Jump to content

2014 Skyactiv Mazda3 Test Ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Görsellerde gezinirken rastladığım bir fotoğrafa dikkatinizi çekmek isterim. Kapı kolundaki cam kilitleme düğmesi ile kapı kilitleme düğmesi;

Resim sayfanın aşağısına ilerleyince karşınıza çıkıyor:

http://carmatcher.com/blog/wp-content/uploads/2013/09/2013_Mazda3_interior.jpg

Benim denediğim araçtaki ise aşağıdaki fotoğraftaki gibi:

post-5472-141695299549_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım Soul modeli pek tutulmayacak gibi, kıyaslama yapıldığında bomboş geliyor insana. 5-10 bin farkla fazlasıyla donanımlı bir motion ve reflex modeli daha cazip .

Keşke dediğim 2 nokta var.  Reflex ve power' da sunroof olsaymış veya tüm modelller için ekstra opsiyonla  eklenebilseymiş . Ve el freni tuşluya geçseymiş. Ama çokta sıkıntı değil tabi :)

Fiyat olarak makul. Mesela benim mazda3 e yakın hissettiğim golf 7 ile kıyaslarsak eşit şartlarda, hatta a3 kalitesinde bir araç,  umarım fiyatlar böyle gider. Son olarak Allah tüm mazda severlere bu aracı nasip eder inş. Kazasız sürüşler .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostlar aracı test ettim tam düşündüğüm gibi.serilik bi garip ama kesinlikle 1.5 benzinli almam 1.6 dizel beklerim.Honda type r ve 320 xd aracım var ve mazda sürüş olarak gerçekten keyifli güçlü araçlardan dolayı çok ağır kalması normal ama direksiyonu sesi güzel.Mazdanın benzinli araç sesinin toklaşmış hali var.aracın iç mekan kalitesi golf kadar olamamış seat leon gibi ford focus gibi.her ne kadar fan boylar golf desede golfün içi kalite gerçekten.özellikle sol tarafta direksiyonun plastikleri el freninin altındaki gerisindeki plastikler bagaj kapağının plastikleri eski eski mazda 3ten biraz daha iyi.Sunroof olmaması tamamen saçmalık.araç kesinlikle çok yakışıklı.

Mazda bir garip ülkemizde tipi güzel 1.5 benzinli ama sunroofsuz geri görüş kamerasız.Dizel desen seneye..doğal olarak biz mazdacılar bile tercih etmekte sıkıntı yaşıyoruz.Hadi anladık euro ncapta bilmem nerde sunrooflu arabalar testten geçemiyorda neden geçecek araç üretilmiyor.

2.ci el ve dizel almak benm için mantıklı görünüyor.aracın test tüketimi ortalaması eh işte denecek kadardı.Bence 1.5 az yakmaz gibi.

Mazda tr adam olmaz bu ülkede.Passattan kaliteli volvo s60 nedir audi a6dan farksız diye araba satılmaz.Arabayı 2.elini düşünen biri değildim ama şu son mazda 3ümden sonra kızdım ve 2.el değerine önem vermeye başladım.

Alan dostlarmıza Allah kaza bela vermesin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Direksiyonlar arasındada fark var, resimdeki 2 tuş fazla sağ tarafta :)

Eveet. Ona dikkat etmemiştim. Ne ola ki acaba sağdaki eksik butonlar?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amin

1.5 130HP lik dizeli bekle belki isteklerine yanıt verir o ki bence verir

Türkiye'ye gelecek 1.5  130 hp, peki torku kaç olacak biliyormusunuz ? Skyactive mi olacak yoksa turbolu mu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'ye gelecek 1.5  130 hp, peki torku kaç olacak biliyormusunuz ? Skyactive mi olacak yoksa turbolu mu

Tork konusunda net bilgi sahibi değilim ama muhtemelen 300 ve üzeri olur. Skyaktive olacak yalnız turbosuz dizel olmaz, Skyactive demek turbo olmayacak anlamına gelmiyor ki, skyactive komple bir teknolojinin  ismidir şaseden motora kadar yeni bir teknoloji demek sadece motor demek değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eveet. Ona dikkat etmemiştim. Ne ola ki acaba sağdaki eksik butonlar?

Direksiyonun birinde adaptif cruise, birinde normal cruise var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir inceleme olmuş. Sade ve net bilgiler. Şöyle bir şey diyor, ben mi kaçırdım yoksa hiç bahsedilmedi mi daha önce acaba; arabanın ilk 3 vitesle yani 1-2-3 ile son üç vitesinin yani 4-5-6 (AT), vites geçişleri farklıymış. Forumdaki ullanıcılar bunu hissediyor mu acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir inceleme olmuş. Sade ve net bilgiler. Şöyle bir şey diyor, ben mi kaçırdım yoksa hiç bahsedilmedi mi daha önce acaba; arabanın ilk 3 vitesle yani 1-2-3 ile son üç vitesinin yani 4-5-6 (AT), vites geçişleri farklıymış. Forumdaki ullanıcılar bunu hissediyor mu acaba?

