Jump to content

1991 Mazda 626 Marşa Basıyorum TIK YOK!!!

dba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şarj dinamosu devirdaime bağlıdır, yani hemen triger tarafında kayış baglantısıyla sürekli aküyü şarj eder, akünüzzün şarjı iyiydise onda sorun yok demektir,  marş dinamosu ise aynen dediğiniz gibi motor ve şanzıman birleşmiş olduğu arka baglantı tarafındadır, sizin sorununuz şarj değil marş dinamosunda vede sökümü çok basittir, araç kanala çekilecek veya lifte kaldırılacak elektrik sokati çıkarılıp iki vida ile sökülüp çıkacak, sonra bakım ve temizlik, yapılacak, şarj dinamosunun sökümü daha basittir, üstten triger tarafındaki kayışlar sırayla sökülecek vede dinamo çıkarılacak.

Sayın domestos o makalede ilk cümlede zaten kayışlı tarafı ifade etmişim, konuyu çok iyi bildiğim vede motordan anladığım belli nitekim arkadaşa sunduğum öneriylede aracını çalıştırdığı malumunuz, orada hızlıca cevap yazarken marş yerine şarj demişim, zaten siz uyarıncada düzelttim kelime hatası yani, neden böle kıskançlık yapıp beni yanlış çıkarmaya çalışıyosunuz anlamadım, gene gereksiz yere polemik yaşayacaz, siz uyardıktan sonra ben kelime hatası olduğunu söleyip düzelttim, sizde yön konusunda yanıldığınızı kabul etme erdemini gösterip düzletin, benim yaptığım kelime yazma hatasını kullanarak yazdığım makaleleri karalamayınız, hayınlık, kıskançlık, olgun insanlara yakışmaz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam Gürhan sen haklısın... :D

Konuyu en baştan okuyan olgun insanlar ne olduğunu zaten rahatlıkla anlar, benim birilerine kendimi ifade etme gibi uğraş içine girmem önce kendime saygısızlık olur... Cümleyi bağladığın; Hayınlık(!), karalama ve kıskançlık sözcüklerini dikkate bile almadım, kem söz sahibinindir... Yeri geldiğinde bende cümlemi bağlarken çeşitli (kem olmayan) kelimeler kullanırsam hiç alınma, gücenme emi ??

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eminim anlayacakalardır, bakın sayın domestos sizin yazdığınız mesajlara başka bir kelime bulamadım, anlattığım halde, kelime hatası dediğim halde,düzelttiğimi ifade ettiğim halde, zeytinyağı benzetmesine giderekten ki alakası yok zaten hatalı kelime kullandığımı belirttim, düzelttim, üste çıkma gayretim yokki, son cümlenizdede çok kin tutan biri olduğunuz anlaşılıyor vede sizde bilinizki bana haksız yere sataşan, bulaşan, bulaşma cesretini gösteren karşılığını en ağır şekilde alır, sizde alacağınız cevaplara gücenmeyiniz.

Aslında biz en iyisi hiç karşılıklı mesaj yazmayalım, hiç muhattap olmayalım bence , daha önceki tartışmalarımızdada gereksiz sebepler vardı, önerim bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki ağabeyim, konu belli; tartışılır da , ne gerek var da atışılır. İki tarafta da yanlış algılama olmuş, herkes zaten farkında durumun... Bilgi eksikliğinden değil, yanlış anlama sebebiyle yanlış yorumlama olmuş o kadar... Atışıpta bizim gibi çaylaklara da kötü örnek oluyorsunuz  :2funny: Tartıştıkça gelişir tabi konular fakat size gitmedi bu tarz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marhaba Arkadaşlar..

Sabah aracımı çalıştırmaya çalıştım ilk basışta gıv gıv dedi. Kontağı kapatıp tekrar bastım tık ses yok araç çalışmıyor.

Bir arkadaşın aracından akü takviyesi yaptık sonuç yine aynı.

Sizce sorun ne olabilir?

TAKVİYE YAPILDI İSE : %90 Marş kömürleri, % 10 Akü, başka olasılığı yok, korkulacak birşey de yok sonuçta eski araba, kömürler bitmiştir, normal ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

o günden beridir birdaha marş problemi olmamıştı taki düne kadar. Bir kaç defa gün içerisinde çalışmamazlık yaptı marşa tıklatarak aracı çalıştırdım ve dün akşam bir elektrikçiye gösterdim. Kömürleri bitmiş dedi değiştirdi. Bundan sonra inşallah problem olmaz.

söylediğine göre üzerindeki orjinaliymiş ilk defa değişiyormuş.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorun yeniden karşına çıkacaktır, müsait bir zamanda marş dinamosu bakımını yaptır. Benim Eylül ayında havaların soğumaya başlamasıyla kendini belli etti ve Aralık başlarında su koyverdi, yaptırdım...

Sadece sökmesi takması zor, gerçi senin araçta belki daha kolaydır, benim marş dinamosunu sökmek için hem alttan hem üstten çalışıldı, hava filtre kutusu komple söküldü...

Ayrıca; kendini de özletme... Sağlıcakla.

:)

Birisi aracın, motorun, dinamonun sağını solunu öğrenedursun, sana olayın gidişatını o tarihde yazmışım...

Geçmiş olsun, kazasız günlerde kullan...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun sayın dba probleminizin çözülmesi iyi olmuş, umarım sorun olmaz bir daha, zaten bu tip sorunlar normaldir, sonuçta araçlarımız bayağı bir yıllandılar, bu tip sirekli çalışan parçaların bakımının yapılma zamanı çoktan geçmiş, bende en son 3 yıl önce temizlik yaptırmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o günden beridir birdaha marş problemi olmamıştı taki düne kadar. Bir kaç defa gün içerisinde çalışmamazlık yaptı marşa tıklatarak aracı çalıştırdım ve dün akşam bir elektrikçiye gösterdim. Kömürleri bitmiş dedi değiştirdi. Bundan sonra inşallah problem olmaz.

söylediğine göre üzerindeki orjinaliymiş ilk defa değişiyormuş.

iyi forumlar...

Geçmiş olsun sayın dba probleminizin çözülmesi iyi olmuş, umarım sorun olmaz bir daha, zaten bu tip sorunlar normaldir, sonuçta araçlarımız bayağı bir yıllandılar, bu tip sirekli çalışan parçaların bakımının yapılma zamanı çoktan geçmiş, bende en son 3 yıl önce temizlik yaptırmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...