Jump to content

Araç Yıkama

akif can
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar son iki yıkamada bulaşık deterjanı kullandım,gayet memnunum aslında parlatıyor :)) ama işin birde görünmeyen yüzü varmış yeni öğrendim,bulaşık deterjanları boyaya zarar verebiliyormuş içindeki kimyasallar nedeniyle.

Bende araba şampuanlarını araştırdım biraz,sonax konsantre şampuanı iyiymiş sanırım.Sizin tavsiyeniz nedir bu konuda nasıl temizliyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanmanızı tavsiy ederim. Sonax´ın cilalı şampuanını kullandım önceki 3´ümde. Işıl ışl parlıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende bir deneyim cilalı şampuanı,denemenin zararı olmaz :))

fırça hiç vurmuyorum zaten sünger ve mikrofiber bezler kullanıyorum,siyah arabaların bu kadar hassas olacağını düşünmemiştim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam en basiti ve ekonomik yönden söyle tavsiye vereyim.

1 litrelik boş su şişesini götürün oto yıkamacılara 10-15 TL verin doldurun cilalı şampuanı ve keyfinize bakın. 5 litrelik suya yarım çay bardağı kadar veya 1 çay bardağı kadar dökün, güzelce köpürtün. Sonra oto yıkama süngeri (1 TL) ile araçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Ben daima böyle yapıyorum. Fakat oto şampuanı dolduracağınız yer işinin eri olan bildiğiniz dükkandan doldurun. Malum ufak tefek oto yıkamacılar her zaman ilacın ucuzuna kaçabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar son iki yıkamada bulaşık deterjanı kullandım,gayet memnunum aslında parlatıyor :)) ama işin birde görünmeyen yüzü varmış yeni öğrendim,bulaşık deterjanları boyaya zarar verebiliyormuş içindeki kimyasallar nedeniyle.

Bende araba şampuanlarını araştırdım biraz,sonax konsantre şampuanı iyiymiş sanırım.Sizin tavsiyeniz nedir bu konuda nasıl temizliyorsunuz ?

59LQbq.jpg

geçen hafta ikinci şişemi aldım bir şişe yaklaşık 1 yıl gitti bana ölçü olarak kapağını kullandım .. hepsiburada.com da şuan fiyatı 14,49 TL ..

asla fırça sürmeyin .. özel kova ve sünger ayarlayın yanına özel microfiber kurulama bezleri ve son olarak meguiars nxt , turtle wax veya sonax ın hızlı cilalarını kullanın ..

Ry1PMj.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

W2gG0q.jpg

veli abi 2009 daki guzuyu termal kaplıca yerine götürüp sıcak su ile yıkamıştım lehlemişti zavallım bi an araba gevşedi genleşdi falan diye düşünmüştüm :D :D :D

38vp7O.jpg

temizlik imandan gelir :D şaka bi yana temizliği titizliği çok seviyorum .. hiç unutmuyorum bizim bi serçe vardı ona ilgi gösterince yıkayınca araba naz yapıp çalışmıyordu en çok o üzüyordu beni :D

Allah kaza bela vermesin cümlemize .. Amin ..  :dua::nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım yanlış anlaşıldı, arabayı hiç yıkatmıyorum değil, kendim yıkamıyorum kaç yıllardır... Bu kadar şampuan cila vs. bahsedince kendim yıkamaya özendim bir an... Ama çok şükür geçti...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım yanlış anlaşıldı, arabayı hiç yıkatmıyorum değil, kendim yıkamıyorum kaç yıllardır... Bu kadar şampuan cila vs. bahsedince kendim yıkamaya özendim bir an... Ama çok şükür geçti...

gençken bende özenirdim diye başlayan cümleleri çok duydum çoğu insandan .. şimdileri ise umursamıyorlar pek :) öyle olmaktan korkuyorum açıkcası :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gençken bende özenirdim diye başlayan cümleleri çok duydum çoğu insandan .. şimdileri ise umursamıyorlar pek :) öyle olmaktan korkuyorum açıkcası :D

Olmaman zor gibi, 15-20 yıl önce bir tam günümü arabaya ayırırdım, gerek sanayi olsun gerek yıkama parlatma cila olsun, kesinlikle bir günüm arabaya aitti... Bagajda gazyağı emdirilmiş kumaştan yapılmış püskül vardı ve günde en az bir kere bu püskül ile aracın her tarafını siliyordum, yürüme mesafesi 5 dakika olan iş yerine her gün öğle yemeği dahil arabayla gidip geliyordum...