Yabanci bir tv programinda bu konuyu soyle acikladilar : Vitesin davranisi ilk 3 vitesle son 3 vites farkli fakat bu vites gecislerinde kullaniciyi etkileyecek sekilde bir fark degil..ilk 3 vites daha sakin davranarak hem yakit tuketimi hemde guvenlik icin daha yavas bir davranis gösteriyor,  sonraki 3 vites ise daha seri ve agresif davranarak hızlanmaya yardimci oluyor..bir diger konu bu araç devirli kullanilmayi seviyor yani ne kadar yuksek devirde kullanirsaniz kullanin 7-8 litreyi geçmiyor yakit tuketimi..Kısacası araç 10 numara 5 yıldız.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel valla. Helal olsun Mazda ya. Her şeyi düşünüyor maşallah. dip gazla bile 8 lt geçmiyorsa süper tabi..Dizelin pabucunu dama mı atacak ne

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an 1000 km deyim....Vites geçişi hissetmiş değilim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bazı arkadaslar farkli site ve forumlarda araç hizlanmiyor, kalkislarda cok yavas sonra hizlaniyor deyip eleştirmisler fakat şöyle bir durum var mazda bize bu araba spor uçacak kaçacak demiyor ben düşük yakit tüketimi ile keyifli konforlu bir sürüş sağlayacağım diyor..bu arac hiz yapmak için uretilmemis bunu unutmayalim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Foruma yeni katıldım, herkesi saygıyla selamlıyorum.

Bir süre önce aracı Ankarada Konya yolu üzerinde bulunan SMB Bayi aracılığı ile test ettik, bizimle özenli şekilde ilgilenen Yusuf Bey'e teşekkür ederim.

Araç gerçekten çok keyifli (Power versiyonu), sürüş pozisyonu, motor sesi, müzik sistemi (ah ah), göstergelerin ışıltılı halleri, head up display özelliği...

Tasarımı çok şık, harekete hazır, sportif, önden sert bakıyor ve iddalı görünüyor.

Sürüş esnasında düşük devirlerde duyduğum ses bana eski corollaları hatırlattı (karşılaştırılmaz tabii ki ama aınmsattı bir şekilde), sanki motor sesinden öte arka tarafta egzoz siteminde modifikasyon varmış gibi.

Motorun torku turbolu başka araçlara göre düşük elbette ama bu motoru atmosferik diğer rakiplerle karşılaştırmak daha adil olur kanısındayım. Atmosferik motorda orta  devirlerde gelen 150 nm ile, turbolu motorda 1750 devir (ortalama yazıyorum araca göre farklılaşabilir) civarında gelen 200 nm veya üzeri tork elbette farklı hissettiriyor.

Aracın ağırlığının fazla olmaması iyi bir durum, motoru da bahsettiğim çerçevede elinden geleni yapıyor, ancak özellikle daha yüksek tork isteyenlerin dizeli beklemesi iyi olabilir.

Mazda nedense skyactiv teknolojileri bünyesinde sıkıştırma oranı ile rekor kırarken benzinli motor grubunda turbo kullanımını reddediyor. Belki Japonyada başka modellerde turbo benzinlileri vardır, bilemiyorum.

Şanzımanın tepkileri de başarılı, dsg gibi robotize bir hıza sahip değil ama ayak da sürümüyor. Manuel konuma alınca stop start özelliği devre dışı kalıyor.

İç mekan şıktı, sadeliği güzeldi, direksiyon çap olarak iyi ayarlanmış fazla büyük değil, bilgi ekranın tam göz hizasında olması da güzel, bazı premium rakiplerde olduğu gibi göze eğreti gelmiyor. Koltukların tutuşu iyi ama, omuz tarafındaki dolgularını biraz zayıf buldum, danışman arkadaş ağırlık tasarrufu nedeniyle olduğunu söyledi. Kumaş da çok kaliteli görünmedi, belki biraz daha kaliteli görünen bir döşeme kumaşı daha iyi olabilir.

Genişlik de yeterli geldi, ön ve arkaya 180 ve 185 cm boydaki insanlar oturduğunda sıkışma yaşamadık.

Tüketim olarak fazla bir gözlemim olmadı 8 litre civarı gördüm, aracı devirli kullandık.

