Jump to content

İlk arabam Mazda RX-8'imi Elden Çıkarıyorum

Tulû

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah gelecek kişilerin sonucu alışveriş ile biter :)

Buarada düşündüğünüz araç Mazda mı yine ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 72
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah gelecek kişilerin sonucu alışveriş ile biter :)

Buarada düşündüğünüz araç Mazda mı yine ?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim .  :)

BMW ' ye tekrar geri dönüyorum ; fakat bu kez kendi paramla :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim .  :)

BMW ' ye tekrar geri dönüyorum ; fakat bu kez kendi paramla :)

Mazda'dan sonra benimde alacağım araba BMW olur.

Hangi kasa düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdamı satın aldığım abi BMW 330CI almıştı hala görüşüyoruz kendisiyle...Mazda dan sonra alınacak tek araba gene mazda diyor benim hevesim vardı o yüzden aldım..

ilerde mazda RX-8 i Editleyip wankelden vazgeçer yada geliştirip RX-9 diye bir model çıkartırsa ona geri dönüş yaparım demişti...BMW ye binsemde mazdadaki konfor yok diyo adam...Ve geçenlerde bakım yaptırmıştı arabasına faturayı watssapp tan att bana bir dünya masraf en ufak parça çok fazla para umulmadık yerlerde arıza sebebi değişim....

Dedim mazda....Mazda dan sonra alıcağım araba gene mazda olur...

Yeni mazda6 hedef 2025 :)

Eskiden beygir performans hız olarak arabaları eleştiriyordum..Mazdayla tanıştıktan sonra fikrim tamamen değişti...Asıl önemli olan sürüş keyfi denge güven sorunsuzluk farklılık..ince düşünülerek üretilmiş bir araç sahibi olmak...

Petrolde çalıştığım için birçok müşterinin aracını kullanma ve inceleme fırsatım oluyor...

Alman arabalarına kaliteli diyoruzya tamam kaliteli eyvallah...Ama bu senin kalas gibi tasarımlar yapman anlamına gelmez kaba iç dizayn kaba anahtar kaba direksiyon sade spor olmayan göstergeler...Daha birsürü şey...BMW bunlardan biraz sıyrılıyor tercih edilebilir...

Hayırlı satışlar....İnşallah hayalindeki arabayı bulursun...Sorunsuzluk konusunda mazda yı arayacaksın eminim...Birgün gene mazdaya dönmen ümidiyle...  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de özellik üzerinden satış oyunları pek yapmıyor Mazda. Ford, Toyota, Mercedes gibi çoğu marka örneğin aynı model araçta arka kapılarda otomatik camı koymuyor, ek özellik sınıfına sokuyor o özellik istendiğinde taban fiyata ekliyor. Mazda bir model çıkarıyorsa hepsinde 4 kapıda otomatik cam koyuyor.

Bu satış oyunu 2010'larda o kadar gelişti ki Mercedes BMW gibi markalarda artık "paket"  deniliyor, E1 Paket, Comfot Paket, Avangart Paket, Full Paket, BMW'ninki en komik "Deri + Işık Paket" Ya zaten BMW'nin bir adı ve üretim yeri Alman kaldı, yönetimi ve hissedarı Almanya dışı, onun sonuçları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'dan sonra benimde alacağım araba BMW olur.

Hangi kasa düşünüyorsunuz?

Mazda'dan vazgeçersem benim ilk tercihim Honda olurdu. V-Tec ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 ve 6 nın ruhunu bilmiyorum ama türkiye şartlarından 2002 öncesi hiçbir mazdayı diğer araçlarla kıyaslamam ve kesinlikle değişmem. Türkiye piyasasında mazda fiyatına alınacak hiçbir araba mazda kalitesinde ve ruhunda olamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sahibinden'de favori sayısı 80 'i geçti ,

Aracımın fiyatını artık düşürmeyeceğim.

