Jump to content

1990 Mazda 626 Eskiyen Tavan Döşemesi Yenileme Çalışması

tulgacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar malumunuz üzere 2 hafta önce aracımı aldım ve aranıza katıldım, henüz yeni üye olsamda birkaç mesajımdan beni tanıyanlarınız vardır. 2.5 yıllık araba tecrübem olsada belki birkaç parçanın ne olduğu dahi bilmiyorum ama bir çok şeyde deeksikleri giderebileck el becerisi ve teknik bilgiyede zamanla ulaşmış bulunmaktayım. Ve hatta benden çok daha fazla araç tecrübesi olanlardan fazla yol yapmışlığımdan söz konusu :)

Vel hasıl kelam 24 yaşında arabamın sarkan tavan döşemesi parça pinçik yırtık pırtık olmuştu ve göze kesinlikle çok batıyordu. Araştırdım okudum okudum okudum. Fiyatları baktım 175 hadi belki sanayide yüz yüze konuşsanız 150 lere yaptırabileceğiniz tavan döşemesi yenileme işine işyerie arkadaşlarımında yardımıyla giriştim ve tamamladım. Başlangıçta bende zorluğu veya malzemeye gelebilecek zararı vb durumlardan yapmamayı tercih ederken ki özellikle tavandaki süngeriden ziyade bezin yıpranması o ince bezi yapışkan izi olmadan nasıl kaplayabileceğim soru işareti ile hemen işe koyulamadım. Tabi her işin bi ehli var. Dedimya okudum. Meğer süngerin üzerine bez değil zaten bir çeşit süngeri olan kalın ama hafif bir tavan bezini yapıştrıyormuşuz.

Okuduğum tüm forumlardan o tavana döşemesinin en üst zemini olan kalıp halinde kimisinin sert malzeme dediği kalıp kartonun üstündeki deforme olmuş olan süngerinde zımpara gibi bişilerle kazınması alınması gerektiği hatta döşeme kumaşını aldığım yerdeki amcanın bile süngeri kazıda yapıştır demesine aldırırş etmeden bendeki 24 yıllık süngeride 1-2 ufak zedelenme harici zarar görmediği ve kazıması zor olduğu için bally + sıcak silikon yarımıyla şansımı denemeye karar verdim. Ve yanılmadığımıda iş bittikten sonra gördüm. Fabrikasyon gibi olmasada kesinlikle tatmin ettiğini sizde fotolardan göreceksiniz.

Şuan tabikide bu işi başarıp tavanımım mis gibi görmenin ve en az 150tl'ye yaptırılacak işi

30TL 160-140 KUMAŞ

BEDAVA 2 ADET BALLY

VE YİNEDE BEDAVA 2 ADET SICAK SİLİKON

ilebitirmenin mutluluğu var ve emin olun bu iş beni yer döşemesinide yenileme cesaretine kauşturdu.

Yerde döşemeyi yenilemek isteyen eski sahibi yapamayınca mineflı türü kalın bi plastik sermiş kesmiş parça pinçik bırakmış ve kötü görünüyordu. Kendim elimden geldiği kadar yer plastiğini düzelttim ve üstünüde yer döşemesi ile koltukları söküp yapacağım ve kendime güvenim tam  :tey:8)

:egy:

Gelelim asıl konumuza yani tavan döşemesine. İşte baştan sona kısa ve öz resimler.

ÖNCE ARACIM 8)

esbo.jpg

İŞTE ESKİ TAVANIN HALİ

6lmg.jpg

1fuv.jpg

6yka.jpg

BU TAVANIN ESKİ BEZİNİN SÖKÜLMÜŞ HALİ, SÜNGER SAPASAĞLAM :)

zjyz.jpg

ÇALIŞIYORUZ - DÖŞÜYORUZ  :clap:

8hda.jpg

8x5g.jpg

TARİHE DİKKAT  ;D

1zs3.jpg

VE BUNLARDA BİTİŞ VE TAVANA TAKILMIŞ HALLERİ

3ox0.jpg

asxh.jpg

kjva.jpg

mzhh.jpg

TUTMA KOLLARINI ÇAMAŞIR SUYUNDA GRİ ORJİNAL RENGİNİ ALDIKTAN SONRA VE GÜNEŞLİKLERİDE DÖŞEME KUMAŞINDAN KALAN PARÇALARLA SARIP SARMALADIKTAN SONRA TAKACAĞIM.

DURMAK YOK YOLA DEVAM :))

Soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elinize sağlık bende aracı ilk aldığımda ilk yaptığım işlerden birisi tavan kumaşını değiştirmek olmuştu. sizinki bayağı kötü durumdaymış. benimki daha iyi durumdaydı. bu forumda da konusu mevcut. eğer incelerseniz bayağı işinize yarayan bilgiler bulabilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/31901/1991-model-mazda-626-hb-aracim-ve-yapilan-degisiklikler/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

elinize sağlık bende aracı ilk aldığımda ilk yaptığım işlerden birisi tavan kumaşını değiştirmek olmuştu. sizinki bayağı kötü durumdaymış. benimki daha iyi durumdaydı. bu forumda da konusu mevcut. eğer incelerseniz bayağı işinize yarayan bilgiler bulabilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/31901/1991-model-mazda-626-hb-aracim-ve-yapilan-degisiklikler/

Valla mursel kardeş şu yazıyı 24 şubatta yazmışsın ama ben bu verdiğin linki değildi senin hundayklupteki başlığında 16. sayfadayım bugünkü gündür vakit buldukça okudum ve bitinede kadarda okucam. Dostum neler yapmışsın öyle araca. Bide bazı ilk resimler görünmüyor yani. Helal olsun. Şöyle bi bahçeli evim olsa varya çok şeyler yapıcamda.

Benim aklımda şuanda göstergeyi söküp şu 3 renkli şerit ledden bağlamak var. Uzaktan kumandalı modülü olup istediğin rengi göstergeye verebiliyorsun. Beyaz mavi yeşil kırmızı ve bunların tonları. Ayrıca ışık seviyesini direksiyon yanındaki yerden artırıp düşürebildiğin gibi kumanda danda düşürüp artırmak mümkün. Malum bizim araçlar gösterge aydınlatmasında gece dahi yetersiz. Bu işe el atmak şart.

Ayrıca arka stop ve sinyallere sarı ve kırmızı led şeritler içeriden çekeceğim. Geçen açıp temizledim yıkadım açması basit olmasada açılabiliyor.

Benim sadece iç yer döşemem yok. Eskisini çıkarmışlar akıllı arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...