Jump to content

Mazda 626 Sağ Arka Fren Merkezi

hakanemre23
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gözünü sevdiğimin Mazda'sı, bi kere daha aşık etti beni kendine :)

Dün hem Ömer'i göreyim, hemde Izmit sanayiinde sağ arka fren merkezimi göstereyim dedim. Ömer le gittik fren ustasına; ustaya aracı bıraktık. Ben tamir takımı kullacak diye tahmin ettim ama fren merkezim arızalı değilmiş. Usta merkezi temizlemis, bakım yapmış sorun düzeldi.

Birde arka balataları değiştirdi. 40 TL balata takımı, 40 TL'de bakım ve işçilige toplam 80 liraya halletim çok şükür.

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emytoget

5

• domestos

3

• hakanemre23

17

• civler

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hakan kurtulmuşsun dertten sevindim adına. Balatalar hangi marka kullanıldı 40 lira bayağı uygun görünüyor. Ötme yapıyor mu frene asılınca

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ismail abi Omer markayı sordu ustaya ama unuttum ne marka olduğunu, dün hep yağışlı havada yol yaptım onun için ses olduysada duymadım ama gelmiyor gibi.

Teşekkür ederim Yakup abi...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gözünü sevdiğimin Mazda'sı, bi kere daha aşık etti beni kendine :)

Dün hem Ömer'i göreyim, hemde Izmit sanayiinde sağ arka fren merkezimi göstereyim dedim. Ömer le gittik fren ustasına; ustaya aracı bıraktık. Ben tamir takımı kullacak diye tahmin ettim ama fren merkezim arızalı değilmiş. Usta merkezi temizlemis, bakım yapmış sorun düzeldi.

Birde arka balataları değiştirdi. 40 TL balata takımı, 40 TL'de bakım ve işçilige toplam 80 liraya halletim çok şükür.

Mobilden gönderildi

İlk önce tamir her zaman iyidir... Yani en azından bizim guzular için... ;) Geçmiş olsun Hakan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakan kurtulmuşsun dertten sevindim adına. Balatalar hangi marka kullanıldı 40 lira bayağı uygun görünüyor. Ötme yapıyor mu frene asılınca

Markası veka fena sayılmaz benim aracımdada veka marka balata var şuan. Bir sıkıntı yaratmadı şimdiye kadar ötme falan olmadı hiç...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Benzer bir sorunu da ben yaşıyorum bu aralar. Arka sol fren merkezi bozulmuş, epey yağ kaçırıyor her gün kontrol ediyorum, ama yağ resmen damlıyor. Merkezi söktürdüm içindeki bilyeler dağılmış oraya plastiğe benzer bir parçadan burç çaktırdım bakırdan daha sağlam dediler ama 15 gün sonra tekrar kaçırmaya başladı doğal olarak abs sensörlerini de etkiledi arada abs ve tcs lambaları da yanıyor  silince geçiyor ne yapsam bilemiyorum  bu merkez komple mi değişir yoksa tamir olur mu yaşayan varsa bu sorunu paylaşırsa bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamir takımı oluyormuş, ama randıman vermiyor diyolar. Bulabilirseniz çıkma alın.

Sahininden.com'da sağ ve sol tamir edilmiş fren merkezi vardı satılık. 98 626 dan çıkmaymış

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende çıkma fren merkezi arayışı içindeyken aramış ama bulamamıştım, ısmail1903 adlı üye bana özelden o ilanın linkini göndermisti. Istersiniz özelden ona bi yazın.

Dün rehber temizliği yaptım o kişinin numarasını silmiştim.

Ikisine 200 lira istemişti, sadece sağ tarafı istemiştim, alırsan çiftini al, tek satmayı düşünmüyorum dedi. Benim araca uyarmıydı onuda bilmiyorum.

94 modelin uyarsa, aracı parça olarak satan birine yönlendirebilirm sizi

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer bir sorunu da ben yaşıyorum bu aralar. Arka sol fren merkezi bozulmuş, epey yağ kaçırıyor her gün kontrol ediyorum, ama yağ resmen damlıyor. Merkezi söktürdüm içindeki bilyeler dağılmış oraya plastiğe benzer bir parçadan burç çaktırdım bakırdan daha sağlam dediler ama 15 gün sonra tekrar kaçırmaya başladı doğal olarak abs sensörlerini de etkiledi arada abs ve tcs lambaları da yanıyor  silince geçiyor ne yapsam bilemiyorum  bu merkez komple mi değişir yoksa tamir olur mu yaşayan varsa bu sorunu paylaşırsa bekliyorum.

Benimki de yağ kaçırıyordu ama fren hortumunun kalipere bağlandığı yerden. Çift bakır conta taktım düzeldi. Ayrıca el frenim hiç tutmuyordu komple kendim kaliperi söktüm içindeki balatayı iten pistonu cıkardım. 1 gün boyunca gaz yağında yatırdım ve iyice temizledim sonra taktım el freni de tutmaya başladı. El freni telinin bağlandığı kısımın tamir edilmesi çok zor eğer yağı telin hareket ettirdiği yerin kenarlarından kaçırıyorsa çıkma kaliper( sanayi dilinde fren merkezi) alın takmadan önce gaz yağında 1 gün bekletin ve takın. Ben tamir etmeme rağmen el frenim kitleyecek kadar iyi tutmuyor. Uygun fiyata 2 tane kaliper bulursam alacam. Kaliperlerin bozulmasındaki sebep paslanması. Balata değişimlerinde komple söküp gaz yağında 2 3 saat bekletilse güzelce temizlense hiçbirşey olmaz da işte özenmek bakmak lazım. Sonra böyle çıkmayla uğraşıp duruyoruz. Ya güzelce bakacaz yada bozulunca basacaz parayı sıfır orjinal alacaz. Kim bilir cıkma nekadar gidecek. Neyse geçmiş olsun işiniz rast gitsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende çıkma fren merkezi arayışı içindeyken aramış ama bulamamıştım, ısmail1903 adlı üye bana özelden o ilanın linkini göndermisti. Istersiniz özelden ona bi yazın.

