Jump to content

Lifter Fincan Sesi

khanknot
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

H.günler mazdacı kardeşlerim..

Aracı aldığımda lifter fincan sesi vardı, bazen kapalı yerde çok ses yapınca canımı sıkıyor, motor dediklerine göre 5000km sıfırlanmış, gidişi çekişi iyi, sıkıntı yok, 1000km 300gr yağ eksiltiyo gibi..normaldir heral..lpg lovato..internette LIQUI MOLY Lifter Katkısı koyup temizleyip tekrar yağ koyunca keser diyorlar ama, ne dersiniz..kazasız sürüşler dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 Yıllık üyenin bu konuyu forumda görmemesi enteresan değil mi? Dersine daha fazla çalışmanı tavsiye ediyorum...

:)

5 bin km önce sıfırlanan bi motorun o kadar yağ eksiltmesi ve fincan sesi yapması bence normal değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

H.günler mazdacı kardeşlerim..

Aracı aldığımda lifter fincan sesi vardı, bazen kapalı yerde çok ses yapınca canımı sıkıyor, motor dediklerine göre 5000km sıfırlanmış, gidişi çekişi iyi, sıkıntı yok, 1000km 300gr yağ eksiltiyo gibi..normaldir heral..lpg lovato..internette LIQUI MOLY Lifter Katkısı koyup temizleyip tekrar yağ koyunca keser diyorlar ama, ne dersiniz..kazasız sürüşler dilerim..

5000 km önce sıfırlanmış demişsiniz, acaba motor ilk yapıldığındada düzgün toplandımı???  bu ses varmıydı ???  eğer vardı ise, sanırım sübap ayarlarıyla alakalıdır, lifer sesi dediğimiz durum aslında sübap sesidir, sübaplar gevşek olunca şık şık diye ses yapabilirler, ustanıza geri dönüş yapıp, durumu anlatınız eminim düzeltecektir.  Yağ eksiltmesi çok fazla,  eğer yeni contalardan falan sızıyosa bilemem,  yoo yakıyosa yağı,  malesef motor toplamada sorun var demektir, genellikle yağ yakma durumu,  eski yıpranmış motor ve aşınmış segmanlardan , veya yeni motor , yanlış takılmış segmanlardan kaynaklanır , segmanlar takılırken açık ağızları arka arkaya gelmeyecek biçimde takılmalıdır, böle denk gelen veya yakın monte edilen segman agızları yağ yakma sebebidir.  Size mazda antalya servisi mepaza ugramanızı tevsiye ediyorum, zaten mart ayı itibariyle bakım kapmanyası başlamış durumda.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracım 16000 km oldu yag 1 gram bile yakmadı yenı yapılmıs motora gore normal denemez...

250000+ dayım motor hıc acılmadı ve yag yakmıyor....

ona gore de değerlendirmede bulunabilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fincan a yağ basmayınca öyle şıkırtı olur. 1 tanesi bile bozuk olsa hepsi değişiyor. o da 140 tl civarında bir rakamdı. yağ kalınlaştıkça şıkırtı azalır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlışınız var yağ kalınlaştıkça lifterler dolamayacağı için lifter sesi artar. Lifterin çok basit bir mekanizması vardır basit bir yağlı amortisör gibi düşünebiliriz. egzantrik mili subap kafasına basmadığı zaman aracın kendi yağ basıncıyla subap boşluğunu alır. çok eski bir sistemdir. ben içini ilk defa 1964 üretimi ford 352 v8 motorunu açtığımızda görmüştüm. lifterleri çok pahalı olduğundan içlerini açıp temizlemiştik. yağ basıncı az olduğunda(krank,kol boşluğu yağ pompası arızası egzantrik mili boşluğu vs vs.) yağ kalın olduğunda, lifterlerden biri bozuk olduğunda lifter sesi olur.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende tersi oldu o zaman. Ses kendi kendine kesildi. Önümüzdeki ay yağ değişecek. Umarım kendi kendine düzelmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende tersi oldu o zaman. Ses kendi kendine kesildi. Önümüzdeki ay yağ değişecek. Umarım kendi kendine düzelmiştir.

Belki daha önce de tavsiye etmişimdir; Shell helix lpg 15*40 öneriyorum... Bende de çok nadir ses oluyordu bu yağ ile birlikte lifter katkısı koydum ve ses kesildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi basit bir mekanizma. Kendi kendine düzelmiş olabilir. aracınız segmanlardan kompresyon kaçırmıyorsa, yatak vurmuyorsa orijinal yağından şaşmayın derim. Ben 23 senelik 390küsürbindeki aracımda 5w40 kullanıyorum bilginize.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende yağımı yeni değiştirdim 5-30 koydum motor sesinde azalma var daha rahat çalışıyor.

