Jump to content

2014 Mazda 3 için Kodo Design Logolu Deri Koltuklarım

Guest Ktaskan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Fabrika çıkışı deri koltuk gibi kıyaslaması yaparız ya hep. Buna binaen Kozyatağı Mazda Damla'dan aldığım bilgiyi aktarayım.

Türkiye'ye gelen Mazda'ların tamamı kumaş koltuk geliyor ve Türkiye'de yetkili servisler tarafından deri kaplanıyormuş. Sebebi ise gümrükte deriye uygulanan ekstra vergi. Araçlar eğer Türkiye'ye deri koltuk ile gelse ekstra deri koltuk maliyeti 8bin₺'yi buluyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yeni Mazda 3'ümde tek beğenmediğim yön olan kumaş koltukları uzun bir araştırma sonucu İstanbul'da yaptırma kararı vermiştim. Bütçe hazır olunca da Perşembe günü aracı teslim ettim ve cumartesi akşam aldım. Sonuç ; fabrika çıkılı deri koltuklar gibi oldu :) Art car çalışanlarının eline sağlık, çok beğenim ve içime sindi. Şimdi aracı daha keyifle kullanabilirim. Resimleri de merak eden arkadaşlar için paylaşıyorum.

cok guzel.fikrinide begendim on numara bi hava katmis araca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güle güle eskitin :))) .. şu arabanın Türkiye için bi eksiği  300 tork ..

Aynen oylee tork eksigi vaar cayir cayir tork olsuun beygire gerek yok :)

Haydaaa, istediniz istediniz geldi 125 beygir yine yaranamıyor Mazda kardeşim.  :D :D :D

Bu arada on numara olmuş, hayırlı olsun. Bakımlarını da ihmal etmemek lazım uzun ömürlülük açısından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Haydaaa, istediniz istediniz geldi 125 beygir yine yaranamıyor Mazda kardeşim.  :D :D :D

Bu arada on numara olmuş, hayırlı olsun. Bakımlarını da ihmal etmemek lazım uzun ömürlülük açısından.

Abii arabayi yuruten tork yaa eksik dua ettik biz buyuk ihtimalle :) bol tork bol beygirli mazdalar goruruz insallah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abii arabayi yuruten tork yaa eksik dua ettik biz buyuk ihtimalle :) bol tork bol beygirli mazdalar goruruz insallah

Evet bol beygirli bol torklu bol mazdalı günler  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Mazda gibi bir markanın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum....Ayrıca gümrükte araçlar koltuğu derimi değilmi diye vergilendime yapılmaz diye biliyorum... Bence o mazda bayisindekiler biraz sallamış gibi geldi bana....

Fabrika çıkışı deri koltuk gibi kıyaslaması yaparız ya hep. Buna binaen Kozyatağı Mazda Damla'dan aldığım bilgiyi aktarayım.
Türkiye'ye gelen Mazda'ların tamamı kumaş koltuk geliyor ve Türkiye'de yetkili servisler tarafından deri kaplanıyormuş. Sebebi ise gümrükte deriye uygulanan ekstra vergi. Araçlar eğer Türkiye'ye deri koltuk ile gelse ekstra deri koltuk maliyeti 8bin₺'yi buluyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda gibi bir markanın böyle bir şey yapacağını sanmıyorum....Ayrıca gümrükte araçlar koltuğu derimi değilmi diye vergilendime yapılmaz diye biliyorum... Bence o mazda bayisindekiler biraz sallamış gibi geldi bana....

Hocam ne zamandır Türkiye dışındasınız bilmiyorum ama burada vergi için yapılmayacak şey yok. O kadar anlamsız yerlere ekstra ekstra vergiler ödüyoruz ki; deri koltuk vergisi çok da abartılı gelmiyor kulaklarımızda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ne zamandır Türkiye dışındasınız bilmiyorum ama burada vergi için yapılmayacak şey yok. O kadar anlamsız yerlere ekstra ekstra vergiler ödüyoruz ki; deri koltuk vergisi çok da abartılı gelmiyor kulaklarımızda.

Mehmet bey Ukraynadada gümrükte durumlar Türkiyedeki gibi.... Ama belki yanlış biliyorumdur diye birazda ayrıntılı araştırdım internette ama yok öyle bişe yaaa... Araçlar gümrükte vergilendirilirken koltuğu derimi değilmi diye bakılmaz.... Modeline motoruna cinsine falan bakılır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olurmu öle vergilendirme, koltuğun deri olup olmaması aracın ruhsatında yazmıyoki o tip uygulamalar kayıt altın alınmış ya ruhasatta veya sistemdeki bilgilere göre belirlenir, yani, motor silindir hacmi, v.b.

Bu arada bu konuyu yeni gördüm , deri döşeme çok güzel olmuş, güle güle kullanınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Araçta böyle değişimler yapınca ses falan gelir diye çekiniyorum. Sizde  nasıl durum ses  gelme durumu oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...