Jump to content

Satılık 2010 RX-8, mtutun dan...

mtutun

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili kardeşim,

Araç yarından sonra bende olur mu? Bilmiyorum doğrusu... Yarın 2 kişi geliyor görmeye ve biri Avrupa yakasından sabah sabah geliyor. Demek ki çok ciddi...

Mazda önce çok beklenen Mazda 3'ü getirebilsin de, daha yeni Rotary motorlu bir aracın üretimi ufukta bile görünmedi...

Mustafa abicim gel vazgeç bu işten. Bu araca iyi bakacak ve hakkını verecek kişi olarak. Bir seni bilirim, bir de Özkan'ı. Mesajını ilk gördüğümde, şakalarından birisi sandım. Ama ciddi olduğunu anladığımda, içim sızladı vallahi. En azından yeni RX serisi çıkıncaya kadar kullanmaya devam et. Tabi çıkar mı ? Çıkarsa ne zaman çıkar ? Bilmem :)

CX-5 aracını satsam bu kadar üzülmezdim. Bilmiyorum nedense RX-8 ile seni o kadar çok bağdaştırmışımki...

Çevremde Mustafa ismi geçtiğinde. Aklıma ilk gelen şeyler, Wankel, Rotary, RX ve Mazda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Yok olmaz dostum, forum üyelerine 70 den bir kuruş yukarı vermem. Hiç ısrar etme! Õdeme de şu şekilde; toplam 70'in 75'i peşin. 5, 10 yıl sonra geri õdemeli...

:) geyiği biraz daha uzatmayayım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ancak Nixon Çin'e gidebilirdi...

Ancak ben satış ilanını bu kadar geyik hale çevirebilirim...

Bu arada arkadaşlardan biri bana S2000 ile takas olur mu? dedi... S2014 olsaydı yapacaktım...

:) geyiği biraz daha uzatmayayım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa Abi hayırlı olsun bence doğru karar çünkü bizim ülke şartlarına en uygun spor araç zaten CX-5  :) Hem az yakıyor ekonomik , hem sportif , hemde bagajlı içi geniş yerden yüksek yani dört dörtlük üstelik 4x4 bir araç !

Bugün 4 vitesli Vitaram ile öğlen vakti boş olan çevre yolunda 88 km sürat ile giderken senin almadığın Dart Wader sınıfı Subaru Forester Turbo FX31 aracını solladım  , tabi bu hızla yavaş yavaş sollama yaparken şöförünü uzun uzun inceleme fırsatım da oldu, tavandaki taşıyıcılara bakınca kayak ile ilgili olan sportmen bir beydi ve yola konsantre olmuş gidiyordu ama ne yapsın son kartalkaya git gel seferlerinden sonra yakıt fiyatları bastırmıyordu ki gaza boş yolda bile, yani marjinal fayda Sıfır !  :)

Sonuç olarak Marjinal Faydası "Pozitif " olan araçları tercih ediyoruz , Sıfır olanları göz ardı ediyoruz, negatif olanları ise satıyoruz (kesmiyoruz kuzuyu) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi hayırlı olsun, ilanı gördüm. Böyle temiz bir araca ben talip olsam bırak sabahtan gelmeyi, geceden nöbet tutardım aracın başında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlker hoşgeldin. Ama niye parantez içindesin?

Mustafa abi hayırlı olsun, ilanı gördüm. Böyle temiz bir araca ben talip olsam bırak sabahtan gelmeyi, geceden nöbet tutardım aracın başında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar benim RX-8 ilk gelen tarafından satın alınmıştır. Bugün kaporo aldık, yarın vedalaşıyoruz.

Alana hayırlı olsun diyorum ve inşallah benim gibi özenerek bakarlar. Gerçi RX-8'i bilen birisine gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaşlar benim RX-8 ilk gelen tarafından satın alınmıştır. Bugün kaporo aldık, yarın vedalaşıyoruz.

Alana hayırlı olsun diyorum ve inşallah benim gibi özenerek bakarlar. Gerçi RX-8'i bilen birisine gitti.

Nasıl yani? Dün satış kararı, bugün pazarlık, yarın devir.

Maşallah.

Yine de alana satana Allah hayırlısını versin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaaa ben ilanı görmedim ama :( hem bana niye 80 dayı ya. insan bir iki yıl tutar sonra bana verirdi :( sihtireöne biniyoruz diye mi :( zaten arabalar yol vermiyor,yayalar kaçmıyor. ezecem bir ikisini :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alan herhalde işin dönmesinden endişe etti ki, bugün ödedi ve şu anda noterde devri yapılıyor, Gökhan.

