Jump to content

2014 Yeni Mazda3 Donanım ve Fiyat Listesi

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

skyactiv teknolojileri rakipleri ile rekabet edecek araçlar üretmek ve üretim maliyetlerini azaltmak için yapıyorlar.. bunun aksi bir düşünce mazdayı yönetenlerin aptal olduğu anlamına gelir..

Skyactiv teknolojisi Japonların bir Toplam Kalite Yönetimi uygulamasıdır. Ana amaç maliyet düşürmek değil, kaliteyi daha da arttırmak. Maliyet düşürmek her zaman hedeflerden biridir ama uluslararası piyasada rekabet eden hiç bir Japon firması maliyeti düşürmek için kaliteden asla vazgeçmez. Dünya genelindeki Japon ürünlerinin sorunsuzluğunun ana kaynağı da Japon'ların kalite yönetimine verdiği önemden gelmektedir.

herkesin farklı bir düşüncesi olması gayet doğal..

ama gerçekten objektif olan tek husus aracın pahalı olması..

Aracın pahalı olması bir gerçek değil. Kime göre, neye göre pahalı? Bu konuda da herkesin farklı bir düşüncesi var. Benim de beklentimin üzerinde bir fiyat açıklandı ama bu pahalı olduğunu göstermez. Eğer böyle bir gerçek olsaydı bu aracı kimse almazdı. Ama görüyoruz ki bir müşteri profili oluşmuş bile.

bazıları az araç getiriyor falan diyor.. az araç gelse tr'de nasıl en çok satan araç olacak onu da açıklamıyor..

Mazda Türkiye genel müdürü Nurkan Yurdakul, böyle bir hedeflerinin olmadığını açıkça söylemişti.

mazda power sense donanımı 66-68k bandında satsa bu segmentte en iyi alternatif olur 1000-2000 arası satış yakalayabilirdi.. ama hedefleri bu değilmiş demeyeceğim bile bence hedef bile koymamışlar.. felsefeleri:saldım çayıra mevlam kayıra..

Saldım çayıra mevlam kayıra gibi bir felsefeyi ne Japon'ların, ne de Nurkan Yurdakul'un izleyeceklerini sanmıyorum.

çok iddialı şeyler yazmışsınız..

mesela "uluslararası piyasada rekabet eden hiç bir Japon firması maliyeti düşürmek için kaliteden asla vazgeçmez" cümleniz.. yeni corolla da davlumbaz yok..

araç pahalı.. niçin böyle düşündüğümde belli.. bu konuda eski mazda 3 ile yenisinin japonyadan aynı fiyatla fatura edildiğini yazmıştı.. eskisi ile yenisi arasındaki fiyat farkı ortada..

yeni araçların tümünü sattık diyor ya bayiler.. ben bu forumdakiler kadar tutkulu mazda hayranı az gördüm.. şuradaki yüzlerce insandan biri almamış ama tüm araçlar satılmış.. buna ben inanmam..

uzatmak da istemiyorum.. çünkü sidik yarışı gibi görünmeye başladı..

ben mazdadan daha çok burada ki mazda severleri severim.. insanlar kazıklanmasın istiyorum.. yoksa umurumda değil yani.. isteyen gider istediği arabayı alır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 921
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

91

• domestos

64

• Onur

77

• Bikes44

58

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Sahi, Kürşat(pureman) yazınca farkettim.

Hemen satılan, hatta sıra yazılan o arabalardan alan forum üyesi var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahi, Kürşat(pureman) yazınca farkettim.

Hemen satılan, hatta sıra yazılan o arabalardan alan forum üyesi var mı?

