Jump to content

2014 Skyactiv Mazda3 Test Ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Denemedim.... abicim yerinde duran vitesi niye sallıyorsun sorması ayıp :D

aslında sebepsiz dur bir bakayım var mı boşluk diye salladım sallandı.. :) sallanınca da işgillendim..kurcalamayı seviyorum sanırım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında sebepsiz dur bir bakayım var mı boşluk diye salladım sallandı.. :) sallanınca da işgillendim..kurcalamayı seviyorum sanırım 

Biraz önce merak edip denedim sallanmadı hocam. Ama sanırım şöyle 50-100 kg ile abansam kırılabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

az önce ilginç bişey farkettim..arıza mı yoksa işin normalinde mi var bilmiyorum ama otomatik vites P konumundayken sağa sola sallanıyor tıpkı manuel bir aracın boş konumundaki gibi..biraz tedirgin oldum sizlerde de var mı bu durum merak ediyorum

Beni de işgillendirdin şimdi , akşam eve dönerken bir bakayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

şu aracın niye 2000 cc olanını getirmiyolar arkadaş arabayı yolda gören bu yarış arabası bak diyo..altında rabası olan herkes kafa tutmaya çalışıyo..ah ulan vergiler ah...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu aracın niye 2000 cc olanını getirmiyolar arkadaş arabayı yolda gören bu yarış arabası bak diyo..altında rabası olan herkes kafa tutmaya çalışıyo..ah ulan vergiler ah...

2000 motoru mevcut zaten Mazda 6 alacaksınız :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2000 motoru mevcut zaten Mazda 6 alacaksınız :)

ilerde oda olacak inşallah ama hatchback çok yakışıyo mazda 3'e..sportif görünümden dolayı mazda 6 ya göre şuan bir adım önde(hatchbackten bahsediyorum) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilerde oda olacak inşallah ama hatchback çok yakışıyo mazda 3'e..sportif görünümden dolayı mazda 6 ya göre şuan bir adım önde(hatchbackten bahsediyorum) :)

hacback seven biri olmadığım için yorum yapmayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhabalar tekrar.

Bir kaç gün önce test sürüşü yaptım. Öncelikle aracın içine dışına diyeceğim bir şey yok. Zevk meselesidir, tecrübe meselesidir falan, beğenen beğenir, beğenmeyen başka alternatiflere bakar. Fakat ben çok beğendim. Test video'sunda And Bey'in dediği gibi "resmen aşık oldum araca!". Fiyatına göre içerdiği donanım efsane, ve bu donanımla "beraber" otomatik vites bambaşka bir şey.

Beyaz renk Sedan Power modelini almayı düşünüyoruz. Arkadaşlarımla otururken dedim, "Hadi bakalım, beni bu araçtan vaz geçirmeye çalışın" diye. Sağ olsunlar iyi iş çıkardılar, fakat her saldırı karşısında özel bir iki donanımdan bahsedip bir de üzerine "artı, bu fiyat içinde otomatik vites de var" cevabımı aldılar ve o fiyata o aracın kaçırılmayacağını kabul ettiler (80bin civarı için yazıyorum bu arada).

Fakat eleştiri olarak diyorum ki, (1) keşke dışarıdan kilitleyince camlar otomatik kapansaydı. Şimdi ne diyeceğim ben etrafımdaki VW tutkunu arkadaşlarıma? Topa tutarlar beni. :) (2) Keşke torku az daha yüksek olsaydı. Yakıt tüketimi yükselebilir belki, doğrudur, fakat istiyor sanki araç. (3) Keşke arka kapı camının alt çizgisini o kadar yükseltmeselerdi. Renkli camla beraber arkayı biraz kapatmış. Klostrofobik eleştirileri biraz da bu yüzden geliyor sanırım. Bizim hanım ikna olana kadar bir hayli zamanımı aldı çünkü. Hatta çocuk koltuğunu bile götürüp arkaya çocukla beraber oturtup baktık. Neyse artık, çocuk büyüyecek illâ... (4) Keşke aracın dizel motor seçeneği olsaydı. 2016 - Nisan ve civarı bir zamanda gelecekmiş ve en az 8 TL. fiyat farkı olacakmış. Son olarak (5) keşke aracın kornası biraz daha güzel olsaydı. :)

Test sürüşü esnasında Konya trafiğinde biraz dolaştım. Normalde öyle fazla kalabalıklık yoktur - en azından İstanbul ve Ankara'ya göre. Fakat denk geldi mi geliyor, biraz trafik vardı. Bazı yerlerde de ivmelenmesini görmek için ben bastım - falan derken bayiiye döndüğümüzde (klima hep açık + araçta toplam 4 kişi) ortalama 7.3 idi. İlk defa otomatik vites kullandım. Kanımca şehir içi daha iyi bir değer elde edebilirim gibi geliyor bana.

