Jump to content

Toyota - Mazda Ortak Girişimleri

emc6767
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Japon otomobil üreticisi, Mazda ile yaptığı anlaşma neticesinde Skyactiv motorları Yaris’te kullanmayı planlıyor. Yaris, Mazda ile yapılan anlaşma sonucunda Meksika’da yeni açılan fabrikada üretilecek.Mazda’nın Meksika CEO’su Keishi Egawa’nın dediğine göre, iç ve dış dizayndan Toyota sorumlu olacak ancak fabrikanın 230,000 araç kapasitesinin 50,000’i Toyota için kullanılacak. Yeni modellerin üretimi 1 Nisan 2015 ile 31 Mart 2016 arasında başlayacak. Toyota Yaris’in diğer parçalarını Mazda ile paylaşmayacak gibi gözüküyor.Bu anlaşma Mazda’nın hedeflediği Skyactiv motorların yakıt tasarrufu konusunda liderliğe ulaşması için büyük bir adım gibi gözüküyor.

not: japonya pazarında Mazda'nın , Toyota'nın ürettiği hybrid motor kullanacağı ilave bir  bilgi olarak yer alıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son kasa yaris ile 100 ü geçip sollama yapmak pek mümkün olmamıştı test esnasında içinde 4 kişi varken... Sanırım bu nedenle motorunu geliştirme ihtiyacı duyuldu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaris'e 1 kere bindim. Kullanan sakin bir arkadaştı. 80'i geçmedi. Ama bu haber Mazda'nın motor başarısının ilk adımlarından. Kanımca Amerika ve Rusya pazarından sonra düşük emisyon ve az yakıt politakısıyla Avrupa'da da bir başarı yakalayacaklar. Ben bir sonraki adımı cx serilerinden bekliyorum. Mesela 2.2 dizel skyactiv motor yeni kasa cx-9 olsa Türkiye'de güzel satış rakamlarına ulaşır. Bir sonraki atılımı burdan olacak bence.

2008-2009 yılları babam sorento'dan kurtulup başka araç bakmak istedi. Nissan murano hoşuna gitti. 3.5 benzinli motor geri adım attırdı. Sonra mazda cx-7'i görmüş nette. Çok beğenmişti. Araç Türkiye'ye gelmedi. Ne yapsın adam baktı bu ülkede şartlar belli x5 aldı. Günümüz şartlarına bakarsak 100.000 tl CİK fazla ödedi.

2.5-3.0-3.5 dizel koca koca suvların Türkiye ve Avrupa'da azımsanmayacak bir pazarı var. Honda CR-v ile bu pazara adım attı. Mazda en azından Cx-7 ile bu pazara girmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactiv teknolojisinin başka otomobil firmalarına da pazarlayacağını düşünüyorum mazda'nın, yoksa 12 milyar doları bulan bir yatırımın karşılığı nasıl alınır?

2 sene önce şöyle bir şeyler yazmışım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 sene önce şöyle bir şeyler yazmışım :D

kimbilir belki bir gün bende sizin yaşadığınız haklı gururu yaşarım ve yukardaki yazımı kopyalarım. Saygılar  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir haber, Mazdanın motorlarının toyotada kullanlığından herkesin haberdar olmasından daha iyi bir reklam nasıl olabilir, tüm toyota kullanıcıları bile mazdacı olacak galiba bu gidişle :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu Rusya da aracı test edip ortalamayı 17 lt den aşağı düşüremeyen arkadaşım vardı forumda..demek ki farklı bir durum var bu işte..ekonomik olmasa toyota yönelmezdi heralde bu motora..

bunların haricinde bir şey daha söylemek istiyorum..Mazda elinin altındaki dünya devi Sony ile neden işbirliği yapıp ses ve görüntü sistemini aracında kullanmıyor acaba, bir fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu Rusya da aracı test edip ortalamayı 17 lt den aşağı düşüremeyen arkadaşım vardı forumda..demek ki farklı bir durum var bu işte..ekonomik olmasa toyota yönelmezdi heralde bu motora..

bunların haricinde bir şey daha söylemek istiyorum..Mazda elinin altındaki dünya devi Sony ile neden işbirliği yapıp ses ve görüntü sistemini aracında kullanmıyor acaba, bir fikri olan var mı?

yıllardır bose sistemleri kullanıyor yüksek donanımlı araçlarda. Bose araç içi ses sisteminde daha iyidir. Rockford fosgate, bose vs. Bunlar dünyanın en iyileri diye biliyorum ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yıllardır bose sistemleri kullanıyor yüksek donanımlı araçlarda. Bose araç içi ses sisteminde daha iyidir. Rockford fosgate, bose vs. Bunlar dünyanın en iyileri diye biliyorum ben

anladım hocam sony den iyi olduğunu bilmiyordum..ama bu işin görüntü kısmı da var sony-mazda işbirliğiyle süper şeyler yapılabilir bence..ve cezbedici olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladım hocam sony den iyi olduğunu bilmiyordum..ama bu işin görüntü kısmı da var sony-mazda işbirliğiyle süper şeyler yapılabilir bence..ve cezbedici olur

Kadınlara sorsan "iyi kumaş nerede diye" hepsi de Bursa Kumaş pazarı (örnek) diye cevap verir, ama usta bir terziye sorsan "X" marka (markayı vermiyorum) diye yanıt verir...

Bilmem anlatabildim mi?

Bu yüzden Mazda, kadınlarla değil, Usta terzilerle çalışıyor... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadınlara sorsan "iyi kumaş nerede diye" hepsi de Bursa Kumaş pazarı (örnek) diye cevap verir, ama usta bir terziye sorsan "X" marka (markayı vermiyorum) diye yanıt verir...

Bilmem anlatabildim mi?

Bu yüzden Mazda, kadınlarla değil, Usta terzilerle çalışıyor... ;)

mesaj alındı hocam ama sony candır ama ya öyle de deme :) şöyle mazdayla ortak bir ekran yapsa mesela..uyumlu navi-tv vs..ne güzel olurdur..neyse başlık maksadını aştı sayemde susayım iyisi mi  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sony Ford Focus, C-Max, Mondeo modellerinde kullanıldı. Focus'ta sevmediğim tek şey Sony  müzik çalardı. Çünkü o kadar çok emanet duruyor ki. Sanki sonradan takılma gibi.

Kalitesine, performansına lafım yok. Ama otomobilin kokpiti ile bir bütünlük sağlayamamış.

Kurumsal ve bireysel ürünlerine gelince sıkı bir Sony müşterisiyim hatta fanatiğiyim diyebilirim. Ama otomobil ses ürünleri dersek. Cıkkkk olmamış.

Bose candır....

post-6837-141695298317_thumb.jpg

post-6837-141695298322_thumb.jpg

post-6837-141695298326_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...