Jump to content

Mazda Expertiz

invictus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar biraz konuyu hortlatmış olacağım ama BURSA  da expertiz yaptırabileceğim bir yer lazım. bursa yetkili servis inalları aradım expertiz yapmıyorlarmış.dizel mazda alacağım inşallah bu yüzden motorun durumu alt takımların durumu önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nilüfer de eski Bosch servis var. Şuan Jaguar servisi yapıyo . Adını unuttum . Ama sahibi Alman hayranı, Japon düşmanı :[emoji16]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merkan otomotiv bahsettiğim yer , ama müthiş ustalığı var . Bide ST çağdaş otomotiv. Nette telleri var. Çağdaş ta dinamo yoktu en son . Yinede sormak lazım .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.12.2016 at 12:32, Mazda41 :

Abi dizel alcaksan Ford servisinede baktirabilirsin motorlar ayni

Bu durumda Volvo, Citroen ve hattta Peugeot servisinde bile baktırabilir. Çünkü nede olsa hepsi ortak aynı "PSA" motoru kullanıyorlar. :fiuw:

Ama ekspertizin sadece motordan ibare olmadığını unutmayalım !

Aracın motoru temizdir, ama araç ağır hasar almıştır. Şase işlem görmüştür vs..Bunların hiç birisinin sorumluluğunu almaz, garantisini vermez X markanın, Y markanın servisi.

Kaldı ki ben yetkili sevis müdürü olsam, yabancı markanın aracını hayatta servisime sokmam ! 

Ve hatta kaldı ki kendi markamın ekspertiz hizmetini bile yapmam. Nedir aracın sahibinden yazılı izin alarak, tüm yetkili servis dökümanlarını paylaşırım. Yetkili serviste işlem gören her şeyin bilgisini veririm Ama onun haricindeki tüm müdahale risktir, ustanın maharetine kalmış bir durum artık. Açıkçası riskli iş...Neden 200-300 lira için ağrımayan başıma dert, ağrı alayım ki...

Bu durumla ilgili bire bir şahit olduğum bir anımı paylaşayım.

Bir arkadaşım Opel Astra Clasic modelini aldı. Arac hasarlı ve şase onarım işlemi görmüş bir araç.  Bu durumu bilerek Maslak oto sanayideki tanıdık bir ustasının onayı ile bu aracı satın aldı arkadaşım. 

Neyse bu aracı sonra ikinci bir ekspertiz olması açısından, Opel yetkili servisine götürdü. Adamlar 2,5-3 saat aracı kontrol ettikten sonra ekspertiz raporunu verdiler. Şase ile ilgili hiç bir şey yoktu raporda !!

Bunun üzerine arkadaşım, bu araç kaza sonrası şasesi işlem görmüş düzeltilmiş, bunu nasıl fark etmezsiniz, nasıl görmezsiniz de rapora yazmazsınız diye çıkışıyor !

Servis tekrardan bir kontrol daha yapıyorlar şase ilgili.. Yanıt aynen şöyle adamlar inanılmaz temiz bir iş çıkarmışlar, anlaşılması çok güç...

İşin özü ekspertizi herkes ya - pa - maz !!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Testcar expertiz duydum bende otomotiv öğretmeni çalıştırıyormuş

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Bu durumda Volvo, Citroen ve hattta Peugeot servisinde bile baktırabilir. Çünkü nede olsa hepsi ortak aynı "PSA" motoru kullanıyorlar. :fiuw:

Ama ekspertizin sadece motordan ibare olmadığını unutmayalım !

Aracın motoru temizdir, ama araç ağır hasar almıştır. Şase işlem görmüştür vs..Bunların hiç birisinin sorumluluğunu almaz, garantisini vermez X markanın, Y markanın servisi.

Kaldı ki ben yetkili sevis müdürü olsam, yabancı markanın aracını hayatta servisime sokmam ! 

Ve hatta kaldı ki kendi markamın ekspertiz hizmetini bile yapmam. Nedir aracın sahibinden yazılı izin alarak, tüm yetkili servis dökümanlarını paylaşırım. Yetkili serviste işlem gören her şeyin bilgisini veririm Ama onun haricindeki tüm müdahale risktir, ustanın maharetine kalmış bir durum artık. Açıkçası riskli iş...Neden 200-300 lira için ağrımayan başıma dert, ağrı alayım ki...

Bu durumla ilgili bire bir şahit olduğum bir anımı paylaşayım.

Bir arkadaşım Opel Astra Clasic modelini aldı. Arac hasarlı ve şase onarım işlemi görmüş bir araç.  Bu durumu bilerek Maslak oto sanayideki tanıdık bir ustasının onayı ile bu aracı satın aldı arkadaşım. 

Neyse bu aracı sonra ikinci bir ekspertiz olması açısından, Opel yetkili servisine götürdü. Adamlar 2,5-3 saat aracı kontrol ettikten sonra ekspertiz raporunu verdiler. Şase ile ilgili hiç bir şey yoktu raporda !!

Bunun üzerine arkadaşım, bu araç kaza sonrası şasesi işlem görmüş düzeltilmiş, bunu nasıl fark etmezsiniz, nasıl görmezsiniz de rapora yazmazsınız diye çıkışıyor !

Servis tekrardan bir kontrol daha yapıyorlar şase ilgili.. Yanıt aynen şöyle adamlar inanılmaz temiz bir iş çıkarmışlar, anlaşılması çok güç...

İşin özü ekspertizi herkes ya - pa - maz !!

Abi yine son noktayi koydun...

Yine yanlis bildiğim bir seyi ogrendim:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...