Jump to content

Mazda 626 Sağ Arka Fren Merkezi

hakanemre23
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abilerim; bugün aracımın el freni çok iyi tutmuyor diye ayar yaptırayım dedim. Bolu'da Renault ve Tofaş grubuna bakan bi tanıdık ustam vardı; ayar yapmak için tekerleri söktü. Sağ arka fren merkezin bozuk dedi.

Sıfır parça fiyatları çok yüksekmiş. Çıkma 175 ve 200 TL'ye buldum. 200 TL isteyen garantide verdi (çıkmacı esnaf).

Düzce'deki ustamıda aradım. Ben tamir ederim dedi. Tahmini maliyet 100-150

Çıkma parçamı takayım. Mevcut fren merkezini tamir mi ettireyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emytoget

5

• domestos

3

• hakanemre23

17

• civler

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bence çıkma parçayı anlayan birinin görmesi iyi olur

Abi satıcı Ankara'da çıkmacı. Garanti veririm dedi. Ne yapsam bilemedim.

Yağ değişimi için Düzce'ye gidip yaptırcam ama daha 5.000 km den fazla var değişime. Bizim Bolu'da yapanlar var ama Bolu'daki ustalara güvenmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence tamir ettir bişeyi yoktur onun usta yapar 100 cok madem tanıdık 70 e bağlayın:-)

EMY & MZD

Abi fren ayarı yapacak usta fren merkeziyle biraz oynadı. Fren merkezinde yaylı gibi bir parça var onda sıkıntı var. Ustam tamir ederim dedi.

Forumdaşlarında bir görüşünü alayım dedim. Bakalım oylar hangi yönde çıkacak  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi fren ayarı yapacak usta fren merkeziyle biraz oynadı. Fren merkezinde yaylı gibi bir parça var onda sıkıntı var. Ustam tamir ederim dedi.

Forumdaşlarında bir görüşünü alayım dedim. Bakalım oylar hangi yönde çıkacak  :)

Hımm yay dediğine göre disk fren değil kampana. Körükcükte yoktur. Temizleyip birazda alıştırıp yerine takar en fazla. Tamir ettir derim ama işi zor değil parayı az istesin. Ayrıca ayak frenine etki edeceğini sanmıyorum o yüzden cıkmayla değiştirme böyle binsen bile bişey olmaz

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hımm yay dediğine göre disk fren değil kampana. Körükcükte yoktur. Temizleyip birazda alıştırıp yerine takar en fazla. Tamir ettir derim ama işi zor değil parayı az istesin. Ayrıca ayak frenine etki edeceğini sanmıyorum o yüzden cıkmayla değiştirme böyle binsen bile bişey olmaz

EMY & MZD

Abi bırakıp çeken bir parça, işlev görmüyor.

Ayak frenine etki etmiyor. Usta da etki etmez dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ufak bir tecrübe; Benim 323 arkalar diskti. Aynen senin dediğin gibi benimde el freni iyi tutmuyordu. Gidip Mazdacı ustaya baktırdım tuttu iki merkezide yağladı ve paslı bölgeleri temizledi. 6 ay kadar bindim bir baktım el freni ışığı yanıyor devamlı hiç sönmüyor. Ustaya götürdüm tekrar hidrolik azalmış dedi ve halletti. Bir hafta sonra bir baktım arka sağ lastik içten komple hidrolik. Yine ustaya gittim değişecek dedi aradık memleketi kampanalılar için var diskler için yoktu. Tamir seti 200 TL idi Orjinal ama ya çözmezse dediler!!!! Neyse tuttum 400 TL ye  mazda evodan getittirdim ve taktık. Usta dedi buna binersen bir aya kalmaz değiştiğimiz merkez sol merkezi basacak ve oda bozulacak. Bir ay bindim baktım solda hidrolik akıtıyor fazlaca o ara kampanya vardı 320 yede solu değiştim ve yaklaşık 1000 TL ye arka merkezler sıfırlandı.

Bu süreçte arabam satlıktı ve çıkan müşterilere vazgeçtim diyordum. Arızalı araç satmak istemiyordum ve öylede oldu bu masrafları yapıp sattım.

Şimdi elimde 2 tane 1999 model  323 için merkez var. Belki istanbulda falan rahatlıkla yapılabilir...

Bu durumda çıkma taktırsam daha mı iyi olur acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle tamir seçeneğini dene derim... Bu arada cevap verilmemiş, arkalar da disk fren... Geçmiş olsun, kolay gelsin Hakan.

