Jump to content

Yeni SKYACTIV 1.5 Dizel Motor Teknik Özellikleri Açıklandı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bunu nereden aldın mehmet?

daha önceki açıklamalarda 250 nm torku olacağı ve bunu 1500-2500 devir bandında vereceği açıklanmıştı.

şimdi bakıyorum 220 nm tork  1400-3200 devir bandında. 105 bg için devir bandı çok güzel fakat tork değeri çok iyi değil. Yanlışlık olmasın.

Mazda İngiltere açıklamış bu değerleri Mustafa. 3 Kasım'da Barselona'da görücüye çıkacak motorların değerleri bunlarmış.

http://www.mazdasocial.co.uk/2014/10/10/all-new-mazda2-set-for-european-launch/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunlar Mazda2'de kullanılacak motorun özellikleri. Mazda3 veya başka modellerde kullanılacaklarda değişikli yapabilirler mi göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce açıklama yapılmıştı ondan soruyorum. Acaba farklı ülkelere farklı yazılımla mı gönderecekler? Mazda japonyaya bi sorsan sana zahmet :D

Çünkü 90 bg lik dizeller bile 240 nm tork üretirken 220 nm 105 bg için düşük olmuş gibi. Şuanki mazda 3 dizeller 270 nm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

1.5 Skyactiv dizel motor bildiğim kadarıyla 3 versiyon halinde üretilecek 75 - 90 - 105 beygir ama 75 beygirlik versiyon keşke hiç olmasaymış , yıl olmuş 2014 "75" beygirlik motor seçeneği çok ayıp olmuş bence.  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu 1.5  dizel 75 beygir eğer bilmediğimiz herhangi  bir pazar için değilse hiç yapmasalar daha iyiymiş.

hani yüksek getirisi olan böyle bir pazar  var mı bilemiyorum tabi. belki de kimi ücra yerlerde vergisi bizdeki gibi hacime özel ötv hesabı beygire özel ötv varda diye şeyettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 Skyactiv dizel motor bildiğim kadarıyla 3 versiyon halinde üretilecek 75 - 90 - 105 beygir ama 75 beygirlik versiyon keşke hiç olmasaymış , yıl olmuş 2014 "75" beygirlik motor seçeneği çok ayıp olmuş bence.  8:)

dizel değil 75ps olan. aslında 73.5hp ediyor :) şehir içi 75hp hayli hayli yeter de 90hp modelle hemen hemen aynı yakıyorsa neden üretildiğini bir sormak lazım. sorarım bir ara :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekzip (düzeltme) yayınlıyorum ; 75 ve 90 beygirlik versiyonlar benzinli Skyactiv motorlarmış.  Dizel 1.5 Skyactiv ise tek versiyon 105 beygirmiş. Bi anlık dalgınlıkla yanlış yazmışım  :fiuw:  .  Televizyon ortamında yapılacak akılda kalıcı, dikkat çekici bir reklam kampanyası ile desteklenirse oldukça başarılı olabilecek bir motor.

Bu tasarıma 75 beygirlik versiyon değilde , 180-190 beygirlik GT hot-hatch versiyonu gerekliydi kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu farkılılıklar daha çok rekabet amaçlı gibi geldi bana tabii HP olarak değil, fiyat avantajı açısından ,  belkide sunulucağı pazar ihtiyacına göredir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ekonomiklik başka bir şey, illa ekonomiklik aranıyorsa ford 1.0 ecobost alsınlar o zaman. Şehir içi kullansınlar, yada citroen c2 hdi alsınlar. Dizel motor demek ekonomiklik demek değildir artık, aksine ekonomikliğin yanında sunduğu performans artık çok önemli. 1400 kg corolla 90 hp ile nasıl mutlu oluyor düşünmek lazım, Mazda nın da eleştirilen vw ve bahsettiğin toyota ile aynı konuda anılmasını hiç istemem. Ya da ford gibi çeşit yapsa anlarım eyvallah derim, 105 hp de olsun 130 hp de, birini Mazda 2  de kullan, diğerini Mazda 3, hatta 160-170 hp yap onu da Mazda 6 ya koy.

