Jump to content

Mazda3 2000 Devirde Titreme - Derdim, Çilem Bitmedi

casedede
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 9 ay sonra ...

Arkadaşlar Olgun Lpg de Kadir Ustayla tanıştım gaz ayarı yaptı 3 kez ışık yaptı 4.de sorunu çözdü ışık yakmıyor araba.ve bu sırada dün 80 bin km bakımını yaptırdım ÜÇEL Garaj da zaten güvendiğim yerdi mazda dışında hep oraya gittim. 20 30 40 bin bakmları için şimdide 80 bin için gittim şikayetimi söyledim kontrol ettiler  ve en sonunda motoru ileri esnettikleri zaman titremeyi kesiyor motor ve sanzıman kulaklarının değişmesi lazım dediler. bu sırada kontroller sırasında spiral egzos(vibrasyonu önleyen) çatlamış ve Sağ ön Fişek ömrünü tamamlamış olduğunu öğrendim . Yani siz haklısınız kulakçıklarda sorun.Bu arada 80 bin bakımı:MOBİL 3000 SUPER 5W30 YAĞ(75tl)-YAĞ FİLTRESİ(15tl)-POLEN(20)-HAVA FİLTRESİ(15)=BUJİ KONTROLU(0.8CM ayarlattım şansızaman yağ kontrolu )+işçilik(40tl)=165 TL tuttu.

Dostum üçel garaj ın telefonu var mı? bir de ustanın ismi nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence de motor kulağı(takoz) problemi.

Rezonans diye bir tabir var. Doğada hareket eden her şeyin bir titreşimi vardır. Bu titreşimler birbiriyle çakışınca ortaya rezonans çıkar. Örneğin en yakın örnek; aracın tekerlerinden birinde balans varsa araç belirli bir hızda titrer. Bu hız 75-85 arası olsun araç 120 ile giderken tekerin balansı mı düzeliyor? Tabiki hayır, rezonansa uğramıyor. 80 le giderken rezonansa uğradığı için şasede titreşimi hissediyoruz. Bunun gibi. O motor takozlarının yeri esnekliği öyle gelişi güzel belirlenmez. Altında çok büyük bir mühendislik çalışması var. Şaseye verilen titreşim oranı hangi kulakta ne kadar, Şaseden gelen titreşim tepkileri nelerdir, nerede çakışır, töleranslar, takozda kullanılan malzemenin (Plastik, lastik, yağ vs.) tepkileri vs vs. 2000 devirde bir şekilde rezonans oluşuyor ve aracın içinde deprem oluyor :D

Öncelikle Motorun sağına soluna bakın titreşimi şaseye iletecek bir bağlantı var mı diye. Özellikle sonradan bağlanan bir LPG hortumu bile anormal titreşim oluşturup ses yapabilir. Aracı sallamaz ama :D Ondan sonra görebildiğiniz kadar motor kulaklarına bakın ve gerekirse yetkili servise götürün. 

Geçmiş olsun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Can tesekkur ederim.

05324055592 (İlyas Usta)

Abim bu numarayı ara Harun Beyle görüş. Can yönlendirdi bizi de sana uygun fiyat yaparlar. Ayrıca kazık yemezsin;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...