Sunroof olmalıydı diyen arkadaşlara katılıyorum, bu bir eksiklik, olsa daha keyifli olurmuş.

Belki önümüzdeki dönemlerde en azından opsiyon olarak eklerler.

Aracın frenlerini 60 km/s hızda düzgün asfaltta denedik ve tutunma çok başarılı idi, ABS yi devreye sokmak kolay olmadı, iyi tutunduğunu gördük.

Üst versiyondaki donanımlar da çok başarılı ve çoğunu diğer premium markalarda anlamsız opsiyon bedelleri ödeyerek alabiliyorsunuz, bazı donanımları da bedel ödemeye razı olsanız bile alamıyorsunuz. Müzik sistemi gibi opsiyonlar belki diğer premium araçlarda alınabilir ancak head up display veya şehir içi aktif güvenlik sistemi gibi özellikleri bulmak kolay olmayabilir, alınca aşırılaşan fiyatlar ise cabası olur.

Son olarak müzik sisteminden bahsetmek istiyorum. Test ettiğim versiyon en üst donanımdı, 9 hoparlörlü müzik sisteminin performansı çook başarılı, sesi 10 civarında normaldi, 20 civarında iyiydi, 30 civarında artık yeterli dedirtti, 40 civarında bu kadarı fazla ama dedik ve birbirimizi duyamıyorduk, son seste ise tamamen kopmuştuk, ne motor ne yol sesi ne de başka birşey. Yüksek ses bu açıdan tehlikeli ve yorucu olabilir. Ama istediğinde sesi açabilecek olmak güzeldi.

Mazda gerçekten keyifle sürülesi bir araç hazırlamış, ve güzel olmuş, fiyatının piyasa koşullarında ve donanıma bakarak makul olduğu kanısındayım.

Aklımda kalanları paylaşmak istedim, saygılarımla, hoşça kalınız  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir haftadır şehir içi trafik kullanımındayım; 230 km. kadar yol yaptım... sonunda bugün depo çeyrek oranda azaldı :) aldığım gün tam depo doldurmuştum; bakalım ne kadar gidecek... ama 3. vitesi fazla geçemeyen bir kullanım olduğundan şimdilik genel bir kanıya varamıyorum...zaten canım hiç gaza basmak istemiyor; 70-80 km. hıza ulaştığım yerlerde motor devrinin yaklaşık 1700-1800 civarlarında dolanması da hoş...sanki dizel motor gibi....yakında uzun yola çıktığımda manuel olarak tüm vitesleri limitlerinde kullanarak davranışları inceleyeceğim... önceki iki kasaya da sahip olmuş biri olarak, bu aracın bambaşka olduğunu tekrar söylemeliyim....

asıl sorunum, bu kadar ilgi görmesi.. power kırmızı için zaten hep söyleniyordu nazarlık takın diye.... kendim takartakmaz nazar boncuğunu kendim ufak bir sürtme ile sağ ön far yıkama sistemine zarar vermeyi başardım... bugün da arka köşeye biri sürtmüş.. insan üzülüyor bir haftalık araca bunların olmasına ama umarım daha kötüsü olmaz... insanların ölme şekillerini gördükçe insna zaten bunları dert edecek halde olmuyor...

ama işte, sokaktaki bisikelte binen çocuğun, on yıldır selam vermeyen komşunuzun, benzin pompacısının, araba yıkamacısının, herkesin arabaya hayran cümleler kurması bir yandan hoş bir yandan da düşündürüyor; alan herkese nazarlık şart...

vitesler.... eğer aracı otomatik modda kendi keyfine bırakırsanız, programlandığı mantıkta sakin ve mantıklı bir hızlanma çizgisinde...bunu seviyorum.... çabuk vites yükseltip ekonomik sürüşe meylediyor.. ama gaza sert yüklenirseniz bulunduğu vitesi yüksek bir devire zorlayarak vites büyütüyor ve daha seri bir kullanım sergiliyor....denerseniz bunu farkederseniz.....

yol tutuşu zaten bir mazda klasiği.... çukurlar ise, 215x45x18 lastikler için daha özenli olunması gereken yer...sert süspansiyon sesi sizi zaten uyarıyor... ama kaliteli bir yolda keyifli bir sürüş vereceği açık...

kitapçığına ulaşabildiğimde bazı meraklandığım şeyleri çözebilmeyi umuyorum..

herkese iyi yolculuklar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği, 3. Nesil Mazda 3 lerde gerektiğinde motoru soğutmak, çabuk ısınmasını sağlamak ve aerodinamiği arttırmak için kullanılır .

.Aktif Hava Kelebeği Sistemi

SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur. Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.

