Jump to content

2009 Model Mazda6'ımla Sorunlarım Var

Brkcn54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

konuyla alakalı değil ama abi yazdığın şu paragraf dikkatimi çekti..servis arızayı tespit edemiyorsa bu servisin değil de kimin suçu oluyor o zaman..

Anlaşılamadım galiba; sen araç alacaksın ve servise götürüyorsun "ben bu aracı almak istiyorum, bi bakıver" diyorsun...

Yetkili bir servisin, senin alacağın ikinci el araç ile ne ekspertizi olur, ne işi olur... Hukuken sonradan başına iş almak niyetinde olanlar yapabilir o ayrı...

Gidin sorun, hiç bir aklı başında yetkili servis ekspertiz raporu vermez...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hımm olay başka..evet vermiyorlar doğrudur..ama bu kendilerine güvenmediklerinden midir yoksa uyanıklık yapıp başlarına iş açmaya çalışacak bir takım kişilere karşı korunma yöntemi midir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hımm olay başka..evet vermiyorlar doğrudur..ama bu kendilerine güvenmediklerinden midir yoksa uyanıklık yapıp başlarına iş açmaya çalışacak bir takım kişilere karşı korunma yöntemi midir acaba?

Hukuki olarak kendilerini bağlamamak içindir... Yetkili servisin yaptığı her şey kurumsal olduğu için müşterinin hak iddia etmesi daha kolay olur.

Verdiği raporun aksi bir sorun çıktığında mahkeme müşteriyi doğrudan haklı bulur... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen kendi açından baktığın için bu şekilde konuşabiliyorsun... Hiç bir aklı başında yetkili servis (marka ne olursa olsun) ekspertiz raporu vermez, neden??

Sen ekspertiz yaptırıp aracı alıyorsun, daha sonra arıza çıkıyor ve doğruca ekspertiz raporu veren servise ekşiyorsun... Doğruya doğru, İzmir'de yetkili serviste ekspertiz yaptırsaydın ve direksiyon pompa arızasını tespit edememiş olsalardı vay hallerine durumu olacaktı...

Bu durum yetkili servisin dandik olduğunu ortaya çıkartmaz...

İkincisi;

Camların durumu kitapçıkta yazıyor ve kendin rahatlıkla yapabilirsin, ayrıca akü kutup başının sökülmeyeceği de yazıyor ve bu durumu senin bilmen gerekiyor...

İğne ve çuvaldız olayı.

Bilmem anlatabildim mi?

Direksiyon pompası kesin değişecekse yan sanayi araştır, orijinal sana tuzlu gelir, ayrıca tamir imkanı varsa öncelikle onu araştır derim... Olmadı, çıkma bak... Daha da olmadı, muadil markalara yönel (tabi böyle bir imkan varsa)

Birde, mutlaka yetkili servise aracını sok ve neyi var neyi yok öğren... Az fazla para verirsin ama kafan rahat olur...

20 yaşında 626 aldığımda doğruca yetkile servise sokmuştum... Hem Bülbüller'e, Hem de Haldız'a...

Sağlıcakla, kazasız  günler... :D

Kutup başının sökülüp sökülmeyeceğini bence elektrikçinin daha iyi bilmesi lazım abi 50 yaşında elektrik ustası bunu bilmiyosa lap diye sökebiliyosa aküyü adamın kendi hatası benlik bi durum yok neyse olan oldu bi şekilde halledicez. Sakaryada ki servisten tam 3 tane araç aldık hepsi de sıfırdı ve servisi alan adamların Mazdayla yaşadıkları olayları da biliyorum. Kim ne derse desin bi kere gözümden düştüler bence Mazda adına yakışan servis hizmetini vermiyolar başka biri memnunsa bişey diyemem. İnşallah sizlerin yardımıyla tecrübeleriyle bir şeklide sorunu halletmeye çalışıcam tabi imkanım oldukça.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bi sn buradaki konuya açıklık getiriyim Mazda servisleri ekspertiz yapıyor ve ücretlidir.. Servis bilgilerini almanız için ekspertiz yaptırmanız gerekli..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşılamadım galiba; sen araç alacaksın ve servise götürüyorsun "ben bu aracı almak istiyorum, bi bakıver" diyorsun...

Yetkili bir servisin, senin alacağın ikinci el araç ile ne ekspertizi olur, ne işi olur... Hukuken sonradan başına iş almak niyetinde olanlar yapabilir o ayrı...

Gidin sorun, hiç bir aklı başında yetkili servis ekspertiz raporu vermez...