Benim asıl merak ettiğim, Mersin-Konya (Ereğli üzerinden) ve ayrıca Konya-Antalya (Seydişehir üzerinden) hattında alacağım değerler! Onlar da 7-8'i geçmezse tadından yenmez bu araba. :)

Aracı alıyor muyuz? Alıyoruz, fakat fiyat konusunda - aslında daha çok çekeceğim kredi faizi miktarı konusunda anlaşamıyoruz. Bir başka şehirden bir miktar daha düşük fiyat ve daha uygun bir faiz oranı geldi. Sanırım oradan gidip alacağım.

Görüşmek üzere.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Sa arkadaşlar eylül gibi yeni nesil mazda 3 alicaktim igdirda görev yaptığım için test imkanı inceleme imkanı bulamadım. Yazın girmesiyle beraber aracı kullanma ve inceleme fırsatı buldum. Aracın performansı dışında canımı sıkan bagaj kapağının ve kapilarinin hafifliginden başka bişey olmadı. Kapıların hafifliği önceki aracım astranin kapilarinin ağırlığına alismamdan kaynaklı. Bir kaç bayi ile görüştüm fiyatları 80 binlere dayanması ve servis ağının azlığı ve en büyük sıkıntı kaza yapan test aracının bile yaklaşık bir aydır parçasının tedarik edilememesi benim bu güzel araçtan vazgecmeme sebep oldu. Bende 1.4 t edition elegance insignia aldım makyajli kasa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sa arkadaşlar eylül gibi yeni nesil mazda 3 alicaktim igdirda görev yaptığım için test imkanı inceleme imkanı bulamadım. Yazın girmesiyle beraber aracı kullanma ve inceleme fırsatı buldum. Aracın performansı dışında canımı sıkan bagaj kapağının ve kapilarinin hafifliginden başka bişey olmadı. Kapıların hafifliği önceki aracım astranin kapilarinin ağırlığına alismamdan kaynaklı. Bir kaç bayi ile görüştüm fiyatları 80 binlere dayanması ve servis ağının azlığı ve en büyük sıkıntı kaza yapan test aracının bile yaklaşık bir aydır parçasının tedarik edilememesi benim bu güzel araçtan vazgecmeme sebep oldu. Bende 1.4 t edition elegance insignia aldım makyajli kasa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun Hakan Bey.

Peki bu arada;

1) Bagaj kapağının hafif olmasının dezavantajı nedir, yani neden hafif diye şikayet edilir? Benim hoşuma gitti aslında.

2) Motor kaputu da bagajın aksine bana aşırı ağır geldi. Bunun mantıklı sebeplerini bilen varsa anlatabilir mi?

Teşekkürler. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günümüz otomobilleri tonaj olarak, her geçen gün hafiflemekte.

Daha düne kadar 2.0 hacimli Suv araçlar 1800-2300 kg arasıyken. Günümüzde 1400'kg'a kadar düştü bu ağırlıklar. Aynı durum D, C, B kısacası tüm segmentler için geçerli, hafifletilmiş durumdalar.

Bizim guzularda daha ince ama daha mukavemetli çelik saçlar kullanılıyor. Böylelikle aracı daha hafifletmiş oluyorlar. Şöyle bir kötü tarafı var. Kaporta hasar gördüğünde, onarımı zor olabiliyor. Tabi bu durum hasarın durumuna ve ustanın maharetine göre birazcık değişken. Ama mukavemetli bir saç olduğu için, düzeltmeler sıkıntılı olabiliyor. Sırf bu sebepten kapımı değiştirdim.

Mazda'nın ilk Mazda 2'lerde uyguladağı bir proje var. Videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun Hakan Bey.

