Jump to content

Mazda 323 Practica Farlar, Kısadan Uzuna Geçmiyor.

olgunnn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhabalar. Aracımla Karadeniz sahil yolunda ilerlerken birden farlarım söndü. Kısa yanıyor fakat uzunlar yanmıyor. Tesisat incelendi. Elektriksel sorun bulunamadı. Far kolu sökülecek büyük ihtimal. Başka ustaya götürdüm, o da sorunu bulamadı. Kol a yöneldi o da. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Teşekkürlerimi sunuyorum.  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denemesi kola,  kola girmeden önceki bağlantılardan elektrikçi deneme yapsın eğer yanarsa , kol arızaldır, yoo yanmadıysa hata başka bir sebeptendir, röle vede diğer bağlantıları kon trol etmek gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam elektrik tesisatları gözden geçirildi. sorun yok. kola yöneldi ustada ben acaba sorun kolda mıdır deyince... Veli abi lambalar 2 tane değil. Kısa ve uzun aynı lamba.  :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı olsada tesist farklıdır, onların hangisinin yanacağına kol karar verir, başka bir kol ile denemeden değişme kolu, yani demek istediğim yeni kolu alacağın zaman konuş gene çalışmaz ise kol değildir boşuna para verme , yani çevrenden bir kol temin et, bunu şu sebeple söledim eger bulunduğunuz yerde yok ise dışarıdan almanız gerekebilir, boşuna almış olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam elektrik tesisatları gözden geçirildi. sorun yok. kola yöneldi ustada ben acaba sorun kolda mıdır deyince... Veli abi lambalar 2 tane değil. Kısa ve uzun aynı lamba.  :-[

Tamam anladım, benim ampuller ayrı ayrı o yüzden sormuştum... Seni yanlış yönlendirmeyeyim usta elektrikçin varsa problem olmaz çözülür. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı olsada tesist farklıdır, onların hangisinin yanacağına kol karar verir, başka bir kol ile denemeden değişme kolu, yani demek istediğim yeni kolu alacağın zaman konuş gene çalışmaz ise kol değildir boşuna para verme , yani çevrenden bir kol temin et, bunu şu sebeple söledim eger bulunduğunuz yerde yok ise dışarıdan almanız gerekebilir, boşuna almış olursunuz.

Doğru diyorsun aslında hocam. Bakalım aynı kolu bulma şansım yok burada denemek için ama usta işini bilir gibi geliyor bana. Kolda ama artık iki usta da sorun yok tesisatta dedi.  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kolu denemek için en basit yöntem. kola gelen soketi söküp uzundan kısaya geçerken soket bağlantısının yapıldığı yerden uçlara değdirerek ölçü aletiyle kontrol etmek. ben far sensörü filan bağlarken hangi ucun hangi işlevi yaptığını bulmak için bu yöntemi kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...