Jump to content

Mazda 626 Otomatik Katlanır Yan Aynalar :)

Mursel_Balci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Benim sol dikiz aynam normalden daha yakın gösteriyordu. bende çıkmacıdan gidip bir tane sol dikiz aynası aldım.

Aldığım aynayı  araca takmaya çalıştım ama açı olarak fark vardı araca daha bir geniş açıyla bakıyordu.

Bende öncelikle aynanın camını çıkarıp benim eski aynaya takmayı düşündüm

Fakat camı filan kırarım hiç uğraşmayayım, aldığım yere götürüp başka alırım dedim.

Bu arada aynada normalde 3 tane kablo olması gerekirken bunda 5 tane kablo vardı.

Heralde ayna ısıtması var diye düşündüm.

Daha sonra gece aklıma ayna camını sıcak hava tabancasıyla ısıtıp çırabileceğim geldi ve

bu şekilde ayna camını çıkarttım karşımda ki manzara karşısında önce çok şaşırdım sonra o fazla olan iki kabloya elektrik verip çalıştığını görünce de çok sevindim :)

Ayna jdm tip denilen otomatik katlanır orjinal dikiz aynasıydı. araca olmamasının nedeni ise normalde sağdan direksiyonlu araçlar için yapılmış olmasından dolayı.

İşin garip kısmı bu ayna ellede katlanıyordu ve bir sorun teşkil etmiyor yani ister elle istersede üzerinden motor sayesinde otomatik katlanabiliyor.

Ertesi gün hemen çıkmacıya gidip bu aynanın sağ taraf için olanından  istedim. beraber aradık taradık yok. çıkmacı bunları suriyeden getirttiğini söyledi. aynayı bulmaya çalışırken ben hondaya ait başka bir otomatik katlanır ayna buldum. benim araç için bulamadık. honda için olan aynayı aldım. bu ayna da yine aynı şekilde hem otomatik hem de elle katlanabiliyor.

bu aynanın iç yapısını çıkarıp benim sağ aynanın içine yerleştirdim.

sol ayna da normalde açı farkı olduğu için takılamıyordu onu da eski bağlantı ayağını otomatik katlanır aynaya takarak hallettim.

bu sayede sağ ve sol 2 adet katlanır dikiz aynam olmuş oldu.

daha önce elantra aracıma katlanır ayna yaptığımdan o zamanlarda sağolsun bir arkadaşım bana katlanır aynalar için bir devre çizmişti.

O devreyi bulup yeniden yaptım.

şu anda uzaktan kumanda ile kapatınca aynalarda kapatılıyor. uzaktan kumanda ile açınca aynalarda açılıyor. ayrıca içerideki düğmeden de istenildiği takdirde açılıp kapatılabiliyor.

sonuç videosu ve resimler aşağıdadır.

KrXQk7.jpg

e7Wkn5.jpg

KP2qW9.jpg

Kgv503.jpg

x9W41k.jpg

KqQYk5.jpg

wM8EGN.jpg

eQ8A3k.jpg

eX8vR7.jpg

alt kısımdaki hondanın otomatik katlanır aynası

üst kısımdaki orjinal mevcut aynanın iç yapısı

wbZ578.jpg

bu da devreyi denerken

e5Ed6R.jpg

xA8mr0.jpg

x0WqJ8.jpg

K4WgyL.jpg

xJ8YbY.jpg

wO8q4Z.jpg

bu da içeriden de açıp kapatma için aldığım düğme bunun üzerinde biraz daha çalışacağım.

wzOAoY.jpg

xY8BZ6.jpg

x8WgRa.jpg

bu da videosu

Eline sağlık yapanın bu ne güzel birşey olmuş böyle :D Maliyeti hakkında da bilgi verebiliyormusun kardeşim..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

