Jump to content

2009 Model Mazda6'ımla Sorunlarım Var

Brkcn54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar foruma yeni aracımı alır almaz üye oldum fakat şuanda Mazda almasamıydım düşünceleri baş göstermeye başladı. Daha önceden üç adet Mazda 323 eskitmiş biri olarak markanın nasıl kalitede ve güvenilirlikte araç yaptığını ve konforunu biliyorum fakat aracımı aldığımdan beri Mazda 6 keyfi yaşayamıyorum.

Aracım 2009 Mazda 6 Exclusive 109bin kmde. Aracı eski sahibinden aldığımda 100000 ağır bakımı yapıldı ve 5000 km önce tüp takıldı diye söylediler İzmirde Mazda servisine gidicektim fakat uzun süre Mazda kullanmadığımız için servisler artık randevu veriyor en az 1 hafta sonra sıra gelir dediler ve aldığım kişilere güvendiğim için aracı göstermedim neyse İzmirden Sakaryaya geldikten sonra araç anormalleşmeye başladı.

Bütçeme göre temizliği yaptırdım ve kontrol için Mazda servisine gittim direksiyonum da sorun çıktı. Elektrikli direksiyon motorum da sorun varmış gerçekten de sağa dönerken yumuşacık olan direksiyon sola dönerken sertleşiyor. Forumda biraz araştırma yaptım ve aküden kaynaklanan bir sorun olabilir diye aküyü değiştirmeye karar verdim.

Aküyü ölçtürdüğüm de gerçekten akünün zayıf olduğunu farkettim ve Bosch marka aküyle değiştirdim fakat gel gelelim sorun aynı ve birde ustalar sağolsun aküyü birden sökünce araç kendini sıfırladı bütün ayarları gitti 4 cam otomatik olarak açılırken yeni aküden sonra sürücü tarafı otomatik açılma özelliğini kaybetti bagaj kapağı kendi kendine atmaya başladı kumandalar algılamamaya başladı ve farları off moduna aldığım halde sönmemeye başladı bütün arıza ışıkları yanıp sönmeye başladı.

Elektrikçi bi programla arızaları sildi fakat off modunda aracın ışıkları sönmüyor ve camlar otomatik açılma özelliğini kaybetti. Bu arada bu işlemler olurken yan dükkanda ki motor ustası gelip aracın motoruna baktı ve V kayışının çok eski olduğunu değiştirmem gerektiğini söyledi .

Tabi benim içime kurt düştü kesin 100bin ağır bakımı yapılmadı diye düşünmeye başladım. Akü olayı bittikten sonra hemen Sakarya da Landi Renzo servisine gittim ve burda da bir şok yaşadım. 5000 km önce tüp takıldı denilen araç tam 35bin km önce tüp takılmış ve her 10bin km de bir değişmesi gereken filtreler hiç değiştirilmemiş.

Moral olarak iyice düştüm ve Mazda servisine gittim fakat Sakaryada ki Mazda Bülbüller sağolsun hiç yardımcı olmadı. Aracıma daha önce serviste neler yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedim verdikleri cevap ise olumsuz oldu. Sebebi aracın serviste işlem görmesi gerektiği ancak kayıt oluşturulduktan sonra bilgileri paylaşabileceklerini söylediler bu arada işçilik dahil değil sadece direksiyon kutusuna 3600 TL para istediler.

Mazda 6 dan önce 2008 Jetta vardı. Mazdayla bu aracı karşılaştırmak bile yanlış ve Mazda 6 yı çok iyi bir fiyata aldım...       

Neden en son Mazda servisi ? :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet Usta - Ahmet OLTU 0536 579 68 50

Ben usta hakkıdaki yorumları duyunca ağır bakımlarını yaptırmak için yakın diye Bolu'dan Düzce'ye gittim. Sabahtan akşama kadar aracımın başında gözüm görerek yapıldı herşey. Usta da tam muhabbetlik biri aynı zamanda...