Net 3 tane aday vardı ama ne oldu bilemiyorum... Alan, çıksın aldım desin arkadaş, tamam nazar etmeyiz, bir tur ver demeyiz... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok iddialı şeyler yazmışsınız..

mesela "uluslararası piyasada rekabet eden hiç bir Japon firması maliyeti düşürmek için kaliteden asla vazgeçmez" cümleniz.. yeni corolla da davlumbaz yok..

araç pahalı.. niçin böyle düşündüğümde belli.. bu konuda eski mazda 3 ile yenisinin japonyadan aynı fiyatla fatura edildiğini yazmıştı.. eskisi ile yenisi arasındaki fiyat farkı ortada..

yeni araçların tümünü sattık diyor ya bayiler.. ben bu forumdakiler kadar tutkulu mazda hayranı az gördüm.. şuradaki yüzlerce insandan biri almamış ama tüm araçlar satılmış.. buna ben inanmam..

uzatmak da istemiyorum.. çünkü sidik yarışı gibi görünmeye başladı..

ben mazdadan daha çok burada ki mazda severleri severim.. insanlar kazıklanmasın istiyorum.. yoksa umurumda değil yani.. isteyen gider istediği arabayı alır..

Estağfurullah, sidik yarışı yapmak gibi bir amacım yok. Bence forumların amacından biri de bu, herkesin fikrini yazması ve sonuca varılmasa bile tartışılması. Ben fikirlerinizin çoğuna katılmasam da saygı duyuyorum. Zaten öyle olmasa cevap yazmazdım.

Son yorumum, bence yeni Mazda 3 fiyat-performans olarak incelendiğinde alınacak arabalar listesinin başlarında yerini alacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Net 3 tane aday vardı ama ne oldu bilemiyorum... Alan, çıksın aldım desin arkadaş, tamam nazar etmeyiz, bir tur ver demeyiz... :D

Abi ben Antep'te hala aracı bekliyorum. Buraya önümüzdeki hafta gelecekmiş ama hangi donanım olduğunu bile söyleyemiyorlar. Test sürüşünden sonra hoşuma gitmeyen bir durumla karşılaşmazsam ben hala talibim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beğendim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımı satarsam, üstüne para ekleyebilirsem, mantıklı bir fiyat alabilirsem ben de ilk fırsatta alacağım...

renk görmek istiyorum ama katalogdan da anlaşılmıyor nasıl olacağı... siyahtan başka kullanmamışımdır ama mika değil metalik olmasını tercih ederdim doğrusu...

lanse edilen renklerin dışında bir tercih yapacağım... ama öncelik ekonomide....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Mazda'dan Haberler" bölümünde thank-o-matic aktif edilmemiş. "Yeni Üyelerimiz" bölümünde de yok. Nereden açılıp, kapandığını bilsem burada aktif ederdim. Fatih'in bu konudan en az bir 25 like alması lazımdı :)

Göğsüm kabardı mehmet :P Ya mesele biraz da kısmet. İnsan kısmetini alır. Ama bana 40 kere söylesen yamuk gördüğüm bişeye doğru demem. Bmw 6 kasa dışında yemin ediyorum dönüp bakmıyorum, bakan da görmedim. Sıfır bmw içindekini ağzından sular akarak yeni 6'ya baktığını gördüm :)  Mazda bence az bi zaman sonra alt model bmw-merso müşterisinden bile çalabilir . Yani bize pahalı geliyor ama maliyeti daha düşük olup adı premium olan ve her yerinden çalınmış olan araçlar % bilmem kaç (aynı donanım/motor kıyaslamasıyla uğraşmayayım şimdi)  pahalıya satılıyorsa mazda bizi kazıklıyor diyemem. Ha ülkemizde emlak-otomotivde büyük bir balon var, her şey haddinden pahalı. Piyasaya göre konuşuyorum Mazda'nın hiç bir modeli pahalı değil. CX5 hele emsallerine göre ucuz kalıyor. Mazda 6 desen 2.0 motor tüm araçlar o fiyat bandında ve 6'nın eksiği yok fazlası var. O yüzden mazda 3 pahalı diyemem, sadece deri döşeme olaydı iyi olurdu diyebilirim :)

Kullananlar anlayacaklar mazda apple, diğerleri android :) vay efendim buna müzik atmak için itunes lazım. ama virüs yok işte mübarek, sistem şişmiyor, seni yolda bırakmıyor ;) Kalite var huzur var. Al 10 sene en azından bin.

Yakında test sürüşü ekleyebilirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ben Antep'te hala aracı bekliyorum. Buraya önümüzdeki hafta gelecekmiş ama hangi donanım olduğunu bile söyleyemiyorlar. Test sürüşünden sonra hoşuma gitmeyen bir durumla karşılaşmazsam ben hala talibim.

