Jump to content

Satılık Mazda 3 2009 82000 km

tuna.t

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi arabaya bzodurulacak para gözüyle bakmayacaksın bence..arabayı alıp unutacaksın yoksa mutlu olmaz zor :)

çok doğru.  :clap:

ben arabamı 4,5 sene önce ev alma niyetiyle satılığa çıkarmıştım, piyasası olan arabaydı(sözde) ve piyasasından 1000tl aşağıya 15000tl ye sattım, ama kaç senedir araba yokluğunun sıkıntısını manevi olarak çok çektim(yakın akrabalarım vefat etti, memlekete günde 1 otobüs kalktığından yetişme durumumda yoktu, ama araba olsaydı gitme durumum olurdu). sattıktan bir süre sonra kendi kendime dedim ki; keşke 15bin tl fazla kredi çekseydim de arabasız kalmasaydım..

arkadaşımın dediği gibi arabayı yatırım değil de ihtiyaç olarak düşünmeli, almak isteyenler satıp zarar etmeyi de göze almalı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 50
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Malum siteye bu gün giriş yapan Mazda3 yanlış kategoride olmasına rağmen 3 saat içinde satıldı... Tarihe ve piyasayı bilmeyenlere not düşülsün...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bu lafı ister istemez üzerime alıyorum. Kaça satayım? Değerinin çok altına mı satayım? Geçen gün arayan bir adama 29.500 TL dedim. Çok mu sizce? Sizin gibi düşünüp 20000 TL'ye falan satarsam doğru, 3 saate satarım. Fikir paylaşımında bulundunuz, hak verip fiyatı düşürdüm. Ama şu yazdığınız hakaretin hafifletilmişidir bence. Saldırmadan sunacağınız her fikre saygım sonsuz ama 3 saatte arabasını satan adamla kıyaslanmak gücüme gitmedi değil!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok mu yüksek bir meblağ gerçekten 29.500? Piyasayı bilmediğimi mi ortaya çıkarıyor bu? 37000 yazan var el insaf!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu lafı ister istemez üzerime alıyorum. Kaça satayım? Değerinin çok altına mı satayım? Geçen gün arayan bir adama 29.500 TL dedim. Çok mu sizce? Sizin gibi düşünüp 20000 TL'ye falan satarsam doğru, 3 saate satarım. Fikir paylaşımında bulundunuz, hak verip fiyatı düşürdüm. Ama şu yazdığınız hakaretin hafifletilmişidir bence. Saldırmadan sunacağınız her fikre saygım sonsuz ama 3 saatte arabasını satan adamla kıyaslanmak gücüme gitmedi değil!

Sana yazdıklarımı hakaret ile bağdaştırabiliyorsan senden özür diliyorum... Hata bende ki; herkese dilimin döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyorum...

Buradan sonrası yazılanlar seni ilgilendirmiyor canım kardeşim, sana hayırlı satışlar. Beni de muhatap kabul edip cevap verme lütfen !!

Bana ne arkadaş, bana mı kaldı kimin aracını kaça satacağı??

İstediği fiyatı yazsın ve satarım diye umutla beklesin, SANA NE ??

Hata bende ki; hatta eşeklik bende ki, aracın için o fiyat az bile, cebine o parayı koyan gelsin alsın demeliydim...

:sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malum siteye bu gün giriş yapan Mazda3 yanlış kategoride olmasına rağmen 3 saat içinde satıldı... Tarihe ve piyasayı bilmeyenlere not düşülsün...

Ben buna bozuldum sayın domestos. Bu yapıcı bir cümle midir? Yardımcı olmak için böyle konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bundan önce yazdıklarınız için sağolun. Özür dilemenize de gerek yok. Bir de yanlış kategoriye koyup satmayı deneyeceğim  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı satışlar, fiyatta güncelleme yapmışsınız umarım gönlünüzdeki fiyata satarsınız.Mazda 3 ün piyayası olmadığını söylemek pek mantıklı değil. Ben de dahil olmak üzere günlük çıkan ilanları takip eden birçok kişi günlük 2-3 araç çıkacak diye pür dikkat takipte.

Piyasasında isteyen temiz sayılabilecek araçlar çok kısa sürelerde satılıyor.Gördüğüm kadarıyla eleştiriye açık olgun birisiniz. İlk fiyatınız satılabilecek bir fiyat değildi gerçekten. Ayrıca kabul etmek gerekir ki eski kasa da hb pek tutulan bir kasa değil satamamanızda bunun da etkisi mutlaka vardır.