;D:hi:

Lakabı diğer Rüzgar Ahmet :D muhabbeti iyidir :)

Bak orda gördüklerimden ve duydukalrımdan bir anıda paylaşayım

Mazda'nın bir tane cip'i varmış modelini bilmiyorum ama, araçta motor arızası varmış. İstanbulda kimse aracı adam edememiş. Ahmet ustaya aracı götürmüşler. Usta depoyu fulle bir hafta sonra almaya gel aracı demiş. 1 hafta sonunda araç sahibi gelmiş; ilk sorduğu soru araç çalışıyomu demiş.  :) Ahmet usta bana cipin 2-3 gün tadını çıkardım diyodu  :)

Yine işim bitti akşam üzeri çıkmak üzereyken; İzmit'ten çekiçi üzerinde bir 626 geldi. Motor İzmitte yapılmış bir hafta içinde patlamış. Aracı sonra bu ustaya getirmişler yorum senin artık kardeşim kolay gelsin....

Bu söylediklerinin cevabı tek biryerde birleşiyor illa bunu Ahmet ustaya götüreceksin diye bir şey yok, Sadece arabada da değil bir işi her zaman bilene emanet edeceksin.. Her japoncu Mazda'dan anlamayabilir, İstanbul'da yapamamışlar dedikleri zaman genelleme yapmış oluyorlar, nasıl yapamıyorlar ?? Mazda Merserin anlamadığı bir konu mu var Mazda ile ilgili yani ? Özel servis arıyorlarsa Atatürk Oto Maslak sanayisinde bir adam yapmıyorlar, Bostancıda İkiler Taber Usta var, Adem Usta var, Üçler Otomotiv var, var oğlu var.. Yani çok basit Mazda'yı Mazda'yı bilene emanet edeceksin rahat edeceksin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, pc ye baglayip adaptasyon yapiyolar veya yazilim yukluyolar. Sikinti nerden kaynaklaniyosa ona gore belli oluyo orasi...

Allah kismet ederse 40 gun kadar sonra dogacak olan oglumun adini burak koyacagizda, ondan sordum ismini :tey:

Ooooo Allah hayırlı ve anneli babalı bi evlat olmayı nasip etsin inşallah abi çok sevindim. Burak ismi güzeldir. İnşallah sağlıklı olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden en son Mazda servisi ? :)

Sanırım Sakaryada ki Mazda servisinin çok dandik olmasından dolayı. Beni resmen arabadan soğuttular. Ulan Mazda buysa almasamıydım dedim. Tabi diğer servislerle kıyaslamamak lazım imkan oldukça çevre illerdeki servislere gidicem nasipse :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu söylediklerinin cevabı tek biryerde birleşiyor illa bunu Ahmet ustaya götüreceksin diye bir şey yok, Sadece arabada da değil bir işi her zaman bilene emanet edeceksin.. Her japoncu Mazda'dan anlamayabilir, İstanbul'da yapamamışlar dedikleri zaman genelleme yapmış oluyorlar, nasıl yapamıyorlar ?? Mazda Merserin anlamadığı bir konu mu var Mazda ile ilgili yani ? Özel servis arıyorlarsa Atatürk Oto Maslak sanayisinde bir adam yapmıyorlar, Bostancıda İkiler Taber Usta var, Adem Usta var, Üçler Otomotiv var, var oğlu var.. Yani çok basit Mazda'yı Mazda'yı bilene emanet edeceksin rahat edeceksin..

Abi sorunda burda işte Sakaryada mazdayı bilen yok . Mazda araba üretiyomu hala ya diyen bile oldu daha 2 gün önce. Ama anlamadığım arabanın modelini herkes 2011 mi diye soruyor 2009 deyince millet şaşırıyo. Bu kadar ilgi çeken bi arabanın böyle sorunlar yaşaması beni biraz korkuttu. Çünkü daha ilk Mazdam diyebilirim. Önceki Mazdalar eski 323 lerdi. Bakalım inşallah yardımlarınızla halledebilirim ve keyif alırım arabadan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstadım ben orda duydukarımı anlattım. Tabiki Ahmet usta tek değildir, yanlış anlaşılmasın. Amacım Berkcan kardeşe ustanın iyi bir usta olduğunu anlatmaktı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstadım ben orda duydukarımı anlattım. Tabiki Ahmet usta tek değildir, yanlış anlaşılmasın. Amacım Berkcan kardeşe ustanın iyi bir usta olduğunu anlatmaktı...

