Jump to content

3. Nesil Mazda3 Navigasyon Sistemi

lord_phoenix
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 ay sonra ...

Merhaba, bu konuyla ilgili internette şöyle bir şey buldum ebay'in almanca sitesinden ama almancam olmadığı için tam vakıf olamadım. 50 € diyor, kart türkiyedekiyle birebir aynı görünüyor. Neden bu kadar ucuz? Belki almancası olan bir arkadaş yardımcı olabilir.

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/navigation-sd-karte-fuer-mazda3-bjm7-66-ez1a-navi/320769620-223-1242?ref=search

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kartın kullanılmış olduğunu söylüyor. Kullanılmış kartlarda eğer kart araca takılıp 60 km(60mil de olabilir) kullanıldığında kart araca kilitleniyor yani, kart çıkartıldığında başka araçlarda çalışmıyor.Almadan önce bunu bir sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Şöyle bir aparat bulmuşlar ayıca video da oynatabiliyor. Bilimum internet sitelerinde daha ucuz fiyata fa bulunabiliyor.

http://car-solutions.com/en/video-interface-with-navigation-for-mazda-3-from-2014-my.php

Kesinlikle tavsiye etmem, cihazın işletim sistem taş devrinden kalma "WIN CE 6.0" ve cihazın donanım bilgileri (cpu, ram vb.) mevcut değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.

Hali hazırda, forumda, bu navigasyon yazılımına sahip olup kullanan var mıdır ve fikirleri nelerdir acaba?

Ben yıllarca Clio aracımda Garmin kullandım, Başarsoft'un haritasıyla ve çok memnundum. Fakat elimdeki aletin 400 MHz.'lik işlemcisi 2014'ten bu yana çıkan haritaları işlemekte zorluk çekiyor. Yeni (M3) aracımda artık telefonumdaki Yandex'i kullanıyorum. Pratik olarak iş görüyor şu an ama Garmin'in detaylı güzel fonksiyonları yok tabii.

Hani, kullananlar tavsiye ediyorsa pahalı fiyatına rağmen bir bütçe oluşturacağım, bu sebeple sormuştum.

İyi günler dilerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba.

Hali hazırda, forumda, bu navigasyon yazılımına sahip olup kullanan var mıdır ve fikirleri nelerdir acaba?

Ben yıllarca Clio aracımda Garmin kullandım, Başarsoft'un haritasıyla ve çok memnundum. Fakat elimdeki aletin 400 MHz.'lik işlemcisi 2014'ten bu yana çıkan haritaları işlemekte zorluk çekiyor. Yeni (M3) aracımda artık telefonumdaki Yandex'i kullanıyorum. Pratik olarak iş görüyor şu an ama Garmin'in detaylı güzel fonksiyonları yok tabii.

Hani, kullananlar tavsiye ediyorsa pahalı fiyatına rağmen bir bütçe oluşturacağım, bu sebeple sormuştum.

İyi günler dilerim...

İlk alırken pakete dahil edince daha kolay olabiliyor, fakat sonrasında 1800 tl vermek biraz zor gelebilir. aracın mevcut sisteminde Navigasyonu kullanmak bir ayrıcalık oluyor tabi. Harita güncellemesini bir kez denemiştim, fakat back-up ını almadan yapsaydım , pirince giderken bulgurdan oluyordum. ayrıca aşırı uzun sürmüştü güncelleme. Seçim sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda navigasyon cidden çok başarılı bende sadece iki kez şaşırdı biri şilede bir ara sokakta sola dönülmez yazıyordu illa dön diye tutturdu.

bir kezda kartalda de bir ara sokakta ters yola girmem için ısrar etti.. ama tabi o ay yada hafta içinde geçici olarakta o yollar değişmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevap için teşekkürler Sn.Arabalar. Sistemin hangi harita yazılımını kullandığını araştırıyorum. Dediğim gibi Başarsoft kadar detaylı harita derleyen yok diye biliyorum, ama Yandex de fena sonuç vermedi. Haritayı bir kenara bırakırsam, sistemin nasıl çalıştığı ve detay özelliklerini YouTube'tan falan bulmaya çalışayım.

Sn.Pan; aracınızdaki mevcut harita, derlendiği (ya da yol bilgilerinin toplandığı) tarihte demek ki o yollarda dönüş yasakları yokmuş. Haritayı güncellemeniz gerekiyor - tabii güncelleme yayınlanmışsa.

