Jump to content

Dod'dan Araç Satın Almak ?

findori
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar. Daha önce de bahsettiğim gibi bir mazda 3 sahibi olmaya çok yakınım. Dod'da bir tane mazda 3 dizel touring 2012 model araç beğendim. Dod'dan daha önce araç alanınız oldu mu, olduysa memnun kaldınız mı?

Bir de aklıma bir soru takıldı. Bazı mazda 3 lerin arka tamponu araçla aynı renk iken bazılarında siyah. Sis farlarının yapısında da bir farklılık var. Bunlardan biri makyajlı kasa mı acaba? Daha açıklayıcı olsun diye resimler de ekledim  :)

post-10107-141695297828_thumb.jpg

post-10107-141695297836_thumb.jpg

post-10107-141695297904_thumb.jpg

post-10107-141695297909_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhabalar. Daha önce de bahsettiğim gibi bir mazda 3 sahibi olmaya çok yakınım. Dod'da bir tane mazda 3 dizel touring 2012 model araç beğendim. Dod'dan daha önce araç alanınız oldu mu, olduysa memnun kaldınız mı?

Bir de aklıma bir soru takıldı. Bazı mazda 3 lerin arka tamponu araçla aynı renk iken bazılarında siyah. Sis farlarının yapısında da bir farklılık var. Bunlardan biri makyajlı kasa mı acaba? Daha açıklayıcı olsun diye resimler de ekledim  :)

Dod'la ilgili bir tecrübem yok, oradan araç alan birisini de tanımadım şimdiye kadar.

Tampon ve sis farı ile ilgili yaptığınız tespit doğru. Makyajdan sonra, tampon rengi ve sis farı şekli değişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangisi makyajli kasa ? Aracin rengiyle ayni renk tampon rengine sahip kasa mi?

Evet, araç rengi ile tampon rengi aynı olan makyajlı kasa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

DOD'tan daha çok galericiler, ya da çok sıkı görüşülen ahbaplar araba alır. Ekmeklik tabir edilen arabalar. eski  müşteri olupta az kar bırakan araçları da kendileri satarlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllar önce bir forum üyemiz, emektar 323Flerini bir jetta almak için DOD'a bırakmışlardı. Bıraktıklarında 300binli km.lerde idi arabaları. Detayı tam hatırlamıyorum ama km. öyle birşeydi.

Sonra bu arkadaşımız, DOD'taki ilanını gösterdiğinde, arabanın 130bin km. de olduğu ve kazasız olduğu ifadesi vardı. Halbuki arkadaşımız arabanın kazalarını ve km. sini kendilerine bildirmişlerdi.

Bilmiyorum o arkadaş şimdi aktif midir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şirketten bir arkadaşım Dod'tan Seat Cordaba dizel otomobil almıştı. Yaklaşık 1 aya yakın kullandı. Araçla ilgili değişen boya vs. yok denilerek aldı.

Sonra ufak çaplı bir kaza yaptı. Lokal boya gerektiren bir işlem yaptıracaktı aracına. Sanırım bu sırada, ustalar aracını incelediler. Aracın tavanı dahil komple boyanmış bir araç. Bunun üzerine arkadaşım firmanın tepesine biniyor. Çünkü satın alırken, ekspertiz raporunda bu tip bir bilgi yoktu.

Bunun üzerine arkadaşım başvurusunu yapıp, şikayetini dile getirdi. Çok kısa bir sürede aracını, satın aldığı fiyata tekrar geri iade etti. Parasının da tamamını geri iade aldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazdıklarınızı okudukça DOD un  üçkağıtçı olduğu kanısına varmaya başladım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir adım sonrasında yani asıl kuruluşları olan (isim vermeyeyim) dağıtıcı firmanın DSG şanzımanla ilgili yaptırları göz önüne alınırsa, bu kanı bende daha önceden oluşmuştu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes hırsız, herkes yolsuz ! ben de bir tecrübe yaşadım ama dod'dan değil. 5664'e plakayı  mesaj atmada araç almayın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dod'daki aracı değil denizliden aldım mazda 3 ümü arkadaşlar :) Doddaki zaten çok içime sinmemişti, denizlide ki araç sahibi de fiyatı biraz düşünce gidip onu aldık :)

Çok güzel bir araç gerçekten. Kendim mi nazar ettim başkası mı bilmiyorum ama ilk vukuatımı bile yaşadım mazdamla:) Otobanda teker patladı, daha doğrusu parçalandı. Allah'tan janta birşey olmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dod'daki aracı değil denizliden aldım mazda 3 ümü arkadaşlar :) Doddaki zaten çok içime sinmemişti, denizlide ki araç sahibi de fiyatı biraz düşünce gidip onu aldık :)

Çok güzel bir araç gerçekten. Kendim mi nazar ettim başkası mı bilmiyorum ama ilk vukuatımı bile yaşadım mazdamla:) Otobanda teker patladı, daha doğrusu parçalandı. Allah'tan janta birşey olmadı

Hayırlı olsun,

kazasız belaszı kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun Allah daha büyük kazalardan esirgesin nazarlık olmuş lastik patlaması :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

konuyu bir de ters yönüyle baksak diyorum. DOD a araç satmak doğru bir şeymidir? Çünkü kendi sitesinde verdiği ekspertiz fiyatına göre benim araç şu an da onların piyasasına göre 47bin ile 50 bin arası bir değeri varmış. Bu fiyata alırlarsa satıp yeni mazda alınabilir verdiği fiyat yüksek geldi bana ya da aracımın gerçekten fiyatı bu mudur? he aracım 2012 A/T mazda 3 8000 km diyelim daha dolmadı + Landirenzo LPG kiti var yeni takılmış 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Şirketten bir arkadaşım Dod'tan Seat Cordaba dizel otomobil almıştı. Yaklaşık 1 aya yakın kullandı. Araçla ilgili değişen boya vs. yok denilerek aldı.

Sonra ufak çaplı bir kaza yaptı. Lokal boya gerektiren bir işlem yaptıracaktı aracına. Sanırım bu sırada, ustalar aracını incelediler. Aracın tavanı dahil komple boyanmış bir araç. Bunun üzerine arkadaşım firmanın tepesine biniyor. Çünkü satın alırken, ekspertiz raporunda bu tip bir bilgi yoktu.

Bunun üzerine arkadaşım başvurusunu yapıp, şikayetini dile getirdi. Çok kısa bir sürede aracını, satın aldığı fiyata tekrar geri iade etti. Parasının da tamamını geri iade aldı.

Nedense bunları ilk defa duymuyorum..  8:)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fotifoti nin yazdığı gibi bazı bayi, yetkili servis gibi büyük firmalar isimlerinin vermiş olduğu güvenle bu tarz şeyleri yapabiliyor.. Burada sorumluluk her zaman binicinin yazılı kaşeli imzalı kağıt almadan , aracın geçmişini kendisi sorgulamadan aracı almamalı.. Satışsız araç almamalı.. Bunlar araç alacak kişinin olmazsa olmazıdır..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...