Jump to content

2014 Yeni Mazda3 Donanım ve Fiyat Listesi

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

"1 Ocak 2014'den itibaren arttırılan vergiler; lüks otomobilleri değil ama tüm otomobil satışlarını, ekonomideki son gelişmelerin de etkisiyle azalttı. Mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 30'u aşan bir gerileme bekleniyor. Bu aşamada, geçici bir süre (örneğin 3-5 aylık bir süre için) otomobil vergilerinde yapılacak vergi indirimi, ciddi bir talep artışı yaratabilir. 2001 krizi sırasında bu yönde yaptığım öneri, dönemin hükümetince değerlendirilmiş ve otomobil satışlarında, yüzde 153 talep artışı olmuştu.. İndirim sonrası hem vatandaş, hem sektör hem de vergi gelirlerindeki artış nedeniyle Maliye kazanmıştı. Gelişmelere göre, bu seçeneği bir daha düşünmekte  yarar var. "

Şükrü Kızılot'un 31.03.2014 tarihli Hürriyet gazetesindeki yazısından alıntı.

Eğer böyle bir indirimin gerçekleşmesi olasılığı varsa ve dolar kurundaki azalma da göz önüne alınırsa, acaba Mazda fiyatlarda indirime gider mi?

Şimdi ben Reflex modeli 68000 TL'ye alırsam, bir ay sonra aynı aracı 63.000 TL'ye verirlerse ben kime küfür etmeliyim  :boks:

Orta vadede piyasada mutlak bir düşüş olacaktır. Bayiler neredeyse otomobil satamaz haldeler. Ticari satışla götürüyorlar birçoğu. Ama vergi indirimi geleceğini hiç sanmam. Keşke gelse..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 921
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

91

• domestos

64

• Onur

77

• Bikes44

58

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

evet de kim indirecek o fiyatları sihirli bir değnekle ;) evet ihtimal yok değil ama bence 'yakın tarihte' yok

Hükümet tabiki ;) yapacağı ötv indirimi ve kurların gerilemesiyle fiyatlar aşağı düşecek..ister istemez olacak bu çünkü sektörde satış yok şu an ;) 3 ay içinde bekliyorum ben

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hükümet tabiki ;) yapacağı ötv indirimi ve kurların gerilemesiyle fiyatlar aşağı düşecek..ister istemez olacak bu çünkü sektörde satış yok şu an ;) 3 ay içinde bekliyorum ben

Sektördeki daralmanın herkes farkında. %30'lar (ki bence daha fazla) çok yüksek rakamlar. Sektördeki bu düşüş maliyeyi de etkiliyor. Sonuçta sıfır araba satışından aldıkları ötv+kdv yi hepimiz biliyoruz.  Zannımca bu fiyatlar devam ettiği sürece sıfır araba satışlarındaki daralma devam edecektir. Maliye sektörü düşünmese bile, kendi geliri için bir çare arayışına gireceğini ümit ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"1 Ocak 2014'den itibaren arttırılan vergiler; lüks otomobilleri değil ama tüm otomobil satışlarını, ekonomideki son gelişmelerin de etkisiyle azalttı. Mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 30'u aşan bir gerileme bekleniyor. Bu aşamada, geçici bir süre (örneğin 3-5 aylık bir süre için) otomobil vergilerinde yapılacak vergi indirimi, ciddi bir talep artışı yaratabilir. 2001 krizi sırasında bu yönde yaptığım öneri, dönemin hükümetince değerlendirilmiş ve otomobil satışlarında, yüzde 153 talep artışı olmuştu.. İndirim sonrası hem vatandaş, hem sektör hem de vergi gelirlerindeki artış nedeniyle Maliye kazanmıştı. Gelişmelere göre, bu seçeneği bir daha düşünmekte  yarar var. "

Şükrü Kızılot'un 31.03.2014 tarihli Hürriyet gazetesindeki yazısından alıntı.

Eğer böyle bir indirimin gerçekleşmesi olasılığı varsa ve dolar kurundaki azalma da göz önüne alınırsa, acaba Mazda fiyatlarda indirime gider mi?