Son fiyatım 41000 TL 'dir ve sadece ARAÇ BAŞINDA az da olsa pazarlık payım olacaktır.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün edindiğim bir deneyimi aktarayım. Daha dün edindim, evet. Ben de çok nadide ve temiz kule tipi hoparlör satıyorum, ilk başta ilanda cok detay yazdım , temizliği göstermek için DSLR makinayla makro çekim resimler koydum ve pazarlık payını ekleyerek 1350TL lik ilan açtım.

Fakat ilan için arayanlar, detaylarda belirttiğim o çok ufak 'nokta' hataları hesaba katarak fiyatı yeniden belirmememi istediler, o nokta hataları zaten hesaba katarak fiyat belirlediğim belli olduğu halde!. 1350'den 150'lik pazarlık payını düşerek 1200TL dedim, hoşuna gitmemiş olacak ki bir daha aramadı.

Ve sonradan uyandım. Alıcılara ilanda çok şey açıklamam, her bir nokta, mikro hatalardan bahsetmem aleyhime olmuş gibi geldi bana ve ilanı kaldırıp  tam tersi bir ilan vererek bir deneme yapmaya karar verdim! Önce yuazı fontlarını kalınlaştırıp gözün içine biraz daha girsin diye büyülttüm. Atta altı çizgili açıklama koydum. Açıklama 1,5 dosya kağıdı uzunluğundaydı, hoparlör alacak insanlar açıklamada kaybolup huzursuzlaşıyordur diye açıklamayı her biri 3-5 cümleden oluşan çeyrek sayfalık uzunluğa indirdim. Resimleri yeniden ve özensizce çektim, bakın malım budur, beğenirsen al, beğenmezsen alma havasında yaptım. Kaliteli makro çekimlerle malımı insanlara zorla begendirmeye çalışıyormuşum gibi hava oluşmasının önüne geçtim. Ve tabi ki fiyat, fiyatı biraz daha yükselttim 1500TL yaptım ki daha güzel daha yakışıklı dursun, insanlar baya değerli birşey zannetsin diye.

Ve deney şu anda başarılı, 1 gün içinde 150 görüntülenme ve 3 favori. Önceki ilan 2 günde 120 görüntülenme ve sadece 1 favoriye ulaşmıştı. Arayan kişi olursa da tel'de çok fazla konuşmayacağım, sadece neyi sorarsa en özet şekilde anlatırım, son fiyat derse 1350 diyeceğim, az daha in derse 1200'lere kendi çekerse "isteksiz" havada tamam diyeceğim. Çünkü istekli şekilde tamam dersem almaya geldiğinde 1200'ün aşağısında vermeyi teklif edecek biliyorum.

Deneyimler bunlar arkadaşım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonuna kadar katılıyorum honda CBR ımı satarken bu bahsettiğin herşey başıma geldi prof kamerayla çekilmiş en ufak çiziğine varana kadar anlatmama rağmen satılmadı iki ay geçti cepten resim çek 3 kelime yazı hoop 1.gün satıldı gelen de cnlı gördü neyi var neyi yok anlattım beğendi kararını verdi aldı...  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ,

Aracımla ilgilenen bir arkadaş bugün beni aradı ve aracımın plakasını bu forumda gördüğünü , plakayı da TRAMER'de sorgulatınca , " DEVRİLME " hasarı ve 2485TL hasar gözüküyor , bu nedir dedi ?

Ben böyle bir şey olamayacağını söyledim ; çünkü aracımı almadan önce TRAMER'den yaptığım sorgulamalar cep telefonumda duruyordu , silmemiştim.

Aracımı 9 Mayıs'ta almıştım , almadan önceki sorgu tarihim 21 Nisan 2013 'tü.

Neyse , arkadaşın talebi üzerine tekrar 5664 'ten sorgulama yaptım ve arkadaşın dediği gibi o tarihte 21 Nisan 2012 'de DEVRİLME hasarı yazıyordu , tutarı 2485TL idi .

DEVRİLME gibi bir hadise olmadığı gibi , devrilen bir aracın da hasarı 2485TL'nin çok üstünde olur.

Olayın şokuyla internette araştırma yaptım , benzer konular buldum.

Ufak çarpma,kazalarda vs. "ÇARPIŞMA,DEVRİLME" yazıyormuş.

