Jump to content

2009 Subaru Forester Aldım..

erolkan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün Forester için vakıt buldukça yakış verılerını paylaşayım.Almak isteyenlere belkı faydamız olur :)

Bu arada ekrandaki;

REVS: Devir

LPK: o andaki yakış Litre olarak

Hp: güç

Torque: tork

Speed: hız

Throttle :gazla alakalı ama tam açılımını bilmiyorum  :-[

0-100km

http://youtu.be/P-y-Hzi1h7A

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 109
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

10

• emregc

6

• mtutun

10

• erolkan

61

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Benim c3'le aynı yakıyor :D

throttle sorunuz zor bir soru :) Emin olmamakla beraber; Gaz pedalı değil de hava/benzin karışımını gösteriyor olabilir . OBD'de "throttle position" diye ayrı bir veri var çünkü .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadan itmedikleri ne malum hacım ondan C3 gibi yakıyor görünüyor olabilir...

Eski kasa Foresterların ortalama 12 -12,5 lt civarı yaktığı biliniyor, fabrika verisi şehir içi 11.2 lt zaten..

Yeni nesil araçlar az yaktıklarını iddia ediyorlar, onlarından 10 lt den aşağı yakacağını sanmam şehir içi... 100 km de 2 lt tasarruf edecem diye 60-70 bin tl fark ile kasa yenilemek bence mantıklı değil... (600-700 bin km de aradaki fark anca amorti ediyor)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski kasa Foresterların ortalama 12 -12,5 lt civarı yaktığı biliniyor, fabrika verisi şehir içi 11.2 lt zaten..

Yeni nesil araçlar az yaktıklarını iddia ediyorlar, onlarından 10 lt den aşağı yakacağını sanmam şehir içi... 100 km de 2 lt tasarruf edecem diye 60-70 bin tl fark ile kasa yenilemek bence mantıklı değil... (600-700 bin km de aradaki fark anca amorti ediyor)

2009 kasa pek hoşuma gitti benim. Güzel araç .

bir de dizelleri var onlar nasıl acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada kıyaslamayı yaprken bence aracın devamlı 4 çekerin kavramada oldugunu unutmadan yaparsak aradakı fark bence fazla değil..helekı zamanımızda önden veya arkadan çekişe sahıp olup 1.4 motora turbo koyup fabrıka verısı 6lıtre yazıpta gercek hayatta  8-9lt nın altına düşmeyen araçlar varken  :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 kasa pek hoşuma gitti benim. Güzel araç .

bir de dizelleri var onlar nasıl acaba?

09 kasaları benımde hoşuma gidiyor amma biraz daha agresif görunumlu olsa daha hoş olacak  :)

Dizel araba deyınce nedense ben hiç ısınamıyorum hangi marka olursa olsun  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada kıyaslamayı yaprken bence aracın devamlı 4 çekerin kavramada oldugunu unutmadan yaparsak aradakı fark bence fazla değil..helekı zamanımızda önden veya arkadan çekişe sahıp olup 1.4 motora turbo koyup fabrıka verısı 6lıtre yazıpta gercek hayatta  8-9lt nın altına düşmeyen araçlar varken  :)

En güzel testi ben yaparım kardeş,sen bana getir :D Ben 1.3 motor üzerine bakamıyorum şuan. Ev-iş rotasında ortalama hız 20km civarı olunca 1.6 motorlar 12lt den aşağı yakmıyor :( inşallah 5 yıllık kalkınma planımda 2 araç sahibi olmak var. 1.2 motor yada aşağısı bir ş.içi aracı ve haftasonu keyif aracı :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gakkom 2009 foresterin dizellerini kucaklayan çok adam var bildiğim. subarunun ilk boxer dizel başarısız oldu. Garantiden değiştiren sahibi motorun fiyatının 50bin küsüre geldiğini söylemiş bizim kuzene ve benim için iyi ki benzinli almış demiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gakkom 2009 foresterin dizellerini kucaklayan çok adam var bildiğim. subarunun ilk boxer dizel başarısız oldu. Garantiden değiştiren sahibi motorun fiyatının 50bin küsüre geldiğini söylemiş bizim kuzene ve benim için iyi ki benzinli almış demiş.

bizim forumda da var dizel Forester kullanan ama kucaklayan yok. Dizel arabalar biraz kibar kullanim istiyor hor kullanilirsa bence marka farketmez herkes kucaklayabilir :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel araç ya :) beygir/yakıt ortalaması çok iyi bence

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Gaz pedalına nazik davranınca bence gayet ekonomık bir araç oluyor..Nerdeyse 1.6 araclar kadar  yakacak koskoca Forester  ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaz pedalına nazik davranınca bence gayet ekonomık bir araç oluyor..Nerdeyse 1.6 araclar kadar  yakacak koskoca Forester  ;)

ben o konuda biraz sıkıntı yaşayabilirim. Sağ ayağımda sorun var, ileri gidiyor sürekli :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahi bu videodaki hesaplamalar  Iphone nun Forester uygulamasından  mı , nerden ?

Andorıd cıhazlar için "torque" programıyla...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...