Jump to content

1990 Model Mazda 626 Alıyorum, Tavsiyeleriniz?

mfinal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

biz yeni aldik arabadan cok anlamam,ogrenicem babam 43yillik agir vasita soforu  araclardan anliyor. Biz temizini bulduk. Valla kus grubu falan hikaye. Herkez bisiler soyluyo parcasi yokmus arac satilnazmis sanki satmaya aliyoruz. Japon bu sonucta 600.000 700.000 km den bahseduiyorlar omurluk bir aracmis peder bey oyle diyor:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

bizim oto yıkamcıda vardı 90 model 626  1.6 ( motorunu yanlış hatırlamıyorsam ) araba dıştan güzel içtende ufak deformeler olmuş ancak sonuçta 90 model araba olucak o kadar adam arabayı satışa çıkardı 11 bin liraya pazarlıkla 10 bin liraya satmıştı arabayı. arabanın yakıt tüketimini bilmiyorum ancak bizim arabadan örnek vericek olursam şehir içinde 30 35 kuruş yakıyor diye biliyorum uzun yoldada 22 25 kuruş. sonuçta araba mazda parçası evet pahalı olabilir ama kolay kolay arıza açcak bir araçda değildir. en son bizim araç bi gaz yememe sorunu olmuştu onuda adem usta saolsun bir parça değiştirerek halletti parçanın fiyatı 300 tl  parçanın adınıda unuttum :)

yinede herşeyden önce senin kararın daha önemli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda 626 1.6 sedan 1990 model bizde aldık. 6500 tl ye aldık ve araç gerçekten motoru yuruyeni sıkıntısız bir araç.Motor gerçekten iyi. Aracın lifte koyup yukarı kaldırdık ve tabanında ne bir çürük ne bir çarık var. Gayet yürüyeni motoru guzel alet: He bu yaştaki arabalarda kaporta ve iç aksamda sıkıntılar oluyor. Mesela bizim kaportada ufak tefek paslanmalar, (sadece bagajda) Bagaj lastikleri bakımsız kalmış, ve aracın iç döşemelerinde sıkıntı var, kapı fitilleri biraz yıpranmış halledilemeyecek sorunlar değil yani. aldıgımızdan beri yaptıgımız masraf cok kucuktur ve 3000-3500 km yol yaptık ve bu zaman zarfında buji kablolarını değiştirdik, hararet müşürü arızalıydı ve karbüratörün bakımını yaptırdık. Benzin deposu temizlendi. Kısacası yürüyen ve motor guzelse kaporta konusu bence cok muhim değil tabiki ağir kaporta sıkıntısı olursa o başka. Önemli olan aracın etkin kılan ekipmanlar bakımlı olmalı. Gerisi ufak ufak halledilir. Araca bakım yapmak çok muhim sonuçta 24 yasında araç ve düzenli bakım istiyor.Sonuçta uzun yolda yapıyoruz araçla. Şahsen biz çok memnun kaldık araçtan ufak tefek problemleri göz ardı ettikki arabada bu haliyle ortalama 500-750 tl masraf var. Sonuçta 24 yasında bir arabada harika bir konfor var. Gerçekten de yüksek modelli araçlar kadar rahat. Ben bir tane daha almayı dusunuyorum kendıme 4500-5000 tl ye bulsam hemen üstüne atlarım :) Allah izin verirse biraz daha param olursa bir tane daha alacam. Gönlümde HB 626 92model 2000 motorlu klimalı canavar yatıyor. :)) Ama 5000 tl yede bulursam bir tane 626 1.6 sedan 626 alırım. Dış kısmı cok onemli deil ama yürüyen ve motor cok iyi olmak koşulu ile tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

İlk yazdığınız gün de girip bakmıştım. Linkleriniz çalışmıyor. Sorularınıza yanıt alamamanız sinir bozucu, bunu anlayabiliyoruz fakat verdiğiniz linkleri de bir kontrol ediverin size zahmet.

Bir de konu dizel Mazda 323'ten buralara kadar gelince insanlar, günde 3 - 5 araç hakkında yorum yapmaktan bıkabilirler. Neticede hepimiz burada otomobil experti değiliz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın adminim uyardığınız için teşekkürler. Ben önce dizel mazda 323 e yazmistim. Fakat yanlis konuyu yanlis yerde soruyorum kimse bakmiyor diye buraya yazma zorunluluğu hissettim.

Hemen hallediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kusura bakma Feo inanki gözümden kaçmış ana sayfadaki güncellere bakalbiliyorum sadece bu aralar.

3. araç çok hırpalanmışa benziyor.

4. araç yok ilan onayda.

1. ve 2. araç lar güzel lakin 1. araç değişen var diyor, ne değişmiş neden değişmiş, kazası neymiş belli değil ama çok hoş beyaz bir araç

2. araç daha orjinale benziyor lakin ikisinide motor açısından iyice baktırman gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç alırken altın kural gidip bakılmali kurcaladiktan direksiyon başına geçip küçük bir surusten sonra içine sinmeli insanin ardindan test merkezine gidip durumuna bakılmali şahsen ben her seferindr bu şekilde satin aldim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oguzhan dogru söylüyor para sizin en dogal hakkınız baktırmak binip test etmek  ve işten anlıyan birine baktırmak  O0  plakadan 5664 mesaj yolu ile sorgulamak gibi km resinin orj olduguna dikkat etmek gibi vs vs 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Modifiyeli araç seviyosan olabilir, temiz arabaya benziyor, ama tabii yakından görüp incelemeli ve bir ustaya göstermelisiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...