Test sürüşünden sonra görüş ve tecrübelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Epey bi övüldü, gerçekten merak ettim. Bir şey daha; acaba yeni 6 lar gerçekten dedikleri gibi az mı yakıyor? sonuçta 2000 motor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Test sürüşünden sonra görüş ve tecrübelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Epey bi övüldü, gerçekten merak ettim. Bir şey daha; acaba yeni 6 lar gerçekten dedikleri gibi az mı yakıyor? sonuçta 2000 motor..

önceki 1.6'dan az yakıyor 2.0 :) müthiş bi motor. yokuşta ivmelenmesi, toplaması, gaz hissi. 2.0 ve 2.2 dizel ünite kullandım, ikisi de hem verim hem sürüş olarak çok iyiler.  Yeni 1.5 nasıl olacak test edelim  bakalım :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç boyasında mika yada metalik farkı nedir acaba. bide bi konu vardı ---araçlar bayilerdeki yerini almaya başladı diye nereye gitti bu konu bulamıyorum da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önceki 1.6'dan az yakıyor 2.0 :) müthiş bi motor. yokuşta ivmelenmesi, toplaması, gaz hissi. 2.0 ve 2.2 dizel ünite kullandım, ikisi de hem verim hem sürüş olarak çok iyiler.  Yeni 1.5 nasıl olacak test edelim  bakalım :)

Bilgilendirme için için teşekkürler, Biraz ekonomi işi ama 6 nın sürüş keyfi daha bir başka..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımı satarsam, üstüne para ekleyebilirsem, mantıklı bir fiyat alabilirsem ben de ilk fırsatta alacağım...

renk görmek istiyorum ama katalogdan da anlaşılmıyor nasıl olacağı... siyahtan başka kullanmamışımdır ama mika değil metalik olmasını tercih ederdim doğrusu...

lanse edilen renklerin dışında bir tercih yapacağım... ama öncelik ekonomide....

Bayi sahibi Almanyada görmüş, Derin Mavi ( gece mavisi )  rengi muhteşem havalı duruyormuş araçda....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dolar 2,10 seviyesinin de altına düştü, fiyat artışını dolara bağlayan şirketlerin 50.000TL üstü araçlara 5.000TL civarında bir indirimi yansıtmasını bekliyorum. Bu yeterli olur mu? Elbette olmaz. Fakat geçen ayın satışları sonunda da geçen yıla oranla %27 civarında(toplam araç satışı) bir azalma var ve bu devam ediyor. Biraz daha sabır, inşallah fiyatlar normalleşecek. Fiyat listeleri normalleşmese bile satış fiyatları normalleşecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RyEB21.png

Elalem 1.5 mi 1.6 mı muhabbetini yapıyor mu?

Mazda İtalya

Onlarda 1.5-1.6 muhabbeti yok ama sanırım sedan niye yok muhabbeti vardır :D Onlarda da sedan yada ben göremedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dolar 2,10 seviyesinin de altına düştü, fiyat artışını dolara bağlayan şirketlerin 50.000TL üstü araçlara 5.000TL civarında bir indirimi yansıtmasını bekliyorum. Bu yeterli olur mu? Elbette olmaz. Fakat geçen ayın satışları sonunda da geçen yıla oranla %27 civarında(toplam araç satışı) bir azalma var ve bu devam ediyor. Biraz daha sabır, inşallah fiyatlar normalleşecek. Fiyat listeleri normalleşmese bile satış fiyatları normalleşecektir.

Otomobil ve ticari araç ihracatı patlamışken, iç pazarda indirim beklemek biraz saflık olur... İstemeyenin gözü çıksın o ayrı...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cuma günü test aracı Ankara'ya gelecek dediler bakalım test edip yazarım ve benim araca uygun fiyat verirlersede takaslayacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cuma günü test aracı Ankara'ya gelecek dediler bakalım test edip yazarım ve benim araca uygun fiyat verirlersede takaslayacağım

bu cumaalar daha uzar gider gibi geliyor bana..hayırlısı bakalım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi hayırlısı... Kimileri burnunun ucundaki test aracına bakmak istemez, kimileri şafak sayar... Hayat ne garip, vapurlar, martılar felan :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...