Jump to content

2014 Yeni Mazda3 Donanım ve Fiyat Listesi

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tüm detaylar ortaya çıktıktan sonra Mazda'ya tek eleştirim bu arabanın ülkemize çok geç getirilmesi olabilir. Şuan caddeler sokaklar yeni corolla ile dolup taşmış durumda. İnanılmaz bir satış yaptılar. Piyasada yeni araç alacakların birçoğu alacağını aldı zaten. Ha ben hayatta gidip corollaya para vermem ama millet zibil gibi aldı valla. Mazda da 1 yıldır ürettiği arabayı daha erken getirmeliydi. Bu bence ülkemize saygısızlıktır.

Netice de araba geldi ve donanım/fiyat olarak pahalı ama 'piyasa itibariyle' çok makul bence. Her halukada satış yapacaktır, acelesi olmayan ve gerçekten zevk sahibi alıcılar Mazda3 e yönelir. Donanım seviyeleri ise çok tatmin edici bence. Sunroof ve istop dışında tüm donanımları alabiliyoruz. Diğer firmaların da bu konuda sorunları var. Birçok teknolojisini ülkemize getirmeye dahi tenezzül etmiyorlar. Bu noktada Mazda'yı tebrik etmek gerek.

Netice itibariyle ben denkleştirebilirsem, ve yeni Malatya bayi açılış nedeniyle 2-3 bin lira indirim yaparsa ve de Allah nasip ederse Temmuz ayında sıfır almayı düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı artık.

Herkese iyi, bereketli alışverişler...

Malatya bayisi açıldı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 921
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

91

• domestos

64

• Onur

77

• Bikes44

58

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Mazda 3'ün 2013 ve 2014 japonya fiyatlarını karşılaştırabileceğimiz bir listesi olan var mı?

Görünen o ki Mazda Türkiye %30ların üzerinde zam yapmış. %5 ekstra vergiyi hesaba katarsak Japonya'da liste fiyatlarında %25in üzerinde zamlanmış olması lazım. Bana pek mümkün görünmüyor.

Eğer durum böyle değilse Mazda Türkiye piyasadaki fiyatları kendi lehine fahiş karlar için kullanıyor demektir. Yen/TL paritesi 2012-2013 seviyelerinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3'ün 2013 ve 2014 japonya fiyatlarını karşılaştırabileceğimiz bir listesi olan var mı?

Görünen o ki Mazda Türkiye %30ların üzerinde zam yapmış. %5 ekstra vergiyi hesaba katarsak Japonya'da liste fiyatlarında %25in üzerinde zamlanmış olması lazım. Bana pek mümkün görünmüyor.

Eğer durum böyle değilse Mazda Türkiye piyasadaki fiyatları kendi lehine fahiş karlar için kullanıyor demektir. Yen/TL paritesi 2012-2013 seviyelerinde.

ciddi fiyat farkinin oldugu asikar ancak turkiyedeki vergiler + gumruk vergileri vs goz onunde bulundurulmali. %30 denmis %25 denmis evet fark var ama o kadar yuksek oldugunu sanmiyorum. bir de mazda kendisini nish olarak goruyor gibi. evet ortalama bir 10K daha iyi olabilirdi de olmaya da bilirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malatya bayisi açıldı mı?

İnşaatı devam ediyor. Nisan sonu açacaklarını söylüyorlar ama ben mimar olarak o inşaatın biteceğini sanmıyorum :D Mayısta inşallah..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Yeni Mazda3'ün Japonya çıkış fiyat listesi ;

http://www.mazda.com/publicity/release/2013/201310/131009a.html

Bu da bir önceki kasanın Japonya çıkış fiyat listesi ;

http://www.mazda.com/publicity/release/2009/200907/090714a.html

Karşılaştırmaları siz yapın ama mantıklı davranın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşaatı devam ediyor. Nisan sonu açacaklarını söylüyorlar ama ben mimar olarak o inşaatın biteceğini sanmıyorum :D Mayısta inşallah..

Kim aldı bayiliği eski alp otomotiv mi yoksa başk bir firma mı bilginiz var mı, birde nerede açılyor çevre yolu üzerinde mi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben anlamadim

3.000.000 yen diyor. olsa 2000 parite.

1.500 TL yapar

yeni yanlis anladim ben?