Peki bu arada;

1) Bagaj kapağının hafif olmasının dezavantajı nedir, yani neden hafif diye şikayet edilir? Benim hoşuma gitti aslında.

2) Motor kaputu da bagajın aksine bana aşırı ağır geldi. Bunun mantıklı sebeplerini bilen varsa anlatabilir mi?

Diger araclardaki celik alasimli kaputlardan cok daha agir oldugunu sanmam. Kaput arac uzerinde yuzey buyuklugu acisindan en buyuk parca ve basta hizli suratte ki ruzgar olmak uzere cok cesitli baski ve darbeye dayanmak durumda. Aksi takdirde yuzey cok buyuk oldugu icin hemen deforme olur. O yuzden rijiditesini artirmak icin kaput altinda cok miktarda ek kaynak ve guclendirme oluyor. 

Bazi araclarda kaput kisminda daha hafif oldugu icin aluminyum kullaniliyor. Hatta tum govde aluminyum olan ust segment veya spor araclar var. Ama aluminyum daha pahali celige gore tabi. Hele karbon fiber olsa tam tuy siklet olur ama onun maliyetine hic girmemek lazim tabi...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun Hakan Bey.

Peki bu arada;

Kaputun ağırlığının sebebi motor sesi yalıtımı için olabilir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaputun ağırlığının sebebi motor sesi yalıtımı için olabilir.

Ben açıkçası aracın önü uzun olduğu için, kaputta büyük. Kaputun büyüklüğüne bağlıyorum tamamen.

Ses izolasyonunu daha çok metalle değil, kaputun altında ki kauçuk-süngerimsi malzeme ile sağlıyorlar. Aynı şekilde motorla, sürücü-konsol arası da benzer malzemelerle izole ediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben açıkçası aracın önü uzun olduğu için, kaputta büyük. Kaputun büyüklüğüne bağlıyorum tamamen.

Ses izolasyonunu daha çok metalle değil, kaputun altında ki kauçuk-süngerimsi malzeme ile sağlıyorlar. Aynı şekilde motorla, sürücü-konsol arası da benzer malzemelerle izole ediliyor.

Sanırım yanlış ifade etmişim evet metalle değilde kaput altına yalıtım malzemesi koyduklarında da ağırlık artar diye düşünüyorum. Buarada mazda 3 kaputunu açıp bakma imkanım olmadığını da belirteyim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagaj kapağının hafifliğini dezavantaj olarak düşünmedim yakıt ekonomisi açısından bi çok üretici aynı yolu izliyo. Önceki aracima nazaran daha hafif olmasından dolayı yadirgadim. On kaputta keçe kullanıldığı için yalıtım amaçlı ağır olabilir. Ama kapılar çok hafif geldi ilk dikkatimi çeken o oldu. Yalitimini çok merak ediyodum, yalıtımı bana zayıf geldi. Onun haricinde trafikte gördüğümde dikkatle bakarım. hala piyasadaki bi çok araçtan daha dikkat çekici.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

1 ay bile olmadı daha aracımı alalı fakat beni kendine hayran bıraktı diyebilirim. 2012 dizel aurisden sonra çok iyi geldi. Piyasada kullanabileceğim 1.6 tdci focus  , 1.2tsi golf-jetta-octavia  ,  sedan civic test sürüşleri yaptım beni heyecanlandıran tek araç mazda 3 oldu. Golf içlerinden en  konforlu olanı evet ama heyecan vermeyi başaramadı. Focus motor konusunda heyecanlandırıyor mazda ya aşık olmasam alacağim araç focus olurdu heralde. octavia çok konforsuz kütük gibi geldi bana, jetta yı babama alabiliriz :)

Mazda 3 (otomatik) bana göre tek eksiği yokuş tırmanışlarında motorun performans sıkıntısı var, manuel vites ile devri yüksek tutup tırmanıyorum yeterli benim için. Aklında Mazda 3 olup cesaret edemeyenler için otoparkın şu linkte ki videosunu önereceğim. 