;)

Mazda Bülbüller 850 TL karşılığında belgeli olarak ekspertiz raporu veriyoruz arabaya komple bakıyoruz dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bi sn buradaki konuya açıklık getiriyim Mazda servisleri ekspertiz yapıyor ve ücretlidir.. Servis bilgilerini almanız için ekspertiz yaptırmanız gerekli..

Evet bana da yaptıklarını söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlamayın fakat size karşı yapılmış bir şey göremedim Mazda servisi ile anlattığınız herşey normal , yetkili servise gittiğinizde pompanın arızasından bahsettiniz , bu araçların kronik rahatsızlığını bilen usta size pompanın değişmesi gerektiğini ve 3600 tl olduğunu söylemiş sizde sanırım tamir yolunu seçtiniz , yetkili servis tamir yapmadığı için sizi sanayiiye götürmüş ve ustasına sormuş o da halledemeyeceğini söylemiş.. Siz araç hakkında geçmişini sorduğunuzda size bu bilgiyi ücretsiz veremeyeceğini söylemiş.. doğru mu ?

Mazda Bülbüller 850 TL karşılığında belgeli olarak ekspertiz raporu veriyoruz arabaya komple bakıyoruz dediler.

hay maşşşşallahhh 850 mi !!! 200 - 300 tamamda 850 nedir yahu
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bana da yaptıklarını söylediler.

Mazda 6 nın bu modellerde kronik bir hata yaptığını bilmiyordum. Servise gidip belkide ücretsiz bir şekilde değiştirme imkanım var bunu bilmiyorum ama serviste bana net birşey söylemiyo aracın en son ne zaman yetkili servise gittiğinide bilmiyorum . Şuan 109 bin km içindeyim 115 bin km de servise gitmem lazım 10bin bakımı için anca o zaman çevre illerde ki servislere gideceğim ve araca ne yapılıp ne yapılmamış öğrenicem. Biraz beklemek gerekiyo. İnşallah bu arada 100 bin ağır bakımı yapılmadığı için başıma kötü bişey gelmez. Hayırlısı diyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O fiyata kim ekspertiz raporu alır? Bu bir, ikincisi de; o fiyata verilen ekspertiz raporunun her şekilde arkasında durulur... Durulduğu sürece de sorun olmaz...

Ekspertiz yapıyor olabilir, bunu rapor olarak (belge) müşteriye veriyor mu?

Veriyorsa ya bu işin hukuki sorumluluğunu bilmiyor, ya da gerçekten ekspertiz yapıyor ve ileride oluşabilecek hukuki ihtilafta kendisine güveniyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış anlamayın fakat size karşı yapılmış bir şey göremedim Mazda servisi ile anlattığınız herşey normal , yetkili servise gittiğinizde pompanın arızasından bahsettiniz , bu araçların kronik rahatsızlığını bilen usta size pompanın değişmesi gerektiğini ve 3600 tl olduğunu söylemiş sizde sanırım tamir yolunu seçtiniz , yetkili servis tamir yapmadığı için sizi sanayiiye götürmüş ve ustasına sormuş o da halledemeyeceğini söylemiş.. Siz araç hakkında geçmişini sorduğunuzda size bu bilgiyi ücretsiz veremeyeceğini söylemiş.. doğru mu ?

hay maşşşşallahhh 850 mi !!! 200 - 300 tamamda 850 nedir yahu

Hayır ben tamir yolunu seçmedim direk Mazdaya aracı götürdüm sorunu anlattım usta araca bindi ve sanayide ki ustalara gösterdi daha sonrada direksiyon motoru arızalı fiyatıda budur dedi. Siz pompa diyosunuz ama bana direksiyon motoru dediler. Asıl sorun ne tam olarak o bile belli değil ama şu kesin benim direksiyonum arızalı bariz şekilde araç sağa sapma yapıyo aniden. Geçmiş içinde aracın bizde işlem görmesi lazım anca o şekilde veririz dediler . Ama İzmit servisi hayır öyle bişey yok onlar iş yapmak istememiş dediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O fiyata kim ekspertiz raporu alır? Bu bir, ikincisi de; o fiyata verilen ekspertiz raporunun her şekilde arkasında durulur... Durulduğu sürece de sorun olmaz...

Veriyorsa ya bu işin hukuki sorumluluğunu bilmiyor, ya da gerçekten ekspertiz yapıyor ve ileride oluşabilecek hukuki ihtilafta kendisine güveniyor...

;)

Evet belgeli bir şekilde rapor veriyoruz aracı kontrol ediyoruz dediler. Artık bilemicem o fiyata kim alır ama yaptıran olur mu :) olabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikli olanlarına motor, hidrolik ile çalışanlarına pompa denilir... Birisi elektrikli diğeri hidrolikli olarak aynı işlevi görür...