Eleştiriye açık olgun birisiniz demişim ama nazarım değdi sanırım. Veli Abi'nin sözünde art niyet aramak sizin Veli Abi'yi tanımadığınızı ve hakkında yeteri kadar fikir sahibi olmadığınızı gösterir benim bile kararsız ve  zaman zaman saçma sapan sorularıma olgunlukla defalarca cevap vermiştir.

Onun söylediği tarihe not düşülsün sözü gerçekçi bir durum tespitidir.Sizin şahsınıza söylenmediği gayet açık.

Kaldı ki piyasayı bilmemek gayet doğal bir durum zaten siz de piyasayı yeteri kadar bilemediğiniz için burada soru sormuşsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben buna bozuldum sayın domestos. Bu yapıcı bir cümle midir? Yardımcı olmak için böyle konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bundan önce yazdıklarınız için sağolun. Özür dilemenize de gerek yok. Bir de yanlış kategoriye koyup satmayı deneyeceğim  ;)

Can sıkacak bir durum yok arkadaş.İnsanlar araç alacağı zaman milletin malını mundar eder yok pahasına isterler,kendileri araç satacağı zaman olmadık fiyatlar isterler.O yüzden mal senin istediğin fiyatı yazarsın herkes muadil araçlara bakar beğenirse alır beğenmezse başka araç bakar.Olay bu kadar basit.Siz zaten makul bir fiyat yazmıştınız hatırladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Can sıkacak bir durum yok arkadaş.İnsanlar araç alacağı zaman milletin malını mundar eder yok pahasına isterler,kendileri araç satacağı zaman olmadık fiyatlar isterler.O yüzden mal senin istediğin fiyatı yazarsın herkes muadil araçlara bakar beğenirse alır beğenmezse başka araç bakar.Olay bu kadar basit.Siz zaten makul bir fiyat yazmıştınız hatırladığım kadarıyla.

Evet 34 bin gibi makul bir rakam yazmıştı hatırladığım kadarıyla, bende eşeklik ettim kendisine piyasa hakkında bilgi verdim, fiyatı düşürdü ve yine satılmadı, satılmaz... Siyah renk, HB, Lpgsiz Mazda 3 !! Necip bu işin içinde benim ne dediğimi yazdığımı gayet iyi anlıyor...

Kendisine "piyasayı bilmediğini" söyledim... Bana hakaret ediyorsun minvalinde cevap verdi... Gerçekten hakaret etmiş olsaydım (ki öyle bir şeyin olmayacağını beni tanıyanlar bilir) üzülmezdim, yaptım bir hata cezamı çekerim derdim...

Piyasayı bilmiyorsun demekle hakaret ettiğimi söyleyen konu sahibine vicdan sahibi bir kişi haricinde kimse yazmadı... Boş yere Don Kişot'luk yaptığımı bir kez daha anladım... Bu cümleleleri de yazmak istemezdim ama iş farklı yöne gidecek (yaptığım alıntıdan belli oldu)

Konu sahibine hakaret etmedim, hakaretle suçlandım ve forumda bu durum beni uyandırdı... Kendisine çok teşekkür ettim, bir kez daha teşekkür ediyorum... O günden sonra da; bilgi ve tecrübe paylaşımını bıraktım, bazı bünyelere yapılan yardım ters tepiyormuş, öğrendim...

Yardımcı olarak kötü olacağıma, hiç kimseye karışmam etmem, geyik muhabbete takılırım daha iyi. 8:) Sensör bozuldu bir kere...  :P

Sağlıcakla, herkeslere kazasız günler...  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet 34 bin gibi makul bir rakam yazmıştı hatırladığım kadarıyla, bende eşeklik ettim kendisine piyasa hakkında bilgi verdim, fiyatı düşürdü ve yine satılmadı, satılmaz... Siyah renk, HB, Lpgsiz Mazda 3 !! Necip bu işin içinde benim ne dediğimi yazdığımı gayet iyi anlıyor...

Kendisine "piyasayı bilmediğini" söyledim... Bana hakaret ediyorsun minvalinde cevap verdi... Gerçekten hakaret etmiş olsaydım (ki öyle bir şeyin olmayacağını beni tanıyanlar bilir) üzülmezdim, yaptım bir hata cezamı çekerim derdim...

