Jump to content

2014 Yeni Mazda3 Donanım ve Fiyat Listesi

Fotifoti
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir kaç bayi ile görüştüm ve ellerinde bulunan impressive dizel 2012 araçla takas yapmak istediğimi belirttim. 53 000 tl civarında olan bir aracı benim arabamın üzeri 15 000 tl isteyerek takas yapmak istediler ki benim aracım 6500 km mazda 3 AT 2012 model. benim aracımı 38000 civarı sayıyorlar ki eğer yeni mazda 3 alırken de aracımın fiyatını bu kadar düşük sayacaklarsa düşündüğüm motion paketi için 20000 TL fark ödemem gerekiyor. Bu durumda değiştirmem tabii ki.

Bu şekilde düşük sayıyorlarsa kimse takasla aracını değişmez olanını uygu

değiştirebilirim

Bu şekilde takasta düşük sayıyorlarsa kimse takasla aracını değişmez başta ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 921
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

91

• domestos

64

• Onur

77

• Bikes44

58

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bi gelsin bakalım ama nedense Mazda diğer markalar gibi çok araba satma derdinde değil, az satıp öz satma derdinde. Amaçları ne anlamış değilim, belki de fabrika yetiştiremiyordur.....

Bildiğim kadarıyla yılda 800.000 adet üreterek Bütik bir firma gibi çalışıyor.. Yani bir Ford yada Toyota gibi herkesin altında olmaktansa , Audi , BMW , Mercedes gibi markalara alternatif ama bi o kadar da tarzı farklı bir araç olmakta.. iki sene üst üste tasarım ödülü alarak bile bunu tescilliyor.. Bu da benim görüşüm ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarıyla yılda 800.000 adet üreterek Bütik bir firma gibi çalışıyor.. Yani bir Ford yada Toyota gibi herkesin altında olmaktansa , Audi , BMW , Mercedes gibi markalara alternatif ama bi o kadar da tarzı farklı bir araç olmakta.. iki sene üst üste tasarım ödülü alarak bile bunu tescilliyor.. Bu da benim görüşüm ;)

Doğru tespit, zaten Premium marka olma hedefi var. Şu haliyle de hak etmiyor değil... Ülkemizdeki önyargıları ne zaman kırabilirler orası muamma... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda gibi dünyanın çeşitli ülkelerine fabrika kurmuş bir marka bunlara yenilerini de ekleyerek büyümek ister ancak mevcut satışlarla bu pek mümkün görünmüyor en azından Avrupa için.

Bu konuda Mazda'nın Avrupa Başkanı Jeff Guyton demişki:

http://www.carscoops.com/2013/07/mazda-sees-no-need-for-european-plant.html

Avrupada satışlar artmakta olsa da Mazda burada bir fabrika kurmayı henüz düşünmüyor çünkü Mazda'nın satışları Avrupa'da fabrika kurmayı haklı çıkaracak kadar fazla değil.

Mazda Avrupada yalnızca bir modelden 200.000 adet civarı satmalıdır ki fabrika kurmak mantıklı olsun. Biz en iyi yılımızda tüm modellerden toplam 320.00 adet araç sattık. Eğer ki rekorumuzu ikiye katlarsak bunu konuşmak mantıklı olur ancak şu an fabrika kurmak pek mantıklı değil.

Niyetimiz , ölçek ekonomisi sağlayan ve  sürekli kaliteyi koruyan bir  üretim ölçeği yakalamak.

---

Eğer ki bizde şöyle bir 30.000 civarı Mazda3 satabilseydik, Avrupada bir Mazda3 fabrikası kurulabiilrdi belki ve  muhtemelen bu fabrika Türkiye'de, Polonya'da yahut Çek Cumhuriyetinde Kurulması planlanacaktı...Ama arazi ,vergi, alacak, verecek anlaşmazlığından başka ülkelere kaçan diğerleri gibi bu da bizde kurulmazdı muhtemelen :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama arazi ,vergi, alacak, verecek anlaşmazlığından başka ülkelere kaçan diğerleri gibi bu da bizde kurulmazdı muhtemelen :)