Örn :

http://forum.donanimhaber.com/m_34425673/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_27934169/tm.htm#msglink_28214529

http://forum.donanimhaber.com/m_27934169/tm.htm#msglink_28226006

Bir kullanıcının (GİFFEN kullanıcı adı ) üstte verdiğim en alttaki linkte geçen mesajı :

"arkadaşlar aracınızın nasıl bir kazaya karıştığını herhangi bir sigorta şirketine gidip öğrenebilirsiniz. ben de aylar önce forumda gezerken tramer i buradan öğrendim ve sorgulattım çarpma-çarpışma-devrilme yazıyordu başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldum ertesi gün gidip bir sigorta şirketin de sorgulattım ve araca arkadan çarpıldığını tamponun değiştiğini ayrıca başka bir olaydan dolayıda ön camın değiştiğini öğrendim."

Aracımla ilgilenen arkadaşa , aracımı istediği exper'e , servise gösterebileceğini, farklı bir şey çıkması halinde masraflarını karşılayacağımı söyledim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar enteresan ki;

10 Nisan 2014 'te de yani aracımı satmaya karar verdiğim tarihlerde yeniden sorgu yapmıştım :

10s7ric.jpg

Gün içinde bile tramer kayıtlarının değişebildiğini okumuştum az önce bir forumda .  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BAzen sahte plakalar ile yapılan kazaların maduru olabilirsiniz. istanbulda motorsikletinin son rakamı 3, ama sonradan 8 olarak değiştirerek OGS den 4 kere geçiş yapmış, ceza başka birine gitimiş ve adam ne oluyoruz diyerek savcılığa başvurmuş ve kamera kayıtlarından adam yakalanmış ve 3 yıl 9 ay yemiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu da aracımı almadan önceki 21 Nisan 2013'te yapmış olduğum sorgulama :

(Km bilgisi gelen sms başka bir araca ait, şasi no farklı zaten)

Sel hasarında gözüken 11633 TL hasar , EVO servisin motor değişim fatura bedelinin aynısı, doğru olan bilgi de bu.

flke11.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydın ,

Dün gece Tramer'e online olarak itirazda bulunmuştum ; aracımın bahsi geçen tarihte devrilmediğine dair ,

Az önce de talebimin haklı olduğu ve gerekli düzeltmenin yapıldığı mail'i geldi ; ne günlere kaldık.

Demekki hiç haberim olmasa böyle bir yanlıştan ,arabamın devrik olduğu sürüp gidecekti .  >:(

Artık sorgulamada doğru olarak " Park halinde çarpma " olarak gözüküyor.

aev392.jpg

Siz de bu şekilde bir maduriyete uğrarsanız ,yapmanız gereken alttaki sayfaya girerek itiraz etmek olsun :

http://www.sbm.org.tr/tr/Sayfalar/Hasar-Bilgi-Düzeltme-(Otokontrol-5664).aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracın ilk sahibinin 4 hasar kaydı var ancak hepsi ufak boyutta. Aşağıdaki sorgulamayı ilk yaptığımda "çalınma" yazısını görünce irkilmiştim, ne olduğunu sorduğumda aracın CD Çaları'ın çalınmasıymış. İstanbul'da şerefsizin biri,  CD Çalar'ı çalmış, kapılarda ve kilitlerde iz yokancak CD çaların girdiği yerin solunda birkaç iz var o yüzden ve Tramer'de de bu garip kayıt.

EQ3NYB.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizi de tebrik etmek gerekiyor, işin peşini bırakmayıp itirazda bulunduğunuz için.

Nasıl peşini bırakmam ; haberi öğrenip başımdan kaynar sular foşşş olduktan hemen sonra itiraz ettim.

Ya itiraz sisteminden haberim olmasaydı vs. vs. Al başına sıkıntı.

Gerçi devrilen araçta 2458TL x 10 boyutunda bir hasar tutarı olması lazım ya.

Şu an salakça bir sevinç yaşıyorum ;sebebi garip çünkü .  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...