Dün rehber temizliği yaptım o kişinin numarasını silmiştim.

Ikisine 200 lira istemişti, sadece sağ tarafı istemiştim, alırsan çiftini al, tek satmayı düşünmüyorum dedi. Benim araca uyarmıydı onuda bilmiyorum.

94 modelin uyarsa, aracı parça olarak satan birine yönlendirebilirm sizi

Mobilden gönderildi

Çok teşekkürler kardeş bu kasalar biraz farklı sanırım. Gine de ilgine teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki de yağ kaçırıyordu ama fren hortumunun kalipere bağlandığı yerden. Çift bakır conta taktım düzeldi. Ayrıca el frenim hiç tutmuyordu komple kendim kaliperi söktüm içindeki balatayı iten pistonu cıkardım. 1 gün boyunca gaz yağında yatırdım ve iyice temizledim sonra taktım el freni de tutmaya başladı. El freni telinin bağlandığı kısımın tamir edilmesi çok zor eğer yağı telin hareket ettirdiği yerin kenarlarından kaçırıyorsa çıkma kaliper( sanayi dilinde fren merkezi) alın takmadan önce gaz yağında 1 gün bekletin ve takın. Ben tamir etmeme rağmen el frenim kitleyecek kadar iyi tutmuyor. Uygun fiyata 2 tane kaliper bulursam alacam. Kaliperlerin bozulmasındaki sebep paslanması. Balata değişimlerinde komple söküp gaz yağında 2 3 saat bekletilse güzelce temizlense hiçbirşey olmaz da işte özenmek bakmak lazım. Sonra böyle çıkmayla uğraşıp duruyoruz. Ya güzelce bakacaz yada bozulunca basacaz parayı sıfır orjinal alacaz. Kim bilir cıkma nekadar gidecek. Neyse geçmiş olsun işiniz rast gitsin.

Ben tam olarak neren kaçırdığına dikkat etmedim eğilip bakınca tekere kadar gelmiş, yarın bir daha bakarım artık ama contadan gibi geliyor bana. Umarım kolay bişeydir. El frenini çekince daha çok kaçırıyo sanki, paylaşım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfırının fiyatı konusunda bir bilginiz var mı acaba, oldukça pahalıdır diye düşünüyorum. Bazan da ne gerek vardı çok fonksiyonlu arabaya diyorum kendi kendime, al bir tofaş kamyon gibi kullan diyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfırının fiyatı konusunda bir bilginiz var mı acaba, oldukça pahalıdır diye düşünüyorum. Bazan da ne gerek vardı çok fonksiyonlu arabaya diyorum kendi kendime, al bir tofaş kamyon gibi kullan diyorum. :)

Sıfırını bilmiyorum da biryerde sanki duymuştum 700 gibi bişeydi. Sorun çıktığında öle dersiniz de gül gibi bindiğiniz günlerde de tofaş görünce şu arabalara 8-9bin tl verilirmi die lafa başlarsınız:-) hatta 98 üstü slx oldumu direk 12 bin tl temizleri. Yuh cok para dediğinizde ne coku abi hidrolik direksiyon var bunda der:-) motor desen ürettiği gücün yarısını tekerleklere aktarırken kaybediyo:-) gitmez yakar da yakar. Neyse benim araçta şu anda sorun yok die saydıkça sayıyorum tofaşa:-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfırını bilmiyorum da biryerde sanki duymuştum 700 gibi bişeydi. Sorun çıktığında öle dersiniz de gül gibi bindiğiniz günlerde de tofaş görünce şu arabalara 8-9bin tl verilirmi die lafa başlarsınız:-) hatta 98 üstü slx oldumu direk 12 bin tl temizleri. Yuh cok para dediğinizde ne coku abi hidrolik direksiyon var bunda der:-) motor desen ürettiği gücün yarısını tekerleklere aktarırken kaybediyo:-) gitmez yakar da yakar. Neyse benim araçta şu anda sorun yok die saydıkça sayıyorum tofaşa:-)

Ben daha fazla duydum.

Murat güzel yorumlamışsın, tebrikler ;)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik ön camlar ve son dönemde koydukları enjeksiyon ve klima.. pas geçmeyelim komşulara ayıp olmasın sonra.. ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol göründü pazartesi Antalya mepaz'ın yolunu tutucaz, aradım getir bakalım dediler, bi baksınlar bakalım bizim paşanın derdi neymiş de yağ kaçırıyormuş,  Abs lambalarının sebebi de muhtemelen odur dediler. Gidip bir baktıralım umarım çözülür de ben de her an yağ bitecek korkusundan kurtulurum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

2 yıl kadar önce benimde sağ arka kaliper yağ kaçırıyordu, tamir ettirdim. 2 yıl sorunsuz gitti. tekrar yağ eksiltmeye başladı. tamir takımını aradık bulduk (35tl) . kaliperi dağıttık el freninin bağlı olduğu mili bozulmuş. parçayı bulma ihtimali sıfıra yakın. araştırma sonucu: çıkma için 250 tl fiyat istediler. sıfırını 300tl bularak taktırdım. sorun uzunca yılar için çözülmüş oldu, bir takımda tamir takımım olmuş oldu  8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...