Jump to content

Mazda 626 Direksiyon Sorunu

satal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, yeni aldığım aracım 2001 model mazda 626. Hidrolik direksiyon hızlandıkça sertleşmesi gerekirken vites atmak için ayağımı gazdan çektiğimde hafifliyor ve sanki bir saniyeden az bir süre yalpalayıp sola kaçıyor. Devir yükseldikçe sertleşirken gazı bırakınca sıkıntı yaşıyorum. Bunun sebebi neyden kaynaklanabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç gaz şiddettindeki değişikliklerden etkilenip sağa sola çekiyorsa yüksek ihtimalle salıncak burc yada rotilinden kaynaklıdır. Direksiyondaki yumuşama sertleşme de bu dediğim alt takım probleminden kaynaklı olarak tekerleklerin birbirinden bağımsız sekilde rotası dışında salınmasından kaynaklı olabilir. Dediğim bu arıza varsa öntakımınızdan cukurlarda ses gelir. Hemde az değil epeyi cok gelir. Yüksek hızlarda duyamazsınız ama

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çukurlarda ses duymuyorum. Aracın hızına göre sertleşmesi gereken direksiyon sanki devire göre sertleşiyor. Örneğin 3. Vites yüksek devirde sertleşiyor ve merkeze sabitliyor, ne zaman ki gazı bırakıp 4. Vitese geçmek istesem hafifliyor ve yolun eğimine göre ya da çukur varsa o yöne sapmaya meyil ediyor. Boşa çektiğimde gezme veya sapma olmuyor. Devirle bağlantılı geçişlerde problem yaşıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ozmn dediğim sorun yok. Direksiyon hıza göre değil devre göre sertleşir sizin araçta. Ama vites geçişlerinde yumuşama yine de olmaz. direksiyon yağında eksilme yoksa büyük ihtimal yine ön takım problemidir. Eğimle alakalı sağa sola çekme genelde viraj denge çubuğu lastıkleri veya kolun uç kısmındaki zrotlarıyla alakalı olur. Bide rot başıları. Viraj denge cubuğunun en önemli görevi yüksek hızlarda tekerlerin bağımsız esnemesini engelleyerek yol tutusunu arttırmaktır. Cok düşük devirlerde dirwksiyon yumusar ama geZinme ondan kaynaklı olamaz.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginiz için teşekkürler. Akşam üşenmedim çıkıp biraz dolaştım araçla ve gördüğüm çukurlara girdim sağ-sol tekerle. Fakat ses yoktu. Artık sağlamsa da akşam bozulmuştur :). Lastik basınçlarını ve yağı kontrol edeceğim bugün de. Araçta sertlik devire göre dediniz, belki de ben alışamadım henüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cok yeni araçlar dışında devre göre sertleşir. Hızdan kaynaklı ekstra sertleşme tekerleklerin düz gitme isteğinin verdiği zorlamadır. Dediğiniz gibi boşa takınca olan yumusamadan kaynaklı siz kendiniz sağa sola çekiyor olabilirsinz alışkanlık ister. Hidrolik diresiyon yağını kontrol edin herhangibir kaçak yoksa ve sizin alışamadığınzdan kaynaklı değilse ön takıma yoğunlaşılır yine.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sabah yağına baktım max seviyesinde sonra şehirler arası gittim 150 km kadar. Çok hafifte olsa geziyor araç milimetrik oynamalarla düzeltiyorum bunu. Yuksek devirde bu şekilde alt devirlerde hafif sola çekiyor. Sanırım sıkıntı ön takımlarda dediğiniz gibi. Rot balans ayarı ile duzelir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rotbalansla düzelir ama bozuk parça varsa değiştirmelisizin sonra rot ayarına girersiniz. Öyle binin bir süre yağ filtre gibi genel bakımlar gelince alt takımıda gösterirsiniz. Ses gelmediği için ufak tefek bir sorundur. Tahminen rot başıdır. Yan sanayi fiyatı 20-30 tl. Sırf onun için sanayiye girmeye değmez ayar işçilik derken parça dışı ödeyeceğiniz tutar 50 i bulur. Mazda araçlarından ustalar fazla anlamaz o yüzden ne kadar az sanayi okadar uzun ömürlü olur aracınız. Bu sorun için demiyorum ama genel düşünceniz bu olsun. Sorunları biriktirip gidin.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gazı bıraktığında hafifleşme yapıyor ise, hid. direksiyon pompan yeterli basınç üretemiyor demektir. Pompanda bir sorun var.

Sağa sola çekme konusuna gelince, önce rot ayarına bir baktır, daha sonra rot kolları, rot başları, alt rotiller, z rotlar ve ön amortisörlerini bir kontrol ettir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Herkeze iyi forumlar.

Mazda 626 99 aracımda. yolda giderken araç özellikle sola dönerken hafif bir virajda olsa direksiyonun sertliği bir anda saniyelik olarak yumuşayıp yeniden sertleşiyo gibi oluyor. sanki boşluk var gibi. yoldaki dalgalanmadan hızla geçerken oluşan yumuşama gibi bir yumuşama. dümdüz yolda giderken oluyor. varmı böyle bir sorunla karşılaşıp bana yardımcı olabilecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkeze iyi forumlar.

Mazda 626 99 aracımda. yolda giderken araç özellikle sola dönerken hafif bir virajda olsa direksiyonun sertliği bir anda saniyelik olarak yumuşayıp yeniden sertleşiyo gibi oluyor. sanki boşluk var gibi. yoldaki dalgalanmadan hızla geçerken oluşan yumuşama gibi bir yumuşama. dümdüz yolda giderken oluyor. varmı böyle bir sorunla karşılaşıp bana yardımcı olabilecek.

Açmış olduğunu yeni konu, forumda mevcut konu başlığının altında birleştirilmiştir. Forumda yeni konu açmadan evvel lütfen, forumda araştıralım. Forumda bu konu haricinde başka konularımızda var. Örnekte olduğu gibi. Onları da incelemenizi öneririm.

Sorununuzla ilgili benim şahsi fikrim. Forumdan birisinin bu probleminize %100 teşhis koyması mümkün değil. Direksiyonunuz tamamen çok sertleşmiş olsa. Yada tamamen çok yumuşamış olsa. Problemin adını koymak daha net olur. Ama bu tip sinsi, problemlerde. İyi bir ustanın test ederek, kontrol etmesinde fayda var.

Geçmiş olsun.

http://www.mazdaclubtr.com/32291/mazda-626-direksiyon-pompasi-arizasi-hakkinda

http://www.mazdaclubtr.com/31843/yanlis-direksiyon-yagi-tercihi/

http://www.mazdaclubtr.com/30085/direksiyon-cok-sert-1999/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...