Jump to content

Alkolmetreye Üflediniz ve Kanuni Limitin Üzerinde Alkol Çıktı Ne Yapmalıyız?

domestos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Son zamanlarda, rutin alkol kontrolü esnasında bazı aksaklıklar yüzünden hiç alkol alınmadığı halde alkol sınırını aşan değerlerin ölçüldüğü ve cezai işleme maruz kalan kişilerin olduğunu hem bire bir yaşadığım hem de bir çok yerden duyduğum için bu konuyu açarak bilgilendirmek istedim...

Mümkünse ikinci bir alkolmetre ile ölçüm yapılmasını talep edin, buna imkan yoksa veya görevli memurlar bunu kabul etmezse (etmeyebilir normaldir) yapılacak işlemleri tamamlayarak, kendinizi ekip vasıtası ile kan testinden alkol ölçümü yaptırmak için hastaneye sevkinizi talep edin.

Büyük ihtimalle; trafik görevlileri bu sevk talebini dikkate almayacaktır (bu durum da normaldir) kendiniz vakit kaybetmeden bir dilekçe ile en yakın hastaneye başvurun ve durumunu dile getirerek kan testi isteyin, bir ihtimal acil doktoru polis sevk etmeden bunu yapamayacağını söyleyecektir. Elinizdeki dilekçeyi işleme koymalarını yoksa dilekçe kanununa aykırı hareket etmekten kendilerini şikayet edeceğinizi söyleyin...

Doktor çok cesur çıktı ve yine kan testi yapmadı diyelim, (bu da olabiliyor ama normal değil) en yakın Polis Merkezine giderek durumu anlatın ve hastaneye sevkinizi isteyin. Yapmayacaklarını söyleyebilirler (bu da oluyor ama normal değil) bu durumda olabilecek her şeyi dile getiren bir dilekçe yazarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı, sorumlular hakkında oluşan zararların tazmini için dava açılacağını hatırlatırsanız işlemler daha kolay oluyor...

En nihayetinde kan testi yapıldı ve alkol (etanol) 0 (sıfır) çıktığında elinizde diğer belgelerle birlikte Sulh Hukuk mahkemesine itiraz ediyorsunuz ve kazanıyorsunuz...

:fiuw:

Not: Yukarıdaki bütün açıklamalar alkol alınmadığı ve alkolmetrede yasal sınırın üstünde alkol çıktığında yapılacak işlemleri ihtiva eder, alkol aldıysanız onca zahmete girmenize gerek yok...

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben öyle bişeye rastlamadım. hatta polis amca benim yerime üfleyip yazdı :D

bilgi için teşekkürler :) umarım kimsenin ihtiyacı olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ceza bir kenara ehliyeti kaybetmek en sıkıcı olanı sanırım. Ilk yakalandığında da hemen el koyuluyor mu ehliyete ?

6 aydan başlıyor diye klişe bir tabir var ya, tam da ehliyet için söylenmiş sanki...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onunla da kurtulamıyorsun değil mi süre bitince gidip rapor felan Alman gerekiyor

İlk etapta böyle bir prosedür yok ama 6 ay sonrasında tekrar ehliyeti alkolden kaptırırsan bu sefer devreye mahkeme giriyor, gerek görürse mahkeme bu işleme tabi tutabiliyor, ikinciden sonrası zaten felaket oluyor, Allah kimseyi  o duruma düşürecek kadar içirmesin, mümkünse alkollü hiç araç kullandırmasın...

2032 yılına kadar el konulmuş ehliyetler var ama sürücü hala trafikte buna bir çözüm yok şimdilik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elhamdulillah alkol ile içecek olarak bir ilişkimiz yok en fazla elimize sürüyoruz :D da dediğin gibi bir ters durum ile karşılaşırsak ne yapabileceğimize dair fikrimiz oldu sağolasın ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elhamdulillah alkol ile içecek olarak bir ilişkimiz yok en fazla elimize sürüyoruz :D da dediğin gibi bir ters durum ile karşılaşırsak ne yapabileceğimize dair fikrimiz oldu sağolasın ;)

Ben alkol alanlar için değilde, hiç almadan alkolmetrede yasal limiti aşacak kadar promil değeri çıkanlar için bilgilendirme yapayım dedim...