Ama şimdi, arabayı yıkamacılar yıkıyor, cila parlatma işini başkaları yapıyor, haftada iki veya üç defa binmem bile... Mazda zaten sanayi yolunu unutturuyor vs. vs.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bana kalırsa yıkama işi her türlü sorunlu.

fırça kullanıyorsun çizer derler sünger kullanıyorsun süngere takılan  çakıl kum neyse işte onlar çizer derler. bu yüzden çok da takılmaya gerek yok, araba yıkanacaksa çizilmekten de asla kurtulmayacaktır.

teorim şu:)

sürekli yıkanan ve dışarıdan her türlü boya koruma vs yapılan bir araç ile alındığından beri hiç yıkanmayan bir araç  karşılaştırıldığında boya bakım hususunda açık ara hiç el değmeyen araç çok daha temiz olacaktır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben gerek dış temizlik, gerek iç temizlik ve bakım için mazdanın kendi ürünlerini kullanıyorum. Gören'den  rica ettim belçikadan getirtti ve tüm iç-dış temizlik malzemelerimi temin ettim. Şampuanı, cila - boya koruması, göğüslük bakım sütü ve koltük temizleme köpüğü vs.

http://www.mazda-tr.com/satin-alma-ve-sahip-olma/aksesuarlar/mazda3/2011-07/mazda-bakim-urunleri/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabamı hafta sonları kendim temizleyip yıkarım ama aralarda yıkamak gerekince otomatik fırçalı yıkama makinasıyla yıkıyorum PO da, lakin makinada köpük yok , köpük için önce köpük püskürtmek gerekiyor, makinası var ama  ben köpük yerine arabanın tavanının yarısına kadar sıvı deterjan döküyorum, ince çizgi halinde ,makine önden başlayınca , köpürtüp arkaya kadar geliyor ve de geri dönüşte duruluyor ama deterjanı abartmamak ve de tavanın yarısına kadar dökmek gerek aksi halde çok köpük olduğunda durulama yeterli olmuyor, bir kez başıma geldi ikinci kez yıkattım, bir yıkama 1 TL ile yapılabiliyor.  Arabamın rengi beyaz  çok temiz oluyor , bir problem gözlemlemedim,  haziran 15 ten sonra  pasta cila yapıcam ekipmanları ve de malzemeyi aldım.

mazdabarış araban çok güzel güle güle kullan, resmen ayna gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonax konsantre şampuan+hızlı cila  önümüzdeki hafta internetten sparişi verecem, bir de ben deneyim bakalım sonuç ne olacak beğenmezsem başka markalara bakarım artık

bu arada barış arabana bir  :nazar: boncuğu ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akif can hemşerim internetten sipariş vermeden önce Sonax uygulama merkezlerine bir fiyat sor istersen. Mersin genelinde 3 tane var. Biri Tarsus´ta biri Mezitli´de biri de İhsaniye Mahallesinde Karayollarını geçtikten sonra Çetinkaya istikametindeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

+1 :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akif can hemşerim internetten sipariş vermeden önce Sonax uygulama merkezlerine bir fiyat sor istersen. Mersin genelinde 3 tane var. Biri Tarsus´ta biri Mezitli´de biri de İhsaniye Mahallesinde Karayollarını geçtikten sonra Çetinkaya istikametindeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Sağolasın hemşerim Bende tarsusluyum araştırdım sonax merkezlerini Tarsuda var bir şubesi haklısın ama ben şırnakta görev yapıyorum öğretmenim,anca temmuz başı dönebilirim tarsusa o zamana kadar sabreder miyim bilmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...