Jump to content

Görünürde Bir Şey Yok Ama Tampon İçeri Gömülmüş :(

kuzey55
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben şimdi dikkat ettim bu konuya, çok geçmiş olsun. :(

teşekkür ederim kardeşim kimsenin başına gelmesin. küçük kazalar büyüklerinden korur derler takmıyorum fazla kafama

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• İlhan

3

• domestos

6

• kuzey55

16

• mimar2125

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

aracın önden fotosu bu dikkat etmedikçe görünmüyor bile ama fotoğrafın soluna yani aracın sağına bakarsanız fardan itibaren arkaya doğru çamrlukla devam eden bir açılma belli oluyor. yine tampon içeri doğru bikaç milim girik ama bu fotodan anlaşılmıyor zaten soldaki bu açılmanın sebebi de tamponun içeri doğru girmiş olması sol tarafa baskı yapıp dışa doğru esnetmiş.

wL966Z.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

200 lira dediler bakalım ucuz yollu halledebilicezmi. tahminim parçadeğişimi yapmayacak yapsada 2-3 parça ufacık plastiği  değiştirecek maksimum 40-50 liralık bişeydir. yani bu kadar maliyeti olan bişeye 200 lira demeleri düşündürdü. sonuçta binip gezememe engel bir durum yok. yarın satarken yaptırsam hatta hiç yaptırmasam böyle satsam da olur ama işte ben istemiyorum 4-4 lük olsun istiyor gönül :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyatın yüksek olması tamamen işin işçiliğindeymiş. fren balatalrını da değiştirme zamanım gelmişti. amcaoğluyla tanıdık bi ustaya gittik. 65 liraya ön balata takımı aldık 85 liraya 4litre yağ ve yağ flitresi aldık. onları değiştik.  tamponada baktı. ""abi bu işi ben yapmıyorum beraber çalıştığımız usta yapıyor ama bu iş inan çok pis iş, bu tampon ve çamurluklar sökülecek ayar tutturmaya çalışılacak bu işte 1 milim kayma olsa her şey bozuluyor ondan iş angarya o yüzden pahalı darbe emicide bişey yoksa 100 onuda değişmek gerekiyorsa 150 olur"" dedi.  cuma günü götürüp bırakıcam bakalım inşallah darbe emici temizse 100e halledip çıkıcaz işin içinden. bu arada yağ ve balata değişimine toplam 50 lira işçilik verdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun kardes bende Samsundayım. Mazda servis sıkıntısını bende yaşıyorum malesef, sanayide bir kaç tanıdığım var yardımcı olabileceğim bir konu olursa haberleşelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle geçmiş olsun. Bende aracı alalı 20 gün olmuştu önümdeki araca vurdum vesiyah panjurun alt kısmındaki petek ızgaralarda kırık vardı ve sizde olduğu gibi sol ve sağ yan kısımlarda tampon dışarı çıkıntı yaptı. Tampon tutucu plastik parçalar kırılmıştı ve siyah panjuru aracım daha çok yeni olduğu için orjinali ile değiştirdim. tampon tutuculara yanılmıyorsam tanesini 40 tl ye bayiden aldım yurtdışından geldi. Autoking de mini onarım adı altında yapıldı fakat kesinlikle memnun kalmadım. sözde yapmalarına rağmen hala şu anki sizin aracınızda olduğu gibi duruyor; halen baktırtmadım bir ara servise uğrarsam yaptıracağım. Konuyu takip edeceğim bende önce yaptırırsanız bilgi edinmiş olurum. İnşallah bir daha başka kaza yaşamazsınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla nakit durumuma göre bu cuma bırakıcam yaptırmak için cumartesi alırım büyük ihtimal ama sizin bu yurt dışından plastik uç mevzusuna takıldım şuan bu malzeme o kadar zor bulunan bi malzememi yav.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla nakit durumuma göre bu cuma bırakıcam yaptırmak için cumartesi alırım büyük ihtimal ama sizin bu yurt dışından plastik uç mevzusuna takıldım şuan bu malzeme o kadar zor bulunan bi malzememi yav.