Bu Yeni Mazda3'ün Japonya çıkış fiyat listesi ;

http://www.mazda.com/publicity/release/2013/201310/131009a.html

Bu da bir önceki kasanın Japonya çıkış fiyat listesi ;

http://www.mazda.com/publicity/release/2009/200907/090714a.html

Karşılaştırmaları siz yapın ama mantıklı davranın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kim aldı bayiliği eski alp otomotiv mi yoksa başk bir firma mı bilginiz var mı, birde nerede açılyor çevre yolu üzerinde mi.

Yok başka biri almış söylediler ama unuttum valla. Yeri taha tekstil(LCW) var tedaşın orda bilirsin onun hemen önünde yapılıyor. Çevreyolu üzerinde.

Tek çatıda Mazda+Volvo+Benzinlik açıyorlar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen günlerde forumdan bir üyemiz bir hesaplama yapmış. Almanya'da mazda3'ten alınan vergileri çıkarmış baz fiyatını bulmuş. Bu baz fiyat üzerine türkiye'deki vergileri koyduğunda 80 bin TL civarı bir rakam elde etmiş.

Yorumları yaparken biraz daha düşünerek yapmamız gerekiyor. 2 yıl öncesine bakarak o zaman şu fiyatsa şimdi de bu fiyat olur, şu fiyata çok rahat satarlar vs. hiçbir resmi delile dayanmayan fikirlerle eleştirmek bence çok ama çok yanlış.

Öncelikle şunu belirteyim 2012 mazda3lerle bu mazda3ler arasında donanımsal fark olarak bir uçurum var. Öyle ki bu yeni mazda3 power, bizim 2011mazda6 sport'tan deri koltuk ve sunroof hariç daha fazla donanıma sahip.

eski mazda3 impressive ek mirai çıktı şimdi ki power da mirai'nin gelişmişi

-bose ses sistemi, 18'' jantlar, 7inçlik multimedya sistemi, skyactivin pahalı parçaları, arka led farlar vs. bunlar sadece aklıma ilk gelenler. Bu özellikleri zaten 2011 yılında opsiyon olarak eklettirdiğinizde bile en ama en az 5 milyar pahalanıyordu araç.

japon yeni bir faktördür ama diğer faktörleri neden unutuyoruz ?  Bu arabanın üzerine tam tamına %10 daha fazla vergi biniyor artık ! %45. %10 vergi.  eski mazda3ün gelmesinden bir vakit sonra başka bir sebepten dolayı %10 vergiye daha binmesini hatırlatırım. Mazda3ler japonyadan geldiği için %10 vergi daha alınıyor.

Tamam japon yeni çok değişmedi, ama türkiye'nin mazda avrupa'ya bağlı olduğunu hatırlatmak isterim.  Euro'nun şuan ne durumda olduğu belli. Türkiye'ye gelen araçlar sadece yenden etkilenmiyor ki. Euro da oldukça etkiliyor.

Hal böyle olunca bu fiyatlara çıkılıyor ve bu fiyatlardan aşağısı çok zor.  Kaldı ki mazda türkiye zaten çok az araba sattığı için az para kazanıyor.  Bir arabadan da öyle süper karlar edilmiyor maalesef. İsterseniz 20 milyar daha ucuza satın yine de sürümden kazanabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum.  Kaldı ki mazda zaten çok az satıyor bu riski alıp ta sürümden kazanma halkı böyle ilk başta çekme vs. taktikler çok çok çok büyük riskler. Zaten Halk ta mazda'nın peşinden bu kadar koşmuyor. 2009 yılında aşırı düşüktü fiyatlar ama satışlar daha da kötüydü.  Bu fiyatların zaten olabildiğince düşük fiyatlar olduğunu düşünüyorum.

Zaten araçların satacağı kesin değil isterseniz 20  milyar ucuza satın. Hiçkimse oldukça riskli ve aşırı düşük kar payları ile bir işletme yönetmez. Çünkü elindeki malı satacağının hiçbir garantisi yoktur.  Diyelim ki aşırı düşük fiyatlarla satış kararı alındı ve bu aşırı düşük kar payı riskini göze aldı mazda.  Kimse bu riskli kar payının çok satarak düzeltileceğinin garantisini veremez. Kaldı ki mazda türkiye bir şirket. Bu yüzden de birtakım vergiler, kiralar ve en önemlisi çalışanlarına maaş ödüyor.

2010 yılında fiyatlar aşırı ucuzdu da ne oldu ? kim mazda aldı ? aksine o zamanlar satışlar daha da kötüydü. 2009 yılında mazda3 impressive at aracımızı 41.000 TLye almıştık.