Ben ne zaman kupon tabir edilen (İngilizlerin niche olarak adlandırdığı) sınıflarda otomobil alsam, klasiktir bizim ülkede hemen herkes başlar; satamazsın, elinde kalır, onunla mezara gidersin vb...

Son 3 yılda 1 adet MX-5, 1 adet Subaru Outback 3.0 litre 6 silindir, 1 adet de RX-8 sattım. Bizzat kendim ve sadece tek bir internet sitesine ilan vererek, her 3 aracı da 24 saatte ve ilk gelene sattım. Hepsini de (bu göreceli bir kavram ama) bana göre ederine (ne aşağı, ne yukarı) sattım. Hiçbir aracımı servise göstermek isteyen olmadı, ben ısrar ettiğim halde.

Bu konuda muhakka şans, kısmet etkilidir, ancak aşağıdakiler de çok önemli;

1- Bakımlı ve tertemiz, pırıl pırıl araç

2- Zamanından önce servis bakımları

3- Kazasız, boyasız olması (ne yazık ki ülkemizde böyle) gerçi Subaru'mun kazası vardı

4- Mantıklı fiyat

5- Düşük kilometre

6- Alıcı sizinle konuşmaya geldiğinde sizinle ilgili, özellikle de otomotiv ile ilgili bilgileriniz hakkında sizden aldığı elektrik.

Bütün bunlar yerindeyse ilk gelen alıyor. Zaten ciddi olmayan gelmiyor, mesajla, telefonla konuşmaya, anlaşmaya çalışıyor. İlk telefon aşamasından sonra gelen ciddi oluyor genelde, yukarıdaki özelliklere bizzat şahit olduğunda, aracın dosyasındaki bakım çılgınlığını gördüğünde, aracın dosyasındaki düzeni gördüğünde, sizinle konuşup bilgi sahibi olduğunda iş zaten pazarlığa kalıyor ki, bu aşamadan sonra zaten gelen bundan temizi olmayacağını gördüğü için iş 2-3 bin TL için bozulmuyor.

Benim aracı ben dediğim gibi 65'e sattım. 63 dendi ama taviz vermeyeceğim anlaşılınca, 65'e bitti. Çok net kendilerine de söyledim, buraya da yazayım. Benim aracı bayiye konsinye verip, sattırmak istesem 75 yazarlar 70 ve üzerine de 3-4 ay içinde satarlardı...

Sanıldığının aksine yukarıdaki şartlar varsa, kupon bir araç satmayı çok bulunan bir aracı satmaya tercih ederim. Kupon aracı satan da alan sayısı da azdır. Ama aracınız ilanı olan 20 araç içinde en iyi durumda olansa ve fiyatı bundan dolayı abartmıyorsanız, müthiş bir hızla satarsınız.

Benim aracıma biçtiğim fiyata olanların ya km si yüksek, ya da hasar kayıtları vardı. Ya da modifiye edilmişlerdi. Benimki kadar az km, boyasız, mükemmel bakımlı ve garantisi devam eden belki birkaç tane vardı. Yazılan fiyatlar 75-80 arasıydı.

Doğal olarak 24 saat içerisinde Türkiye'deki en ciddi RX-8 alıcısı beni buldu, geldi gördü ve aldı.

Nasıl yani? Dün satış kararı, bugün pazarlık, yarın devir.

Maşallah.

Yine de alana satana Allah hayırlısını versin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an düşünmüyorum dostum. 3. araç hikayesi beni oldukça yordu. Kesinlikle almayacağım diyemem, benim işim belli olmaz. Ancak gerçekten almayı isteyeceğim ve onun için harcadığım emek ve zamana değecek bir araç olursa...

Bu araçlarla senede sadece 2.000 km yaptığım düşünülürse, hayatım onları sürmekten çok, bakıma, cilaya, yıkamaya götürmekle geçiyor artık... Yaş ilerleyince insanın sorumlulukları, öncelikleri gerçekten değişiyor. Artık daha fazla gezmek, özellikle de doğayı ve doğal alanları gezmek ilgili çekiyor.

Yani ilgi alanım asfalt üzerinden toprak ve çimen üzerine kayıyor. Bunun için de en uygun araç parkına sahibim; Subaru Forester ve Mazda CX-5!

Hayirlisi olsun Mustafa abi. Yeni spor arac alacak misin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...