ben orjinalini istedim onlarda yurtdışından temin edebiliyoruz dediler. Ama size bahsettiğim parça gerekmeyebilir bilmiyorum serviste bakmaları gerekiyor. Ben de vurduğumda görünürde birşey yoktu sonradan bakınca farkettim. Dediğiniz gibi sert bir darbe alamışsa diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi vida veya benzeri birşeyse gerek olmaz sanırım ama benim gibi tampon tutucuya ihtiyacınız olursa 7-10 gün içinde gelir dediler 13 günde elime ulaştı. Ben 4-5 aydır o şekilde kullanıyorum bir sorun yok sadece görünce yapanların kulağını çınlatıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

selamlar, cumartesi günü servise gidip baktıracaktınız aracı, son durum nedir var mı bir gelişme beni de ilgilendirdiği için açıkcası merak ediyorum  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim yaptırma olayı bikaç ay sarkacak. işyerinde olan bir gelişmeden dolayı nakite fena sıkıştık o yüzden erteledim. inşallah parça beklemelik bir durum yoktur ama şu var ben ustaya fiyat sorduğumda ve aldığım açıklamada bu iş ince iş o nedenle pahalı dediler. dengeyi tutturana kadar kaç kere uğraşıcaz hiç bilmiyoruz dediler. birde bunu yapacak olan kişi amcamın oğlunun ustası. amcamın oğlu şuan başka işlerle uğraşıyor ama yapacak olanlar iyi tanıdık bildik birileri. beni üzeceklerini, yarım iş yapacaklarını sanmıyorum..

domestos usta benim kasko ankara sigortadan. ankarasigortanın samsundaki anlaşmalı serviside ottozenith zaten. kapıya pazar yerinde sürttüklerinde ve ön tamponun altı inceden delindiğinde orda yaptırmıştım. bunlar mini onarımdan yapıldı. aracın her türlü kaporta boya işlerini kaskoya dahil edersem zaten onlar yapıyor ancak bana söylenen 200 lira biraz fazla geldiğinden alternatiflere yöneldim. amcamın oğlunun ustasıda yukarda dediğim gibi darbe emicide bişey yoksa 100e yapacakmış. darbe emicide sorun varsa 150 dedi ki ottozenith bana darbe emiciden hiç bahsetmedi bile. yani kaba taslak bakarak 200 dediler ama aracı söküp darbe emicide bir sorun varsa fiyatın ne olacağı ile ilgili bişey demediler. bu nedenle bu konuda oraya bulaşmak istemiyorum fatura dahada kabarabilir. 1-2 aya yaptırıcam o zaman bilgi veririm inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlısı olsun..tekrardan geçmiş olsun..usta çok önemli hocam tanıdık olmasından ziyade maharetli olması lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlısı olsun..tekrardan geçmiş olsun..usta çok önemli hocam tanıdık olmasından ziyade maharetli olması lazım..

benim fikrim hep şu olmuştur ki bunu çok kez yaşadım. iyi ustalar orjinal servislerde durmaz. orjinal servisin vereceği 1500-2000 maaşa tamah etmez. kendi yerini açar devam eder. benim araca bakan usta da 10 yıl citroen servisinde boya kaportada şeflik yapmış biri. 50 li yaşlarda. şimdi sizce bu mantıksızmı. siz işini iyi bilen çok iyi bir usta olsanız. orjinal serviste maaşlımı çalışırsınız yoksa kendi yerinizimi açarsınız? şahsen ben garanti kapsamı dışına çıkmış bir aracın orjianal servisine götürülmesini pek mantıklı bulmuyorum. ha bu konularda çevre sahibi değilsinizdir kimseyi tanımıyorsunuzdur buna amenna. ama üüstte söyledim yağ ve ön balata değişimi bana 200 liraya mal oldu. bunu mazda servisinde yaptırsam benim 85e aldığım yağ ve flitreyi 110-120 ye faturalayacaklar 65e aldığım ön balataları en az 80e faturalayacaklar 50 lira verdiğim işçiliğide 75-80 den aşşağı faturalayacaklarını hiç sanmıyorum. sonuçta bunlar basit işler 2-3 yılını sanayide geçirmiş 18-19 yaşında bir genç bile bu işi rahatlıkla yapar. neden servise gideyim ki? neyse tampon konusunda da ustanın geçmişine ve samimiyetine güvenim tam yapıldıktan sonraki resimlerini ve bilgisini burda sizinle tabiiki paylaşıcam. herkese iyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