O zamanlar aurisin fiyatı 48.000leri bulabiliyordu.  Auris eleganceın donanımsal eşdeğeri mazda3 toruingti ve yanlış hatırlamıyorsam 2009-2010 yılında touring ATler 35.000 TLye alınabiliyordu.    Auris neredeyse 11 milyar daha pahalı olmasına rağmen yine oldukça fazla satarken mazda yine çok az satıyordu.  2009 yılında da yeni kasa mazda3 geldiğide aynı muhabbetler geçmiyor muydu ? Offf bu kasa şahane olmuş mükemmel tasarım, off bu donanımlar ne vs vs.. Yine aynı muhabbetler geçti. Demek ki problem fiyatlarda değilmiş çünkü o yıllarda da mazda3ün fiyatı 10 000tl daha ucuzdu ama satmıyordu.

Günümüzde dediğim gibi mazda3ün satacağı kesin değil. hiçbir firma böyle bir riski alıp ta elde etmek zorunda olduğu kar payından taviz vermez. Firmanın giderlerini vs. bilmeden yok şu kadar daha ucuz olmalıydı, bu fiyatlarla satamaz vs. yorumlarda hiçbir mantık bulamıyorum şahsen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oglum senin okulun yok mu? bu kadar yazi yazacagina iki odev yap soru coz. birak bu isleri koca koca adamlar konusuyoruz zaten biz.

Geçen günlerde forumdan bir üyemiz bir hesaplama yapmış. Almanya'da mazda3'ten alınan vergileri çıkarmış baz fiyatını bulmuş. Bu baz fiyat üzerine türkiye'deki vergileri koyduğunda 80 bin TL civarı bir rakam elde etmiş.

Yorumları yaparken biraz daha düşünerek yapmamız gerekiyor. 2 yıl öncesine bakarak o zaman şu fiyatsa şimdi de bu fiyat olur, şu fiyata çok rahat satarlar vs. hiçbir resmi delile dayanmayan fikirlerle eleştirmek bence çok ama çok yanlış.

Öncelikle şunu belirteyim 2012 mazda3lerle bu mazda3ler arasında donanımsal fark olarak bir uçurum var. Öyle ki bu yeni mazda3 power, bizim 2011mazda6 sport'tan deri koltuk ve sunroof hariç daha fazla donanıma sahip.

eski mazda3 impressive ek mirai çıktı şimdi ki power da mirai'nin gelişmişi

-bose ses sistemi, 18'' jantlar, 7inçlik multimedya sistemi, skyactivin pahalı parçaları, arka led farlar vs. bunlar sadece aklıma ilk gelenler. Bu özellikleri zaten 2011 yılında opsiyon olarak eklettirdiğinizde bile en ama en az 5 milyar pahalanıyordu araç.

japon yeni bir faktördür ama diğer faktörleri neden unutuyoruz ?  Bu arabanın üzerine tam tamına %10 daha fazla vergi biniyor artık ! %45. %10 vergi.  eski mazda3ün gelmesinden bir vakit sonra başka bir sebepten dolayı %10 vergiye daha binmesini hatırlatırım. Mazda3ler japonyadan geldiği için %10 vergi daha alınıyor.

Tamam japon yeni çok değişmedi, ama türkiye'nin mazda avrupa'ya bağlı olduğunu hatırlatmak isterim.  Euro'nun şuan ne durumda olduğu belli. Türkiye'ye gelen araçlar sadece yenden etkilenmiyor ki. Euro da oldukça etkiliyor.

Hal böyle olunca bu fiyatlara çıkılıyor ve bu fiyatlardan aşağısı çok zor.  Kaldı ki mazda türkiye zaten çok az araba sattığı için az para kazanıyor.  Bir arabadan da öyle süper karlar edilmiyor maalesef.  Bu fiyatların zaten olabildiğince düşük fiyatlar olduğunu düşünüyorum.

Zaten araçların satacağı kesin değil isterseniz 20  milyar ucuza satın. Hiçkimse oldukça riskli ve aşırı düşük kar payları ile bir işletme yönetmez. Çünkü elindeki malı satacağının hiçbir garantisi yoktur.  Diyelim ki aşırı düşük fiyatlarla satış kararı alındı ve bu aşırı düşük kar payı riskini göze aldı mazda.  Kimse bu riskli kar payının çok satarak düzeltileceğinin garantisini veremez. Kaldı ki mazda türkiye bir şirket. Bu yüzden de birtakım vergiler, kiralar ve en önemlisi çalışanlarına maaş ödüyor.

