Jump to content

Kur Farkının Araç Fiyatlarına Yansımaması

Shanus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

09.05.2014 at 06:20, domestos :

Röno için değil 4 ay 4 gün beklemem... Beklemedim...

Yıl 2004 Kıliolar yeni yeni patlama yapıyor, hasbelkader (kayın pederin arkadaşı diye) yolumuz röno bayisine düştü, özellikleri beni tatmin etmedi ama cebimdeki paraya göre bi donanım belirledik ve pazarlığımızı yaptık, her şey bitti adam dedi ki; araç ancak 15-20 gün içinde gelecek... Ben parayı ne zaman vereceğim dedim, bu gün dediler... Hayırlı işler dedim çıktık...

Ben oraya araba almaya gittim, araba beklemeye değil... :D

Normal fiyatının 8 Bin TL altında ve 20.000.-TL 24 ay sıfır faiz ve sıfır dosya masrafı ile alınırsa. Beklenir abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2014 at 07:02, İlhan :

Normal fiyatının 8 Bin TL altında ve 20.000.-TL 24 ay sıfır faiz ve sıfır dosya masrafı ile alınırsa. Beklenir abi.

Verdiğin sayısal değerler çok hoş abi ama neticede Renault bırak beklemeyi alınmaz bile  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2014 at 07:03, ezmocesteri :

Verdiğin sayısal değerler çok hoş abi ama neticede Renault bırak beklemeyi alınmaz bile  :)

Renault markasına bende sıcak bakan birisi değilim. Lakin bu alışveriş mantık alışverişidir, bunun altını çizerim. Mevcut Renault markası hakkında ki düşünce. Maddi duruma endeksli olarak, mantıken değişkenlik gösterebilmektedir. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Misal birikmiş bir paran var ama sıfır otomobil almaya yetmiyor. Yada bir otomobilin var gelmiş 6-7 yaşında. Km'si gelmiş 200 Binlere. Başlamış yavaş yavaş sorun çıkarmaya.

Otomobil almaya niyetleniyorsun, 2.el dolandırıcı, üç kağıtçı dolu. Sıfır otomobillere yöneliyorsun fiyatlar tavan yapmış. Haliyle gücün yetmiyor sıfır araç almaya.

Kaporanı veriyorsun, bekliyorsun aracını teslim almaya. Bu arada aracını ilana koyuyorsun geniş geniş satmak için zamanın var. Aracını gönlünden geçen rakama satıyorsun. Teslim zamanı geliyor elindeki parayı ödüyorsun firmaya. Kalan 20 bin TL'yi 24 ayda faizsiz şekilde ödüyorsun.  Birde piyasanın 8 bin TL altında almışsın. Taksitlerin bittikten sonra satmaya kalk misal, zararın ne kadardır ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan abi son paylaşımıyla neden Renault'un tercih edilmesini çok güzel açıklamış. Bende küçük bişey ilave edeyim. Röno ülkemizde piyasası olan bir marka olduğu ve 2.elide güçlü olduğu için tercih ediliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mantık evliliği olarak sonuna kadar haklısın. Ama bu mantığı da istisnaları saymazsak genelde yaşı kemale ermiş, hayatın tozunu dumanını yutmuş, sadece arabayı beni şuradan şuraya az yakıtla götürsün diyecek kişiler kullanacak. Yaşı nispeten genç olan ve yeni jenerasyonumuz olaya istisnaları saymazsak bu şekilde bakmaz ve para vereceği arabadan onu heyecanladıracak bir şeyler bekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2014 at 07:48, hakanemre23 :

İlhan abi son paylaşımıyla neden Renault'un tercih edilmesini çok güzel açıklamış. Bende küçük bişey ilave edeyim. Röno ülkemizde piyasası olan bir marka olduğu ve 2.elide güçlü olduğu için tercih ediliyor.