17 Aralık'tan sonra çıkan ses kayıtları, ahbap çavuş ilişkileri ve kutulara bakacak olursak, belki bu pazarlıkların içinde açıktan talep edilen bir çok şey olabilir... Beklerim çünki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğiniz gibi Murat Bey, yeni bir aracı bu kadar düşük fiyata sayacaklarsa değiştirmem yazık günah ne gerek var parayı sokakta toplamıyoruz sonuçta. 54000 civarı liste fiyatı olan aracı 45000 civarı fiyatlara verirlerse alacakları ikinci el de bu fiyatın altında olacaktır haliyle bir de bu yönü var tabi işin

Bu şekilde takasta düşük sayıyorlarsa kimse takasla aracını değişmez başta ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu özüne dönme adına güzel soru... :)

Abi emin ol, araçlar gelip test sürüşüne gitsek dahi. Bu konu özüne dönmez.  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün dolar 26 Aralık 2013 seviyesine kadar(2,12 TL) geriledi. İnş. 15 Aralık seviyesine dönebilirse bu fiyatların savunulacak hiç bir tarafı kalmayacak. Seçimlerin doları düşüreceğini tahmin ediyordum ama bu kadar da beklemiyordum doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu özüne dönme adına güzel soru... :)

Konuya dönme amaçlı bir çalışma değildi benimkisi , merak ettim etrafımda sıfır araç almak isteyen birkaç kişi var onun için :)

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuya dönme amaçlı bir çalışma değildi benimkisi , merak ettim etrafımda sıfır araç almak isteyen birkaç kişi var onun için :)

Tapatalk

abi mazda3 ün fotoları göster hepsi tav olur zaten bir aycık bekleyiverirler sen raaat ol ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden böyle bir şey söylediniz anlayamadım

Konu başlığına yani "fiyat ve donanım" içeren duruma dönüldüğü için, kendimce siyaset bile yazdığımdan böyle bir şey söyledim...

Kendim haricinde birilerini hedef almadım, alsaydım alıntı yapardım.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu başlığına yani "fiyat ve donanım" içeren duruma dönüldüğü için, kendimce siyaset bile yazdığımdan böyle bir şey söyledim...

Kendim haricinde birilerini hedef almadım, alsaydım alıntı yapardım.

Sağlıcakla.

çok politik gördüm seni veli abi :)

Araç Eskişehir'e gelince bir inceleme yapabilirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"1 Ocak 2014'den itibaren arttırılan vergiler; lüks otomobilleri değil ama tüm otomobil satışlarını, ekonomideki son gelişmelerin de etkisiyle azalttı. Mart ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 30'u aşan bir gerileme bekleniyor. Bu aşamada, geçici bir süre (örneğin 3-5 aylık bir süre için) otomobil vergilerinde yapılacak vergi indirimi, ciddi bir talep artışı yaratabilir. 2001 krizi sırasında bu yönde yaptığım öneri, dönemin hükümetince değerlendirilmiş ve otomobil satışlarında, yüzde 153 talep artışı olmuştu.. İndirim sonrası hem vatandaş, hem sektör hem de vergi gelirlerindeki artış nedeniyle Maliye kazanmıştı. Gelişmelere göre, bu seçeneği bir daha düşünmekte  yarar var. "

Şükrü Kızılot'un 31.03.2014 tarihli Hürriyet gazetesindeki yazısından alıntı.

Eğer böyle bir indirimin gerçekleşmesi olasılığı varsa ve dolar kurundaki azalma da göz önüne alınırsa, acaba Mazda fiyatlarda indirime gider mi?

Şimdi ben Reflex modeli 68000 TL'ye alırsam, bir ay sonra aynı aracı 63.000 TL'ye verirlerse ben kime küfür etmeliyim  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer böyle bir indirimin gerçekleşmesi olasılığı varsa ve dolar kurundaki azalma da göz önüne alınırsa, acaba Mazda fiyatlarda indirime gider mi?

Şimdi ben Reflex modeli 68000 TL'ye alırsam, bir ay sonra aynı aracı 63.000 TL'ye verirlerse ben kime küfür etmeliyim  :boks:

hocam yakın tarihte öyle bir şey olacağını hiç ihtimal vermiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben ihtimal veriyorum Bülent..fiyatlar uçtu gitti çünkü

evet de kim indirecek o fiyatları sihirli bir değnekle ;) evet ihtimal yok değil ama bence 'yakın tarihte' yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...