Oğuzhan ben de daim 5-30 kullanırım. Şu ana eksiltme yaşamadım. Fakat diğer araçlarımda 10-40 kullanmıştım şikayetim yoktu. 5-30 un farkı motorum soğukken çalışması nisbeten daha sessiz bir de 10 bin km kullanılsa da motorda tortu olmuyor.

Bu arada yağ değişimde motor temizleyici kullanılmasını şiddetle öneririm ileride lifter sesi sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan ben de daim 5-30 kullanırım. Şu ana eksiltme yaşamadım. Fakat diğer araçlarımda 10-40 kullanmıştım şikayetim yoktu. 5-30 un farkı motorum soğukken çalışması nisbeten daha sessiz bir de 10 bin km kullanılsa da motorda tortu olmuyor.

Bu arada yağ değişimde motor temizleyici kullanılmasını şiddetle öneririm ileride lifter sesi sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız.

Bu konudan önce açılmış lifter sesi çözümünü barındıran konuda her şey detaylı vardı... Ben bulmaya üşendim, modlar da konuları birleştirmedi...

Sorunun çözümüne dair alıntı burada;

Lifter olayını biraz açalım, lifter sesinden kurtulacağınız 3 kesin yöntem var ve ben 3. seçeneğe henüz gelemedim.

1) Lifter katkısı denen sıvıyı motora ilave edip 2-3 gün içinde ( en geç ) sesin kesilmesini bekleyeceğiz.

2 ) Motor yağımızın değişim zamanı gelince motor iç temizleyici katkıyı motora koyarak yarım saat çalıştırcağız, daha sonra eski yağı boşaltıp 2 lt yeni yağ ile motoru 15 dk çalkalayıp yağ filitresini ve yağı  değiştirip yeni yağı motora koyun en geç bir hafta içinde ses kesilecektir.

3) Bozuk olan lifterler değişir.

Practica'ların lifterleri yoktur şimli tip supap ayar sistemine sahiptirler, silindir kapağı revizyonu yapan atolyelerde ayarı yapılır.

Practica motor kodu Z5 'tir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lifter sesi yuzunden 3 silindir kapak 2 cift  eksantrik degistirdim. Suan o sesi kestim.  En onemlk sebebi yag basinci dusuyor, basinc dustugunde ses gelmeye basliyor  2. Sebebi yag kirlenirse ses yapmaya baslar tekrar.  3. Sebeb ise acik hava filitresi, yagin kirlenmesine sebep oluyor.  4. Sebep motor yag eksiltiyorsa lifter sesi yalar cunki yag ust kapaga basincsiz gidiyor yag yaktigi icin.    Siz onceliklo olarak yag degisimi yapin 100 80 sesi kesicektir.  Acik hava filitresini kesinlikle orjinale donun varsa.  Yag 10 40 kullaniyorum.fincanlar yeterince doluyor ve gayet sessiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lifter sesi yuzunden 3 silindir kapak 2 cift  eksantrik degistirdim. Suan o sesi kestim.  En onemlk sebebi yag basinci dusuyor, basinc dustugunde ses gelmeye basliyor  2. Sebebi yag kirlenirse ses yapmaya baslar tekrar.  3. Sebeb ise acik hava filitresi, yagin kirlenmesine sebep oluyor.  4. Sebep motor yag eksiltiyorsa lifter sesi yalar cunki yag ust kapaga basincsiz gidiyor yag yaktigi icin.    Siz onceliklo olarak yag degisimi yapin 100 80 sesi kesicektir.  Acik hava filitresini kesinlikle orjinale donun varsa.  Yag 10 40 kullaniyorum.fincanlar yeterince doluyor ve gayet sessiz.

Benim bildiğim fincanların değişmesi yeterli geliyordu... Kapakla mil arızalıydı galiba o yüzden mi değişti acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet daha once triger kopartmis, lifter yuvalari genislemisti, birde yag degisimi yapmadan surekli ekleme yapilmis,eksantirikleri cizmiti hep. Cok sukur kurtulduk.  Abi lifterlere kolay kolay bise olmuyor onlar en son care..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım egzantrik mili ile üst kapak arasında boşluk fazla olduğundan yağ basıncı azalıyordu ki üst kapak değişmiş.

Bu arada 10w40 yağdan sonra 5w40 soğukta inanılmaz sessiz çalışıyor. boş bir vaktimde motor soğukken subap ayarı da yapmıştım soğukken bile oldukça sessiz ve titreşimsizdi sanırım subaplar biraz sıkıydı şimdi mükemmel oldu.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...