Sırf yılbaşı gecesi 4 kişi alkol almadığı halde alkollü çıktığından dolayı başvurdu, kanunen yapma zorunluluğum olmasa da, insani olarak kendilerine yardımcı oldum ve sıfır etanol (alkol) raporu alarak itiraz etmelerine dolayısı ile kaptırmış oldukları ehliyetlerini almalarına yardımcı oldum...

Geçenlerde bir kaç yerde daha aynı sorunun olduğunu okuyunca üyelere yol göstermek istedim.

Herkeslere kazasız, belasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben alkol alanlar için değilde, hiç almadan alkolmetrede yasal limiti aşacak kadar promil değeri çıkanlar için bilgilendirme yapayım dedim...

Sırf yılbaşı gecesi 4 kişi alkol almadığı halde alkollü çıktığından dolayı başvurdu, kanunen yapma zorunluluğum olmasa da, insani olarak kendilerine yardımcı oldum ve sıfır etanol (alkol) raporu alarak itiraz etmelerine dolayısı ile kaptırmış oldukları ehliyetlerini almalarına yardımcı oldum...

Geçenlerde bir kaç yerde daha aynı sorunun olduğunu okuyunca üyelere yol göstermek istedim.

Herkeslere kazasız, belasız günler.

sevaptır :) ehliyet olmasa ne olur halimiz :(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevaptır :) ehliyet olmasa ne olur halimiz :(

18 yaşını doldurmadan her araba kullanışımda tedirgin olurdum, İlçedeki jandarma ile köşe kapmaca oynardım ancak; ehliyetimi aldıktan sonra yani 22 yıldır, ehliyetimi soran ekip sayısı 5 olmamıştır...

Ehliyet içinde bulunduğu ruhsat kılıfında eskidi gitti be.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 yaşını doldurmadan her araba kullanışımda tedirgin olurdum, İlçedeki jandarma ile köşe kapmaca oynardım ancak; ehliyetimi aldıktan sonra yani 22 yıldır, ehliyetimi soran ekip sayısı 5 olmamıştır...

Ehliyet içinde bulunduğu ruhsat kılıfında eskidi gitti be.

daha ne istiyorsun Allah'tan :) beni hep duruyorlar . Çok albenili duruyorum galiba :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha ne istiyorsun Allah'tan :) beni hep duruyorlar . Çok albenili duruyorum galiba :)

Şikayetçi değilim ama gönül rahatlığı ile de insan göstermek istiyor... Ehliyeti, ruhsatı tabe... Sen; "kesin bunun ehliyeti yok" tipindeki kişiler içine giriyorsun da ondan durduruyorlardır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ellerine ve emeklerine sağlık. Güzel ve faydalı bilgiler.

Bu tarz bir olay karşısında, her türlü olumsuzlukları düşünerek yazmışsın.

Aklıma gelen ilk soru. Hastane özel veya devlet hastanesi fark eder mi ?

İkinci bir alkol ölçer çihaz istedik olmadı. Hastane dedik olmadı, dilekçe yazıp hastaneye kendimiz gittik olmadı. Oradan karakola gittik olmadı, savcıya başvuracağız dedik...vs..

Zaten geçen bu zamanda, alkol varsa da uçtu gitti. :D

Şaka bir yana umarım böyle bir sıkıntı ile hiç birimiz karşılaşmayız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan, yazmış olduğun tüm olumsuzları gördüğüm için bu konuyu açmak ve bilgilendirmek aklıma geldi...

İstanbul'u bilemem ama burada saydığın tüm olumsuzlukları gidermek 1 saati almıyor ve bu süre içinde de alkol uçmaz gitmez... Özel hastane seçeneği için bir şey diyemem, yanıltıcı bilgi verip telafisi mümkün olmayan hataları yaptıramam, belki mahkeme özel hastane olduğu için kabul etmeyebilir (bu benim düşüncem)

Açmış olduğum konu içeriği tam olarak mevzuatta belirtilmediği için hem trafik görevlisi, hem hastane görevlisi, hem de Polis Merkezi görevlisi net olarak ne yapacağını bilmiyor ve pratik çözüm üretemiyor maalesef.

Ben de; benim mevzuatıma girmiyor diyerek 4 kişiyi kan testine göndermeseydim vicdanen rahatsız olurdum 1, herhangi bir şikayet konusunda kabak benim başıma patlayabilirdi 2, çünki bize sahip çıkan yok bu ülkede (özellikle son olaylardan sonra)

Sağlıcakla, kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...