Aktif Hava Kelebeği Açık Aktif Hava Kelebeği Kapalı Araç etrafındaki Hava Akışı Motora Giren Hava Akışı  
      Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur. Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı) 66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık 90° (tamamen açık)

Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o Aktif Hava Kelebeği Açık 66o Kelebek Kanadı Fan Radyatör Kondansatör Aktif Hava Kelebeği Sistemi  
      Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır. Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler. Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir Ana Fonksiyon

Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda A/C sistemi normal yük altında olduğunda Koruma Fonksiyonu

Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

Motor Koruma Fonksiyonu

Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

ATF Koruma Fonksiyonu

Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar . Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.  

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur.

Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.

Aktif Hava Kelebeği Açık
      Aktif Hava Kelebeği Kapalı
      Araç etrafındaki Hava Akışı
      Motora Giren Hava Akışı

Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur.

Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı)
      66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık
      90° (tamamen açık)

Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o
      Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o
      Aktif Hava Kelebeği Açık 66o
      Kelebek Kanadı
      Fan
      Radyatör
      Kondansatör
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır.
      Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler.
      Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir

Ana Fonksiyon

Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda
      Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda
      A/C sistemi normal yük altında olduğunda

Koruma Fonksiyonu

Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

Motor Koruma Fonksiyonu

Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

ATX Koruma Fonksiyonu

Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar .
      Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.

• kursadnart
      Yazan: kursadnart
      Bazı arkadaşlarımın tasarımına hayran oldukları bu makinanın performansını da görmek istemelerinden kaynaklı tahrikleri neticesinde trafiğe kapalı ve oldukça güzel ve geniş kaymak gibi bir yolda; 2013 Ford Focus (1,6 lt benzinli 125 HP, atmosferik,6 ileri otomatik), 2014 Mercedes A-200 (1,6 lt benzinli 156 HP, turbo 7 ileri otomatik) araçlar ile 500 mtlik bir performans denemesi yaptık. Ben A200 ün iki boy (yaklaşık 10 mt) gerisinde kalırken , focusta benim 2 boy gerimde kaldı. Yani skyactive motor ve şanzımanın beklenen performansı ve ataklığı vermediğini kimse iddia edemez, aksine oldukça iyi ve beklentimin üzerinde bir performans sonucu diyebilirim. Özellikle A200 gibi oldukça iyi performansa sahip bir araca bu kadar direnebileceğini düşünmemiştim. Ayrıca bu test sonucu benim aracım 21,9 lt tüketim gösterirken, focus 22,8 lt , mercedes ise 23,5 lt tüketim gösteriyordu. Yani asıl rakibimiz focus hem performans olarak hemde tüketim olarak mazda 3 ün gerisinde kaldı.
    • Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar geçen hafta aldığım 15 metrelik silikonlu (4mm) akvaryum hava lastiğini kapı iç fitillerinin içine geçirerek dış ses yalıtımını %15-20 gibi bir oranda arttırdım. Yeni Mazda3 alıp da ses konusunda benim gibi hassas olan dostlar varsa tavsiye ederim. Sadece 15TL bir masraf ve yarım günlük emek ile aracınıza %10 ile %20 arasında bir ses yalıtımı sağlayabilirsiniz. Ben ziebart'a dünyanın parasını vermekten vazgeçtim. Bu tarz küçük müdahalelerle yalıtımı iyileştirmeye bakıyorum.

Kapı içi fitillerimizde zaten halihazırda 10 cm aralıklarla küçük delikler bulunuyor. Bu sayede fitilinize zarar vermeden veya yırtık&delik v.s. açmadan bu hortumu içeri sokabilirsiniz.

Ancak bu uygulama sadece dışarıdaki gürültüye karşı (yanınızdaki kamyon, yolda çalışan bir iş makinası veya korna sesleri v.s.) izolasyon sağlar. Davlumbazlardan gelen yol sesine veya motor&eksoz sesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Ayrıca kapıların kapanışı da daha tok bir hâl aldı. Buda yalıtımın yanı sıra güven hissini de cidden arttırdı diyebilirim. Herkese iyi forumlar...

• asavasgultekin
      Yazan: asavasgultekin
      Merhaba

Mazda 3 power aracımda vitesin önünde bulunan 'PASSENGER AIRBAG' lambası devamlı yanıyor.
      Yolcu koltuğu boş olsa da dolu olsa da bu uyarı beyaz ışıklı olarak yanmakta.

Sizin araçlarınızda da böyle midir?

Adana'daki test aracında da bu şekilde ama yurtdışı sitelerdeki kullanım kılavuzuna göre ön yolcu koltuğu dolu iken sönmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aynı araçtan olan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen?

• Yeni Oluştur...