cumartesi günü servise gidip benim aracın tamponunun sağlı sollu kısımlarında ucunun dışarı doğru çıkıntı yaptığını söyledim. aracı bıraktım yarım gün içinde tamponu komple söküp öne doğru aldılar ve bahsedilen sorun çözülmüş oldu. kazadan sonra geriye doğru giden tamponu tam yerine almamışlar bir miktar geride kaldığı içinde yan kısımlar dışarı taşmış. yapıp verdiler aracı bana bir iki yerde de boyayı rötuş yaptılar ve herhangi bir ücret ödemeden aracımı alıp eve geldim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün itibari ile konunun üzerinden tam 1 ay süre geçmiş. Çeşitli yorum ve önerilere rağmen bir gelişme yok. Sebebini de gerekçe göstererek bizlere açıklamışsınız. Bunu hiç birimizin sorgulamaya hakkı yok.

Ben de size gerekçeler göstermiştim o dönem.

Konunun ilk açıldığı gün çok acele edip foruma sitemde bulunmuştunuz. Konuyu açtığınız günde siteminizin yersiz olduğunu söylemiştim. Üzerinden 1 ay geçip en ufak bir gelişme  olmadığı için. O gün söylediklerim şimdi daha bir anlam taşır hale geldi.

Ben bu forumda yardım alamamış, sorununa çözüm bulamamış üye hatırlamıyorum.

Bakınız aceleye gerek yokmuş dimi ?

Tekrar 2.kez çok geçmiş olsun. Allah hepimizi tüm kazalardan, belalardan korusun. :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün itibari ile konunun üzerinden tam 1 ay süre geçmiş. Çeşitli yorum ve önerilere rağmen bir gelişme yok. Sebebini de gerekçe göstererek bizlere açıklamışsınız. Bunu hiç birimizin sorgulamaya hakkı yok.

Ben de size gerekçeler göstermiştim o dönem.

Konunun ilk açıldığı gün çok acele edip foruma sitemde bulunmuştunuz. Konuyu açtığınız günde siteminizin yersiz olduğunu söylemiştim. Üzerinden 1 ay geçip en ufak bir gelişme  olmadığı için. O gün söylediklerim şimdi daha bir anlam taşır hale geldi.

Ben bu forumda yardım alamamış, sorununa çözüm bulamamış üye hatırlamıyorum.

Bakınız aceleye gerek yokmuş dimi ?

Tekrar 2.kez çok geçmiş olsun. Allah hepimizi tüm kazalardan, belalardan korusun. :nazar: :nazar:

:D

Tam tersine, yardımcı olunca da yaranamıyorsun İlhan... Bu yüzden işi oluruna bırakmak en güzeli...

Vicdanım da elvermiyor ama; yapacak bir şey yok. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D

Tam tersine, yardımcı olunca da yaranamıyorsun İlhan... Bu yüzden işi oluruna bırakmak en güzeli...

Vicdanım da elvermiyor ama; yapacak bir şey yok. :D

ç

Bildiğimiz bir konu olunca yine yardımcı oluruz tabii ki siz de haklısınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ç

Bildiğimiz bir konu olunca yine yardımcı oluruz tabii ki siz de haklısınız

O cümleler kesinlikle size değildi hocam, yanlış anlaşılmak istemem... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...