Şimdi ben Reflex modeli 68000 TL'ye alırsam, bir ay sonra aynı aracı 63.000 TL'ye verirlerse ben kime küfür etmeliyim  :boks:

Çok kısa ve öz, beklenilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devlet vergi gelirindeki gerilemeyi düşünmeden mi 2 yılda ötv'de %10 artışa gitti sizce..

devlet ya cari açıkla boğuşacaktı ya da vergi gelirinden olacaktı.. 2. seçeneği seçti..

ötv'nin %10 artışı demek fiyatın %12 artması demek kdv yüzünden..

kurda biraz yukarı çıktı.. %12 civarı artış gösterdi son kurlara göre döviz..

%5 ötv, %1 kdv etkisi, %10 kur etkisi %16 civarında fiyatı yukarı çıkardı..

ama satıcılar neredeyse %30 artış yaptılar fiyatlarda.. biz anahtar teslim fiyatına yapılan zama baktığımızdan aldanıyoruz ama esasında fiyata yansıması %30larda..

şimdi de kamuoyu baskısı ile vergi indirimi yaptırtmaya çalışıyorlar..

esasında distribütörlerin ciddi bir incelemeden geçmesi lazım..

golf %10 vergi avantajına ve yeni platformun getirdiği maliyet düşüşüne rağmen jettadan nasıl olur da %3 daha pahalı satılır mesela..

firmalar artık şeffaf ve makul bir satış politikası izlemeli..

2009da ötv indirimi olduğunda indirimin yarısını zam yaparak cebine indiren bir sektör güvenilirlik olarak çok çok berbat bir yerde.. bu sebeple vergide indirim falan beklemek bir tarafa satıcıların denetimini istemek bize daha çok fayda getirecek gibi duruyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devlet vergi gelirindeki gerilemeyi düşünmeden mi 2 yılda ötv'de %10 artışa gitti sizce..

devlet ya cari açıkla boğuşacaktı ya da vergi gelirinden olacaktı.. 2. seçeneği seçti..

ama satıcılar neredeyse %30 artış yaptılar fiyatlarda.. biz anahtar teslim fiyatına yapılan zama baktığımızdan aldanıyoruz ama esasında fiyata yansıması %30larda..

golf %10 vergi avantajına ve yeni platformun getirdiği maliyet düşüşüne rağmen jettadan nasıl olur da %3 daha pahalı satılır mesela..

2009da ötv indirimi olduğunda indirimin yarısını zam yaparak cebine indiren bir sektör güvenilirlik olarak çok çok berbat bir yerde.. bu sebeple vergide indirim falan beklemek bir tarafa satıcıların denetimini istemek bize daha çok fayda getirecek gibi duruyor..

Yaptığınız yorum çok doğru olmakla beraber şunu eklemek istiyorum.. evet cari açık kapansın ama hep bu şekilde önlemlerle değil..biz toplum olarak tüketim toplumuyuz..ne zamanki üretim toplumu oluruz o vakit bu tarz şeyleri düşünmeyiz..güzelim yurdumda kaliteli araç yapabilecek telefon vb.şeyler yapabilecek kapasitede insanlar beyinler yokmu..fazlasıyla var bence.. mikro çözümlerle iş yürümez..ne zaman makro düşünürüz o zaman herşey rayına girer..

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet kesinlikle katılıyorum. Daha önce ben de benzer bir mesaj yazmıştım. Herkes vergi indiriminden bahsediyor. Firmaların da karlarından fedakarlıkta bulunmaları gerekiyor bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşağıdaki tabloda görüleceği üzere, alacağım arabanın satış fiyatının 65,2% si vergi olarak gidiyor. Örnek verecek olursak; benim almayı düşündüğüm Reflex Mazda3 satış fiyatı 68.000TL. Bu paranın 26.837 TL'si vergi olarak gidiyor. Bayiye 41.163TL kalıyor. Devlet tabiki vergi alacak ama bu rakamlar sizce normal mi?