Sizi zor durumda bırakmak için söylemedim kusura bakmayın, burada konu şu arabaları anlamayan ustalara götürüp daha da fazla para harcayıp birde bozup getiriyorlar neden ilk önce araştırıp, anlayanına, tavsiye edilen ustaya, iyi ustalara götürmüyorlar.. Götür doktoruna iki günde işini çözsün 50-100de fazla ver kafan rahat etsin.. mesele ortak :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım Sakaryada ki Mazda servisinin çok dandik olmasından dolayı. Beni resmen arabadan soğuttular. Ulan Mazda buysa almasamıydım dedim. Tabi diğer servislerle kıyaslamamak lazım imkan oldukça çevre illerdeki servislere gidicem nasipse :)

Ne tür bi dandiklik gördün veya aracını kaç sefer Yetkili Servis'e götürdün??

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizi zor durumda bırakmak için söylemedim kusura bakmayın, burada konu şu arabaları anlamayan ustalara götürüp daha da fazla para harcayıp birde bozup getiriyorlar neden ilk önce araştırıp, anlayanına, tavsiye edilen ustaya, iyi ustalara götürmüyorlar.. Götür doktoruna iki günde işini çözsün 50-100de fazla ver kafan rahat etsin.. mesele ortak :)

Aynen doğru söylüyorsunuz. Sakaryada sadece Mazda servisine gösterdim onlar bile arabadan anlamıyolar. Ahmet ustayla şansımı denicem çünkü sadece bu forumda değil başka yerlerde de duydum Ahmet ustayı bakalım inşallah çare olabilecek biri bulabilirim. Oda olmassa İstanbulda servise birakıcam yapıcak bişey yok .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne tür bi dandiklik gördün veya aracını kaç sefer Yetkili Servis'e götürdün??

;)

Mesela en saçma tarafı arabanın serviste işlem görmeden herhangi bir geçmişine ait belge verilmemesi yada araca en son hangi servis ne yapmış bilgisini vermemeleri bu çok saçma bişey . Bu sorunu Mazdanın şikayet bölümüne yazdığımda böyle bişeyin mümkün olmadığını Mazda servislerinin yardımcı olabileceğini söylediler ve ardından İzmitte ki Mazda Haldız yardımcı olabileceğini söyledi ama gel gelelim Sakarya da tık yok. Eski kullandığım Jettayı satmadan önce Sakaryada ki Volkswagen servisini aradım randevu alıp gittim ve sadece plakamı verdim bana neler yapıldığını söylediler üstelik ücret ödemedim. İkincisi servise gittiğimde usta arabayı kullanmaya başladı yanına oturdum beni sanayide bir direksiyoncuya götürdü ustaya anlattıklarımı direksiyoncu ustaya anlattı yapamayız dediler. Daha sonra ustayla lastikçiye gittik rot balans bozuktur dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesela en saçma tarafı arabanın serviste işlem görmeden herhangi bir geçmişine ait belge verilmemesi yada araca en son hangi servis ne yapmış bilgisini vermemeleri bu çok saçma bişey . Bu sorunu Mazdanın şikayet bölümüne yazdığımda böyle bişeyin mümkün olmadığını Mazda servislerinin yardımcı olabileceğini söylediler ve ardından İzmitte ki Mazda Haldız yardımcı olabileceğini söyledi ama gel gelelim Sakarya da tık yok. Eski kullandığım Jettayı satmadan önce Sakaryada ki Volkswagen servisini aradım randevu alıp gittim ve sadece plakamı verdim bana neler yapıldığını söylediler üstelik ücret ödemedim. İkincisi servise gittiğimde usta arabayı kullanmaya başladı yanına oturdum beni sanayide bir direksiyoncuya götürdü ustaya anlattıklarımı direksiyoncu ustaya anlattı yapamayız dediler. Daha sonra ustayla lastikçiye gittik rot balans bozuktur dediler.