Başyapıt diyor ki And genelde çok kullanmaz :) Keyifli sürüşler...

https://www.youtube.com/watch?v=6reic3r_LKg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 Eylül 2015 01:29:15, İlhan :

O izalasyonu ben degistirmistim (fare yedigi icin) agir birsey degil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği, 3. Nesil Mazda 3 lerde gerektiğinde motoru soğutmak, çabuk ısınmasını sağlamak ve aerodinamiği arttırmak için kullanılır .

.Aktif Hava Kelebeği Sistemi

SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur. Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.

Aktif Hava Kelebeği Açık Aktif Hava Kelebeği Kapalı Araç etrafındaki Hava Akışı Motora Giren Hava Akışı  
      Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur. Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı) 66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık 90° (tamamen açık)

Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o Aktif Hava Kelebeği Açık 66o Kelebek Kanadı Fan Radyatör Kondansatör Aktif Hava Kelebeği Sistemi  
      Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır. Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler. Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir Ana Fonksiyon

Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda A/C sistemi normal yük altında olduğunda Koruma Fonksiyonu

Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

Motor Koruma Fonksiyonu

Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

ATF Koruma Fonksiyonu

Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar . Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.  

• MazdaClubTR
      Yazan: MazdaClubTR
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

SKYACTIV-G ve i-ELOOP bulunan Mazda3 (BM)'de bulunan aktif hava kelebeği sisteminin şu temel fonksiyonları vardır ;
      Kelebekleri kapalı tutarak motorun ısınma süresini kısaltır ve aşırı motor soğumasını engeller. Bu, yakıt ekonomisinin yaklaşık %1 oranında geliştirilmesine katkıda bulunur.

Ön tampon alt ızgaradan giren hava akışı istenmeyen türbülanslara sebep olur ve bu türbülanslar sürüş sırasında araç hava direncini arttırır. Sistem kelebekleri kapatarak motor bölmesine giren hava akışını azaltır ve hava direncinin iyileştirilmesini sağlar.

Aktif Hava Kelebeği Açık
      Aktif Hava Kelebeği Kapalı
      Araç etrafındaki Hava Akışı
      Motora Giren Hava Akışı

Buna ek olarak, araç sürülürken kelebeği kapatarak ve radyatör içinden geçen hava akışının bir bölümünü engelleyerek, motor daha hızlı ısınır. Bu aynı zamanda yakıt verimliliğini arttırmaya ve kabin kompartımanının konforunu yükseltmeye de katkıda bulunur.

Aktif Hava Kelebeğinin Çalışması

Aktif hava kelebeği, birden fazla kanattan oluşan, açılıp kapanabilen veya belli bir açıya ayarlanabilen kelebek tasarımındadır. Bu şekilde hava akışı engellenebilir veya radyatöre ve kondansatöre yönlendirilmesi sağlanabilir.
      Aktif hava kelebeği üç konum için programlanmıştır :
      0° (tamamen kapalı)
      66° (tamamen kapalı konumdan 66° derece açık
      90° (tamamen açık)

Aktif Hava Kelebeği Tamamen Açık 90o
      Aktif Hava Kelebeği Tamamen Kapalı 0o
      Aktif Hava Kelebeği Açık 66o
      Kelebek Kanadı
      Fan
      Radyatör
      Kondansatör
      Aktif Hava Kelebeği Sistemi

Sisteme elektrik gelmediğinde sistem tamamen açıktır.
      Çalışma şartları uygun olduğunda, kelebek kanatları tamamen kapanarak hava direncini iyileştirir ve/veya motor ısınmasını destekler.
      Daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebek kanatları 66° konumuna getirilir ve hava akışı sürüş sırasında kondansatöre ve radyatöre yönlendirilir

Ana Fonksiyon

Aşağıdaki şartların tamamı sağlandığında araç, kelebeği tamamen kapatır:
      Araç hızı 140 km/s'in altında olduğunda
      Motor soğutma maddesi sıcaklığı 100°C'den az olduğunda
      A/C sistemi normal yük altında olduğunda

Koruma Fonksiyonu

Koruma kontrolü, daha yüksek bir soğutma performansı gerektiğinde kelebekleri 66° konumuna açar.

Motor Koruma Fonksiyonu

Motor soğutma maddesi sıcaklığı fazla yüksek olduğunda (116° C'nin üzeri) veya motor yağı sıcaklığı aşırı yükseldiğinde, araç, motoru korumak için kelebeği 66° konumuna açar

ATX Koruma Fonksiyonu

Araç bazı durumlarda da ATF sıcaklığının aşırı yükselmesini engellemek için kelebeği 66° konumuna açar (kontak kapanana kadar).