Distribütörlerin 30% artış yaptığı fikrine katılmıyorum. Yine aynı örnekten gidecek olursak; şuan 68.000 liste fiyatı olan otomatik reflex modelin, 60.000 TL'nin altında bir rakamla piyasaya girmesini kimse beklemiyordu. Yinede kabaca 58.000 olması gereken bir aracı, 68.000'e listeye koyduklarına göre, ortalama 17,2% artış olmuş demektir. Bu da kur artışı + vergi artışına bağlanabilir. Sonuçta distribütörler hizmet amacıyla değil, kar amacıyla kurulmuş özel şirketlerdir. Ana amaçları kar yapmak, bize hizmet etmek sonraki adım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam tablo eski olmuş yalnız. 1600 e kadar % 45 oldu. Diğeri % 90 diğerine % 145 oldu hatırladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benc burada diğer ülkelerdeki vergi oranları ve firma kar paylarıyla kıyaslama yapılabilir. Böylece daha sağlıklı bir sonuç çıkar sanırım. Bu vergi hususunu bizim distribütör  firmalar ve bazı bayiler kullanıyor gibime geliyor. Tabi ki bu ülkemizde vergi oranlarının yüksek olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam tablo eski olmuş yalnız. 1600 e kadar % 45 oldu. Diğeri % 90 diğerine % 145 oldu hatırladığım kadarıyla.

Pardon hocam, dediğin gibi eski bir tablo. Yeni oranlara göre;

ÖTV (45) + KDV (18) + ÖTV'nin KDV'si (8,1) = 71,1%

68.000 TL'lik bir araç için (motor silindir hacmi 1600'e kadar olanlar için) yeniden hesaplarsak; 28.257 TL vergi.

39.743 TL bayiye kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benc burada diğer ülkelerdeki vergi oranları ve firma kar paylarıyla kıyaslama yapılabilir. Böylece daha sağlıklı bir sonuç çıkar sanırım. Bu vergi hususunu bizim distribütör  firmalar ve bazı bayiler kullanıyor gibime geliyor. Tabi ki bu ülkemizde vergi oranlarının yüksek olduğu gerçeğini değiştirmez.

Diğer ülkelerdeki vergi oranlarıyla ilgili, 14.10.2011 tarihli Hürriyet gazetesindeki bir tablo;

O zamanlar ÖTV 37% imiş.

post-10274-1416952986_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer ülkelerdeki vergi oranlarıyla ilgili, 14.10.2011 tarihli Hürriyet gazetesindeki bir tablo;

O zamanlar ÖTV 37% imiş.

@Burak bey "Allah belanizi versin gozunuze dizinize dursun" desem gunaha girmis olur muyum?

oha lan oha. %0 ne yahu, ulkeyi terketmek istiyorum :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Burak bey "Allah belanizi versin gozunuze dizinize dursun" desem gunaha girmis olur muyum?

oha lan oha. %0 ne yahu, ulkeyi terketmek istiyorum :(

Onur bence beddua etme, beddua edenlerin sonu kötü bitiyor  :D

Tabloda kıyaslandığımız ülkelerin çoğu gelişmiş ülkeler. Bizim gibi gelişmekte olan ve az gelişmiş ekonomilerde daha fazla vergi alındığına eminim. Ayrıca bu tablo 2011 yılında hazırlanmış, şu an İtalya ve İspanya'da daha fazla vergi alınıyordur. (1 ay önce İtala'da benzin fiyatı 1,69 Euro idi. Yani benzine bizim kadar vergi koydularsa, otomobile de koymuşlardır.)

Ama sonuç olarak şahsi görüşüm yine de çok fazla vergi alınıyor. Üretmeden, vergiyle ekonomi devam ettirilmeye çalışılıyor. Taşıma suyla değirmen ne kadar dönerse, ekonomimiz de o kadar dönecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mt53 mesajınızda belirttiğiniz husus doğru ama konu o olmadığı için uzatmamak adına belirtmedim.. kararın sebebi belli.. 2 kötüden birini seçeceklerdi ve seçtilerde..