İyi araştırman gerek, işin kaynağını bulsan, kolayca çözülür gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 nın bu modellerde kronik bir hata yaptığını bilmiyordum. Servise gidip belkide ücretsiz bir şekilde değiştirme imkanım var bunu bilmiyorum ama serviste bana net birşey söylemiyo aracın en son ne zaman yetkili servise gittiğinide bilmiyorum . Şuan 109 bin km içindeyim 115 bin km de servise gitmem lazım 10bin bakımı için anca o zaman çevre illerde ki servislere gideceğim ve araca ne yapılıp ne yapılmamış öğrenicem. Biraz beklemek gerekiyo. İnşallah bu arada 100 bin ağır bakımı yapılmadığı için başıma kötü bişey gelmez. Hayırlısı diyelim.

Ağır bakım derken bunlarda triger kayışı yok zincir var oda 250 - 300 binde ses yaparsa değiştiriyorlar rahat olabilirsin , yağı , yağ filresi, hava filtresi, bujileri iyise frenleri iyiyse lastikleride iyiyse problem yok devam..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikli olanlarına motor, hidrolik ile çalışanlarına pompa denilir... Birisi elektrikli diğeri hidrolikli olarak aynı işlevi görür...

İyi araştırman gerek, işin kaynağını bulsan, kolayca çözülür gibi geliyor.

Bakalım nasıl çözücez abi . Benim direksiyon elektrikli. Çok sağol yardımın için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

;)

Veriyor abi hemde motor kompresörüne kadar ölçüp veriyorlar arkasında da durmak zorundalar iş servis kapatmaya kadar gider yoksa :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağır bakım derken bunlarda triger kayışı yok zincir var oda 250 - 300 binde ses yaparsa değiştiriyorlar rahat olabilirsin , yağı , yağ filresi, hava filtresi, bujileri iyise frenleri iyiyse lastikleride iyiyse problem yok devam..

100 bin bakımını yaptırmadılar sanırım çünkü V kayışım çatlak. İzmit servisi de 100 bin bakımında kesin değişmesi lazım V kayışını değişmediyse yapılmamıştır dediler. Bakalım görücez sonumuz nasıl olucak abi. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayır ben tamir yolunu seçmedim direk Mazdaya aracı götürdüm sorunu anlattım usta araca bindi ve sanayide ki ustalara gösterdi daha sonrada direksiyon motoru arızalı fiyatıda budur dedi. Siz pompa diyosunuz ama bana direksiyon motoru dediler. Asıl sorun ne tam olarak o bile belli değil ama şu kesin benim direksiyonum arızalı bariz şekilde araç sağa sapma yapıyo aniden. Geçmiş içinde aracın bizde işlem görmesi lazım anca o şekilde veririz dediler . Ama İzmit servisi hayır öyle bişey yok onlar iş yapmak istememiş dediler.

hee şimdi işin rengi değişti hocam , adama haksızlık yapmışsın bak adam sana kesinlikle vermeyiz dememiş yinede :) zaten sen oranın müşterisi olsan bi kere bakım yapmışlığın bile olsa adam bunu seninle paylaşır , adam benim söylediğimin tersini yapmış insiyatifi kendi ele alıp direkt sanayiiye gitmiş :) küçük yerlerde bu tarz şeyler olabilir tabi onlarında kendini geliştirmesi lazım, ama uygulamada sizi mağdur etmemişler , İzmit serviside rakibine çelme takmış normal .. :) Bu arada ağız alışkanlığı ben pompa diyorum motor yani :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 bin bakımını yaptırmadılar sanırım çünkü V kayışım çatlak. İzmit servisi de 100 bin bakımında kesin değişmesi lazım V kayışını değişmediyse yapılmamıştır dediler. Bakalım görücez sonumuz nasıl olucak abi. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

Bak onu unuttum işte, ama normal o kadar olsun bu aracın önceki bakımı yetkili servisinde mi yapılmış ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak onu unuttum işte, ama normal o kadar olsun bu aracın önceki bakımı yetkili servisinde mi yapılmış ?

Sorunda bu işte abi bakımları nerede yapılmış bilmiyorum. Mazda servisine de dedimki bakımları nerde yapılmış bana söylerseniz orasıyla irtibata geçelim sorunu söyleyelim ona göre bi yol bulalım dedim ama . Hiç birşey paylaşmadılar. E doğal olarak bana da beklemekten başka çare kalmıyor anca 10 bin bakımı geldiğinde aracın herşeyi belli olucak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...