Jump to content

Mazda2 Vites Geçişlerinde Gelen Ses

Katil Balina
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

16 yıllık otomobil kullanma süresi içerisinde ilk defa basima gelen bir şey oldu bu. araba biraz yüklü dik bir yokusu çıkarken ikinci vitesteyken boşa attı. cok sasirdim ama bu boyle devam eder mi bilemedim. yani tam olarak oturmadigi icin olabilir mi? iki aydir ilk oluyor ama sonrasinda zorlamama rağmen bisey olmadı.

tekrar etmesi durumunda mi baktirmak gerekir yoksa simdiden bişey yapabilir miyiz

şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam oturmadığından olabilir, güç binince sıyırıp atmıştır. Ya da şanzıman dişililerinde ufaktan bir sıkıntı olmaya başlamıştır. Tekrarlarsa baktırman lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 model bir araçta dişli problemi olma ihtimali eğer şanzıman yağı bitmemişse neredeyse %0 a yakın bir ihtimal...

Endişe edecek bir durum olduğunu sanmıyorum, şayet sürekli oluyor ise o ayrı...

Bir anlık tam olarak yerine oturmamıştır vites, bizde bir tane de Dacia Sandero var 0 km aldık daha 1800 km de şu an ve vites yolları benim 150 bin km deki Lantisimden 30 yıl geride bir teknolojide diyebilirim.. Tam olarak oturmuyor, öyle derme çatma ki her an vitesten çıkacak diye korkuyorum kullanırken.

Bence yaşadığınız anlık bir olay, hasar görmemiş manuel bir Mazda şanzımanında bu güne dek  hiç duymadığım, görmediğim bir durum.. Endişeye gerek yok ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanitlar icin cok tesekkurler arkadaslar. gecen nedense baski balatadan suphelenip cok cok dik bir yokusta vitese atip el frenini cekmeden durmak istedim geri geri bi kac kez tiklayarak sarkmaya basladi asagi dogru . o ara da zarar vermis olabilirim adlinda simdi bilemedim. ama uzerinden bi 300 kmdrn fazla yaptim. bakalim tekrar ederse bakicsz artik.

tekrar tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat usta eski şanzımancı. Hatırlatayım. Rektefiye olayında şanzımanıda inceledi, ve masraf çıkarmadı bana :)

bir kez daha tekrarlarsa hop ordayim:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi an için sekromeç kaçırmış olabilir. 2009 model bi mazda ister manuel ister otomatik olsun hiç bir şekilde sorun çıkaracağını zannetmem. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar.

debriyaj pedalı ile ilgili bir sıkıntı başgösterdi bugün.

debriyaja basınca bi yerde tık diye bi ses geliyor sanki hafiften bi yerden bişey kurtuluyormuş gibi, bırakınca da aynı yerde tekrar yerine oturuyormuş gibi.

sürüste bi sorun yaratmıyor da rahatsız eden bişey. baktım falan bir türlü bişey bulamadım..

böyle bir sorun yaşayan var mı acaba ne olabilir  bilemedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kronik sorun, servis bültenleri var bununla ilgili, bende yaşamıştım mazda 2 de

bir çözümü var mı? ne gibi bir sorun ki bu anlamadım. ayrıntılı bakacağım bi yer var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

neden buraya taşındığını anlamadığım sorun. en olmadı debriyaj pedalına basınca  çıkan ses diye bi başlık açın da ona ekleyin.

tamam vites geçişinde debriyaja basınca çıkan ses de vites geçişi yapmayınca da geliyor o ses.. sorun debriyaj pedalı sorunu yani.

madem vites değiştirmiyon niye basıyon o pedala  diyen olursa da onlara akıl fikir diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıca benim açıp sorunu çözdüğüm bir soruna dahil edilmesi daha da komik olmuş. bu başlık egsoz tertibatı ile ilgiliydi ve takılan körükle çözülmüştü. bu sorun evet vites geçişi ile ilgili ama debriyaj başka bi şey!?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...