Benim anlamadığım sen koca Mazda adını almışsın servis olarak insanlara hizmet veriyosun ama arabamı alıp sanayide sorunun ne olduğunu bulmaya çalışıyosun. Mazda sana servis ünvanını ne için verdi anlamadım. Yada sen servis bölümünde Mazda hariç başka arabalara falan mı bakıyorsun. Garip bir durum. Sebebi Mazda değil servisin dandik olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattığınız kadarıyla direksiyon pompası bozukmuş zaten bunun tamiri düzgün olmaz bakımlarınızı yetkili servisinde yaptıran biri iseniz yazın Mazda Genel müdürlüğüne dilekçe , değiştirtmeye çalışın , 2008-2010 arası Mazda 6 larda kendi ürettiği hidrolik direksiyon yerine ya Ford un yada Volvo nun elektrik destekli direksiyonunu kullandığı için sorun yaşanabiliyor benimde başıma gelmişti.. Mazda hatasını kabul edebilir.. şansınızı deneyin bence.. Mazda servisi tabii ki bozuk olan parçayı değiştirir.. Burada bir anormallik yok, çünkü servisler sanayinin yaptığı işi yaparsa para kazanamaz , para kazanamayıncada hizmetin devamını sağlayacak gücünü kaybeder kapatır.. Bu her markada böyledir :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen doğru söylüyorsunuz. Sakaryada sadece Mazda servisine gösterdim onlar bile arabadan anlamıyolar. Ahmet ustayla şansımı denicem çünkü sadece bu forumda değil başka yerlerde de duydum Ahmet ustayı bakalım inşallah çare olabilecek biri bulabilirim. Oda olmassa İstanbulda servise birakıcam yapıcak bişey yok .

Dostum benim gitmediğim özel servis kalmadı..626 maceramdan sonra şuna kesinlikle karar verdim sanada şiddetle tavsiye ederim..3 kuruş fazla olsun ama tavsiye edilen bir YETKİLİ SERVİS'e git..ben mecbur çıkmacıya gittim çünkü ABS 2000 TL idi..arabam zaten 12500 TL değerindeydi..ama özel servislerden de az kazık yemedim..eğer kısmet olurda 3-4 yaşında temiz bir araba alırsam bir daha özel servisin kapısından geçmem..özellikle KARTAL servisi benim kara listemdedir.. Çok mecbur kalırsan Bostancı İkiler mazda Necmettin ustayıda tavsiye ederim..eğer çıkma parça arıyorsan ve parçada pahalı ise o zaman ikitelli Veysel oto tek adresin olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattığınız kadarıyla direksiyon pompası bozukmuş zaten bunun tamiri düzgün olmaz bakımlarınızı yetkili servisinde yaptıran biri iseniz yazın Mazda Genel müdürlüğüne dilekçe , değiştirtmeye çalışın , 2008-2010 arası Mazda 6 larda kendi ürettiği hidrolik direksiyon yerine ya Ford un yada Volvo nun elektrik destekli direksiyonunu kullandığı için sorun yaşanabiliyor benimde başıma gelmişti.. Mazda hatasını kabul edebilir.. şansınızı deneyin bence.. Mazda servisi tabii ki bozuk olan parçayı değiştirir.. Burada bir anormallik yok, çünkü servisler sanayinin yaptığı işi yaparsa para kazanamaz , para kazanamayıncada hizmetin devamını sağlayacak gücünü kaybeder kapatır.. Bu her markada böyledir :)

Abi bana direk söylenilen direksiyon motorunuz bozuk işçilik dahil olmadan fiyatı 3600 TL. Daha sonradan forumda biraz araştırma yaptım belki bozuk değildir diye aküyü falan değiştirdim. Ama sorun hala aynı sadece azcık bi yumuşama oldu sola dönerken. Belki de sorun bambaşka bişey. Benim kızdığım şey adam Mazda ustası ama Mazdada ki teknik ekipmandan hiçbirini kullanmadan bana sorunun şu demesi. Sen kahinmisin nerden biliyosun sanayide ki usta nerden bilsin Mazdayı. Ve bide bana arabanın geçmişine dair bilgi verilmiyo servisten o yüzden araca ne yapıldı hiç bi bilgim yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence size yardımcı olmaya çalışmışlar , çünkü başka servisede gitseydiniz Pompa bozuksa değiştirmesi lazım , tamir yok bildiğim kadarıyla .. Yapılıyorsa da sizden peki der alır aracı 2-3 gün kalır pompasını söküp sanayiye gönderir tabi bunu siz bilmezsiniz burada amaç işinizi görüp müşteriye yardımcı olmaktır onlar sizi yanına alıp gitmişler o olmamış tabi :) yani bu tarz iş birlikleri tüm servislerde vardır yoksa teyp tamircisi , tornacı , direksiyoncu falan hepsini servise maaşlı alamaz.. bu vw dede opeldede renodada böyledir.. Burada mucid lakaplı elektronikçi var dışarıdan küçük bir dükkan ve tv tamircisi aslında , adam inanırmısın honda , mercedes, renault gibi tüm servislerin gönderdikleri cd çalarları tamir ediyor.. Onlar ustaya gönderiyor usta tamir ediyor servise gönderiyor, cd çalar serviste montaj olunup müşteriye teslim ediliyor.. burada amaç iş görmek müşteriyi kaybetmemektir..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen kendi açından baktığın için bu şekilde konuşabiliyorsun... Hiç bir aklı başında yetkili servis (marka ne olursa olsun) ekspertiz raporu vermez, neden??