hocam sizin profiliniz  maalesef klasik Türk tüketicisinin ki ile örtüşmüyor. zira benim de dahil olduğum bu grup aracının öncelikli olarak dış görünüş ve içinde sunduğu diğerlerinde olmayan ekstra donanım ve konfora bakarken motor dizelse şehiriçi kışın dahi 7lt geçmicek bastın mı uçmasa da kendi çapında kaçan araba tercih ediyor. ama siz ille de dizel olsun ama Bmw mercedes tokatlasın diyorsanız garantili özel yazılımlarla bg yükseltiliyor. kardeşimin 1,3  90bg astrası şu an 105bg oldu yazılımla. hani BMW tokatlamıyor ama değme benzinli araçlarla hele de hafif rampa yukarı yollarda schumaher hissi veriyor. ben şunu idda ediyorum 105 bg 250 nm tork ve otomatik bir mazda 3 sayış rekoru  kırar. zira muadili olan corolla  yeni astra j gibi araçlar 80-90bin tL civarı. çünkü onlar müşteri nasıl olsa alır mantığında. mazda 65-75BİN tl bandında biraraç yapsın bence hiç şansları yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi niye kimse yazmamış anlamadım. Mehmet'in eklediği listede tek Dizel motor var ve manuel vites. Yine hayaller başka bahara mı kaldı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Mazda 2 için diyorum Burak abi. Mazda 2'ye dizel otomatik koymayan adam 3'e hiç koymaz gibime geliyor. Pazarlama bir yana, Mazda 2 sonuçta daha hafif araç, dizel otomatik için daha ideal diye düşünmüştüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda2 için sebep tam olarak nedir bilemiyorum ama Mazda3 için dizel 1.5 motor çok uzun zamandır söyleniyor. Bu saatten sonra geri dönüş olacağını sanmıyorum.

Yine de net bir şey olmadan konuşmak istemem, Mazda bu belli mi olur sağı solu  :D

Ama şu soru da aklıma gelmiyor değil, Mazda2 ye koymazsa, Mazda3 koymazsa e peki bu motoru hangi model için üretti ? :D  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX3 :)

O kesin ama tek modelde o kadar satış yapamayacağına göre amiral gemisi Mazda3'e koyacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Abi niye kimse yazmamış anlamadım. Mehmet'in eklediği listede tek Dizel motor var ve manuel vites. Yine hayaller başka bahara mı kaldı?

Erdinç, bahsettiğin liste Mazda2 için ki zaten Mazda2 bir hayal.. Mazda Türkiye getirtmeyi düşünmüyor şimdilik.

Ben de Mazda 2 için diyorum Burak abi. Mazda 2'ye dizel otomatik koymayan adam 3'e hiç koymaz gibime geliyor. Pazarlama bir yana, Mazda 2 sonuçta daha hafif araç, dizel otomatik için daha ideal diye düşünmüştüm.

Mazda2 için sebep tam olarak nedir bilemiyorum ama Mazda3 için dizel 1.5 motor çok uzun zamandır söyleniyor. Bu saatten sonra geri dönüş olacağını sanmıyorum.

Yine de net bir şey olmadan konuşmak istemem, Mazda bu belli mi olur sağı solu  :D

Ama şu soru da aklıma gelmiyor değil, Mazda2 ye koymazsa, Mazda3 koymazsa e peki bu motoru hangi model için üretti ? :D  :tey:

Evet arkadaşlar, bilinmeyenlere son noktayı aşağıdaki video ile koyuyorum. SKYACTIV - D 1.5 litre, otomatik şanzumanıyla Mazda2'de kullanılıyor.

https://www.facebook.com/video.php?v=932020103504219

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...