Mesajı arayıp bulmuştum, tam ben yazarken sen güncelledin Hakan, gönüllerimiz birmiş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bu konudaki şahsi önerim yenilemendir, orijinal pahalı diyorsan, japon malı yan sanayi kullanabilirsin, Bosh Car servislere de bak, parçaları kaliteli diye bir ara bahsi geçmişti, neden böle düşündüm derseniz ; sonuçta çıkma çıkmadır, ne zaman sizinki gibi arıza vereceği belli değil, resmen kumar, tamire gelince tamir eden usta garanti veriyor ve de size uzun süre problem olmayacağını taahhüt ediyorsa olabilir, tabii taahhütünü ne kadar yerine getirir tartışılır, tak yenisini kafan rahat etsin, 3 aşağı beş yukarı kıymeti yok, bir sürü el emeği ödersin sonra gereksiz yere. Kolay gelsin kardeş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle tamir seçeneğini dene derim... Bu arada cevap verilmemiş, arkalar da disk fren... Geçmiş olsun, kolay gelsin Hakan.

Mesajı arayıp bulmuştum, tam ben yazarken sen güncelledin Hakan, gönüllerimiz birmiş...

Öle yapayım o zaman abi, belki basit bir yağlamayla falan düzelebilir, usta görmeden tamir ederim dedi, belki durumu görse çabuk halleder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bu konudaki şahsi önerim yenilemendir, orijinal pahalı diyorsan, japon malı yan sanayi kullanabilirsin, Bosh Car servislere de bak, parçaları kaliteli diye bir ara bahsi geçmişti, neden böle düşündüm derseniz ; sonuçta çıkma çıkmadır, ne zaman sizinki gibi arıza vereceği belli değil, resmen kumar, tamire gelince tamir eden usta garanti veriyor ve de size uzun süre problem olmayacağını taahhüt ediyorsa olabilir, tabii taahhütünü ne kadar yerine getirir tartışılır, tak yenisini kafan rahat etsin, 3 aşağı beş yukarı kıymeti yok, bir sürü el emeği ödersin sonra gereksiz yere. Kolay gelsin kardeş.

Abi ben ustaya bi göstereyim. Tamirattan sonra sağlıklı olur derse tamir ettircem. Ne olacağı belli olmaz derse diğer alternatiflere yönelcem bakalım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 küsur yaşındaki arabalar için;

1-Tamir

2-Çıkma

3-Yan sanayi

4-Orijinal

Derim...

1 seçenekten başlamayı düşünüyorum abi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladığım kadarıyla fren ayar cırcırı bozuk çünkü fren merkezi o fiyatlara olmaz. merkez 40-45 liralık bir parça. cırcırı da çıkmasına 35-40 tl den fazla vermeyin.yenisi servis dışı bulunmaz. çıkmasını alın .tamiri randıman vermez.en fazla kaynak olur oda birdaha ki ayarda işinize yaramaz. kampananız saglamdır umarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladığım kadarıyla fren ayar cırcırı bozuk çünkü fren merkezi o fiyatlara olmaz. merkez 40-45 liralık bir parça. cırcırı da çıkmasına 35-40 tl den fazla vermeyin.yenisi servis dışı bulunmaz. çıkmasını alın .tamiri randıman vermez.en fazla kaynak olur oda birdaha ki ayarda işinize yaramaz. kampananız saglamdır umarım

Abi aracım 92 model. Kampana 91 ve öncekilerde oluyor galiba. Kaliperlı falan dedi usta. Tamir olunca sağlıklı olur derse usta tamir ettircem, randıman vermez derse çıkma alcam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun bendede mevcut..

Sağ arka el freni tarafı sarmış, tamir takımı bildiğim kadarıyla ayak freni için tam dolusu 90 usd + kargo ebayda..

servis 750 demişti yanılmıyorsam...

Çıkma 250 civarı var nette...

Dilersen özelden yaz, bulamaz isen beraber alalım kargoda hesaplıya gelir..

Muayeneye engel bi durum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun bendede mevcut..

Sağ arka el freni tarafı sarmış, tamir takımı bildiğim kadarıyla ayak freni için tam dolusu 90 usd + kargo ebayda..

servis 750 demişti yanılmıyorsam...

Çıkma 250 civarı var nette...

Dilersen özelden yaz, bulamaz isen beraber alalım kargoda hesaplıya gelir..

Muayeneye engel bi durum

Özelden yazdım abi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...