Piyasayı bilmiyorsun demekle hakaret ettiğimi söyleyen konu sahibine vicdan sahibi bir kişi haricinde kimse yazmadı... Boş yere Don Kişot'luk yaptığımı bir kez daha anladım... Bu cümleleleri de yazmak istemezdim ama iş farklı yöne gidecek (yaptığım alıntıdan belli oldu)

Konu sahibine hakaret etmedim, hakaretle suçlandım ve forumda bu durum beni uyandırdı... Kendisine çok teşekkür ettim, bir kez daha teşekkür ediyorum... O günden sonra da; bilgi ve tecrübe paylaşımını bıraktım, bazı bünyelere yapılan yardım ters tepiyormuş, öğrendim...

Yardımcı olarak kötü olacağıma, hiç kimseye karışmam etmem, geyik muhabbete takılırım daha iyi. 8:) Sensör bozuldu bir kere...  :P

Sağlıcakla, herkeslere kazasız günler...  :

Ben de diyordum, Veli abinin neden morali bozuk. Sormaya da cesaret edememiştim. Abi, sözüm sana, arkadaş zaten seni tanısaydı böyle yaklaşmazdı. Bir yanlış anlama olmuş anladığım kadarıyla. Bu forumda herkes senin yazdıklarını takip ediyor nerdeyse. Onun için bu tip meseleler için moralini bu kadar bozmamanı öneriyorum. Mesele tabii sonuçta senin meselen  onun için bu tavsiyemde haddimi aşmışsam özür dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-degisensiz-sunrooflu-lpg-takilmamis-orijinal-138869302/detay/ ---30250-galiba

Buradaki ilan va fiyat üzerinden cvp yazdım.Diyelim ki 40 yazdı 50 yazdı bu ne farkeder alan alır satan satar satamayanin da o fiyatlara elinde kalır.Ama bu kimseye araba satarken fiyatlari şişirip, araba almaya gelince iş fiyatlar üzerinden bu parayi etmez o araba o fiyata satilmaz gibi yorumlar yapma hakkı da vermez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dinçer, moral bozukluğu, kırgınlık diye bir şey söz konusu değil... Tersine; bazı şeyleri gördüğüm için keyifliyim...

;)

Amirim forumun yüzde 90'ından fazlası senin nasıl biri olduğunu, objektif olduğunu, yardımcı olmaya çalıştığını zaten biliyor niye canını sıkıyorsun ki  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağlıcakla, herkeslere kazasız günler...  :)

Veli Bey, konu sahibi arkadaş ta dahil olmak üzere herkese yardımcı olmaya çalıştığınız aşikar ama cımbızla çekmiş olsam da "Tarihe ve piyasayı bilmeyenlere not düşülsün" şeklindeki bir ifade de ağır sayılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada atladığımız konu başlık sahibi arkadaş Veli abiyi bilmediği için söylediğini art niyetli olarak algılamış olabilir bu gayet doğal ama hala Veli abiyi az çok tanıyıp da  haksız ithamlarda bulunmak cımbızla laf çekmek de neyin nesidir? Benim Türkçe öğretmeni olarak ( ilk defa bir forumda mesleğimi belirtme gereği hissettim) anladığım: Veli abi o günlerde araba araştırdığı için ve malumunuz, malum sitede gerçek satıcı yerine kimi çarparım diye ilan verenler daha çok olduğu için tamamen genele yönelik bir haklı bir sitemde bulunmuştur. Başlık sahibi arkadaşa tabiri caizse laf sokmayı gerektirecek bir durum olmamış hani aralarında iddialaşma,zıtlaşma yaşansa da: " Bak sen satamazsın ama piyasayı bilen hemen satıyor" şeklinde bir muhabbet olsa anlarız. Zaten başlık sahibi arkadaş olgun şekilde yaklaşmış kimsenin ona art niyetli şekilde yaklaşmak isteyeceğini düşünmüyorum hele ki Veli abinin düşünme ihtimalini bile düşünemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şunu da belirtmeden geçemeyecem,Veli abi birçok kişi bu forumu diğer birçok forumdan farklı görüyorsa bu senin ve senin gibi diğer yardımsever samimi üyelerin sayesinde. Ben de dahil olmak üzere başlık sahibi arkadaş ve burada yazan birçok kişi geçici. Arkadaş arabayı satsa bir daha bu forumun kenarından geçmez belki iki gün sonra ben de geçmem ama sen gerçekten bu foruma ve mazda ya gönül vermiş birisin. Daha çok kişiye yardımcı olacağına inanıyorum bu kadar paylaşımcı olmanın tabii böyle küçük ceremeleri de olacak sana akıl vermek haddime değil ama küçük bir yanlış anlaşılma diyelim ve üzerinde durmayalım.