İşte bu harita desteği nedir, kim/hangi firma veriyor vs. detay bilgiye ulaşamıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda benim tahminim, mazdanın harita güncelleme uygulaması bildiğim kadarı ile naviextras.com üzerinden çalışıyor. bundan dolayı harita sağlayıcısı büyük ihitimalle Başarsoft tur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

https://www.reddit.com/r/mazda/comments/2sl8e1/tomtom_navigation_sd_card/

ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bi bakabilir mi ne anlatıyor

ilgili sayfayı google chrome ile açıp. Sayfa yüklendikten sonra sağ klik Türkçe diline çevir derseniz işinizi görebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada biraz araştırdım. Karar verilmiştir... Yaz kızım...

Her ne kadar korsan vb. hareketlere karşı olsam da, - bir istisna yapıyorum :) - bu aracımda ancak kırık bir Mazda Navigasyon yazılımı kullanırım. Nedenini şöyle açıklayabilirim: Mazda Navigasyonumuzu, gerek kullanım kılavuzu pdf'lerinden gerekse YouTube'tan yeterince inceledim. Araca entegre oluşu ve sesli komutlarla yönetilebilmesi ve neticede konsolda onun için özel bir tuşu olması gibi oldukça çekici hususlarının olmasına "rağmen", istenilen fiyat fahiştir. Hem de bir hayli.

Onun yerine 650 TL.'ye Garmin Nuvi 2689LM veya -hatta mümkünse- ve madem o kadar para vereceğim, 1700 TL.'ye Garmin NuviCam LMT alırım çok daha iyi olur. Ha, cama vantuzlayacağım yok bir yere sokuşturacağım, çirkin olacak falan orası ayrı konu. Fakat NuviCam dediğim alet, hem işletim sistemi açısından, hem de gerek karayollarındaki hız kameraları hesaplamaları, track kayıt ve POI'lerle ilgili çok güzel özellikleri, gerekse dahili araç kamerasına sahip olması ve ek olarak zaten GPS'li bir alet olduğundan koordinatlarınızı ve hızınızı da videoya eklemesi gibi tam istedim özellikleri içermekte.

Edit: Bu arada cihazda Çarpışma Uyarı özelliği (Forward Collision Warning) ve şerit ihlal asistanı, yoldaki trafik levhalarını tanıma ve akıllı telefonla bağlantı gibi daha bir sürü özelliği de mevcut.

Yani, Garmin'de bu özellikler dururken o kadar parayı sadece harita görüntüleyip yön direktifi veren bir yazılıma vermek yazık olur diye düşünüyorum. Keşke Mazda yazılımcıları daha dahiyane bir şey geliştirselermiş.

Şu an elimdeki vaktinde 250-300 TL.'ye aldığım Nuvi200W bile (daha önce kaydettiğim) radar ve POI uyarımlarında bulunuyor ve rota kaydı yapıyor gpx olarak. Daha sonra yükseklik, hız vb. dataları ister özel bir harita yazılımı üzerinde, ister Google Earth yazılımı üzerinde görüp işleyebiliyorsunuz. Gerçi bu bana has bir hastalık olabilir. Önceki aracımı aldığım zaman almıştım bunu ve yaptığım tüm şehirler arası yolculuklar, tatil vb. tüm yolculukların kaydını tuttum ve arşivledim. :P

Sonuç olarak; Zaten bir araç kamerası almayı planlıyordum, NuviCam aklıma girdi. Hadi bakalım, hanıma biraz reklam yapayım subliminal falan... :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guzel fakat bunun fiyati da Mazda'nin kendi navigasyonu ile ayni hemen hemen. Evet ek ozellikler var ama camda veya torpidoda vantuzla kablolarla ugrasmak bana zor gelirdi. Kamera icin de ayri bir dashcam alinabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte tek meselesi kablo ve vantuz işi, fakat dediğim gibi o kadar parayı özelliği olmayan bir navgiasyon kartına vermek de bana zor geliyor. Ayrıca ayrı bir dashcam için de (belki) vantuz ve kablo işi çıkacak...

Tercih meselesi elbette ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

320$ Yurtdışında orjinal kartın satışı, ayrıca araca 300m mesafeden çalıştırma ve klima ayarlamak için olan kumanda tertibatının fiyatıda 500$ (: çok enteresan şeyler oluyor (: link verebiliyor muyuz? o zaman şuraya bi bakın : www.mazdaparts.org 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...