Sen ekspertiz yaptırıp aracı alıyorsun, daha sonra arıza çıkıyor ve doğruca ekspertiz raporu veren servise ekşiyorsun... Doğruya doğru, İzmir'de yetkili serviste ekspertiz yaptırsaydın ve direksiyon pompa arızasını tespit edememiş olsalardı vay hallerine durumu olacaktı...

Bu durum yetkili servisin dandik olduğunu ortaya çıkartmaz...

İkincisi;

Camların durumu kitapçıkta yazıyor ve kendin rahatlıkla yapabilirsin, ayrıca akü kutup başının sökülmeyeceği de yazıyor ve bu durumu senin bilmen gerekiyor...

İğne ve çuvaldız olayı.

Bilmem anlatabildim mi?

Direksiyon pompası kesin değişecekse yan sanayi araştır, orijinal sana tuzlu gelir, ayrıca tamir imkanı varsa öncelikle onu araştır derim... Olmadı, çıkma bak... Daha da olmadı, muadil markalara yönel (tabi böyle bir imkan varsa)

Birde, mutlaka yetkili servise aracını sok ve neyi var neyi yok öğren... Az fazla para verirsin ama kafan rahat olur...

20 yaşında 626 aldığımda doğruca yetkile servise sokmuştum... Hem Bülbüller'e, Hem de Haldız'a...

Sağlıcakla, kazasız  günler... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bana direk söylenilen direksiyon motorunuz bozuk işçilik dahil olmadan fiyatı 3600 TL. Daha sonradan forumda biraz araştırma yaptım belki bozuk değildir diye aküyü falan değiştirdim. Ama sorun hala aynı sadece azcık bi yumuşama oldu sola dönerken. Belki de sorun bambaşka bişey. Benim kızdığım şey adam Mazda ustası ama Mazdada ki teknik ekipmandan hiçbirini kullanmadan bana sorunun şu demesi. Sen kahinmisin nerden biliyosun sanayide ki usta nerden bilsin Mazdayı. Ve bide bana arabanın geçmişine dair bilgi verilmiyo servisten o yüzden araca ne yapıldı hiç bi bilgim yok.

Bunu demesinin nedeni 2008-2010 model arası Mazda 6 ların kronik rahatsızlığıdan bu 80-120bin km arası pompa , az önce dediğim gibi 2011lerde bu sorun yok düzelttiler.. Aracın yetkili servis bakımlı ise dilekçe yaz Mazda'ya burada suçlu Mazda niye hidrolik problem çıkartmıyorken ne güzel kullanmak varken gidip elin Fordunun Volvosunun elektrikli direksiyonunu koyuyosun :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen ekspertiz yaptırıp aracı alıyorsun, daha sonra arıza çıkıyor ve doğruca ekspertiz raporu veren servise ekşiyorsun... Doğruya doğru, İzmir'de yetkili serviste ekspertiz yaptırsaydın ve direksiyon pompa arızasını tespit edememiş olsalardı vay hallerine durumu olacaktı...

konuyla alakalı değil ama abi yazdığın şu paragraf dikkatimi çekti..servis arızayı tespit edemiyorsa bu servisin değil de kimin suçu oluyor o zaman..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...