Jump to content

Araç Yıkama

akif can
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu işlemleri biz de yapmak istesek gerekli olan araç gereç malzeme hırdavatlar ney, nereden temin ederiz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işlemleri biz de yapmak istesek gerekli olan araç gereç malzeme hırdavatlar ney, nereden temin ederiz ?

İki sene kullan, boya biraz solsun, ihtiyaç hasıl olsun kardeşim yaaa, zıfır arabaya pasta cila yazık günah be... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki sene kullan, boya biraz solsun, ihtiyaç hasıl olsun kardeşim yaaa, zıfır arabaya pasta cila yazık günah be... :)

Ama canım çekti  :D Çok gözel olmuş araba..Hemen yapmayacağım ki malzemeleri anca temin ederim abi. Bir de abimin arabayı kobay olarak kullanacağım  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama canım çekti  :D Çok gözel olmuş araba..Hemen yapmayacağım ki malzemeleri anca temin ederim abi. Bir de abimin arabayı kobay olarak kullanacağım  :D

Beyaz araba rahatlıkla amatörce yapılıyor ama metalik renk için aynı kolaylık olmuyor maalesef... Biraz insanın elinden iş gelmesi gerekiyor...

Kobay varsa sorun yok, golay gessin... ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonax şampuan gerçekten kaliteymiş,hem çok güzel kokuyor arabayı ilk kez kokladım bu gün :D

hızlı cilasınıda kullandım,ben öyle gözle görünür fark göremedim ama hanım çok parlamış bu araba dedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonax şampuan gerçekten kaliteymiş,hem çok güzel kokuyor arabayı ilk kez kokladım bu gün :D

hızlı cilasınıda kullandım,ben öyle gözle görünür fark göremedim ama hanım çok parlamış bu araba dedi

İlk kez mi kokladın, duymamış olayım hocam  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk kez mi kokladın, duymamış olayım hocam  :D

her şeyin bir ilki vardır : ) başka yapmam gereken özel şeyler var mıdır acaba :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koyu renk araçlarda bariz şekilde belli oluyor... Belki üç beş yıkamadan sonra göz alışkanlığı olabilir diye düşünüyorum... Bir dahaki yıkamada guzumu bende koklayayım bakalım... :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yıkamayı ve yıkatmayı düşünmüyorum. Sadece içini temizleteceğim, çünkü yıkandıktan 1 saat sonra eski haline geri dönüyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koyu renk araçlarda bariz şekilde belli oluyor... Belki üç beş yıkamadan sonra göz alışkanlığı olabilir diye düşünüyorum... Bir dahaki yıkamada guzumu bende koklayayım bakalım... :P

Doğru söylüyrsun Veli abi,gün ışığında bakınca daha çok belli etti .Birde ben cilayı fazla sıkmadım pintilik yaptım ilk denemem diye : ) dediğin gibi  geçtiğimiz yıkamalarda daha iyi sonuçlar alırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yıkayan yıkayana haftaya temiz başlasın kuzularımız  :egy:

Yıkaya yıkaya çekmesinler sonra... Sevmem ben öyle daracık arabayı... :D Araba dediğin en azından 2 oda 1 salon olmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıkaya yıkaya çekmesinler sonra... Sevmem ben öyle daracık arabayı... :D Araba dediğin en azından 2 oda 1 salon olmalı...

süpersin abi iyi güldüm :):)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün 2-3 saatimi düldüle ayırdım arkadaşlar.

Öncelikle temizleme işlemine her zaman içinden başlarım. Paspasları güzelce yıkayıp, kaldırıp kurumaları için astım. Hemen arkasından elektrikli süpürge ile iç kısmını koltuklar, tabanı tek toz kalmayacak şekilde süpürdüm. Carpex marka torpido parlatıcısı ile bütün torpido ve plastik olan bütün aksamlarını silip, parlattım.

Oto yıkamacılarda doldurttuğum cilalı oto şampuan ile oto süngeri yardımıyla a'dan z'ye yıkadım. Hemen arkasından:

20 TL'ye aldığım bu cilayı kullanmak için kolları sıvadım:

QXz68G.jpg

W2pNaN.jpg

Önce sol çamurluk, sol ön ve arka kapı ve sol ön çamurluklara Turtle Wax cilamızı mikrofiber beze döküp dairesel hareketlerle cilamızı uyguladım:

1PZ8o1.jpg

JLz09q.jpg

8nLVOr.jpg

59nZlM.jpg

Dairesel hareketle uygulama yaptığım yerleri 5-10 dakika kurumaya bıraktım. Hemen arkasından temiz ve kuru başka bir mikrofiber bez yardımıysa bastırmadan, hafiften ovalayarak başladım silmeye:

6RvoLW.jpg

jJN97J.jpg

0VpY59.jpg

Hemen arkasından aynı uygulamaları ön kaput için yaptım:

P3ayg9.jpg

8nLVAa.jpg

W2pN5Y.jpg

Kurumaya bıraktım 5-10 dakika ve hemen arkasından temiz ve kuru olan bezimizle hafiften ovalayarak sildim:

JLz0oQ.jpg

Sağ çamurluk, arka ve ön kapılar ve de arka sağ çamurlukları da aynı şekilde yapıp, temizledim:

Vpzk4Z.jpg

6Rvoo0.jpg

p4Nyqo.jpg

Şimdi de geçelim tavana:

6Rvog0.jpg

P3a83d.jpg

Düldülün bagaj kaputu, reflektörün üstü aynı şekilde cilalanıp temizlendi:

rLNWYP.jpg

Genelleme yapalım hemen:

38lr15.jpg

DX5zEZ.jpg

P3a857.jpg

ElAGYq.jpg

27oLkN.jpg

İyi-kötü bütün yorumlarınızı bekliyorum. Araç yıkamak bence çok zevkli ve yorucu. ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam maşallah güzel iş çıkartmışsınız. Arabanın parladığını resimlerde farkettim. Demek cila işe yarıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu araba yıkamaysa cidden çok sevdiğim bişey ama ortam yok apartman oldugu için kendim yıkıyamıyorum ama nadirde olsa bağ evinde yıkıyorum. Şunu gördüm sadece izleyin ve her dakika her saniye türkiyenin gerçekten de 1800lerdeki ingiltere karşılaştırılmasının doğru olup olmadıgını dusunun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su yasası sistemi var diyor, suyun üçte biri geri kazanılıyor diyor, oto yıkama birliği varmış... Bunlar bizim diyarlarda ancak ütopik hayal... :) Paylaşım için teşekkürler Yusuf, böyle bi kanalda bu programın olması enteresan... Çok izlediğim bi kanal değil çünki...

Samet; aracın harika olmuş, ilk fotolarına baktım da arasında dağlar kadar fark var be... Ellerine sağlık... Cilanın üzerinde yazan tarih umarım son kullanma değil de, imal tarihidir... ;)

Allah kaza bela vermesin...

Bir de özlü söz patlatayım; "kirlenmek güzeldir ama yıkandığın sürece" :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi ne kadar dikkatlisin ya. Hiç o kısma bakmadım taa ki senin tarih mevzusunu okuyana kadar :) Büyük ihtimal üretim tarihi değil  :2funny: Ama şu tarihte bile bu kadar etkili olduysa demek üretildiği tarihe yakın tarihte acayip bir etki yapar  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...