Çevremde o kadar reno fanatiği var ki gına geldi sebep aynı senin bahsettiğin ikinci el az yakıt. Daha bilmiyor ki o motor 100 bin der demez her an elinde kalabilir  :D Adamlar full mantıkla yaşıyor sanki bundan sonra bir hayatları daha varmış gibi. Bir daha mı geleceğim dünyaya yemişim ikinci elini yakıtını. Ben bu dünyada bu yaşımda zevklerimi ötelersem ne zaman yaşayacağım ki bir daha.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2014 at 07:55, ezmocesteri :

Çevremde o kadar reno fanatiği var ki gına geldi sebep aynı senin bahsettiğin ikinci el az yakıt. Daha bilmiyor ki o motor 100 bin der demez her an elinde kalabilir  :D Adamlar full mantıkla yaşıyor sanki bundan sonra bir hayatları daha varmış gibi. Bir daha mı geleceğim dünyaya yemişim ikinci elini yakıtını. Ben bu dünyada bu yaşımda zevklerimi ötelersem ne zaman yaşayacağım ki bir daha.

Bülent'çim Fransızlar dizel motor konusunda çığır açtılar. Zaten en iyi oldukları şeyde dizel motor. Bu konuda çok ön yargılı davranıyorsun.  Şu an kullanmakta olduğun otomobilin motoru Fransız PSA motor. Bu durumda 100 Bin Km'yi bekleme sen. :)

İnfiniti Fx 3.0 dizel motorun sahibi bile Fransızlar.

Sadece orta yaş ve üstüne hitap ediyor diyorsun ama. Adamlar "B" segmentinde ki Clio ile piyasayı süpürdüler. Tasarım, donanım ve standartları ile rakiplerinde üstün oluşu. Fiyat konusunda da cazip olunca. Fanatiğide hali ile çok oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.05.2014 at 08:08, İlhan :

Bülent'çim Fransızlar dizel motor konusunda çığır açtılar. Zaten en iyi oldukları şeyde dizel motor. Bu konuda çok ön yargılı davranıyorsun.  Şu an kullanmakta olduğun otomobilin motoru Fransız PSA motor. Bu durumda 100 Bin Km'yi bekleme sen. :)

İnfiniti Fx 3.0 dizel motorun sahibi bile Fransızlar.

Sadece orta yaş ve üstüne hitap ediyor diyorsun ama. Adamlar "B" segmentinde ki Clio ile piyasayı süpürdüler. Tasarım, donanım ve standartları ile rakiplerinde üstün oluşu. Fiyat konusunda da cazip olunca. Fanatiğide hali ile çok oluyor.

Abi yanlış anlaşılma oldu sanırsam. Biliyorum ben şuan ki arabamın motorunun Fransız patentli olduğunu. Ve daha önceki bazı konularda da dediğim gibi Fransızları her konuda eleştirin ama motor konusunda ki yeniliklerini ve yakıt tasarruflu motor yapma konusunda haklarını teslim edin diye. Ama bu demek değildir ki bu adamların motoru çok kaliteli. Tamam tasarruflu ve yenilikçiler ama dci motorun ömrü tam bir kapalı kutu 80binde eline alanı da gördüm 100 binde de ama 250 bin yaptım diyen var mıdır bilmiyorum ki günümüz yeni nesil motorlarda 250bin çok basit bir rakam bakımlı bir motor için.

Clio olayı zaten bu ülkenin durumunun içler acısı olduğunun göstergesidir. Ve çok taraflı tartışmaya açık bir konudur, sert ve net cümleler değil yuvarlak konuşmayı tercih ediyorum bu yüzden. Yuvarlak hesap 50 bin tl donanımlı dizeline para istiyorlar B segment bir araba için. Ve benim güzel vatandaşım gidip ona o parayı veriyor viraja 100 ile girmeye korkuyor ondan sonra. Tam bir ekonomik bayan arabası (istisnaları hariç). Çünkü zaten maximum 90-100 km ile gittikleri için ekonomik ve nispeten güvenli oluyor. Zaten piyasadaki clioların  en az yarısı şirket-iş arabası. Sen zevk sahibi arabadan anlayan ve iş gereği değil de hayatının bir parçası olarak kullanacak bir adamın gidip 50 bin tl verip clio alacağını düşünüyor musun?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...