Jump to content

Yeni yaz lastiklerim Nokian H 205x55xR16 94 H XL

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 61
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

19

• Mücahit

6

• SWeeT6six6

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Benim yazlıklardan birinin kenarı yarılmış. Bir niyetlendik ama durulduk sonradan. Michelin alıcam ama hangi modelini alacağım konusunda kararsızım. Primacy Hp, Pilot Exalto arasındayım. Exalto zaten her lastikçide olan bir lastik değil, arayıp bulmak lazım. Primacy de iyi bir lastik sanırım Türkiye için ama tirerack de testlerde ismi bile geçmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her lastikçide bir marka daha vardır abi. Tavsiye etmesinin iki nedeni olabilir. Birincisi O pahalıymış diyen müşteriye tavsiye eder; ikincisi onda kar marjı daha yüksek olabilir. Bu nedenle ben lastikçilerin söylediklerine itimat etmiyorum hiçbir zaman.

Beni kıllandıran bir de şöyle bir durum var açıkçası. Bridgestone Potenza da 180lira ama hangi modeli olduğu belli değil. Atıyorum A50 lastiği tirerack de çok iyiken A50RFT lastiği çok kötü sonuçlar vermiş. Yani marka-model de yetmiyor seçim yaparken.

Aynı şekilde Michelin Pilot Exalto PS2 lastiği nin sonuçları çok iyi ama Türkiye'deki PS2 mi onu bilmiyorum işte..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru ama ben bu lastiği hem tavsiye olarak aldım hem de artık kullandığım için biliyorum. Komforlu bir lastik. Michelin'e fazla para vermeye değmez diye düşünerek aldım. Fransız mallarına karşı bir antipatim var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece konforla bitse iş haklısın da, bence öyle değil. Bu işin yol tutuşu var, fren mesafesi var, var oğlu var.

Ve özellikle aşınma konusunda Michelin'e rakip yok malesef. Ben kışlıkları alırken de Michelin almamıştım ama Michelin'in aşınma oranının çok daha düşük olduğunu biliyordum. Bu sefer bunu da göz önüne almayı planlıyorum.

Gerçi henüz karar vermedik. Belki lastik bombe yapana kadar bekleriz. Ya da iki tane kötü lastiik alıp 2 sene sonra hepsini birden değiştiririz. Sonuçta Primacy HP 225 lira. Exalto yu bilmiyorum ama bunun üzerinde olduğu kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Potenza Adrenalin.....:D

Bizim stok lastikler berbat, sanırım er 30 du ama er 300 ü çok methediyorlar mesela, markayı bırak, model hatta model numarası bile farkediyor Enes....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte abi o Potenza Adrenalin de bahsettiğim testlerde ismi geçmeyen lastiklerden. Bir sürü Potenza var ama Adrenalin yok. Haliyle güvenemiyorum. Bir de performans için Goodyear Eagle F1 üzerine yok ama çok fazla iddialı bir lastik.

ER 300 üst sınıf araçlarda çok kullanılıyor. Hatta Bridgestone bayileri kendi araçlarında hep o lastiği kullanıyor ama o da Türkiye'de iyi bir lastik aynı şekilde. İsmi üst sıralarda anılan bir lastik değil dünyada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada ben birini eziyordum birkaç ay kadar önce. Eğer ER30'lar olsaydı aracın üzerinde ya ezmiştim ya da yandaki taksiye girmiştim. Yaptığım harekette ER30ların toparlayabileceğini sanmıyorum açıkçası. Kışlıklar kurtardı beni. Tabii Mazda3'ün hakkını da vermek lazım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin baktığın testler güncel mi? Adrenalin çıkalı bir yıl bile olmadı daha...

Abi 2005 üretim lastik de var içerisinde. En son lastikler henüz girmemiş olabilir. Sonuçta belirli bir mil yapıyorlar bu lastiklerle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lastiğin hamur ömrü zaten 3 yıl civarı. Sonrasında ister aşınmış olsun ister olmasın performansı düşüyor. Hele bir de yazlıkları kışın kullanırsan (senin kışlıkların var diye hatırlıyorum) durum daha da kötüleşebiliyor. Benim yazlıkların üzerinde derinlik ölçer var ve daha 8 mm yazısı bile aşınmadı. Ben Nokianların yol tutuş, ıslak zemin performansından memnunum. Bir de üzerine sessizlik eklenince kolay kolay vazgeçmeyeceğim gibi görünüyor.

Adrenaline gelince.. Arabayla 200 ün üzerine çıkmadığım düşünülürse W serisi bir lastiğe hayatta tanesine 300 YTL vermem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet abi W konforu oldukça düşürür. Ben Exalto alırsam mecburiyetten V alıcam, onun için kafam karışık hala. Bu arada verdiğim sitede ER30'lar primacy den iyi gözüküyor Grand Touring sınıfında ama bu sınıfa bakmıyorum bile ben :)http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=GT

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

marka olarak çok iyi bir seçim yapmışsın.dünyanın en sessiz lastiği.

nokianın özellikle kış lastikleri muhteşem bence..

bu arada bildiğim kadarıyla cep telefonu markası nokia ile bu lastik aynı marka : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...