maliyet olarak sol aynayı çıkmacıdan aldım ama otomatik katlanır olduğunu bilmiyordum eve gelip aynanın içini açınca öğrendim. satan kişinin de haberi olduğunu sanmıyorum. 100 tl. daha  sonra çıkmacıya gidip aynı aynanın sağ taraf için olanından istedim ama bulamadık. bende hondanın katlanır aynasını bulup iç mekanizmasını benim aynaya taktım honda aynasına da 100 tl verdim. yani bana maliyeti 200 tl oldu ama biraz şansa oldu diyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam helal olsun, bana bütün malzemeleri hazır versen böyle bişeyi beceremem. kafam bu tür şeylere pek basmaz.  ama senin gibilere hep gıbta ediyorum, maşaalllah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu gordukden sonra bizim arac icinde arastirma yaptim buldumda ama kalmamis eger 10 kisi toplanir isek tanesi 160 tl den belki pazarlikda yapabiliriz ve 4 ay bekleme suresi var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ilkerler.com da var turkiye dispiritoru hatta depo gibi bi kac markaninda dispiritoru gemi ile 4 ay gibi bi surede getirebiliyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Friday, April 04, 2014 at 21:06, crazy :

Ilkerler.com da var turkiye dispiritoru hatta depo gibi bi kac markaninda dispiritoru gemi ile 4 ay gibi bi surede getirebiliyorlar

kadroya ek yaparım 10 unu  buluruz halen getırıyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Thursday, March 20, 2014 at 13:18, mursel_balci :

maliyet olarak sol aynayı çıkmacıdan aldım ama otomatik katlanır olduğunu bilmiyordum eve gelip aynanın içini açınca öğrendim. satan kişinin de haberi olduğunu sanmıyorum. 100 tl. daha  sonra çıkmacıya gidip aynı aynanın sağ taraf için olanından istedim ama bulamadık. bende hondanın katlanır aynasını bulup iç mekanizmasını benim aynaya taktım honda aynasına da 100 tl verdim. yani bana maliyeti 200 tl oldu ama biraz şansa oldu diyelim.

honda nın hangı modelının hangı yılının aynasıydı ? buldugun ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orasını tam bilmiyorum büyük ihtimal yine 90li yıllara aittir. O ayna motorunu su an rölanti telini çekmek için kullanıyorum sağ tarafın orjinal katlanır aynasını da yine tesadüf eseri başka cikmacidan buldum [emoji2]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Thursday, March 20, 2014 at 13:18, mursel_balci :

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir önceki mesajda cevap verdim. Büyük ihtimal accord modelinindir 90li yıllara ait olması lazim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, mursel_balci :

Bir önceki mesajda cevap verdim. Büyük ihtimal accord modelinindir 90li yıllara ait olması lazim.

kusura bakma tekrar attım o mesajı yakın gorusebılırsek o uygulamalar bızım mazdayada uygulayalım mı ? 91 626 otm.bej

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kusura bakma tekrar attım o mesajı yakın gorusebılırsek o uygulamalar bızım mazdayada uygulayalım mı ? 91 626 otm.bej

Sorun aynaları bulmak aynaları bulursanız takma konusunda yardımcı olurum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, mursel_balci :

accord va 626 ayna bakarken 5 kablo olması yeterlı mı  katlanır olması bakımından?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

accord va 626 ayna bakarken 5 kablo olması yeterlı mı  katlanır olması bakımından?

Accord bakmayın randımanlı olmuyor o sekilde 626 aynası bakin. Katlanır aynada 2 soket çıkar birisi 3 pinli diğeri 2 pinli. 2 pin olan katlanır ayna motorunun. Yanlış hatırlamıyorsam birde katlanır aynanın alt kısmında vida yok. Diğerlerin de vida var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, mursel_balci :

Accord bakmayın randımanlı olmuyor o sekilde 626 aynası bakin. Katlanır aynada 2 soket çıkar birisi 3 pinli diğeri 2 pinli. 2 pin olan katlanır ayna motorunun. Yanlış hatırlamıyorsam birde katlanır aynanın alt kısmında vida yok. Diğerlerin de vida var.

sen nerden buldun aynaları ıkıtellı organıze mı ? ya da yonlendırecegın bır yer var mı ? kusura bakma basını agrıttım bıraz ama ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sen nerden buldun aynaları ıkıtellı organıze mı ? ya da yonlendırecegın bır yer var mı ? kusura bakma basını agrıttım bıraz ama ...

İkitellideki cikmacilarda buldum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...