2010 yılında fiyatlar aşırı ucuzdu da ne oldu ? kim mazda aldı ? aksine o zamanlar satışlar daha da kötüydü. 2009 yılında mazda3 impressive at aracımızı 41.000 TLye almıştık.

O zamanlar aurisin fiyatı 48.000leri bulabiliyordu.  Auris eleganceın donanımsal eşdeğeri mazda3 toruingti ve yanlış hatırlamıyorsam 2009-2010 yılında touring ATler 35.000 TLye alınabiliyordu.    Auris neredeyse 11 milyar daha pahalı olmasına rağmen yine oldukça fazla satarken mazda yine çok az satıyordu.  2009 yılında da yeni kasa mazda3 geldiğide aynı muhabbetler geçmiyor muydu ? Offf bu kasa şahane olmuş mükemmel tasarım, off bu donanımlar ne vs vs.. Yine aynı muhabbetler geçti. Demek ki problem fiyatlarda değilmiş çünkü o yıllarda da mazda3ün fiyatı 10 000tl daha ucuzdu ama satmıyordu.

Günümüzde dediğim gibi mazda3ün satacağı kesin değil. hiçbir firma böyle bir riski alıp ta elde etmek zorunda olduğu kar payından taviz vermez. Firmanın giderlerini vs. bilmeden yok şu kadar daha ucuz olmalıydı, bu fiyatlarla satamaz vs. yorumlarda hiçbir mantık bulamıyorum şahsen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok başka biri almış söylediler ama unuttum valla. Yeri taha tekstil(LCW) var tedaşın orda bilirsin onun hemen önünde yapılıyor. Çevreyolu üzerinde.

Tek çatıda Mazda+Volvo+Benzinlik açıyorlar :D

Volvo ile beraber olması iyi olmuş bence yer biraz uzak ama eski yere on basar ve iyiki eski firma değil .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda türkiye çok yavaş kalıyor piyasaya girmekte bazı arkadaşlarında dediği gibi 1 yıl önce piyasaya girseydi ötv zammından etkilenmez çok satardı eminim .yaklaşık 1 -2 yıl önce üretime başlanan bt 50 modelini getirse amarok hilux vb hikaye kalırdı yanında  :(sybyne2u.jpg

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japon yeni şu anda 2011 seviyesinden yukarıda değil. Lakin impressive donanımlı otomatik Mazda 3 2011 temmuzun da 46,000 tl  iken şu an en donanımlı Mazda 3 77,000 lira. Efendim piyasa öyle, rakipleri şöyleyi geçelim, senin bu aracı iddia ediyorum minimum 10,000 tl daha aşağı satma imkanın var. Bu da piyasayı silip süpürmek demekken ne diye rakiplere göre fiyat belirliyorsun ki? Marka algısını bir şekilde oturtan istediği fiyattan satıyor zaten. Ama senin ne marka, ne servis ne satış 90'lardan kalan saygıdan başka hiç bir şeyin yok. Halen parçası pahalı bilmemne algısını bile silememişsin, zerre reklam vermezsin, aracın donanımını fiyatını bile siteye 3 günde koyabildin. İnsanlar şurda donanımı teknik özellikleri bulmak için çırpındı. Yalan yanlış bilgiler döndü, çeviri hataları vs. Mübarek atom bombasının sırrını açıklayacaklar sanki.

Kim araç satışından para kazanıyor ki? Fazladan satılan her araç servisten kat be kat kazandırır zaten, araç piyasasının temel dayanağı budur. Toplamını 10,000 dolara mal ettiğin aracın farını 1,000 dolara satıyorsun serviste. Şu aracı 50-60 bin aralığında satıp 90'ların başındaki gibi efsane olma imkanın varken son trende kaçıyor maalesef. Bu Mazda Türkiye'nin son şansı ve halen farkında olmaması ne üzücü. Bu araç şu fiyatlarla sene sonuna kadar  satsa satsa 1000 tane satar. Onu da sen ben alırız zaten. Sonra da satışlarımızı %100 artırdık diye övünürler, 500'dük 1000 olduk ne güzel..

+1500

Teşekkürler Özkan, duygularıma ancak bu kadar net tercüman olunabilirdi...

3 ay öncesine kadar impressive'leri 43 bin liraya kadar sattın ne kaybettin?? Şimdi baz model ile piyasaya 45 bin liradan girsen, millet de araba görse, kaliteye ulaşabilse ve ülkedeki var olan ön yargıları tuz but etsen...

Bu işten ekmek yemeye çalışan girişimciye Allah kolaylık versin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...