@gokay size malesef bir konuda katılmıyorum..vergiler muhakkak yüksek ama konu salt vergi yüksekliği değil.. vergilerde 5 puan artış varken 30 puan artışın izahı yok..

ben kimin hangi malı hangi fiyata satacağını tahmin edemem.. şu şöyle olmasaydı ile başlayan tüm tahminler falcılıktan öte gitmez benim için..

ama power donanım dengi eski mazda3ü, hem de dizeli 50binli fiyatlara satan satıcı yeni mazda da eskisinden pahalı ne var ki benzinlisinde üstelik fiyata 20 puanın üzerinde zam yaptı.. eğer dizel olsaydı yeni kasada 30 puanın üzerinde zam yapmış olacaktı onlarda..

vergi konusuna gelirsek vergiler abartı derecesinde yüksek.. bunan izah edilebilir bir tarafı da yok..

ama şöyle bir husus var.. devlet ötv'yi 30 puan indirsin inanın 20 puanını distribütörler zam yaparak yine alır.. bunu yaşadık bu ülkede..

ben distribütör satıcı tarafının tam denetim altında olması gerektiğine inanıyorum öncelikle.. çünkü vergiyide indirseniz onu kendi cebine atıyor satıcılar.. ben param illaki bir yere gidecekse satıcıya gitmesindense hazineye gitmesini tercih ederim..

bunun çok bariz bir örneğini yazayım.. bu ötv depremden sonra konmuştu.. digiturk de bu vergiden etkilenen firmalardan biriydi.. %25 ötv ödüyorduk.. sonra devlet bu ötv'yi %15e indirdi.. indirilen %10 ötv kadar zam yaptı digiturk o ay hizmetlere.. tüketiciye yansıması olmadığı gibi devlete giden kalem birilerinin cebine gitmişti..

ben o sebeple vergi insin sektör bitti tartışmalarında satıcıların feryadını hiç samimi bulmadım,bulmayacağımda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Yeni mazda da eskisinden pahalı ne var ki?" sorunuza biraz cevap olacağını düşünüyorum.

ben kimin hangi malı hangi fiyata satacağını tahmin edemem.. şu şöyle olmasaydı ile başlayan tüm tahminler falcılıktan öte gitmez benim için..

ama power donanım dengi eski mazda3ü, hem de dizeli 50binli fiyatlara satan satıcı yeni mazda da eskisinden pahalı ne var ki benzinlisinde üstelik fiyata 20 puanın üzerinde zam yaptı.. eğer dizel olsaydı yeni kasada 30 puanın üzerinde zam yapmış olacaktı onlarda..

Güzel gözlemlemişsiniz. Yalnız bu gözleminizden sanırım bir şey kaçırdınız. "Skyactiv Teknolojileri"

Yeni Mazda3 bu teknoloji ile üretildi. Kasası, motoru, şanzımanı, aracın iskeleti..kısacası tepeden tırnağa. Bu teknoloji başlığının altında üretildi.

Mevcut gelen motor Skyactiv motor. Forumda açılmış ilgili konular var, incelemenizi öneririm.

Yeni bir çığır açan "Skyactiv Motor" a sahip bir araçta. Çok övündüğü teknolojiler arasında geri görüş kamerasını örnek vermenizi doğru bulmuyorum. Mazda çok farklı teknolojileri ile övünüyor.

Burda geri görüş kamerası çok basit kalıyor.

Star/Stop konusunda kısmen katılıyorum. Olsaydı kesinlikle daha iyi olurdu. Lakin fiyatı da ona nazaran aratardı aracın. Yine maliyet konusuna geldik.

Mazda3 Power Sense de olan özellikler hangi marka model araçta var. Ve bu aracın fiyatı nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara SMB test aracının haftaya cuma geleceğini söyledi

yaz bitecek hala test aracı gelecek  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara SMB test aracının haftaya cuma geleceğini söyledi

Donanım haberdeki birinin dediğine göre Mazda Damla Kozyatağına test aracı gelmiş. Yani Ankara SMB'ye diyecek laf yok. Aldıktan sonramı test edeceğiz arabaları  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...