Jump to content

Mazda3 Power Parasına 2004 Model Dizel Mercedes

incirinaltı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar internetim olmadığı için bayağıdır foruma giremiyorum ve hiç saçma sapan konu açan olmamış  :D . Çarşamba günü 2004 model E270cdi mersedes inceledim, yüreğim ağzımda bir tur attık( galerici kendi kullandı). Özellikleri, yol tutuşu, fren mesafesi, 10 yaşında olmasına rağmen deforme olmaması, performans meraklısı olmamama rağmen koltuğa yapıştırması, sakin kullanımda şehir içi 6 litre yakıt ortalaması(fazla dur kalk olmadı ama, fabrika verisi şehir içi 9.3,şehir dışı 5.5) mazda dışında bir araçtan etkilenmeme neden oldu. 70-80 bin aralığında olan bu araçların (özellik ve konfor olarak mersedesten daha zayıf diye tabir edilen 2008 model bmw 520d de olabilir) ne dezavantajları olabilir. 3 gün nete girmem şansım var ona göre özellikle veli abi  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abicim ''0'' aracın her zaman heyacanı farklı olur. ''0'' aracın her zaman masrafı ve sıkıntısıda az olur. Ama ''0'' araca vereceğin parayla başka markalarda çok güzel çok donanımlı çok performanslı araçlar var.

Benim şahsi düşüncem 60-70.000 gibi bir param olsa C sınıfı ''0'' Mazda alacağıma; elimdeki parayla; Mercedes'in, Bmw'nin, Audi'nin vs vs gibi markaların D sınıfı 4-5 yaşında olan temiz bir aracını alırdım... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tip olarak güzel, bende bu serilerdeki ön panjuru beğeniyorum fakat e serisindeki donanım çok çok iyi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kedi gözlü olanları diyorsunuz sanırım  :D :D

Mercedes ve Bmw'deki E sınıfı araçlar gerçekten harika. 92-93 model 7.40 larda bile şuanki 0 araçlarda olmayan donanımlar var amma 4000 motor  :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet onlarda çok güzel. Birara kardeşimin 95 modelini almıştı, yanlış hatırlamıyorsam 3200 cc motoru var.

Yakıt çok önemli değilse; ilk sahinibden bile bulunuyor o tarz araçlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt çok çok normal bence(fabrika verileri). Arabayı almak mesele değil, vergi de düşük ama arkadaşım diyoki aynası 2000 tl. Böyle olunca kasko şart,kasko da dünyanın parası çıkar. Ama her şeye rağmen bu konudaki tek söz bana ait olsa gözümü karartıp alırım bir e270 veya 320 cdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet parçası pahalı olabilir ama arabanın verdiği konfora bu riski almaya değer.

O araçların parçalarını yetkili servisten temin etmek pahalı olabilir ama günümüzde artık parça temin etmek kolay. Biraz uğraşırsanız yurtdışı sitelerinden daha uygun fiyatlara maal edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben arabaya bayıldım bakalım nasip meselesi herşey. İnsanlar neden tercih etmiyor acaba. Arkadaşım dün octavia aldı 73 bin tlye. Hatta mersedese bakmaya da beraber gitmiştik, o da hayranlıkla inceledi ama alamadı tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öhhömm biri beni mi çağırdı... :D

Evet yokluğun gözümden kaçmıyordu, iyi ki geldin ama 3 günlüksen hiç beni bulaştırma kendine... ;D

Neyse; gelelim meselenin özüne... İlk önce konu başlığını beğenmedim, elma ile armut toplanmaz... Sormuş olduğun sorunun cevabını ancak kendi zevkine ve bütçene göre bulabilirsin. Senin yerine kendimi koyarak düşünüyorum; 10 yaşındaki bir arabaya o paraları vermek mantıklı değil, ancak istisnaları olabilir; düşük km, tanıdık araç sahibi, aşırı temiz vs. vs.

Bir de; aldığın aracı uzun vadeli kullanmayı düşünüyorsan Mazda3 derim, olmadı daha düşük bütçe ile Mazda 6 derim. Yıllık yaptığın km ne kadar da dizel arabaya gönlünü kaptırdın şıpsevdi... :D

Hiç bir zaman kalite, sınıf ve parça/servis olarak Mercedes'i Mazda ile kıyaslama bir birini tutmaz, hep kafan karışır... Bilmem düşüncelerimi anlatabildim mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi aynen dediğin gibi şıpsevdiyim. Elma armut toplamasına gelince abi baştan dedim zaten saçma bi konu olacak diye. Mazda aşk ama o araba başka bişeydi. İçi çok geniş, yeni mazda 3 ün dış boyutları çok iyi ama içine binince nasıl oluyorsa daralıyor. 20000 den düşük km de bir yenimazda3 alıp 10-15 sene rahat etmekte var. veli abi çok karışacak ama 75 bine cx5 var,sıfırı 100 bin tl. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi aynen dediğin gibi şıpsevdiyim. Elma armut toplamasına gelince abi baştan dedim zaten saçma bi konu olacak diye. Mazda aşk ama o araba başka bişeydi. İçi çok geniş, yeni mazda 3 ün dış boyutları çok iyi ama içine binince nasıl oluyorsa daralıyor. 20000 den düşük km de bir yenimazda3 alıp 10-15 sene rahat etmekte var. veli abi çok karışacak ama 75 bine cx5 var,sıfırı 100 bin tl. :D

Yazdığın her şey tercih ve ihtiyaç meselesi... Mazda3 hacim olarak küçük kalıyorsa mecburen büyük hacme yönelmen normal, ihtiyaç neyse seçenek ona göre şekillenmeli... Ben tek kapılı iki kişilik roadster arabaya aşık olmuşum ama gel gelelim, iki çocuğu öndekilerin kucağına mı oturtacam, ne işime yarar bu aşk... :D Gibi...

Bu yüzden oturursun, ihtiyacını göz önüne alırsın, hangi seçenek sana uyuyorsa o kanala yönelirsin... Bunu derken de yanlış anlaşılmak istemem, sevmediğin bir arabayı al demiş gibi olmasın...

Sen yine de; CX-5'i favorin yap...:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi yarın gidip xedos almayayım. Yok yok onu alma ihtimalim hiç yok çünkü hanım da para kazanıyorsa bir evde tek başına karar almak çok zor. :D  O bile büyük motorlu araçlara karşı. Ama 2009-2010 mazda 6 ya ikna ettim. Allahtan O'da mazda hastası...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi mazda 3 ü arkadaşıma sattım. Bir süre kullandıktan sonra bana dediği şey şu ; eğer kar amacı gütmezsen mazdadan başka arabaya binilmez. 2010 model benzinli focusunu sattı benim arabayı aldı,yeni kasa için para biriktiriyor. :D  323 duruyor, ağustos eylül gibi ev satınca yeni bir araba alacam kısmetse 40-50 bin tl aralığında. 70-80 bin liralık araca hanım razı değil. Abi bu arabalar yüzünden bayağı bi ligt oldum çıktım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D

Allah gönlüne göre versin, ben 323'ü sormuştum... 3'ü sattığını biliyorum, o zamanlar sende internet vardı yani... :D

Özletme kendini. Sağlıcakla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah abi yazın hergün forumdayım inşallah.323 2.araba olarak kalacak gibi, gerçi satmıyorum ya isteyen isteyene...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...