellikle motor ve dış parçaları kontrol ediyorlar ekstra eskimiş boru vs varsa uyarıp yapıyorlar.

Aracın iç kısmıyla ilgili çok fazla kontrole girmiyorlar, çünkü araba eski İsmail usta elini attıkca buluyor bişey çok masraflı oluyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...