Şuna kalıbımı basarım ki ilanın ilk fiyatını gören herkes ne tepkiler vermiştir, Ben de çok abartılı  bulmuştum herkes de o fiyata satılmayacağının farkındaydı aslında. Ama adettendir diyip:"Hayırlı satışlar!" şeklinde kalıp ifadeyi kullanmayı tercih ettiler. Bunun dua etmekten başka başlık sahibine bir faydası olmadı tek gerçekçi yaklaşan ve faydalı olacak yorumu yapan sendin. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-degisensiz-sunrooflu-lpg-takilmamis-orijinal-138869302/detay/ ---30250-galiba

Buradaki ilan va fiyat üzerinden cvp yazdım.Diyelim ki 40 yazdı 50 yazdı bu ne farkeder alan alır satan satar satamayanin da o fiyatlara elinde kalır.Ama bu kimseye araba satarken fiyatlari şişirip, araba almaya gelince iş fiyatlar üzerinden bu parayi etmez o araba o fiyata satilmaz gibi yorumlar yapma hakkı da vermez.

Fiyatı ve konuyu en baştan beri bilseydiniz bu yorumu yap(a)mazdınız hocam... Benden yardım istenilmiş ve kendimce yardım etmişim, hiç bir şekilde fiyat telaffuzu yapmamışım, fiyat telkininde bulunmamışım... Piyasayı bilmeyen birisine de; "sen piyasayı bilmiyorsun" demek ne zamandan beridir hakaret oluyor, bu kelimeyi ben kullandım diye oluyorsa eğer, o konuda haklısınız...

Bilmediğim bir konuda yardım istediğimde bana yardımcı olana teşekkür ederim, "bana hakaret ettin" demem hiç bir zaman.

Mesele; kimin neyi kaça sattığı değil, konunun esas özü; olmayan bir şeyin varmış gibi gösterilmesidir, bu gösterilen şeye de; tepki koyacak kişilerin seyirci kalmasıdır, yardım ve bilgi sensörü arızasına sebebiyet veren asıl durum budur... :)

Kemal hocam, gerçekçi olmak bir işe yaramıyor bu anlaşıldı... Konu sahibine bir kez daha teşekkür ediyorum, gönlünün istediği fiyata aracını satmasını diliyorum.

Saygılar, kazasız günler, hayırlı satışlar.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumumda hakaret yok kimseye saldırı yok.O halde kimse de benim nasıl yorum yapıp yap (A) mayacagima karışamaz.Onu tanisaydi bunu tanimasaydi böyle yazmazdi alınmazdı gibi yorumlara da katılmıyorum. Tanışma karşılıklı olur.Siz tanıyorsunuz diye çoğunluk tanıyor diye herkes tanımak zorunda değildir.Herkesin tanıdığı ama muhatap kişinin tanımadığı kişi her halde de haklı ya da haksız da sayılamaz sırf siz onu iyi ya da kötü taniyorsunuz diye o kişi herkese iyi yada kötü diye tanitilamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle Veli Bey. Eğer ben de istemeden sizi kırdıysam özür dilerim. Fakat ilk koyduğum fiyat 32500 idi ve değiştirdim. Ki bu da pazarlık payı bırakılarak yazılan bir meblağdı. Sizin sözünüze güvenerek değiştirdim, fiyatı aşağı çektim. Yani tecrübelerinizden faydalanmaya çalışmış oldum. Ben sözünüzü önemsemişim ki değiştirmişim. ilk fiyat da 34000 falan değildi, 32500 idi.  Ama "piyasayı bilmeyen" sözü bir kenara, "3 saatte yanlış kategoride..." gibi sözleri istemeden üzerime aldım. Sizinle zıtlaşmak veya sizi gücendirmek istemedim, istemem de. "Ben o fiyatı hala yüksek buluyorum" demektense, 3 saatte yanlış kategoride satılan araç üzerinden laf söylediniz. Kazasız, değişensiz, 2009 model aracım için istediğim fiyat (ki içinde pazarlık payı var) size yüksek geliyorsa bunu daha güzel bir dille anlatmanızı yeğlerdim. Bu konuşmalar sizi küstürmesin, bana yardım edip etmemek sizin elinizde. Diğer arkadaşların yardım almalarını engellemek istemem. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...