Gaz Kelebeği Koruma Fonksiyonu

Hava sıcaklığı çok düşük olduğunda (-5° C den küçük ) motor yağı sıcaklığının hızla artması gaz kelebeğinde buzlanmaya sebep olabilir. Bunun önlemek için sistem kelebeği i 66° konumunda tutar .
      Bu konuma getirilerek motor yağının sıcaklığının ani artması sonucu krank muhafazası içindeki sıvının buharlaşıp blow-by gaz ile karışıp gaz kelebeğinde tekrar yoğunlaşarak buz oluşmasını engeller.

• kursadnart
      Yazan: kursadnart
      Bazı arkadaşlarımın tasarımına hayran oldukları bu makinanın performansını da görmek istemelerinden kaynaklı tahrikleri neticesinde trafiğe kapalı ve oldukça güzel ve geniş kaymak gibi bir yolda; 2013 Ford Focus (1,6 lt benzinli 125 HP, atmosferik,6 ileri otomatik), 2014 Mercedes A-200 (1,6 lt benzinli 156 HP, turbo 7 ileri otomatik) araçlar ile 500 mtlik bir performans denemesi yaptık. Ben A200 ün iki boy (yaklaşık 10 mt) gerisinde kalırken , focusta benim 2 boy gerimde kaldı. Yani skyactive motor ve şanzımanın beklenen performansı ve ataklığı vermediğini kimse iddia edemez, aksine oldukça iyi ve beklentimin üzerinde bir performans sonucu diyebilirim. Özellikle A200 gibi oldukça iyi performansa sahip bir araca bu kadar direnebileceğini düşünmemiştim. Ayrıca bu test sonucu benim aracım 21,9 lt tüketim gösterirken, focus 22,8 lt , mercedes ise 23,5 lt tüketim gösteriyordu. Yani asıl rakibimiz focus hem performans olarak hemde tüketim olarak mazda 3 ün gerisinde kaldı.
    • Bikes44
      Yazan: Bikes44
      Arkadaşlar geçen hafta aldığım 15 metrelik silikonlu (4mm) akvaryum hava lastiğini kapı iç fitillerinin içine geçirerek dış ses yalıtımını %15-20 gibi bir oranda arttırdım. Yeni Mazda3 alıp da ses konusunda benim gibi hassas olan dostlar varsa tavsiye ederim. Sadece 15TL bir masraf ve yarım günlük emek ile aracınıza %10 ile %20 arasında bir ses yalıtımı sağlayabilirsiniz. Ben ziebart'a dünyanın parasını vermekten vazgeçtim. Bu tarz küçük müdahalelerle yalıtımı iyileştirmeye bakıyorum.

Kapı içi fitillerimizde zaten halihazırda 10 cm aralıklarla küçük delikler bulunuyor. Bu sayede fitilinize zarar vermeden veya yırtık&delik v.s. açmadan bu hortumu içeri sokabilirsiniz.

Ancak bu uygulama sadece dışarıdaki gürültüye karşı (yanınızdaki kamyon, yolda çalışan bir iş makinası veya korna sesleri v.s.) izolasyon sağlar. Davlumbazlardan gelen yol sesine veya motor&eksoz sesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Ayrıca kapıların kapanışı da daha tok bir hâl aldı. Buda yalıtımın yanı sıra güven hissini de cidden arttırdı diyebilirim. Herkese iyi forumlar...

• asavasgultekin
      Yazan: asavasgultekin
      Merhaba

Mazda 3 power aracımda vitesin önünde bulunan 'PASSENGER AIRBAG' lambası devamlı yanıyor.
      Yolcu koltuğu boş olsa da dolu olsa da bu uyarı beyaz ışıklı olarak yanmakta.

Sizin araçlarınızda da böyle midir?

Adana'daki test aracında da bu şekilde ama yurtdışı sitelerdeki kullanım kılavuzuna göre ön yolcu koltuğu dolu iken sönmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aynı araçtan olan arkadaşlar bilgi verebilir mi lütfen?

• Yeni Oluştur...