Jump to content

Mazda 626 Aracımın Motorunu Yaptırıyorum

kamotropi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın fakat aracın 350 bin km de motora gerek duyması beni şaşırttı. Galiba sizden önceki sahibi çok hor kullanmış aracı. 626 nın motorunun  520 bin km tıkır tıkır çalıştığını gördüm ama her neyse. Uzun süre aracınıza gönül rahatlığıyla binersiniz artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim, motorda rolanti sorunu vardı titreme vs. söktük usta yapılması gerekiyor dedi bizde yaptırdık.

Motor ömrü kullanıcıya göre değişiyor evet o yüzden km farklılıklar gösterebiliyor iyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Öncelikle hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın fakat aracın 350 bin km de motora gerek duyması beni şaşırttı. Galiba sizden önceki sahibi çok hor kullanmış aracı. 626 nın motorunun  520 bin km tıkır tıkır çalıştığını gördüm ama her neyse. Uzun süre aracınıza gönül rahatlığıyla binersiniz artık.

Benide mazda 626 gibi bir aracın 350 bin km'de motor yapılması saşırttı. Bazen satılık araç ilanlarına bakıyorum 300 binden sonra motor yaptıran çok olmuş benim arabam 200 bine yakın şuan, acaba bende 300 binden sonra motormu yaptıracağım diye düşünüyorum. Kendi aracımı motor testine sokmadım ama kullanarak performansını gördüğüm kadarıyla yüzde 80'in üzerindedir diye düşünüyorum. Ben böyle bir japon harikasının en az 450-500 bin gider diye tahmin ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg olmasa gider hatta 600 gider :)

Merak ettiğim bir konu daha var motor yapılan bir araba kaç bin km gider ve fabrikasyon gibi performans gösterir mi? Teyzeoğlumla her zaman tartıştığımız bi konudur bu ama tatmin edici bir cevap alamdık. Kendiside 8-9000 civarında bir araç bakıyor ama motor yapılan araçlara temkinli bakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisten alınan parçalarla toplanırsa orijinaline yakın bir km. elde edilir diye düşünüyorum. Tabi toplayanın ustalığıda önemli.

Kendi aracımı aldığımda triger vs değişimi yaptırırken iş bitimine doru (92-97) bir 626 geldi çekici ile, yanlış hatırlamıyosam İzmitte motoru yapılmış ama 1 hafta içinde tekrar motor istemiş Düzce'deki Ahmet ustaya motor yapılması için getirmişlerdi, 1 haftada araç çekici ile getirilecek duruma nasıl geldi çok şaşırmıştık. Bu durumları görünce insan motoru yapılan araca ister istemez süpheyle bakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

öncelikle hayırlı ugurlu olsun Allah agız tadıyla kullanmayı nasip etsin. bir sorum olacaktı aracınızda yag eksiltme varmıydı, varsa kaç bin kmde kaç lt yag eksiltiyordu. komple sıfır motorun toplam maliyeti nekadara mal oldu, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...